Blötsnö

Helgen på landet har varit bra och varm - det har varit riktig blötsnö! Isa tycker det är lite svårt att gå i all snö, men på vägen går det bra. Syster och jag åkte skidor till affären i lördags och då passade Isa på att smita en vända till Västanvik när jag inte var uppmärksam. Tydligen har hon varit där fler gånger fick jag meddelat när jag träffade på en kvinna som bodde där. Hon kände igen Isa när vi mötte henne på vägen och hon utbrast "nej men heeej, du brukar vara och hälsa på oss". Jag förstod ingenting (trodde hon tagit en tur i skogen) men skämdes givetvis när jag förstod att hon varit på gården och rekat. På vägen tillbaka fick hon springa bredvid oss...

"Kusin" Tess var ute också och hade med sig sin hund på 8 månader som varken jag eller Isa träffat förr. Isa tyckte hon var lite stor (blandning labbe+rottis) men visade tydlig dominans mot henne (hon börjar lära sig nu lilla Isa, skönt tycker jag). De lekte sedan fint ihop.

Tyvärr har jag blivit sjuk med dunderförklyning och hostan rosslar illa i lungorna. Inte så bra tajmat då Dirks familj är borta hela sportlovet och jag passar honom denna veckan. Idag har en annan tjej tagit honom, och jag ska gå dit nu och se om jag kan få hjälp med honom imorrn med. Inge kul att vara sjuk =(


Västanvik som Isa verkar tycka speciellt mycket om

Fortfarande kallt...

.. men kollektivtrafiken har gått lite bättre nu i slutet av veckan. Dock är det så halt för bussarna att det är många indragna linjer. Igår var vi lite smarta (trodde vi) och gick till Farstaviken där två olika bussar går ifrån. Det kom en buss direkt, men efter att vi åkt förbi stallet kom vi inte längre. Det var för halt så vår buss plus en till buss fastnade i den lilla uppförsbacken som finns där.. tog alltså ändå ca 1 1/2 timme att ta sig till jobbet.

I tisdags var jag och Lisa och hämtade våra skidor, och igår på lunchen hittade jag äntligen ett par stavar också (det har varit slut överallt), så igår kväll begav vi oss ut för att åka lite. Va härligt det var! Inte så bra spår ute vid hagarna men underbart vackert med månsken som ljus. Hundarna verkade också tycka det var mysigt också men lite svårt att gå i snön :)

Igår var Isa hos sin nya hundvakt, det hade gått bra allting och hundarna verkar gilla varandra, så det är roligt! Imorse åkte jag till mamma och lämnade Isa och i eftermiddags åkte de ut till landet. Kul för dem men såklart så saknar mattehjärtat sin hund som inte är där och viftar på svansen när man kommer hem. Marcus och jag åker ut till landet direkt efter jobbet imorrn och har en härlig helg i snön. Tydligen är det så mycket snö att det är problem att ta sig fram...

Såhär såg det ut sist jag var ute, men tydligen har det kommit mycket mer snö nu.




Oerhörd kyla

Idag har det inte varit en bra dag (ja, detta är ett negativt inlägg). Dagen började med att jag fick stå och vänta på bussen i 22 minusgrader. När bussen inte hade kommit på 45 minuter var jag tvungen att gå in och vämra mig. Jag hade ingen känsel i fötterna och jag började känna mig yr. Då ringde jag jobbet och gick som sagt in igen. Efter flera par raggsockar och en stor kopp te började jag få tillbaka känseln.

Vi hörde på radion att det var totalstopp ut från stan till nacka/värmdö, så vi skyndade oss ut igen för att se om det eventuellt skulle komma någon buss som hunnit ut hit innan olyckan hände. Och det var det! Tänk att man kan bli så glad av att gå på en buss!

Väl inne i slussen var all tågtrafik ovan jord inställd, vilket resulterade i kaos där med. Jag kom iaf fram till jobbet, ca 3 timmar senare. Då slås jag av nästa nyhet, värmen på jobbet har på nått sätt frusit, så det är svinkallt på kontoret. Så jag har suttit och jobbat med tre par tjocka tröjor, min stora sjal omvirad runt mig samt min tjocka vinterjacka, och ändå har jag frusit hela dagen.

