Landet i bilder

Helgen har spenderats på landet. Isa åkte ut redan på torsdagen med mamma och jag åkte ut direkt efter jobbet i fredags. Oj va snö det är där ute nu! Det var länge sen jag upplevde så mycket snö på landet. Den här gången tog jag med kameran för att dokumentera, så lite bilder följer nedan.

Lördagen var en sån där perfekt helgdag. Vi var ute hela dagen och det var ett fantastiskt väder. Mamma och jag inledde dagen med att åka längdskidor till affären (ca 8 km?). Isa sprang med och verkade tycka att tempot var alldeles lagom, fortare än promenadtakt men långsammare än cykel. När vi kom hem hade Malin och co gjort en eld där vi sedan grillade korv till lunch. Sedan gick vi ner till bryggan för att titta hur det såg ut där med all snö, Rebecka åkte sina små längdskidor, ALex åkte pulka och vi andra gick. Vi hemma igen tog jag och mamma en kopp te inne, innan hela flocken samlades igen för att inviga bastun som blivit klar. Efter bastun blev det även snöbad för en del, brr. Sedan spenderades hela kvällen hos mamma och pappa.

Idag åkte vi hem den tidiga båten och Anna har varit här på eftermiddagen. Vi gick förbi stallet en sväng och hästarna blev mycket fundersamma emot Isa när vi kom gåendes mot dem i hagen - dom tyckte nog hon såg konstig ut i sitt lilla täcke. Nu på kvällen har vi varit och hälsat på Sigges mattefar, som ska passa Isa imorrn. Hoppas att det går bra att ha dem båda två!

Nu ska jag laga lite mat och sedan vänta på att Marcus ska komma hem. Han  har spenderat helgen i Bollnäs med snowboard, skoteråkning och andra roliga aktiviteter.


Vägen som går igenom vår tomt




Vacker syn vid Västanvik


Vi stötte på Eva på väg till affären...


Nöjda tjejer


Utsikt vid affären




Ovan syn med skidor utanför affären


Rabecka och Alex grillar äpplen




Snöfylld brygga




Bilder från lördagen

Lördagen spenderades med Lisa och Sigge i skogarna runt Beatelund. Vi tränade lite jakt trots hög snö, hundarna busade och de tvåbenta pratade på för fullt - sådana lördagar gillar vi.

Söndagen spenderades mestadels i stallet. Först var jag där med Isa och fixade en massa, sen när jag skulle rida ut kom Marcus och Isa och följde med mig en bit. Sedan vek de av och jag fortsatte ritten. Det är otroligt vad man uppskattar att bara vara ute och njuta av ljuset så här års, mörkret tar kål på en i veckorna.

Veckan i kort: Måndagskvällen spenderades i stallet och Isa fick följa med och springa av sig i ridhuset efter ridpasset. Idag har jag varit till veterinären med Isa. Hon har fått ögoninflammation, och Sigge får behandling för sina ögon nu, så det är bäst att de behandlas samtidigt så de inte smittar varandra. Det råder förvirring på jobbet då det igår presenterades att vi kommer att bli uppköpta, så ingen vet någonting och jag håller på att bli förkyld och är allmänt trött.

Nu kommer vi till bilder från lördagen.







Miiiin pinne...


Lisa och Sigge in action




Ut...


...och in.

Duktiga Isa

Ikväll när jag kom hem från en trevlig middag med vännen Maja tog jag med Isa till vår nya träningsparkering för lite lydnadsträning. Det snöade igår, så det var lite snö som inte var bortplogad, men det fungerade ändå.
Vilken lycka ed träning tyckte Isa, som var het på gröten. Hon var som ett litet plåster mot benet.

Vi började träna lite inkallning när jag går ifrån henne i olika vinklar. Började med att kalla in henne rakt bakifrån, sedan frånn vänster och till sist från höger som är det svåraste eftersom hon ska sluta upp i fotgående på vänster sida. Det var dock inga svårigheter för henne. Vi fortsatte träna lite fjärrdirigering, vilket gick bra men hon var lite för taggad för detta moment. När skiftena satt blev det perfekt med de snabba bytena, men det resulterade även i att hon "hoppade" lite varje skifte och ändrade därför också position. Men det är härligt att ha en hund som är så taggad att svansen går konstant under träning.

För att hon skulle få ännu lite fartfyllda moment fick hon lite vanliga inkallningar också. Började med en med ställande och läggande i, som blev klockren, men sedan tappade hon lite fart eftersom hon redan "visste" att det skulle komma ett stopp-kommando. Därför blev det lite träning av raka inkallningar istället, satan vilken fart hon har.

