Måndag

Måndag och en ny vecka - fylld av uppsatsande. Jag sov väldigt dåligt inatt och gick upp tiiidigt... På morgonkvisten fick jag en gjort på uppsatsen men har hakat upp mig nu när jag ska skriva slutsatsen- vad vill jag ha fram liksom?
Jag har även mått illa och känt mig hängig hela dagen, så några grejer som var inbokande fick bokas om tills imorrn istället.

Isa har haft en tråkig dag med endast några korta rastpromenader. Hon har dock legat och iaktagit världen från balkongen, något hon verkar stormtrivas med på vår nya balkong. Hon ser ju överallt! =) Hon fick följa med mig till stallet där jag hälsade på Roses matte (hästen jag ska rida). Jag ska ta henne imorrn och har redan bestämt en uteritt med Kattis. Känns nästan som att jag spolat tillbaka tiden 10 år =)

Nu innan middagen åkte jag och Isa till klubben för träning. Det är ju träningskvällar på måndagar kl 18.00 men för att inte hela kvällen skulle gå bort åkte jag dit vid 17 istället, i hopp om att det kom massor av folk vid sex-tiden som kunde lägga en platsliggning med mig. Men efter ca 30 minuter kom någon och började skjuta helt vilt på skjutbanan bredvid oss, så det var bara att tänka om. Jag tycker det är lite lustigt med en brukshundklubb och en skjutbana på samma ställe? Isa undrade först var f*n det var frågan om, men sen verkade hon glömma bort pangandet. Vi lekte och tjoade, och mös lite så det blev ju en hygglig skottträning iaf... När det blev en liten paus i skjutande passade jag på att plocka ihop våra grejor och gick istället en promenad vid rastslingan, lite mer lagom avstånd från skjutbanan. Vi gick lite längre in i skogen idag än vi gjort tidigare och Isa började springa snabbare och snabbare. -"Hmm, undra om det är vatten här framme?" hann jag tänka innan jag såg vatten lite längre ner. Jag fick iaf Isa på andra tankar just idag, men annars är det ju helt perfekt med havet (för det antar jag att det är?) liten bit bakom klubbstugan. Det har jag ju alltid sagt att det är den bästa belöningen Isa kan få - att få bada! Nu längtar vi båda två till sol och värme.




Helg

Helgen skulle egentligen mest spenderas med uppsatsen.. så blev det inte. Lördagen var en dålig dag, ingenting blev som planerat. Sökträningen blev inställd på grund av för få anmälda, så jag planerade in ett lydnadspass på Nacka BK med Marcus istället. Men när jag kom hem från en lång inhandling av matvaror hade all motivation försvunnit. Marcus gick istället ut en långpromenad medan jag försökte fokusera på uppsatsen vilket resulterade i ett avsnitt av Greys anatomy istället. Tror nog det var en av dom första gångerna som jag avböjt en träning. På kvällen var vi inbjudna på inflyttningsfest som också blev inställd. Istället kollade jag VM-kvalmatch på en pub på söder istället.

Idag vet jag inte var tiden tog vägen (eller jo, en timmer försvann ju när man ställde fram klockan). Men jag "försov" mig på morgonen (tyckte på nått sätt att jag förtjänade att sova ut), så den inplanerade spårträningen blev inställd då jag forstod att klockan var en timme senare än jag beräknat. Jag tog istället med mig Isa till stallet där jag skulle provrida en häst. Hästen var alldeles underbart snäll som jag ska börja rida två gånger i veckan - weiii. Det är ett irländskt sto, supersnäll men lite seg så det blir mycket benmuskler för att få fram henne. Inte riktigt vad jag är van vid, men jättekul med en gullig häst att bry sig om =)

När vi kom hem från stallet kom syrran med familj hit för att äta middag och umgås. Nu är jag supermätt i magen och ska precis sätta fart med uppsatsen - missat massa tid i helgen!

