Snaaaart

Imorgon är sista arbetsdagen innan semestern. Så skönt ska det bli! Att det sedan råkar vara den sämsta dagen på hela sommaren vädermässigt hade man väl kunna levt utan, but what to do.

Det har varit himla ensamt den här veckan, men den har gått fort. Nu ikväll har jag tvättat, städat och packat allt, sedan åker jag direkt till landet från jobbet imorgon eftermiddag, till mina älsklingar! =)

Jag har med mig datorn till landet och vi kommer också att åka hem ibland då vi har lite roliga saker för oss, så sålänge internet fungerar där ute ska jag försöka hålla bloggen lite vid liv ändå.

Må gott!

Såhär såg det ut idag när jag åkte hem från jobbet


Hem en sista gång

Det var en tung resa hem från Nämdö idag... Helt själv åkte jag tillbaka till fastlandet och en veckas jobb medan resten av familjen är kvar på landet på semester. Jag tycker allt lite synd om mig själv.

En vecka till utan hund, hur ska det gå? Det som är positivt med att Isa har det bra ute på landet är att jag själv får mer träning än när hon är hemma - då vill jag ju hellre träna med henne än mig själv. Förra veckan tränade jag 5 hårda pass (varade styrka med springning/kondition), så nu känner jag mig supertaggad över att ha en fysisk aktiv semester. Jag kommer att springa ungefär varannan dag och då mellan 8-12 km per gång, då kommer tjejmilen gå som på räls =)

I veckan ska jag försöka träffa kompisar på kvällarna och så givetvis träna. Sen på fredag bär det ut på landet på semester, ska bli så skönt!

Lite mer bilder på Isa och Sigge








Sigge tar en paus i simmandet




Rapport från landet

Enligt dagliga rapporter trivs Isa ute på Nämdö med föräldrarna. Hon badar och simmar flera gånger om dagen. Mammas kompis Eva bor i vårt hur den här veckan, vilket Isa tyckte var lite konstigt. Hon hängde där rätt mycket för att kolla så läget var under kontroll. Igår kväll när jag pratade med pappa satt de nere vid bryggan och badade tillsammans med många andra från hushållen runtomkring. Isa var såklart i längst och badade... Måste jag säga att det känns tungt att jobba nu?

Marcus och jag har haft aktiva fixar-dagar både idag och igår kväll, med städning, resning, tvättning och försäljning av bil. Den lades ut sent igår och såldes nu ikväll. Skönt att bli av med den samtidigt som det är trist, hur ska vi klara oss utan bil? Jag håller redan på att kollar ny, så det tar nog inte så lång tid innan vi har en ny =)

Lite bilder från helgen - det kommer säkerligen mer.


Niklas tog ett kort på stugan - det ser ut som att jag och Isa har ett djupt samtal.




Grabbarna grillar


Värdfamiljen är mer intresserad av Isa


Hundarna underhöll sig på tomten.


Frukost i solen


Sedan var det såklart bad-dax



Fortsättning följer...



Hem utan hund

Ytterligen en underbar helg på landet - den här gången tillsammans med Sigge med matte och husse. Vi har hunnit med två middagar och spelkvällar med god dricka, mycket bad och sol (sålänge solen var framme), springtur, mer bad, mer spel och mer mat. Hundarna trivs ju så bra ihop - det är kul att se. Bilder från helgen kommer senare.

Nu är vi återigen hemma och laddar för arbete imorgon. Isa stannade kvar på landet med mamma och pappa - det känns alltid lite ångestladdat att lämna henne. Jag vet ju att hon har det bra, men jag saknar henne ändå så mycket när vi är ifrån varandra. Det är så tomt här hemma. Men hon kommer att få bada hela veckan, vara ute hela tiden, vara med mina föräldrar samt Eva som ska låna vår stuga några dagar (som är en väldans hurtbulle så Isa kommer nog få motion om hon vill det). Mycket bättre än att ligga hemma i lägenheten och vänta medans vi jobbar.

Marcus och jag fick en fin båtresa hem.






Med Sigge i Orminge

Hettan håller i sig, men man har på nått konstigt sätt lärt sig att leva med den. (Får dock fortfarande värmeslag emellanåt). Kvällen igår spenderade jag på Långholmen med min fina Kalmar-vänner. Vi hade picknick och badade. Bada är det enda som hjälper någorlunda nu. Marcus och Niklas var och badade med hundarna igår kväll.