Vi avslutade träningen med en ny taktik att närma oss vittringsapporteringen. Jag läste nämligen om ytterligare ett sätt att lära in detta krångliga moment innan vi gick ut. Där stod det beskrivet att man kan lägga godis runt om pinnarna, för att få hunden att sätta på näsan och inte ta pinnarna. Det stod att detta var ett bra sätt för hundar som gärna griper pinnarna direkt och inte analyserar innan. Därför tog jag med mig ett tiotal pinnar utan vittring och la ut dem i en hög. Innan hade Isa fått leta lite godis för att hon skulle sätta på näsan lite extra. De första gångerna la jag godis ganska långt ifrån pinnarna, men la dem sedan närmare och närmare. Till slut kunde jag sprida ut pinnarna lite och lägga godis emellan dem, och där slutade vi. Jag vet inte om det är rätt sätt ännu, men det känns helt rätt just nu i syfte att få henne att inte bara ta första bästa pinne utan att lukta på dem istället (för det gjorde hon ju när godisarna låg emellan dem). Fortsättning följer =)

Imorgon har vi playdate med Sigge och Lisa och på torsdag ska Isa få följa med pappa hem till dem i stan när vi andra firar systers födelsedag. Pappa ska alltså också med men Isa får då vara hemma hos mamma och pappa eftersom syster är allergisk. Då får hon iaf spendera lite av dagen med pappa och slipper vara själva hela kvällen.


Helgen

Ännu en helg är över. Veckorna går så fort nu! Resten av veckan blev mycket bättre än oturstisdagen.
Onsdag och fredag kväll gick vi promenad med Lisa och Sigge och torsdagen spenderades på After work i stan.

Helgen inleddes med ett träningspass med Isa på lördagsmorgonen. Vi hade bestämt date med Lisa och Sigge och eftersom det varit lite mildare väder i helgen tog jag med mig uppletandesaker på promenaden, för att visa dem hur det går till. Vi gick bort till skogen vid hagarna och vallade en ruta. Isa fick börja medan Sigge fick träna passivitet. Jag la ut 4 föremål till Isa och hon hittade alla utan problem i snön. Vi har inte tränat uppletande på väldigt länge, men de senaste gångerna har hon haft lite problem med att känna av gränsen till rutan, men denna gången markerade hon rutan fint. Sedan var det Sigges tur och har verkade tycka det var roligt. Dock är det ju alltid samma utmaning att få unghundarna att komma tillbaka med föremålet. Det blir till att träna byteshandel där =)

Efter promenaden åkte jag in och mötte mamma och pappa. Vi skulle nämligen på shoppingrundan som jag fick av dem i julklapp - super =) Jag körde på kvantitet och hade himla flyt med alla reor - kostade inga pengar alls =) Fick ihop närmare 15 plagg, underkläder, strumpor och ett par skor - det ni! Lyckan är total.

På kvällen var jag ute på vift vilket resulterade i en ordentlig sovmorgon idag. Men jag har ändå hunnit med fika med Kalmar-tjejerna, städning och mys. Jag hade planerat in lydnadsträning på parkeringen nu på kvällen, men när jag kom dit var grinden stängd! :( Får ta det en annan dag istället. Marcus och jag gjorde en budföring i uppförsbacke istället, för att träna både psykiskt och fysiskt.

Otur

Precis hemkommen från jobbet - och observera att tiden är efter halv tio. Haft riktigt otur på hemvägen. Dagen började dock bra. Mamma var hundvakt idag då ingen av hundvakterna kunde ta Isa och vi tog en tidig buss för att hinna lämna henne innan jobbet. Jag och Isa steg av i Londonviadukten och promenerade sedan till mamma. Där lämnade jag henne och begav mig sedan till jobbet.

Dagen på jobbet var lite hektisk som vanligt men väldigt rolig. Ett möte avslutades även ovanligt tidigt så jag hann till friskis för ett gympapass på lunchen, superskönt.

Sedan sprang tiden iväg och helt plötsligt passerade klockan 18. Skyndade mig till tunnelbanan men fick vänta 4 minuter på den (det är långt för att vara Hötorget). När jag väl kommer till slussen ser jag precis bussen åka iväg - och eftersom det inte är rusningstrafik längre så står det 9 minuter tills nästa buss på tavlan - helt okej men svinkallt. Vi brummar sedan iväg och jag meddelar Marcus att jag är på väg hem och planerar hundpromenad med Lisa och Sigge. När vi närmar oss danviksbron börjar de obehagliga röda lamporna att lysa och bommen för broöppning fälls ner precis framför vår buss - fine, broöppning är aldrig roligt men det händer och är inte mycket man kan göra åt.
Bron är öppen länge och när den lilla bron där saltsjöbanan går, fälls ner men inte den där bilvägen går, förstår vi att något är på tok. Efter ca 20 minuter meddelar SL att Danviksbron gått sönder och att alla bussar från slussen går via Hammarby sjöstad. Busschaffören öppnar dörrarna och vi får gå ut i kylan och ta oss till slussen på egen hand (gå), för vår buss är helt stoppad av all trafik bakom. Bilar börjar försöka vända och folk står och fryser. Eftersom jag varit hungrig sedan eftermiddagen och är väldigt frusen går jag hem till mamma. Där får jag mat och värmer mig lite innan jag får besked att bron har stängts igen. Jag åker tillbaka till slussen och får där meddelandet att min buss är minst 20 minuter försenad. När bussen väl kommer och alla stelfrusna personer är på, väntar busschaffören ändå in tiden som står på tavlan (trots att 2 bussar uteblivit) - det är ju så man smäller av. Som pricken över i:et får jag sitta bredvid någon som stinker så mycket vitlök att jag hela tiden måste andas åt ett annat håll.