Att komma hem gick faktiskt lite smidigare, så jag hann till stallet i tid iaf. Där fick jag upp värmen genom att rida barbacka.

Ytterligare en trist grej är att Lisas och mina skidor inte var klara idag när hon åkte dit för att hämta dem innan stängning. Så dåligt när de sa att de skulle vara klara efter lunch idag! Men vi får åka och hämta dem imorrn istället.

Men det har även hänt lite kul idag. Isa har varit i Orminge med Sigge och tydligen blivit kär i en jämngammal goldenhane. Dessutom vann Sverigen i hockeyn mot Finland i morse, det är sånt man får glädjas åt dagar som dessa!


Skidköp!

Idag var det riktigt fint väder på förmiddagen när jag vaknade. Passade på att gå en prommis i solskenet, var dock väldigt kallt då det fortfarande blåste mycket.

Det blev inte en sån lång promenad, för vi skulle ju hinna och handla skidor. Det var lättare sagt än gjort. Det var alltid någon kund före oss som tog en väldans tid (tyckte man iaf när man är lite stressad) och vi sprang runt på de flesta ställen och jämförde priser, kvalitet osv. Till slut hittade vi iaf ett par skidor var (var jag och Lisa som letade, killarna gick och fikade under tiden). Det blev ett par salomon-pjäxor med bindning och ett par Atomic-skidor. Kommer bli super när jag väl får in tekniken ;)


Lisa och jag som hade planerat en söndagskväll i skidspåret blev lite besvikna när vi kom på att det inte monterar skidorna på en gång, utan att man får hämta dem efter någon dag. Men den som väntar på något gott! =) Imorrn ska söta Lisa hämta upp våra skidor medans jag är i stallet.

När vi kom hem hämtade vi Isa direkt och gick och mötte en potentiell hundvakt med sina två hundar. Isa kom direkt överens med Wilma, en labbeblandning på 7 år och lilla Viggo, en lite dvärgpudelblandning på 7 månader (den sistnämnde kanske var liiite jobbig hälsar Isa). Isa ska få vara hos dem på onsdag och testa, men jag tror att det kommer att bli jättebra! Hon bor precis vid stallet och jobbar natt, så hon går ut en sväng på förmiddagen och en långpromenad på eftermiddagen, sen lämnar hon hem Isa efter det.

Efter att vi hälsat på dem, vi varit hemma hos dem och kollat och hon även följt med hit, gick jag och Marcus en sväng till med Isa i snön och skottade sedan ut bilen från all snö. Nu ska jag till stallet en sväng och titta på när Dirk rider lektion.


Mobilkort


Man får ingen riktig uppfattning om mängden på snön på bilden, men det är betydligt mer än det ser ut.

Promenad i snöstorm

Vi har ett riktigt busväder här i helgen, med kalla grader, konstant snöande och riktig blåst. Men när man har hund måste man ju ut ändå :)

Lisa och jag träffades efter frukost. Planen var egentligen att gå till klubben fram och tillbaka och träna lite, men vi ändrade oss när vi såg vädret (eller var vi inte såg rättare sagt). Vi beslöt oss för att gå i skogen istället, där det inte blåser lika mycket. Vi valde kvarnsjö-rundan och för att den skulle bli lite längre svängde vi in på "Knuts havs-rundan" också. Där hade ingen av oss gått tidigare, men det är ju bara att följa markeringarna på träden. Isa gick längst fram och följde stigen som man svagt kunde urskilja under all snö. Efter ett bra tag kommer vi på att vi inte sett markeringarna på ett tag, och i samma veva som vi började fundera på om vi skulle vända såg vi några flaggstänger framför oss - vi har kommit till Mölnvik! Vi beslutade att spana in hunddagiset som ligger där samt gick en sväng på Granngården. Sedan fortsatte vi vår vandring, men bestämde att gå vägen förbi klubben hem (allt för att slippa vända). Det var ett dåligt besut - vägen i skogen bort mot Lämshaga var helt igenosnöad och tog supermytcket kraft och energi att ta sig igenom. När vi väl kom fram till gamla ingarövägen piskade snön oss i ansiktet hela vägen hem - fyyy så kallt!