Idag har Isa varit hos Lisas pappa med Sigge igen. Eftersom Lisa slutar tidigare hämtar hon dem nästan alltid och det är alltid lika kul att höra henne hur Isa beter sig när hon är där. Idag filmade hon lite när hon kom och hämtade dem... Först såg de inte att hon kom när de lekte för fullt i trädgården, sen blev Isa helt vild när hon såg henne och sprang och ställde sig vid en frisbee och skällde (på det där konstigt viset som hon gör, hon kan ju egentligen inte skälla). Idag hade hon inte velat åka hem heller, utan hon hade gått in i huset och lagt sig i köket. Sen hade hon givetvis tagit sitt förnuft till fånga och kommit på att hon visst ville hem till matte och husse. Men det är iaf ett tecken på att hon trivs jättebra där och jag hoppas att hon får fortsätta vara där med jämna mellanrum.



Ååååå

Uppdatering: kl ca 22: Även om badandet inte svalkade så mycket som jag hoppats då vattnet var så otroligt varmt, känns det mycket bättre nu. Lisas pappa är hemma på onsdag trots allt och kan ha Isa (och gulliga Lisa, Loi, erbjöd sig annars att vara hundvakt, tack snälla du!). Torsdag får hon vara hemma hos mamma och pappa men då kommer hon att vara trött efter onsdagen med Sigge, innan hon åker till landet =)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Efter alla glada inlägg om hur kul det är med värmen och vatten kommer här baksidan av detta väder - värmeslaget. Det måste vara den som pratar nu för att det känns som att ingenting är bra. Vi har som jag nämnde tidigare en problematisk vecka med hundvakt då Susanne inte kunde ta den här veckan trots allt. Efter att hört med alla andra där det inte var nån som kunde fanns Marcus jobb som sista alternativ, men där ska hon ju vara på fredag eftersom vi åker till landet direkt efter jobbet. Men då kommer det fram att Marcus inte får ha med henne på jobbet mer! Det har varit okej i ett år, men helt plötsligt är det inte okej längre. Detta resulterar i att vi inte kommer att kunna åka till landet på fredagar eftersom sista båten går direkt när vi slutar jobbet, och vi hinner inte hem och hämtar henne.
Den här veckan löste det sig dock då mamma åker ut på landet på torsdag kväll och tar med sig Isa - tack mamma!

Då återstår bara onsdag och torsdag och det alternativet vi har är att hon får vara i föräldrarnas lägenhet i stan och vi åker dit och rastar henne på dagen. Inte optimalt från jobbsynpunkt och absolut inte optimalt för Isa, men bättre än att hon är själv hela dagen hemma.

Sedan har vi stött på problem leveransen av hundmaten som vi köpt till landet för sommaren. Den kom inte med till landet idag så nu får vi knåpa med det också. Alternativt får vi åka ut på lördagen och då ta bilen till båten, men trist att behöva avboka Lisa och Niklas på fredagen.

Dessutom är det tre hela veckor till semestern.

Som sagt - det måste vara värmen som pratar, men det kanske inte är så konstigt att man känner sig som skit när man inte kunnat sova av värmen på flera dagar. Vi gått runt på de flesta affärer för att köpa bordsfläkt idag utan att lyckas. Verkar vara slut i hela Sverige.

Snart ska vi gå och bada, hoppas det hjälper mot den brinnande hjärnan. Vätskeersättningen jag tvingat i mig verkar inte fungera.

Bild från morgonpromenaden imorse kl 06:00. Tänk att en dag som börjar såhär kan blir så jobbig.




Värme och vatten

Vilket kanonväder vi har - har varit trettio grader hela helgen. Som tur är hade vi planerat att spendera helgen på landet även denna helg. Vi har fortsatt pysslat i stugan och Marcus har målat lite, men mestadels har vi varit nere vid bryggan och solat och badat.

Andra hundar kan tycka att värmen är jobbig - men inte Isa. Det första hon gör på morgonen är att lägga sig i den stekande solen. Efter ett tag går hon med på att gå på en kissrunda, men sen vill hon tillbaka till tomten igen för att lägga sig och sola. För att hon inte ska få värmeslag får hon då och då leka lite i vattenspridaren.

Den enda gången hon är riktigt glad att gå från tomten är när vi går neråt mot bryggan, då springer hon i förväg och hoppar i vattnet det första hon gör. Idag spenderade vi mer än tre timmar där nere då Isa sprang omkring oavbrutet, simmade och agerade badvakt när andra grannar badade. Som hon trivs. Det är så enkelt nu också då alla är vana vid henne. De allra flesta tycket att det är kul med lite "hundaction" nere vid bryggan och förlåter henne när hon går upp och skakar av sig allt vatten på alla som ligger och solar. Senare i sommar när det är allt för mycket folk där nere får vi kanske hitta ett annat ställe att vara på, men det är härligt sålänge det fungerar!

Anna har varit ute den här helgen också, så vi har umgåtts mycket och pimplat vin på krogen - underbart.

