Sommarhelg i Bålsta

Vill börja med att säga GRATTIS till våra vänner i Kalmar som blev uppflyttade till högre spår idag - you rock! Detta följdes av ett hemskt besked om att en tvåbent vän förlorat sin fyrbenta igår... Sänder massa tankar till matten...

Helgen har spenderats i Bålsta, och vilken underbar helg det varit! Vi har endast varit borta en natt men ändå känns det som vi hunnit med massa slappande.

Igår inleddes förmiddagen med en turridning med Rose. Hon äter fortfarande medicin och tar det lugnt, men det var ändå otroligt härligt att vara ute och rida i det fina vädret . Efter stallet var det snabbt hem, duscha och packa in oss i bilen till Bålsta. Det var en kämpig resa dit, en riktig miss att vi inte köpte en bil med AC! När vi kom fram låg dock en vattenslang och väntade på oss, så Isa hade snabbt glömt den jobbiga resan =) Sedan spenderades eftermiddagen och kvällen i trädgården med trevligt folk, jättegod mat och mycket dricka.

Idag har det pressats med bikini... Isa har fått många lekstunder med vattenslangen - många tycker det är roligt att spruta eftersom hon leker med strålen så fanatiskt. Vi gick även ner en sväng till sjön där Isa givetvis simmade en massa. Nu är man allt bra trött efter en helg i solen.




Tokiga vattenhund

Igår morse möttes vi upp med Lisa och Loi för lite spårträning. Lisa gick först ut sitt spår på ett fält och sedan gick jag mitt i en dunge. Medan vi väntade på spåren fick hundarna busa lite och vi passade även på att träna lite kryp. Det kändes som att vi fick ett litet framsteg iaf!

Lisa och Lois spår såg jättefint ut - kul! När det var dax för vårat spår hade jag upptäckt att det var en hel klass med barn som hade utedag precis över mitt spår.. Så vi spårade endast fram till den första apporten - selade av och förflyttade oss till det orörda slutet och avslutade där. Det blev kanske sammanlagt 50-75 meter. Inte jättenöjd över detta men vad ska man göra?

Sedan var det raskt hem igen för att hinna handla lite och åka in till stan för att möta upp Sara som kom på snabbvisit. Vi skulle nämligen infinna oss på en rekyteringsdag som höll på hela dagen och stor del av kvällen. Det var verkligen en hektisk dag där man utsattes för alla möjliga test.

Imorse gick vi upp rätt tidigt för att hinna med en långpromenad innan Sara skulle tillbaka till Kalmar. Isa och Sara har som jag många gånger nämnt en speciell kontakt, så hon stormtrivdes såklart den korta tid Sara var här. Vi var ute och promenerade i över två timmar runt Hålludden, där Isa badade och simmade många gånger på vägen. Isa och Sara kan hålla på att busa hur länge som helst - ingen av dem tröttnar :) Vi råkade även ut för en låskig ormincident där Isa praktisk taget trampade på en väldigt stor huggorm som låg och solade precis där Isa var. Det gick som tur var bra, men hjärtat var i halsgropen en bra stund efter! Skithunden passade även på att rulla sig i lera när vi nästan var hemma, så vi svängde in till stallet och spolade av henne lite i slangen - säkerligen planerat från hennes sida.

Sedan var det hem och vinka av Sara, byta om till ridkläder för att rida ut en långtur på Kattis häst. Det var alldeles underbart och vi var säkert ute i över två timmar. Lite mör i kroppen möttes man av en glad hund hemma som då varit ensam större delen av eftermiddagen. Så vi packade ner lite dummies och begav oss till sjön för att träna lite vattenmarkeringar med fokus på avlämningarna. Isa var mycket mer fokuserad av sist och skötte sig väldigt bra! Tränade dock på ett ställe där det var djupt direkt för att slippa skakningarna innan avlämning. Pratade även en stund med mamma i telefonen medan Isa var ute och simmade, så det blev en ordentlig simträning för hennes del. Efter en hel dag ute i solen känns min hud nästan lite bränd nu...