Vi var hemma över 3 timmar senare, stelfrusna, utsvultna och dygnsura. Isa var dock i toppform under hela promenaden. Hon var superglad hela tiden och blev aldrig trött, trots att hon gick längst fram under hela promenaden och banade väg för oss andra med snö ända upp till ryggen. Hon gillar våra helgpromenader =)

Imorgon ska det äntligen inhandlas längdskidor! Jag har funderat på det hela vintern, men hela tiden trott att snön ska försvinna. Nu är det dax, om inte annat är det kul att ha det till nästa vinter.


Den här bilden är tagen helgen innan jul - nu är det mer än dubbelt så mycket snö.

Dålig uppdatering

Här var det dåligt uppdaterat! Men vi har så mycket för oss att det inte riktigt finns tid just nu.

Men jag kan beskriva helgen i dess korthet, det är mest då det händer grejer =) I fredagskväll var vi hos Sigges familj och åt mat och spelade spel. Det var trevligt och hundarna sköter sig exemplariskt nu. Sigge somnade i soffan och då snodde Isa Sigges biabädd (det vågar hon inte med någon förutom med Sigge), och så sov de djupt. Eftersom det fungerar så bra med Isa och Sigge ihop ska Isa vara hos Lisas pappa några dagar i veckan - det tror jag hon tycker är jättemysigt. De har mysiga  omgivningar runt sig och en stor tomt att busa på. Sedan har vi Eivor som började gå ut med Isa i december som ska ha henne 1-2 dagar i veckan, och vi ska träffa en ny potentiell hundvakt resterande dag(ar) i helgen. Men de sista två har henne bara någon timme mitt på dagen samt går en lunchpromenad, så de dagar är hon hemma mestadels av dagen och sover.

Jag hade Dirk i helgen så lördagsmorgonen begav jag mig till stallet för att rida ut en härligt ridtur i snön. Underbart med underlaget som gör att man kan trava och galoppera på de annars så hårda grusvägarna.
När jag var klar i stallet packade vi ihop oss och åkte mot Bålsta för fördelsedagsfirande. Precis i denna sekund dubbelkollar jag vilken tid årsmötet på Värmdö BK skulle vara på söndagen, för att jag ska hinna dit och ta emot ett pris som jag och Isa har vunnit. Till min förvåning har jag tagit fel på dag och mötet var på lördagen istället! Så missade vi det också - trist!

I bålsta var det trevligt och jag fick en välbehövlig sovmorgon på söndagsmorgonen. Sedan gick vi ut en promenad  runt Åsen innan jag åkte till mormor och hälsade på. Gittan som har lånat vårt lilla akvarium skulle göra sig av med fiskarna, så de fick följa med hem. Lite mysigt med fiskar igen trots att det var skönt att slippa ett tag. Men är det något vi ska ha en längre tid måste vi köpa ett större och finare.

Söndag, måndag och trisdagskvällen spenderades i stallet. Igår skulle jag inte rida själv så Isa fick följa med och titta på hoppningen. Sedan gick vi en ordentlig promenad bortåt hästarna sommarhagar. Det är toppenbra med all snö, jag kan gå nästan överallt trots att det är mörkt! På morgonen har jag börjat gått rundan i skogen mellan köpcentrumet och stallet, där Isa springer som en tok och busar - superbra innan en arbetsdag :)

Idag känner jag mig lite hängig med halsont, så det har blivit en lugn kväll med OS för hela slanten. Det här med OS är kul och jag skulle kunna sitta upp och kolla hela natten om jag orkade.





Mysig helg

I helgen har vi  bara gjort roliga saker, vi har haft en riktigt Marcus&Hanna-helg, det behöver man ibland.

I lördags gick jag upp tidigt och gick ut och promenerade med Lisa, en vän till henne och hundarna. Vi gick "sjörundan" som vi kallar den i stallet och Tjustviksrundan som den heter på skyltarna. Väl tillbaka vid hästhagarna gick jag och Isa upp i skogen och tränade lite uppletande. Det var lättare sagt än gjort med snö upp över knäna. Men jag lyckades valla upp en gång där jag gömde 3 föremål. Ingen match för Isa, men desto jobbigar för henne att springa.  När vi kom hem hade vi varit ute och pulsat i snön i över 2 1/2 timme, och det kändes i benen.

