Quick update

Superdålig uppdatering här!
Har dock hunnit tränat lite den sista veckan. Förra veckan hann vi med en lydnadsträning på tisdagen som inte gick så bra och ett spår på torsdagen tillsammans med Sigge (som provade spår för första gången).
I helgen hanns det med en långpromenad på över tre timmar med Anna och ytterligare en långtur med spår på söndagen. Tyvärr gick vi nog lite för mycket innan vi tog spåret så hon slarvade lite och missade två pinnar.

Idag har vi varit på klubben och socialiserat lite. Lisa var där som vi inte träffat på så länge. Hon hade kurs så vi kunde inte prata så mycket, men det är kul att hon är hemma igen! Sedan tränade jag och Isa lite lydnad och avslutade med en promenad i skogen där jag över gjorde ett uppletande. Gjorde en ordentlig ruta med fyra föremål som hon hittade lätt som en plätt. Dock tyckte hon att det blev lite svårt att hämta in en burk som ramlade ut ur munnen hela tiden :)

Nu blir det sängen, trött efter mycket som händer på jobbet och dumma CSN som kommer att ruinera mig med återbetalningskrav. Suck!

Helgen i bilder

För att beskriva vår härliga helg i Norrköping kommer här ett litet fotoalbum.

Vi har hunnit med hundträning. Danne och Johanna tränade sina hunda i lite apportering...

Fokuserad Viggo



Johanna och Sting




Under tiden lekte jag och Stina lite.



Sedan var det dax att spåra lite med Isa. Spåret blev rätt kort, kanske 300 meter men rätt svårt då det blåste ordentligt från sidan. Det gick bra ändå!







Vi åt god mat hela helgen, här sitter vi ute i trädgården och äter lunch.


Isas pojkvän Viggo


..och trött lillebrorsa Sting



Vi har gått långpromenad...


.. och hundarna har badat och busat.


Tack för en trevlig helg!

Kort uppdatering

Här kommer en kort uppdatering. Helgen har spenderats i Norrköping där Isa fick åka tåg för första gången. Det gick bra men hon var rätt stressad, det är ingen stadshund vi har. Vi har haft supermysigt med Norrköpingsvännerna i deras nya fina hus som de kämpat så mycket med. Samtliga ynglingar hade blivit stora (ett barn och två hundar), det är kul att följa allas utveckling! Vi har ätit gott, fixat i trädgården, tränat hund, gott långpromenader och bara myst. Bilder kommer senare.


Idag var det en väldigt trött Isa som åkte iväg till Sigges mattefar för att vara där idag. Nu på kvällen har hon varit hemma och sovit medans jag var i stallet. Idag fick Dirk och jag till en rolig uteritt och avslutade med ett litet dressyrpass i ridhuset, kul.


Lydnad

Igår åkte jag och Isa upp till klubben efter jobbet för lite träning. Så härligt att se parkeringen full med bilar och hundar som är ute och jobbar med sina förare. Träffade på Christer också, long time no see så det var trevligt. Han fick sig en liten utskällning (!) från Isa när han kom gående mot oss (väldigt liten dock men ändå en utskällning), vet inte vad som flugit i henne, hon har nog umgåtts med för många skälliga hundar:)

På träningsagendan stod inkallning med ryggen åt (för rutan), stegförflyttningar och fjärrdirigering. Inkallningen och stegförflyttningarna gick bra men på fjärren stötte vi på samma problem som alltid - viljan att flytta sig framåt vid ett läggande från ett ställande.

Efter en relativt kort träning gick vi en promenad i skogarna. Jag älskar skogen uppe vid klubben, den är så fin och relativt öppen, men jag har ju inte vågat promenera där efter att jag blev jagad av dom där älgarna. Nu har jag ju  fått berättat att de sköt 2 älgar precis vid klubben förra året, så jag mötte min rädsla och promenerade upp på berget. Trots att jag sjöng hela tiden (för att skrämma bort eventuella djur samt för att få utlopp för alla melodier från Ronja Rövardotter som ständigt cirkulerar i mitt huvud), så stod de plötsligt där framför mig, de två älgarna. Isa verkade inte förstå någonting och jag gick lugnt åt andra hållet medan de spanade efter oss. Jag hade givetvis hjärtat i halsgropen hela kvällen och konstaterade att vi aldrig mer kommer att se den fina utsikten från berget igen.