Ikväll har Marcus familj varit här och ätit middag. Nu är det sängen som gäller och imorrn ska jag sköta om Rose innan vi åker till Bålsta på grillfest - ska bli himla trevligt, speciellt eftersom det ska bli jättefint väder :)
Trevlig helg!






Finalkväll

Det har varit fullt upp här sen i måndags. Igår jobbade jag inte men hade en riktigt fixardag, med städning och tvättning på schemat. Eftermiddagen spenderades tillsammans med Isa i stallet. Hon börjar känna sig mer och mer hemma där, vilket är skönt. Eftersom vi fortfarande promenerar Rose tog jag med båda tjejerna (Isa och Rose) ner till havet vid Fasta slott, där Isa badade och Rose fick beta. Det var jättefint väder och det kändes nästan sagolikt att sitta i solen med två nöjda djur bredvid sig. På väg tillbaka till stallet rullade sig Isa såklart i lera, så det blev slangen nästa för hennes del när vi kom fram till stallet (jag tror nästan bestämt att hon planerat det). Kvällen spenderades springandes på Norra Djurgården - det var nämligen dax för vårruset. Jag är lite besviken på min tid då den första kilometern tog hela 10 (!) minuter på grund av stillastående led... Sen var det otroligt många som gick och blockerade vägen trots att vi tog en grupp där man satsade på att springa loppet på ca 20 minuter. Det var hursomhelst kul att springa loppet, men jag var inte speciellt trött efteråt, vilket var lite synd.

Idag har Isa varit med mig i stan när jag jobbat. Jag lämnade henne hos mamma innan jag gick till jobbet och kom tillbaka till lunchen. Mamma och Isa hade tagit en långpromenad på förmiddagen, så det var en trött tös som mötte mig i dörren. På eftermiddagen fick Isa vara ensam hemma hos mamma när vi var och strosade på stan. Hon verkar ha sovit hela tiden, det är så skönt att hon känner sig trygg där. Jag kan återigen konstatera att Isa inte är en stadshund. Det är snabbt ut, kissa och sen snabbt in i lägenheten igen.. Läskigt ute på gatorna! Nu är det en trött hund här hemma.

Ikväll är det äntligen Champions League-final och som det Man Utd-freak jag är är jag supertaggad! Go Man Utd!


Lill-Isa spanar fotboll

Underbara sommar

Idag har vi haft riktigt sommarväder här i Stockholm! Jag vaknade lite senare än planerat och var supertrött, men piggnade genast till när jag möttes av en strålande sol utanför fönstret.

Efter frukost åkte jag och Isa till klubben för lite träning. Vi började med att gå en utforskande promenad i skogen runt bruksan och Isa som tycker det är så roligt att utforska tog ut sig lite väl mycket då kanske. Hon sprang runt, runt i rasande fart och när jag hittade stigen vi skulle gå tillbaka på var jag lite längre bort än planerat (inte så ovanligt när jag går utforskande rundor). Hursomhelst var Isa ganska ordentligt flåsig efter denna promenad, och upptäckte snart att jag glömt vattnet hemma. Så det blev inte så mycket träning. Lite kryp och hopp hann vi med innan vi gick till klubbstugan för att leta vatten... Jag hittade dock inget på utsidan, så det fick bli en promenad ner till vattnet istället. Efter bara några sekunder i vattnet var Isa svalkad och busade runt i vattnet. Det blev en ordentlig simträning för hennes del istället, där hon simmade runt, runt och njöt.

Resten av dagen har Isa varit ensam när vi andra varit på jobbet. Nu är vi precis hemkomna från en kvällspromenad nere vid hamnen. Tyvärr missade vi solnedgången med någon minut, men det är otroligt så vackert det är där nere...


Målarhelg



I onsdags tog vi pick och pack och åkte ut till landet. Vi fick äntligen med oss massa saker från vinden som stått där och tagit onödig plats - skönt! Pappa var redan där ute och mamma och syster med barn kom nästan samtidigt som oss, trevligt med gården full av folk. Fokus har legat på målning hela helgen - målet var att hinna måla hela huset rött och vitt. På grund av två stycken regndagar har vi dock inte hunnit allt vitt kring fönstren, trots att vi fått hjälp av Marcus kompis Martin som kom ut i torsdag, men det är ju lätt att göra nästa gång vi kommer ut.