Fredag

Idag har jag jobbat hela eftermiddagen. Jag har fått ett nytt jobb där jag hjälper till ett företag (där min kompis jobbar) med olika administrativa uppgifter. Saker och ting löser sig faktiskt. Idag fick jag även ett mess från en vän från stallet som behövde hjälp med sin häst några dagar i veckan tills den flyttade i början av juni.. Jag kan! Ska dit på söndag så får vi se om det blir nått. Det ända som inte löser sig är promenadhjälp till Isa. Jag föredrar utbytta tjänster då jag mer än gärna tar med andra hundar på Isas om mina promenader, men det är svårt att hitta.. Någon som bor i närheten av Gustavsberg som vill ha sällskap av en snäll hund - hör av er! =)

Igår åkte vi till klubben igen. När vi kom vid tre-tiden var vi  helt själva och började träna. Efter att ha lagt ner lite tid på inkallningen samt apport och fjärren kom det fler bilar till klubben (dock inga på plan). Vi avslutade med en promenad på nya marker där vi fascinerat studerade två havsörnar vi på ett berg. Tom Isa som brukar aga fåglarna från marken satt blixtstilla och bara studerade. Det var häftigt.

Idag har jag som sagt jobbat och spenderade därför förmiddagen till att umgås med Isa. Vi gick återigen till hålludden och undersökte några fler vägar där. Det är otroligt så mycket vägar finns när man inte rider! Vi var iaf ute i flera timmar och Isa gick nöjt och la sig efter det, så jag kunde åka och jobba utan dåligt samvete.






Lite veckoträning

Dagarna präglas av uppsatsen. Det går segt men börjar ta fart lite nu när det bara är ca två veckor kvar till inlämning, jag är ju en sån som arbetar bäst under stress... Anna har varit här och pluggat till sin tenta både idag och igår, mysigt. Även om man mest sitter och håller på med sitt är det trevligt med lunch ihop och det klart att man tar lite pauser under dagen och snackar skit =)

Isa stormtrivs såklart över att ha sällskap hela dagarna. Vi har gått långpromenader på morgnarna (en trevlig i morse och en mindre trevlig i snöstorm igår), och sen igår tog vi en paus efter lunch och gick till stallet och kollade lite på hoppningen. Isa tyckte det var mycket fascinerande med hästarna som hoppade rakt framför oss. På kvällen åkte jag till klubben för lite lydnadsträning, och satan var kallt det var! Det blev ett ca 30 minuters pass med intensiv träning. Fokus låg på rutan och hoppet och jag tyckte det gick rätt bra, trots att jag höll på att frysa fingrarna av mig.

Idag på eftermiddagen satte jag på mig joggingskorna och tog en rask promenad, vädret var betydligt behagligare idag. Eftersom jag inte har hittat nått gym som jag gillar här så har jag bestämt mig för att träna på annat sätt tills jag listat ut hur jag vill ha det. Så nu är det raska promenader som gäller (helst med stavar), löpturer några gånger i veckan och stryketräning hemma. På promenaden tog jag med mig lite dummies i ryggsäcken och tränade linjetag med Isa i solskenet.


Valpbus

Idag har vi varit och gått en sväng med Lisa och killarna som hade besök av två aussietjejer. Den ena var nyopererad och fick därför stanna inomhus, men lilla valpen Choice var med ute. Så underbart söt! Och jätteduktig, kom först av alla när vi ropade på våra andra odugor. Hundarna busade fint och glädjen lös i Isas ögon över att träffa vänner.

Tyvärr har snön kommit tillbaka här! Imorse när jag vaknade låg det ett vitt täcke på marken. Nu börjar jag faktiskt bli lite trött på snön, trodde ju att det skulle bli vår nu! Har tom tagit fram min nya vårjacka från garderoben! Hursomhelst trotsade jag snön och åkte och shoppade vårkläder i stan av lite födelsedagspengar. Vad man längtar tills det blir varmt när man ser alla fina klänningar i butikerna! Jag hann även med att hämta alla saker hos Anna från festen i lördags. Så nu är hela lägenheten fylld med diverse blombuketter, vinflaskor och choklad =)

Tog med kameran på promenaden men blev inte så bra bilder.. Här kommer några iaf:






Försök till gruppbild - Loi undrar vad Isa gör för roligt




Veckoslut

Här har det varit full rulle sedan födelsedagen. I torsdags mådde jag inte så bra, men tog iaf en ordentlig promenad fram och tillbaka till klubben för lite träning. Träningsplan var väldigt blöt och hal fortfarande, så vi tränade lite inkallningar på ett annat fält. Isa hade lite svårt att fokusera dock,  vet inte om det berodde på att vi tränade på ett nytt ställe eller om det var den lite längre promenaden innan som gjorde det.