Isa har lite ont i ena tassen och har haft det sedan helgen. Det märks ingenting i skog och på gräs, men hon vill ogärna gå på gruset och när hon måste så haltar hon. Vi har pratat med veterinären och de sa åt oss att ta på salva på trampdynorna då de spruckigt lite. Detta resulterade i att det inte blev en lika lång kvällsrunda idag. Stannade dock till på fotbollsplan här precis bredvid stallet och fortsatte träna lite stegförflyttningar och fjärrdirigering. Förflyttningarna sitter som en smäck nu igen efter jag shejpat lite med klickern. I fjärren har jag bestämt mig för att byta ut kommandot ligg till "ner" och lära in det från början så hon lägger sig bakåt. Försökte mig även på vittringsapporteringen lite men kom inte vidare där. Jag vet inte vad jag ska ta mig till!

Måste även meddela att Isa har tagit sitt första dopp, meddelande hundvakten Susanne. Hon har även fått sin första färsting så nu har Scalibor-halsbandet åkt på igen.

Nu blir det inget mer bloggande på några dagar, imorgon är jag inte hemma och på fredag styr vi kosan mot Norrköping, ska bli så kul! Isa ska åka tåg för första gången, men det går nog bra =)

Solsken

Idag har det varit ytterligare en underbar soldag. Marcus har fått en illa hosta som kryper fram varje gång han ska prata, så idag har han varit hemma från jobbet för att kurera sig. Isa har varit hemma med honom och de har hållit varandra sällskap.

Nu när solen börjar skina mer kan man ha dörren till balkongen lite på glänt utan att man fryser ihjäl. Isa tar givetvis tillfället i akt och lägger sig och solar på balkongen. Hon har spenderat mestdels av eftermiddagen där ute =)

Nu på kvällen fick Isa följa med mig en sväng till stallet, sen kom Marcus och hämtade henne. Ikväll kunde jag rida ett dressyrpass på utebanan, så otroligt härligt!




Spår

Äntligen fick vi spåra igen igår. Vi åkte upp till stället där jag och Lisa har lagt spår till Isa och Loi förut, en superbra spårskog! Spåret blev ca 700 meter med 6 apporter och fick ligga uppemot en timme. Isa visste var det var frågan om och var supertaggad. Klarade hela spåret galant, slog lite periodvis med hamnade sedan rätt igen snabbt. Duktig tjej och nöjd matte och husse!

Igår kväll fick sedan Isa spendera lördagskvällen själv när vi var på middag hos Ullis och Pontus.

Idag har det varit ett strålande väder. På förmiddagen fick Isa följa med mig till stallet efter promenaden, sedan fick hon spendera eftermiddagen med Marcus när jag red en underbar tur med Dirk. Efter det mötte vi upp Lisa och Sigge för en söndagspromenad med lite apporteringsträning. Trevlig helg med andra ord!












Kisar mot solen


Springtur

Måste bara dela med mig av den lycka en springtur efter jobbet en ljus vårkväll med Isa ger. Även om Isa var trött när jag kom hem fick hon som vanligt tillbaka energin när vi kom ut. Vi sprang på vägen bort mot lemshaga och sprang ner på campingen där. Det var helt underbart med en ganska torr väg utan snö och öppna fält där kaniner och de rådjur som överlevt vintern betade. Isa sprang fint bredvid mig trots att de var väldigt nära. På hemvägen tyckte hon att det var lite trist och långt, men höll tempot in i det sist. Mätte precis ut sträckan och det blev nästan 7,5 km vi sprang, sitter fint på stegtävlingen =)