Isa har inte gjort många knop, mest strosat runt som den gårdshund hon är och gosat och busat med alla som vill. I torsdags var det fint väder och då cyklade vi till affären. Väl framme fick hon svalka sig lite i havet innan vi skulle bege oss tillbaka (är väl ca 4 km dit). Men när vi skulle tillbaka märkte jag att det var punka på min cykel, så jag fick åka fyrhjuling med pappa hem och Isa fick cykla hem med mamma.. Trodde jag ja.. så fort hon såg mig på fyrhjulingen sprang hon med mig istället, och snabbt går det ju med fyrhjulingen! Jag tyckte så synd om henne att jag försökte ha henne i knät men det var för läskigt. Så hon kutade hela vägen hem bredvid fyrhjulingen - snacka om fyspass.

Nu har vi precis kommit hem och ska gå till stallet och promenera med Rose. Veterinären har tittat på henne och hon har en vrickning i kotan, så hon har fått medicin nu. Jag har övertalat husse att följa med mig med Isa, så det blir en riktig familjepromenad =)


Marcus kämpar på


Färdigt!








Trött...

Igår förrmiddag hade jag Isa-tid innan jobbet och vi fick med oss Lisa och Loi till klubben efter frukost. Vi inledde med en liten promenad innan vi satt igång att träna. Fokus låg på rutan, snabba läggande och krypet... Mycket läggande märker jag att det är - inkallningen med läggande i, läggandet i rutan osv. Det märks att vi kämpat mycket med ställandet, för de snabba läggandena har glömts bort hos Isa. Rutan gick iaf väldigt bra och hon har fortfarande en stor förväntan på rutan vilket är roligt.

Jag och Lisa  funderade också en del på krypet och hur det bäst lärs in.. Hmm, får nog fnula lite och prova mig fram... Efteråt fick hundarna busa en del innan vi åkte hem och jag stack iväg till jobbet. Hem på kvällskvisten och äta lite middag, för att spendera resterande av kvällen i stallet med Rose. Så mysigt att vara där på kvällen när det är helt tyst och stilla :)

Idag inleddes morgonen med en arbetsintervju i stan och lite jobb fram tills lunch. Nu på eftermiddagen har jag varit i stallet och tittade lite på när Kattis hoppade. Sen gick vi ut en promenad med hundarna. Även om Isa och Korax inte leker så mycket så verkar de trivas med varandra - det är roligt!

Jag skulle egentligen bara hem och lämna Isa och sedan gå tillbaka till stallet för att rida, men jag fastnade här hemma.. Har inte riktigt känt mig kry idag, är så trött att jag nästan inte kan hålla ögonen öppna... Kanske blir det en liten vilostund på soffan innan stallet... Hoppas bara inte jag blir sjuk!

Fotade Rose lite i hagen i helgen...





50-års kalas

I helgen har vi varit på 50 år kalas i Norrköping (24+1+25) hos goda vänner. Vi anlände i Norrköping vid kl 15 igår eftermiddags för att slå in paket och hämta Moa. Sedan fortsatte vi den ringliga vägen till Hjulerum. Där har vi mått bra och ätit gott tills idag eftermiddags. Trevligt folk, fint väder och många hundar - kan inte bli bättre. (Allt hade varit perfekt om det inte förekommit en del ormincidenter - är ju så löjligt rädd för dem.)

Isa fick busa med sin favvo Viggo och hans söte lillebror Sting. Hon har även hängt en del med Oscar som efter några busvarv direkt kunde slappna av ordentligt med varandra. Idag har vi varit nere vid vattnet där det blev mycket bad - det är ju retrievrar vi har :)

Tack underbara vänner för en trevlig helg - kom snart hit! :)




Oscar rekar





Coola Stina

Ridträning

Imorse var det en väldigt trött Hanna som gick upp kl 7. Igår var det kundfest på jobbet jag jobbar extra på och även om det inte blev speciellt sent så var det en del dricka och massa ansträngande mingel. Isa fick sig en morgonpromenad innan jag åkte vidare in till stan för att jobba. Dock bara halvdag!