Fredagsen spenderades i stallet och Isa fick följa med. Hon har redan hittat några personer som hon gillar där, men hästarna är inte så roliga hälsar hon. När jag red fick hon sitta på läktaren och titta, låg jättefint och slappnade av trots att hon tycker att det är så jobbigt när jag rider runt på dessa stora djur. Ridningen då? Gick förfärdligt dåligt och hästen och jag kom inte alls överens tyvärr. (Ja, jag har nog glömt hur man rider). Efter detta kände jag mig väldigt deppig och spekulerar fortfarande över vad jag ska göra. Ge det en till chans, leta efter någon annan eller lägga ner helt? Jag avvaktar och ser lite hur det blir.

I lördags var vi anmälda till ett appellspår i Norrköping. Vi var på femte reservplats så jag visste ju redan att vi inte skulle komma med, men hade ändå lite förhoppningar om att de skulle ringa i veckan. Men istället fick vi vara med på ytterligare en sökträning - roligt!
Vi var sju hundar som vallade av en ruta på ca 250 meter (vi kör ju inte så långt såklart). Det var en bra bana, ganska öppen men ändå mycket berg. Isa var nummer tre och eftersom vi var så många hundar fanns inte tid till 2 mindre pass, utan fick ett längre. Vi körde hitta övningar med minnesbild för att få skicken raka. Hon är jätteduktig! Fokuserar bra utåt och lägger på näsan bra. Jag försökte att ge figuranterna leksaker som belöning tills jag kommer och hämtar henne, men det fungerade inge bra. Inge godis hos figurant = springa tillbaka till matte istället. Hon fick 6 skick och var ganska ordentligt trött efter det. Tyckte ändå att hon klarade de sista skicken bra trots tröttheten.

När jag skulle sätta in henne i bilen igen gick jag en lite sväng för att rasta av henne på andra sidan vägen. Hon måste ha varit lite i trans på grund av att hon var uppspelt, för hon sprang runt som en lite toka... Runt, runt över stock och sten. Vid klockan 14 åkte vi hemåt trots att en hund var kvar. Jag skulle ju ha födelsedagsfest och skulle till Anna och förbereda, så det var okej med alla att jag åkte. Anna och jag hann med allt efter lite stress och det blev en superlyckad kväll! Idag har vi varit lite sega men har gått en långpromenad nere vid vattnet vid Hålludden. Nu ska vi alla ta kväller framför TV:n - mys!




Solsken dagen i ära

Underbart väder idag! Snön ligger visserligen fortfarande vit på sina ställen, men solen skiner och värmer bort vintern. Det är en bra dag idag! Om det är solen eller det faktum att det är min födelsedag idag vet jag inte. Idag ska jag städa, laga mat, göra tårta och lite till innan familjen kommer ikväll. Marcus väckte mig innan han åkte till jobbet och gav mig min present - en säl-safari i skärgården. Perfekt present - vi får göra nått ihop plus att jag älskar sälar! Älskade kille!

Vädret gör ju att man bara måste vara ute och strosa. Jag packade ner kameran och träningsväskan med dummies och traskade iväg med Isa. Det är otroligt hur fina marker vi har här ute, perfekt för hundliv! Hade jag bara haft en aning om hur det kommer att bli när jag börjar jobba sen har jag inte tvekat en sekund att köpa en till hund med det samma!
Idag stannade vi till i en hage som jag inte gått i tidigare. Jag körde främst linjetag, men också en markering och ett litet sök i slutet. Isa var en lycklig hund och arbetade utmärkt.

Solen måste göra Isa glad med, hon var så positiv idag och sprang runt och lekte hela tiden på promenaden. Tom hästarna såg lite glada ut i deras lerhage. Isa verkar förresten vänja sig med stallet nu, igår när vi var där låg hon så fint på läktaren och vilade när jag tittade på hoppningen. På fredag ska jag provrida en häst - spännande!