Så nu är jag äntligen hemma, över tre timmar senare. Det blev ingen promenad med Lisa och nu är det inte mycket mer att göra än att sova och sedan åka tillbaka till jobbet.

Helgen

Igår hade vi playdate med familjen Lisa/Niklas/Sigge. Efter en sovmorgon gick vi ut och mötte de andra vid kvarnsjön. Sigge och Isa har inte träffats på hela jullovet, så det var ett kärt återseende. De busade mycket och Isa fick många kärleksnyp i örat av Sigge =)

Vi promenerade till klubben fram och tillbaka i snön. Det var väldigt kallt men allt pulsandet i snön gjorde att vi fick upp värmen. Väl på klubben stannade vi till och tränade lite. Isa fick en budföring med Lisa som mottagare, det gick bra men det var riktigt djup snö så det blev väldigt jobbigt för henne.
Sedan utnyttjade vi stigen som blivit efter budföringen till linjetag. Vi fortsatte träna Sigge som verkar tycka det är roligt med träning. Efter träningen tog vi en kaffepaus för dem som gillar det, sedan promenerade vi hemåt igen. Vi var ute i över tre timmar och vi var alla trötta när vi kom hem.

Idag tog jag och Isa en långpromenad runt Tjustviksrundan för att sedan titta på bygget runt Hålludden. De har asfalterat hela vår ridväg - så himla trist...

Ikväll har vi hittat vårt nya träningsställe - det finns en stor parkering precis bredvid vårt område som är upplyst och plogad. Förstår inte att jag inte tränat där innan! Vi fick sällskap av Lisa och Sigge och vi tränade lite fritt följ, inkallning och rutan. Sedan agerade vi lite störning för Sigge, han är en duktig liten hund men väldigt otålig. Nu blir det söndagsmys!

Lite bilder från lördagens promenad, tagna av Niklas:





Attack!

Alla på Hanna...


Isa gosar med Lisa


Mycket snö på klubben...

Iskallt...

Brrr, det är verkligen iskallt ute! Sedan hemfärden från landet i söndags har jag frysit konstant. Men lite mysigt är det också, med mycket snö och den där stickande kylan i ansiktet.

Igår jobbade Marcus halvdag så Isa fick spendera eftermiddagen med hussen. På kvällen försökte jag gå en prommis, men det var så himla kallt så den blev inte så lång. När jag kom hem stod termometern på -20 grader, så det var inte så konstigt att man frös.

Idag hade vi äntligen en playdate med Lisa, Loi och Lakki. Jag har ju inte träffat dem sedan Lakki kom in i bilden, så det var jättekul! Vi gick en promenad runt kvarnsjön och hundarna verkade njuta i kylan. Lisa och jag lekte lite detektiver vid de gamla gula huset då vi båda sett rök ur skorstenen men inga fotspår till det förfallna huset - konstigt... Efter två timmar var vi tillbaka och då åkte jag och Marcus direkt och hämtade bilen som var klar på verkstaden. Skönt att den är hemma igen!






Nyåret

Nyårsfirandet i år gick av stapeln här ute i Gustavsberg. Vi träffades 13 tappra själar kl 12 på dagen för att avsluta det gångna året i skogen med pulkaåkning. Sedan grillade vi korv och marshmallows - supertrevligt. Isa var såklart med oss hela tiden och levde loppan bland all snö. Efter ca 4 timmar var vi hemma igen och började göra oss iordning för kvällsfirandet hemma hos Tessan och Mårten. Isa fick vara med under middagen och sedan gick jag hem med henne innan smällandet hade kommit igång. På tolvslaget var Marcus och jag hemma med henne, men hon låg och sov som en stock under hela spektaklet - skönt för henne. Sedan fortsatte vi firandet fram till småtimmarna.

Något trötta på nyårsdagen åkte vi ut till landet. Vi har inte varit där på ett tag och det var underbart med all snö. Lämnade tyvärr kameran hemma, men vi har haft några trevliga dagar med min familj, både föräldrar och syster med familj var ute. Jag har åkte längdskidor och Isa har sprungit med mig hela tiden - vilken lycka.

Idag tog vi en rätt tidigt båt hem för att hinna tvätta och fixa lite innan en ny arbetsvecka börjar.