Kom hem igen vid lunch och plockade med mig Isa till stallet. Här skulle det ridtränas! Eftersom jag numera rider på en sån snäll och lugn häst som Rose kom jag på att det är nu jag ska träna Isa på att vara med på ridturer. Vi var ute en timme och i början fick jag sitta av några gånger för att koppla Isa och leda dem båda två. Isa är ju lite skeptisk till hästar och vågar inte komma nära när jag ropar på henne. Men jag blev förvånad hur snabbt hon släppte rädslan och efter bara några gånger kunde jag luta mig ner från Rose och ge Isa godis från hästryggen - vilken utveckling! Isa lärde sig även att gå bredvid eller bakom Rose när vi mötte andra hästar eller människor. När vi mötte en  hund måste hon dock fått kortslutning för då sprang hon rakt fram till den och ville hälsa...? Efter en högre ton från mig avbröt hon dock snabbt det hon höll på mied och kom tillbaka till mig. Ridturen slutade med att jag red på asfaltsvägen med Isa bredvid oss inåt mot vägkanten... Förhoppningsvis fortsätter jag rida snälla hästar som accepterar att en hund springer runt och inte verkar ha riktigt koll på hästens ben.

Imorgon ska vi på 50-års kalas hos Norrköpingsborna ute på deras landställe. Ska bli himla roligt och Isa kommer att leva loppan med diverse labbe- och goldenhanar =)




Underbar promenad

Imorse åkte vi och hämtade upp Lisa med aussiekillarna för en förmiddagspromenad. Evelina skulle egentligen följt med men hade haft en jobbig arbetsnatt framför sig. Jag tror Isa tyckte det var lite skönt att slippa ettriga Minus och bara umgås med killarna lite ;)

Vi åkte ut till Kovik och gick en supermysig runda där! Hundarna busade och vädret var periodvis väldigt fint. Nere vid velamsund skulle jag och Isa träna lite vattenmarkeringar med fokus på avlämningarna, men det gick så dåligt att det nästan inte är värt att nämna.. Får ta tag i det när vi är ensamma och mer fokuserade (framför allt Isa).

Vi stannade även till vid en äng och plockade lite blommor och fotade lite. Det var en sån där alldeles underbar äng med massa blommor, gräs och en stor ek på - vilken lycka! Tre timmar senare var vi hemma och jag kunde konstatera att det var länge sen vi hade en sån mysig promenad - tack Lisa!

Eftermiddagen och kvällen har spenderats på jobbet och likså morgondagen. Men bara halvdag för sen är det stallet-tid och familjetid som gäller =)

Bilder från dagen (mestadels fotade av Lisa)

Tre fina hundar på den underbara ängen =)












Sååå nöjd Hanna




Hundpromenad

Imorse träffade vi Evelina och Jenny igen för en promenad med hundarna ute på Ingarö. Isa tyckte att det blev lite mycket när alla tre skulle fram och hälsa, men lugnade ner sig under promenaden. Att leka en och en är mycket roligare tycker Isa =)

Efter promenaden har Isa varit ensam hela eftermiddagen när jag varit och jobbat. Det var en lycklig hund som mötte mig i dörren nu på kvällen. Nu på kvällen tog jag med mig Isa till stallet för att kolla lite på hoppningen. Sen gick vi en promenad i skogen bakom stallet och jag TROR att vi stötte på en älg. Jag trodde att det var en häst som sprang iväg, men konstaterade snabbt att det inte fanns några hästar där och såg i samma sekund färska älgspår - läskigt!

Imorgon ska Isa följa med husse till jobbet när jag jobbar heldag.

Bilder från dagen:












Måndagsträning

Tack för alla gratulationer!

Dagen inleddes med ett konstanterande att det inte finns några jobb att söka... Trist! Så Isa och jag gav oss ut på en motionsrunda istället. Jag sprang runt Kvarnsjön och Isa fick simträna lite - vilken lycka! Jag brukar inte vilja springa med Isa egentligen, för hon tycker det är så tråkigt och det blir jobbigare för mig. Men idag hade hon det längre benet före och sprang som en tok i skogen framför mig.