Lite bilder från förmiddagen:

I väntan på att få börja arbeta


Äntligen!






Lydnadsträning

Hemkommen från en trevlig lydnadsträning på Värmdö BK tillsammans med Lisa och några andra tappra ekipage. Det var väldigt blött på planen men jag hade som tur var satt på mig stövlar. Detta slask ställde dock till det lite för träningen, både i fria följet och inkallningen, men överlag är jag väldigt nöjd med träningen.

Jag inledde med lite kontakt och fritt följ, där jag fokuserade på vänstersvängar och stegförflyttningar. Isa var direkt med på noterna och var aktiv med bakbenen (det händer saker när man inte tränar tydligen). Efter detta gjorde vi en platsliggning med Loi, en schäfer och en berner sennen. Isa låg som en klocka i över tre minuter och jag var dold hela tiden.
Vidare körde jag lite inkallningar med ställande, där vi inte riktigt kommer vidare. Idag provade jag lite olika knep och kan faktiskt konstatera att det som är enklast för både Isa och mig att förstå är att ha leksak i hand som jag kastar bakom henne som belöning. Efter lite enkla fjärrdirigeringsövningar avslutade vi med en budföring med Lisa som mottagare. Isa känns mer och mer säker i momentet och tjuvar ingenting längre. Det är underbart att se hur roligt hundarna tycker att det är! Till sist hjälpte jag Lisa med tandvisningen lite. Loi är söt som sitter fint med tassarna på mina händer (vaddå, jag gav honom ju precis innan godis från dessa händer, så man vet ju aldrig). Det var iaf inga problem alls, han är cool Loi.

Idag på dagen har Anna varit här och pluggat. Vi har inte fått så mycket gjort som jag hade hoppats, men trevligt har vi haft det. Marcus har haft sin första dag på jobbet och allt verkar vara super på hans nya jobb. Det var en nöjd husse som kom hem, roligt!


Söndag igen

Gårdagen spenderades med vinteraktiviteter ute på landet. Iglo byggdes till barnen och vi skottade till oss en riktig pulkabacke som vi alla åkte i. Isa var givetvis med och busade hela tiden och vi kunde alla konstatera att hon hanterar barnen annorlunda nu än tidigare. Förut blev hon stressad av dem och kunde inte riktigt slappna av när de var i närheten. Nu ignorerar hon dom helt istället. Syns dom inte så finns dom inte, tänker Isa och blundar (låtsas sova). Tycker att det är en bra inställning. Kvällen spenderades tillsammans med syster + familj, med god middag och melodifestivalen. det var trevligt tills vinnaren korades.. vad hände??

Idag åkte vi hem med lunchbåten och bussresorna hem gick mycket bättre än i fredags, trots att det var mycket mer folk. När vi kom hem traskade jag och Isa till stallet direkt. Tyvärr verkar inte Isa gilla att vara i stallet så mycket. Hon som är van vid ett litet mysigt stall mitt på landet gillar inte det här stora stallet. När jag skulle rida kom Marcus och hämtade hem henne, har inte riktigt hittat nån bra lösning på var hon ska vara när jag rider än. Ridningen gick för övrigt bra, men Con lekte vildhäst och var "rädd" för allting, vilket resulterade i diverse hopp hit och dit samt lite bocksprång. (Han testade mig väldigt mycket). Tyvärr fick jag ett trist mail igårkväll om att hästen som jag provred i onsdags skulle säljas, och när jag kom till stallet i dag var boxen tom och hästen borta. Mycket märkligt. Så nu står jag tillbaka på ruta ett igen utan medryttarhäst :(

Imorgon ska jag försöka vara väldigt aktiv med uppsatsen (jag har faktiskt jobbat en del på den i helgen också) och på kvällen hoppas jag att jag kommer iväg till klubben för lite lydnadsträning, har blivit dåligt med det på senaste!
Go natt!

Myshelg

Äntligen helg, eller vad man nu säger. Jag har legat på lite dåligt med uppsatsen, så det kommer väl bli en del arbete med den i helgen, men ändå!