Väl hemma hade vi bestämt att vi skulle åka och träna tillsammans jag och Marcus. Vi åkte till Gustavsbergsbadet och spenderade flera timmar på gymmet.  Oj vilken adrenalin man får av träning ibland, trots att mina ben kändes som gelé efter promenaden. Sedan avslutade vi passet med att gå och bada lite i äventyrsbadet - dock var varenda muskel i hela kroppen helt slutkörd, så jag höll på att fastna i strömmen =) Marcus fick ta med mig därifrån och sätta mig lite i bubbelbadet som terapi - skönt =) På kvällen åkte vi sedan till söder och åt på god grekisk restaurang. Därefter gick vi och spelade biljard, det var kul! Jag vann några gånger iallafall!

På söndagen fick jag sovmorgon och vaknade av lukten av en färdig frukost (ja, jag hade bestämt sagt det dagen innan, men man vet ju inte om det går in ;)) Sedan träffade jag upp Lisa och Sigge igen och vi begav oss till skogen för att träna lite sök. Lisa och Sigge har aldrig kört det, så det blev lite grundläggande övningar. Hundarna tycker ju att det är så kul! Isa var supertaggad och de första skicken går mest ut på att springa så mycket som möjligt (påminner lite om Pumas första skick) =) Men sedan gick det bättre och hon använde näsan bra. Försökte mig på rullen lite, men där måste vi börja om. Tror dock att hon snabbt skulle komma in i det igen om man började träna, men nu gör vi det så sällan tyvärr. Sigge tyckte det var superkul och fattade direkt vad det gick ut på. Efter två timmar var det två hundar och två människor som var riktigt trötta som begav sig hemåt igen.

Resten av söndagen spenderades på Ikea (dit hussen övningskörde - duktiga!). Isa fick en ny boll (likadan som hon har fast hel), och det var såklart kärlek vid första ögonkastet som alltid med bollen. Den andra gamla åkte in i tvätten och planeras att tas ut på landet. Men nu såg jag precis att Isa har gått och tagit den från tvättpåsen och lagt sig med den i sin säng - sötis!


Isa med sin älskade boll

Vardagskvällar

Veckorna går så himla fort jämt. Imorrn är det redan fredag men jag tänker hela tiden att det är tisdag idag, konstigt. Eftersom vi är på jobbet hela dagarna är det bara kvällarna som kan utnyttjas till roliga aktiviteter.

I måndags var Isa hon Lisas pappa tillsammans med Sigge hela dagen. Vi var lite oroliga för att Sigge inte skulle låta Isa vara ifred eftersom han gillar att busa väldigt mycket, men det hade gått hur bra som helst. De hade varit ute på en långpromenad på morgonen och efter det hade hundarna gått och lagt sig, Sigge i soffan och Isa i hallen. Det hade också gått bra att gå med dem båda två i koppel - vilket ju annars kan vara en utmaning med trassel och annat. Isa ska vara där nästa måndag också, så får vi se om det är en preliminär eller permanent lösning. Eftersom Jeanette flyttar nu och ska börja jobba igen är vi på jakt efter nu hundvakt tre dagar i veckan. Och nu vill vi hitta en långsiktig lösning så Isa slipper byta fler hundvakter. Som det ser ut nu kommer det behöva vara tre stycken som delar på henne. Inte optimalt, men det finns inte så mycket att göra åt saken.

Det var en trött tjej som kom hem på måndagskvällen, hon stupade i säng direkt efter alla nya intryck och mycket motion. Det passade rätt bra för mig eftersom det var min riddag. Sedan red jag även igår, så jag fick en extradag den här veckan =) Dirk är en riktig prins.

Tisdagskvällen och även denna kväll såg ganska lika ut. Jag tog med träningsväskan ut och tränade lite lydnad. I tisdags tränade jag på vår lilla parkering då den stora var full med bilar. Båda dagarna fokuserade jag på farten i apporteringar, inkallning på olika sätt och fortsatte lägga godis runt vittringsapporteringspinnarna. Hon är som vanligt supertaggad! Därefter har vi mött upp Lisa och Sigge och gått skogspromend i snön, sicken lycka.

Fler bilder från helgen