Eftermiddagen spenderades i stallet men då fick Isa vara hemma och sova. Jag sprang med Rose i stallgången och tycker fortfarande att hon går orent - jättetråkigt. Pga regnskur blev det tråkpromenad i ridhuset och sen ut och beta.

Kl 18 åkte vi upp till Värmdö BK för att vara med på måndagsträningen. Jag började med att träna lite kryp, där jag bara går framför henne. Sen var det skottträning och då la jag en ensam platsliggning med henne och belönade emellanåt. Hon tittade lite när vid skotten men låg ändå kvar rätt avslappnat tycker jag. Därefter blev det en del passivitetsträning, läggande (för inkallning) och apportering med metallapporten. Lisa och Loi var uppe och tränade också så det blev lite bus emellanåt. Vi avslutade med en liten runda i skogen där de givetvis drog iväg efter vilt. Varför ska hundarna alltid göra det när de är tillsammans med andra?



Tävling, appellspår, Bro-Håbo

Idag har vi varit ända ute vid mina gamla trakter och tävlat appellspår. Oj, va nöjd jag är med min lilla Isa, hon gick som en klocka! =)

Spår: 10-10
Så bra som hon gick idag har hon nog aldrig gått! Klockrent påsläpp, klockrena vinklar och apporterade in alla apporter sååå fint. Så nöjd!

Budföring: 10-10
Inga problem där heller, Isa tyckte att det var en lagom rolig mottagare som hon kunde stanna hos ett tag, men ville sen gärna tillbaka till mig.

Platsliggning: 10-10
Den jobbigaste platsen hittills... 2 mallar, 2 rottisar, en schäfer och en doberman... Och så lilla Isa. Dobermannen galopperade snabbt från platsen, en malle satt upp och en rottis låg vänd mot de andra hundarna och viftade uppmanande på svansen. Jag var så nervös och det var de längsta tre minuterna jag varit med om! Men det gick ju finfint =)

Linförighet: 8,5-9,5

Framförgåendet: Avstod

Platsläggande: 9.5-9,5

Inkallande: 7,5-8,5
Missförstånd på moment tror jag. Hade inte så mycket fart och dålig ingång.

Apportering: 9-8

Hopp: 9-10

Poäng: 283 (Special: 90p, lydnad: 193p)
Uppflyttad, placering 2 (av 10)


Blev slagen av en rottistik med endast 2 poäng men är ändå mäkta stolt över att få en bra uppflyttningspoäng. Är också mäkta nöjd över andrapriset som var 5 kg hundkex =)

Lisa och Loi har agerat sällskap och stöttepelare hela dagen, tack snälla! Efter tävlingen gick vi en skogspromenad och letade oss tillbaka till klubben genom en "genväg" genom skogen - men den här gången var det faktiskt Lisa som tog täten! (Kanske därför vi kom fram så smidigt också) ;)

Foto:
Lisa









Uppryck!

Jag har ryckt upp mig en del sen orkelösheten jag kände i tisdags. Jag kom på att det inte blir bättre än man gör det till helt enkelt! Jag har bland annat kommit in på en sommarkurs på distans som jag eventuellt ska läsa också - känns bra att veta hur sommaren ska spenderas (om man nu inte får jobb).

Gårdagen inleddes med (efter den traditionella rundan på Internet efter nya jobb) en långpromenad med Isa. Vi gick runt Kvarnsjön och badade en del (en av oss iaf). Vi träffade även på en trevlig schnausertik med matte som Isa busade lite med på vägen. Vi stötte även på en del andra hundar med förare som tyckte Isa var "tunn" för att vara golden. Jag valde att ta det som en komplimang. Efter två timmar var vi hemma igen och då bytte jag bara om till springkläder för att sedan ta en löptur.