Gårdagens kväll gick finemang! Jag var väldigt nervös när jag väl skulle upp på "scenen" för att bli intervjuad och ta emot pris. Men sen kom jag på att jag faktiskt gillar att stå i rampljuset =) Vi kom på tredje plats och det är jag mycket nöjd över med tanke på att det var över 60 uppsatsen som hade blivit inskickade. Jag fick en påse med champange, flera roliga böcker (mest om PR) och ett intyg på placeringen, en jättestor blombukett och ett inramat diplom med motiveringen på. Efteråt skulle jag möta upp Marcus, Martin och Anna för vår vanliga torsdags-afterwork, så det känds lite udda att gå runt med alla priser i famnen hela kvällen.

Imorse gick vi upp tiiiidigt för att hinna med båten ut till landet. Isa var väldigt stressad på bussen, iaf den första som var full. Den vi bytte till var tommare och gick lite bättre, men hon är långt ifrån lugn. Båtturen (som brukar vara lite läskig) gick däremot finemang, det kändes nog som piece of cake jämfört med den läskiga bussen =)

Det var underbart att komma ut hit! Det är helt orörd snö överallt, och ett sånt härligt lugn. Dock börjar snön smälta bort :( Så jag har varit snabb med att göra allt jag vill i snön i förmiddags. Vi har åkt längdskidor och bygg snölyktor och en snögubbe. Tyvärr glömde vi kamerna hemma, men Marcus har fotat lite med mobilen. Ikväll kommer syster med familj ut och imorrn är det nog full rulle med barnen hela dan =)
Återkommer på söndag!






Isa tyckte att snögubben var lite konstig... dessutom har den ju en pinne som näsa!



Ont i kroppen

Trots att jag tyckte jag stretchade igår så har jag sjuk träningsvärk idag. Blev kanske lite för mycket att rida två hästar på samma dag när man inte är van. Det var hursomhelst helt underbart att rida!
Det första ridpasset jag red på Consentido kändes lite ringrostigt i början, men sen kändes det bra! Honom ska jag rida på söndag igen - lycka! =)
Den andra hästen jag red gick mindre bra, hittade inte alls knapparna. Dessutom åt hon pencillin så jag kunde nästan bara skritta. Förhoppningsvis blir det bättre efter några gånger, för det verkade som att ägaren ville att jag skulle bli medryttare ändå.

Isa fick vara hemma igår när jag var i stallet, hon tycker inte att det är så roligt där. Men både jag och Marcus var ute långa stunder så hon fick leka i snön som bara fortsätter att komma. Idag åkte jag förbi Lisa för att kolla på en liten kelpievalp, ca 9 veckor gammal. Såå otroligt söt! Sen gick vi en liten runda med alla 5 hundarna, och Isa stormtrivdes. Att springa omkring med flera snälla hundar i en skog full med snö är nog nått av det bästa Isa vet =)

Ikväll ska jag presentera vår C-uppsats på ett seminarium om framtidens marknadskommunikation. Vi har nämligen blivit nominerade till ett uppsatsstipendium, kul men nervöst!

Återigen snö

Idag har det varit en bra dag =) Det har visserligen varit halv snöstorm här hela dan, men lite mysigt är det också. Tyvärr är det väldigt blöt snö som säkerligen kommer bli till riktigt slask inom någon dag. Men idag har jag varit i stallet, fått ett extrajobb samt ska kolla på en eventuell medryttarhäst imorgon =)

Idag vid lunchtid träffade vi upp Lisa och Loi för att pulsa en liten runda i snön. Isa verkade glad att se Loi. De leker fortfarande två olika lekar med varandra (fast de inte själva vet om det), men sålänge de har roligt så spelar det väl ingen roll =) Sedan fick Marcus sällskap av två blöta hundar medan jag och Lisa traskade till stallet för att titta på hoppning. Det rycker i hoppnerven när jag kollar på Haking-hoppningen, så himla kul! Jag träffade även en tjej i stallet som jag inte träffat på länge, ska eventuellt rida lite på hennes häst imorrn. Lycka!

Loi verkade ha haft det bra hemma hos Marcus, som blev väldigt charmad över en sån "smart" hund. Hur mycket jag än älskar Isa så är hon inte den smartaste ;) De verkar iaf trivas, Isa hade sovit i sin säng och Loi hade legat och sovit tätt bredvid henne, mys!