Nu är det sista veckan Isa är hemma innan hennes ledighet på Nämdö. Vi har fått problem med hundvakter denna veckan, men jag hoppas verkligen att det löser sig. Marcus ska prata med sin chef imorgon, så får vi se om hon kan spendera större delen av veckan på hans jobb.

Idag är det en tung söndag när jag tänker på att jag har hela tre veckor kvar att jobba till semestern och att vädret omöjligt kan hålla sig till det. Att jag dessutom är hundlös två av dessa veckor är olidligt. Men veckorna går visserligen himla fort och nästa helg ser vi fram emot att Niklas, Lisa och förhoppningsvis Sigge kommer och hälsar på oss på ön.

Skönt avsvalkande bad



Isa 5 år

Igår blev Isa stora tjejen - hela 5 år! Himla dålig matte och husse hade helt glömt bort denna dag, men kom på det under dagen. Isa hade det iallafall kul hos Sigges pappa hela dagen och lekte i vattenslangen. På kvällen var Anna med oss hem, vi köpte sallad på panini, en flaska vin och promenerade bort till klipporna för lite middagspicknick. Det här tyckte såklart Isa också var en toppenkväll. Hon badade hela kvällen medans vi satt i solen och filosoferade. Jag tog mig också ett dopp efter maten - så himla härligt. Sedan begav vi oss hem för att se fotbollen.

Idag var det planerat att åka till Ikea för att köpa nytt kök till landet, men vi kom iväg lite sent från jobbet och hann inte med det. Dessutom har jag ont i ena benet (knävecket är svullet och gör ont), då vill man inte springa runt på Ikea en hel kväll. Nu ska vi packa till landet imorgon och sedan gå ner till hamnen och äta lite glass i solen.

Tänk att denna lilla tös blivit 5 år!


Kvällsdopp

Vilken underbar kväll vi haft! Efter middag på balkongen mötte vi upp Lisa och Niklas och Sigge för ett kvällsdopp borta vid klipporna. Det var ett kärt återseende av de två fyrbenta, Sigge tyckte Isa luktade otroligt gott och blev lite småkär på nytt.

Nere vid vattnet var vi alldeles själva och jag och Lisa badade också - det var supervarmt! Det tar alltid ett tag för mig att komma i, men när jag väl är i vill jag inte komma upp igen. Sigge har fått för sig att vi människor är en slags boj i vattnet som man kan vila sig på, så när vi var ute och simmade, simmade han ut till oss och försöker kommer upp på axlarna/ryggen för att vila lite. Det blir lite svårt för oss då eftersom han är rätt stor :)

Nedan kommer äntligen lite bilder från midsommar.

Sommartjejerna, alla bär vitt som var vårt tema detta år.


Midsommarlunchen


Jag med favoritbarnen


På väg att klä midsommarstången




Fika efter midsommardansen


Midsommar-fin Isa


Väääldigt trött hund




Värdinnorna


Middag och början på kvällens festligheter... Sen tog batterierna slut i kameran, vilket kanske var lika bra...

Målarhelg på Nämdö

Vi har åter igen varit på landet i helgen. Underbart väder och vi har fått underbart mycket gjort. Nu har vi målat om hela stora rummet i vår lilla stuga och det blev såå fint. VI har en väldigt ljust färg som är bruten mot varmt grå och sedan en mörkgrå fondvägg vid köket - blev fint! Vi har även målat om alla lister runt dörrar och golvlister till vitt, precis som vi målat våra kökaluckor. Det är mycket som är kvar, men vi har iallafall kommit en bit på väg! Målet är att vara klara med det mesta till vår semester, så man slipper hålla på att jobba hela tiden då - and I think we can make it :)

Isa har det som vanligt superbra på landet och underhåller sig själv. Vi har inte tagit så mycket långpromenader, men hon kilar iväg i skogen om hon blir kissnödig, eller sticker ner till Leeloo om hon är leksugen (ja, hon tar sig lite friheten, men vi får skylla oss själva som är så "tråkiga" och är inomhus och målar hela tiden). Det roliga är att vi inte ens hade märkt att hon varit borta en liten stund om hon inte kommer tillbaka och ser så otroligt skyldig ut, då vet vi att hon gått från tomten.

Vi har också varit nere vid bryggan och simtränat lite, men inte så mycket som Isa hade önskat. Hon roade sig dock i vattenspridaren tillsammans med barnen i lördags. Alex och Rebecka tröttnade efter ett tag, men Isa roade sig vidare i sin ensamhet när vi vattnade vidare - hon är inte klok.

Nu väntas en ny arbetsvecka och Isas vän Sigge har kommit tillbaka från hans lilla sommarsemester, så det kommer att bli ett kärt återseende i veckan. Jag såg precis också att Isa fått äran att vara med på "månadens bild" på
Värmdö brukshundklubbs hemsida.

Såhär blev köket (taget från mobilen):



Kvällsdopp