Efter en snabb lunch träffade jag en gammal vän som jag inte sett på länge, och planen var att ta en promenad med Isa. Men vi kom inte längre än till stallet - hon är nämligen  en av mina gamla "stall-vänner" som inte varit i stallet på länge. Där tog vi en fika tillsammans med de gamla stallgänget och pratade gamla minnen - underbart =)

Morgonen idag var lite seg efter en after-work kväll igår, men kl 11 hade vi bestämt hunddate med Evelina och hennes kompis på klubben. De hade aldrig varit där så vi tog följes från mig. På schemat för min del stod både spår och lite lydnad, och sen skulle jag lära dem att komma igång med spåret. Vi la två korta spår till deras hundar och ett längre till Isa. Tyvärr råkade ett spår korsa Isas, men det klarade hon faktiskt bra. Dock gick det inte så bra i vinklarna, men jag tror att det var ganska torrt där, plus mycket vind och mycket kaninhål på fältet. Evelinas dalmatin har aldrig spårat personspår men verkade fatta direkt (förutom det faktum att man inte fick stanna och äta gräs på vägen). Den andra hunden var en bamsestor boxerhane som Isa tyckte var lite skräckinjagande... (TÄNK en boxandes boxer som är dubbel så stor som henne!) =)

Efter spåren tog vi några övningar på lydnadsplan varefter vi åkte till Ingarö för en skogspromenad med picknick. Hundarna busade som bara den, men Isa tyckte fortfarande att Boxer Balder, Chihuahua Minus och Dalmatin Nova var lite läskiga (speciellt den största och den minsta). Efter 4 timmar var i hemma igen - helt döda - och då var det bara för mig att byta om till stallkläder och gå ut en promenad med Rose som jag fortfarande inte tycker känns fräsch i benet...

Nu är jag så trött, så trött.. Nu är det två dagar med jobb och sen tävling på söndag, fullt upp!

Sötaste Rose



Måndag, tisdag

Början av en ny vecka och den har gått i träningens tecken. Igår på eftermiddagen åkte jag och Isa till brukshundsklubben för lite lydnadsträning. Fokus låg på korta och snabba inkallningar samt linförighet. Jag tycker det gick bra! Hann med några hopp och apporteringar också. Efter det gick vi en liten sväng med Lisa, Loi och lilla Choice (Lisa hade tränat agility). Hundarna busade och badade och vi tvåbenta fantiserade om de övergivna båtbryggorna vi passerade.

Idag cyklade jag och la ett spår till Isa på förmiddagen. Det hade legat i ca 40 minuter med lätt regn på när vi tog det. Isa spårade inte så bra som hon brukar.. Hittar pinnarna men virrade runt en del i början och en del i slutet. Men hon ger ändå inte upp som hon gjorde förut utan kämpar på bra med att hitta spåret igen när hon kommit på villovägar.

Eftermiddagen och spenderats i stallet och en till långpromenad med Isa... Börjar tröttna på livet som arbetssökande (efter två dagar) och känner hur energin springer ifrån mig.

Foto: Helena (från okt -08)

Tisla och Isa på promenad i höstas, som vi saknar dem!


Vatten- och båtträning

Helgen har som jag tidigare nämnt spenderats ute på landet. Jag kom dit lite efter övrig familj på fredagen, efter en mysig förmiddag i stallet. Isa var en lycklig hund när matte klev av båten...

I helgen har vi inte suttit ner mycket. Vi har bland annat oljat verandan, målat alla utemöbler, målat lite till, Marcus har byggt en grillplats, vi har fortsatt byggt på vår stenmur osv osv... Isa har mest strosat runt hela dagarna och hängt med den som gjort roligast saker. Så fort någon tar fram vattenslangen inom hundra meter runt henne kommer hon springandes direkt. Så det har blivit vattenslangsträning för hennes del, eftersom man måste kunna vattna utan att hon ska springa mitt i strålen. Eftersom hon är helt distraherad när vattenslangen kommer fram så var det lättare sagt än gjort, men efter några tillsägningar förstod hon vad det hela gick ut på.

Idag har hon även fått träna på att åka motorbåt eftersom vi åkte hem med mamma och pappa. Isa tyckte det var jättejobbigt och pep och skakade när hon skulle gå på. Sen satt hon med hela sin vikt på mig under båtresan. Det är jobbigt att se  henne så rädd, men vet att det kommer gå över efter några gånger. Nu är hon iallafall helt slut och kommer nog att sova gott ett bra tag...

Isas första besök på landet