Imorrn blir det mestadels stallet och förhoppningsvis lite aktivt uppsatsande på förmiddagen.

Det här var tider det!


Tack Isa!

Idag har jag haft en riktigt pissig dag. Ingenting har blivit gjort på uppsatsen, det finns inga roliga jobb osv osv. När man väl kommer in i ett sådant tänk, ja då är det inte mycket som är bra.

Marcus tog ut Isa på promenad på förmiddagen, och jag fick även med honom ut på min och Isas eftermiddagsrunda. Jag tog med mig spårgrejerna, för nu har bara fläckar uppenbarat sig på marken. Jag la ett spår på ca 400 meter med 5 apporter och lite knepiga vinklar. Medan spåret låg gick vi och utforskade lite nya stigar i skogen. Det är så gulligt att se Isa på nya vägar, allt är så spännande =)

Jag hade inte allt för höga förväntningar på spåret då vi har ett ganska långt uppehåll samt tränat en del sök på senaste (som hon tidigare hade svårt att separera). Men ack så fel jag hade. Så fint som hon gick idag var länge sen sist! Fint tempo, mitt i spårkärnan och fokuserad hela tiden. Det är bra när det är lite snö kvar, för då ser jag precis hur jag gått. Första vinkeln tog hon jättebra, och de andra var helt till belåtenhet. Marcus sa att han fick lära sig på den spårkursen han gick med Isa som liten att det var fullt normalt att hunden "söker av" vinkeln för att känna var lukten är starkast.. Isf har vi ju inga problem med vinklarna!

Efter denna promenad och träning vände allt och dagen kändes inte så hopplös =)

Duktigaste Isa

Helg!

Återigen söndag kväll. Sitter med uppsatsen som långsamt går framåt. Idag har jag fått kommentarer från söta Ida som har kollat igenom problemdiskussion och teorin. Hon tyckte det såg bra ut, och sånt värmer alltid :)

Igår, lördag, spenderades största delen av dagen i Bålsta. Där hann vi gå en härlig skogspromenad med Isa, hälsa på mormor där även mamma och pappa var, samt trevlig middag/fest hos Marcus pappa och numera hustru Gittan. Det var himla trevligt fastän jag blev trött redan innan barnen blev det... Kan det vara åldern?

Idag var det upp tidigt för att åka direkt från Bålsta till sökträningen. Idag var vi endast tre stycken, vilket gjorde att vi snitslade legorna så vi (eller framför allt Mickan) skulle få raka skick. Isa fick två omgångar som vanligt och fick fyra skick på varje omgång. De första gångerna fick hon popup och den andra gången provade vi några dolda figgar. Hon sprang fint och rakt ut, så det var bra! Eftersom vi inte tränat på två helger irrade hon omkring lite de första skicken, men sen använde hon näsan mer. Det är då kul att se hur kul hon tycker att det är, och hennes figurantintresse är enormt!

Lite bilder från tidigare promenad






Fredagstur

Idag på eftermiddagen tog jag lite ledigt från uppsatsen och fick med mig Marcus till klubben. Vi promenerade både dit och hem, så vi var borta ett bra tag.

Inkallning och rutan stod på schemat idag, och vi gjorde inte några stora framsteg idag. På inkallningen fokuserade jag på att galoppen, att kunna springa bort från belöningen. Dels på grund av att träna farten och dels på grund av att höja förväntan (så  hon inte vet när stå-kommandot ska komma). På rutan fokuserade jag på ställandet, men det gick sådär idag. Dessutom kom några människor och började träna jakt (!) precis bredvid oss på lydnadsplan. Och då även Isa är en jakttränad retriever blev det lite för mycket distrahering för henne med visselpipan och dummies kastandes runt henne. Speciellt i ett moment som rutan som hon inte helt har greppat. Så vi fick avbryta vår träning och började traska hemåt, måttligt irriterad. Jag vet inte, men jag brukar då träna jakt i skogen eller på fält...

Marcus tog lite bilder också..


Kampa är fin belöning!