Imorrn är det redan fredag! Det känns att denna veckan är kortvecka. I helgen ska vi vara hemma, jag ska eventuellt ha Dirk och sedan ska vi på middag hos Ullis och Pontus i deras nya lägenhet. Sedan ska jag försöka hitta en skog som inte är dyblöt, snöig eller lerig för att kunna lägga ett spår - vi har haft ett ordentligt uppehåll under vintern. Sist vi spårade var faktiskt när
Helena och Tisla var här! (klicka för att komma till inlägget)




Ljusa kvällar

Dessa ljusa kvällar är helt fantastiska, det blir inte mörkt förrns framåt halv åtta!
Igår kom jag hem vid 18-tiden, packade träningsväskan och mötte upp Lisa och Sigge för en kvällsprommis/träning. Vi gick bort mot lemshaga och där vallade jag av en ganska smal men djup ruta. Jag la ut två föremål och Lisa la ut två från hennes väska som Isa fick leta upp.
Tre föremål plockade hon in utan minsta problem, den sista låg rätt nära oss, var lite skymd plus var den som Lisa lagt ut så den tog lite tid. Men hon gav inte upp och till slut vittrade hon in den och hittade den. Duktiga tjejen!
Sigge var utom sig hela tiden och skällde så stämbanden vibrerade. Det där med passivitet är inget han kan, så han fick inte träna nått.

Idag gick jag och Isa en långprommis på kvällen trots att hon var trött när jag kom hem efter en hel dag med Wilma och Wiggo. Marcus tog morgonpromenaden då jag var tvungen att vara lite tidigare på jobbet, så jag hade ju knappt fått ihop några steg idag! Det här med stegtävlingen är faktiskt bra, man är mer medveten om hur mycket man rör sig och en dag som idag hade jag säkert bara gått en liten runda efter jobbet om jag inte hade haft stegräknaren som påmint mig. Har ett snitt på lite över 18 000 steg per dag, vilket jag iof tycker är okej men jag ligger bara sexa på jobbet. Tar igen det i helgen =)

April 2010 och isen ligger fortfarande på havet







Träning på landet

Nu är vi tillbaka från landet. Det har varit en supertrevlig helg med mycket aktiviteter. Jag som hade tänkt slappa en del och läsa ut min bok har haft fullt upp med annat, mycket socialt umgänge osv men det gillas ju också =)

Isa stormtrivs som vanlig att leka gårdshund. Det är otroligt lerigt ute nu så vi har varit tvungna att bada henne varje dag. Solen har skinit varje dag förutom idag då vi vaknade till 1 decimeter blötsnö! Suck!

Isa är lycklig över att vara på landet


Påskkärringar kom och knackade på dörren


Fokuserade (målar ägg)






Igår tog Marcus och jag med oss några dummies på promenaden och tränade lite på ett ställe där vi hittade barmark. Isa är supertaggad och det ska bli kul att komma igång med träningen mer sen när underlaget blir bättre.

Vi gjorde några linjetag och sedan fick Marcus agera förste kastare.





I skogsbrynet där vi tränade såg vi sedan att det hängde en jättestor fågel i en enbuske. Det var en ormvråk (fick vi sedan reda på, när vi rapporterat detta till bonden på ön). Isa fick springa fram och markera den, men inte ta i den då vi inte visste vad den dött av.

Vacker fågel



Påsklov!

Jag tog skärtorsdagen ledigt så igår morse åkte vi ut till landet för att fira påsk i hela 5 dagar! Otroligt skönt. Snön har börjat smält bort här med och barmark har uppenbarat sig. Det är otroligt lerigt och Isa ser ut som en svart hund. Igår var hon så skitig att hon fick sig ett ordentligt bad, men idag är hon lika skitig igen.

Vi har varit ute och gått massor men igår kväll (rätt sent) stukade jag två tår i en dans-incident, så nu har jag problem att gå. Inte så bra med tanke på stegtävlingen.

Annars skiner solen och det är fullt i alla stugorna - kan inte vara bättre =)