Glugg-Fia





Jag har även blivit utmanad av
Camilla igen, som dessutom blivit mamma i helgen, GRATTIS! =)

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
"Under dessa förhållanden kan vi därför utgå ifrån att vargar med inte fullt som tjock päls kommer att ha den största fördelen,"

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Mina uppsats-papper

3. Vad såg du senast på TV?
Dharma & Greg

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
18.25 (fel, 18.47)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Småskrattandes Marcus

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Kom precis in från en storhandling (mat).

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Facebook =)

8. Drömde du något inatt?
Jag kommer inte ihåg, ingenting tror jag (brukar vara så när jag druckit lite vin).

9. När skrattade du senast?
Innan handlingen (att handla mat är tråååkigt).

10. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Tavlor

11. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Marcus som sitter och syr en fotpall. (och dummies på lydnadsplan)

2. Vad tycker du om den här utmaningen? Jovars, lite lång kanske ;)

13. Vilken var den senaste filmen du såg? Vantage point

14. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då? HÄST! Och hund. Och stort hus. Och ny bil. Och en båt. Kan forsätta såhär forever.

15. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Jag är halvfinne, har bott i Danmark och har ett norskt efternamn.

6. Tycker du om att dansa? Något av det bästa som finns!

7. George Bush? Föredrar Obama..

18-19.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Det där med barn får vi se hur det blir med...

20.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Mer än överväga! Vår familj är absolut flyttbar!

21. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen!

22. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Alla som vill :)

Uppsatsande

Under veckan har jag försökt att ägna mycket tid till uppsatsen. Tyvärr går det inte så bra vissa dagar, men då tar man oftast igen det dagen efter (förhoppningsvis). Isa har haft en lugn vecka efter måndagens bravader, men promenader i slask och lite klickerövningar. Hon har spenderat mycket tid med husse eftersom jag ofta sitter på universitetet och skriver.

Igår åkte vi till Lisa och aussiekillarna för en gemensam promenad. Det var som vanligt väldigt trevligt och även Isa verkar trivas i killarnas sällskap. Dock hittade hon massa gott att stoppa i sig, så idag har hon varit lite kass i magen. Jag fick också titta och känna på deras kycklingar, så små och söta!

Kvällen (och även tisdagskvällen) spenderade jag i stallet då Lisa hade ridlektion. Nu har jag sån risabstinens så det gör ont i kroppen. Nu har jag utvigat mina kriterier på medryttarhäst till Värmdö (istället för enbart Gustavsberg) och även ponny (istället för en liten storhäst)... än har jag ändå inte hittat nån, men håll tummarna! Annars får det bli ett extrajobb så jag kan rida på ridskola!

Nu ska jag fortsätta med uppsatsen lite till och sen är det After work i vanlig ordning :)



Träningstävling LKII

Idag har det varit månadstävling på min nya hemmaklubb Värmdö BK. Jag bestämde mig i eftermiddags för att vara med och testa hur långt vi hade kvar. Jag har ju tränat för lydnadsklass II ett tag, men kände mig väldigt osäker på vad som är klart och inte.

Jag hann bli lite nervös i eftermiddags och kunde inte riktigt äta middag innan tävlingen = jättebra träning för mig!
Tyvärr hade vi väldigt otur med vädret, man kan faktiskt påstå att det var snöstorm ute. Jag var sist ut med 7 ekipage före mig, och lät Isa vara ute med mig hela tiden för att dels träna lite kontakt emellanåt och dels titta lite på de andra. Snälla Lisa var med som support och publik, alltid skönt att ha någon man kan prata med under den otrooooligt långa väntan ( iaf för en nervös Hanna) :)

Platsliggning - 8 (koeff 4) Domarkom: DK Hon låg stadigt på platsliggningen trots att det blev så att vi fick gå in och gömma oss i skogen. (dessutom var det ju mörkt, vilket inte gör det lättare för Isa att ligga kvar när jag går in i mörkret). Tyvärr lägger hon sig ner på domarens kommando, så jag sätter henne upp igen och kommenderar om, därav DK:t.

Fritt följ - 9 (koeff 3) Domarkom: Dubbel sitt Det finaste resultatet hittills på fria följet! Hon kändes med, dock lite väl långt fram kanske. Domarens dubbelsitt var när jag korrigerade henne vid en vänstesväng.

Läggande - 9 (koeff 1) Jättebra!

Inkallning med ställande - 0 (koeff 2) Domarkom: Stannar inte Ja, här vet jag inte vad som hände riktigt. Avståndet för inkallningen var väldigt mycket längre än vi någonsin tränat så hon kom i värsta farten och verkar inte ens höra mitt stå-kommando. Men som Lisa sa, det syntes iaf att vi tränat farten de senaste gångerna!

Sändande till rutan - 8,5 (koeff 3) Domarkom: Steg
Supernöjd! Sprang till rutan men gick runt några steg efter mitt stå-kommado.

Apportering - 7 (koeff 2) Domarkom: Tugg Lite snålt med en sjua kanske, tugget finns liksom där men mycket mindre nu än förut.

Fritt hopp över hinder 7 (koeff 2) Domarkom: Ligger, sitter snett Hon la sig ner på mitt sittkommando. Det måste vara min betoning, för hon gör det bara när jag är lite nervös (och hur får man bort det då??)

Fjärrdirigering - 7 (koeff 2) Domarkom: många kommandon Jaa, första bytet hände det ingenting, jag fick tjata tre gånger på henne för att hon skulle sätta sig. Men då gick det hur bra som helst. Måste vara vår ovana, vi har ju aldrig kört så momentmässigt egentligen.

Helhetsintryck - 9 (koeff 1)

Totalt: 144,5 p

Jag känner mig ändå nöjd med resultatet. Det var en på klubben som filmade tävlingen som man fick se efteråt och jag tycker att det såg bättre ut än jag själv trodde i efterhand. Hon tappade lite stinget i slutet, vilket jag tror berodde på att hon fick vara ute och vänta sålänge med mig. Hon skulle fått vila lite i bilen istället tror jag, men då vet jag det tills nästa gång. Trots det otroligt dåliga vädret (som såklart var värst just när vi körde vårt pass) var det en trevlig kväll och en bra stämning i klubbstugan efterår. Det är en trevlig klubb jag kommit till! :)


Lördagsträning

Igår var det lördag och ett träningspass i nacka var inplanerat med "sökgänget". Det var dock bara jag och två till som jag aldrig träffat förut, med en golden samt en malle. Det blev mest prat till en början (som det alltid blir när man träffar nya bekantskaper) och sen tränade vi individuellt, där vi såklart hjälpte varandra om så önskades.

Vi inledde med en platsliggning. Jag var dold hela liggtiden (tre minuter) och Isa låg som en klocka. Sen tränade vi rutskick och inkallning med ställande med fokus på farten. Mycket svårt att springa iväg snabbt från en belöning bakom tycker Isa! Dessutom hade vi en störnade skata som cirkulerade vid oss, och som snodde Isas belöning (korvbiten i en skål) som försvårade det hela ytterligare. Så själva träningen gick väl sådär, men det var bra träning på ett annat sätt att träna ihop med andra hundar och på en okänd plats (eller nästan iaf).

Efter lydnaden fortsatte vi träningen med uppletande, något som jag inte gjort på väldigt länge. Isa fick 3 föremål utplacerade, en med min lukt och två som jag inte tagit i. "Mitt" föremål hittade hon direkt, det andra föremålet tog ett litet tag till och det sista förstod hon inte alls att det var något som hon skulle hämta hem. Där fick jag hjälpa henne lite. Men hon letade på väldrigt bra trots att hon var trött till slut, och höll sig fint inom den vallade korridoren.

Isa fick även busa lite med den andra goldentiken, Dansa. Dom är jämngamla och lekte jättefint tillsammans. Jag blev lite förtjust i den hunden, otroligt snäll och med superenergi! Då blev tankarna inställda på att nästa hund skulle bli en golden iaf. Det här med raser och kennlar är en djungel, men det är ändå bra att kolla runt lite, för vips så passar det med en till hund i vardagen =)

Igår kväll hade vi en liten inflyttningsförfest här för att sedan gå ut i stan. Det var lyckat och trevligt! Idag är det strålande väder och det blir nog en mysig eftermiddagspromenad med Anna och en sväng förbi stallet senare =)


En lekkamrat till Isa, Doubleuse Woodcock "Dansa"


En trött Isa efter träningen