Fri hund på landet

Det går verkligen ingen nöd på Isa inte. Hon lever loppan ute i Stockholms skärgård. Husse och matte har varit i Kalmar och jobbat i en veckan, medan Isa stannade på Nämdö med pappa. Hon har strosat runt på gården, badat och gått långpromenader med grannen Eva, kan ju inte bli bättre =)
I lördags kom jag ut, Isa blev väldigt glad men var supertrött såg man, det tar på krafterna att vara ute hela tiden.

Både igår och idag har vi tränat lite lydnad, men Isa har väldigt svårt att koncentrera sig här ute. Det är många dofter och ljud som stör. Men jag ska fortsätta försöka träna lite på samma ställe nu, så hoppas jag att hon kopplar på fokuseringen mer och mer.
Sedan har vi gått hurtiga långpromenader. Jag har fortfarande problem med min fot och kan inte springa. Men då visade friskisledaren Eva mig hur man går stavgång. Så det är min nya grej här ute på landet, fasen vilken träningsvärk jag har, härligt!

Annars verkar Isa ha vant sig med alla hjortar som traskar runt på markerna, räven som springer runt knuten, och människorna som bor runt omkring. Ny kamera har inhandlats så bilder på vistelsen kommer senare.

Midsommar över...

... och det blev en himla lyckad helg på Nämdö. På midsommarlunchen satt vi nästan 35 personer på vår veranda och på kvällen var vi otroligt många, skitkul att så många kom =) Ullis och Pontus stannade hela helgen och fick uppleva den ganska omfattande festen på midsommardagen också, trevligt. Isa har varit med hela helgen, och har haft det bra. Hon har dock haft lite svårigheter med att slappna av, av förståeliga skäl. Men nu är hon kvar på landet med pappa som är där ute denna vecka, så nu är hon en riktig gårdshund.

Innan Nämdö hann vi besöka Norrköpingsborna, vilket alltid är lika trevligt! Vi fick äntligen träffa Stina och Isa fick gosa med Viggo, något som båda två verkade ha saknat. Vi passade på att våldsgästa dem på väg ner till Kalmar igen i måndags, kan ju inte åka förbi en bebis utan att säga hej! Dock var den dagen inte den bästa för Stina och mig, hon började gråta varje gång hon tittade på mig... tur att Marcus är så bra med barn när det blir dax för egna ;)

Här hemma är det tomt och lite trist nu. Det är mycket jobb och ingen hund som är glad när man kommer hem. Men nu är det bara två arbetsdagar kvar för mig, sen åker jag uppåt igen. Har hunnit kolla på Sex and the city-filmen med mina tjejer från jobbet. Såååå bra, tycker en romantiker som jag!

Tror säkerligen att bloggandet kommer att drabbas en del av vår semester, men ska försöka uppdatera då och då.

Hundarna



Sötis Stina!



SM!

Som tur är fick jag bort mitt arbetspass i lördags så att jag kunde åka och kolla på SM i lydnad och agility i Köpingsvik, med Kalmar och Ölands brukshundklubb som arrangörer. Jag grämjde mig så att jag skulle jobba båda dagarna. Tänk så bra det kan lösa sig till sist! Jag fick med mig Jossan, var himla trevligt! Isa tyckte det var lite läskigt med alla hundar först, men vande sig snabbt. Jättebra träning tills vi ska tävla i SM, haha ;)
Vi kollade både på lydnaden och agilityn, den sistnämnda är ju mer fartfylld, men själv är jag ju mest intresserad av lydnaden. Oj va hundarna är duktiga!

Fick såklart med mig massa träningsmotivation och nya saker till Isa med mig hem.




Fikapaus


Hundarna behövdes svalkas av med jämna mellanrum


Flygöra!


Lydnaden


Isa ser och lär (hoppas jag iaf)....

....tills hon hittar det nyinköpta repet




Det vi fick med oss hem var ett nytt rep, en ny mjukisleksak, ett nytt halsband och en metallapport. Den sistnämnda är inge vidare populär.

Idag på kvällspromenaden hade vi turen att först möta Jossan med Rasmus. Isa och Rasmus har inte träffats på jättelänge och tyckte det var kul att ses (trots att Rasmus mest står still och viftar på svansen medan Isa hoppas jämnfota runt honom). När vi sedan gick vidare lite träffade vi på en flatte som bor i området runt oss. Dom har aldrig lekt, men hälsat på varandra några gånger. Nu släppte vi dem och vilken fröjd det var att se dem! Ella är en tik på 6 år som faktiskt var underlägsen Isa (första gången det händer). De lekte jättebra och är superlika till sättet. När de blev trötta la de sig bredvid varandra och rullade runt i gräset tillsammans, för att sedan ta en runda till i skogen. Supersöta! Hoppas vi stöter på dem fler gånger, nu när boxertjejerna flyttat till Karlskrona över sommaren. Isa saknar redan nån att jaga pinnar med!

Snart åker vi upp mot Stockholm där Isa kommer att vara i nästan 4 (!) veckor. 3 veckor med mig och en med pappa på Nämdö. Men innan det ska vi till Norrköping och kolla på det lilla underbarnet där, samt att Isa ska få träffa sin pojkvän =)

Lydanden

Lydnad har tränats flitigt de senaste dagarna trots jobb och annat "skoj". Idag träffade vi Helena och Tisla (Puma fick stanna hemma) för en liten samträning på klubben. Där provade vi på att träna lite mer "tävlingsmässigt" med kommendering, dock med belöning. Jag skippade rutan, men körde alla andra moment. Det är mycket putsning kvar, men känns inte som att en start är sååå långt borta.
Fritt följ: För ivrig idag, trängde mig och var lite för långt fram i position, men detta går olika från dag till dag (plus att det aldrig gått bra på tävling i linförigheten så...)
Läggandet under gång: Bra!
Inkallning med ställande: En av de första gångerna jag gör hela momentet. Det gick bra, men ska givetvis fortsätta traggla till ett ännu snabbare ställande.
Apportering: Bra, snurrar dock på apporten i munnen. Har inte riktigt klart för mig hur jag ska åtgärda det.
Hoppet: Bra!
Fjärren: Bättre, men behöver tragglas mer.

Jag har även köpt lite nya koner, så nu ska jag börja träna med olika rutor, så hon inte ser på när jag sätter ut plattan och konerna. Poletten börjar nog snart trilla ner här med hoppas vi!


Uppdatering med bilder

Bloggandet har blivit lite lidande den senaste veckan. Examen har tagit mycket tid med besök från både min och Marcus sida.
På onsdagsmorgonen åkte jag och Isa till skogen för lite träning. Det är ju fortfarande så varmt att det inte går att träna på brukshundklubben (eller kan kan man väl, men det är väldigt varmt), så då är skogen ett bra alternativ. Vi spårade, det gfck bra.
Sedan började våra gäster anlända till Kalmar och hela torsdagen gick åt till att dricka champagne, äta och gråta tillsammans med mina vänner. Det var en vemodig dag...

Fredag blev en riktig semesterdag. Vi åkte till Öland och spelade minigolf på fantasibanan i Färjestaden, sedan köpte vi mat och tog med oss det till campingen Haga park. Underbart sommarväder! Isa var givetvis med. På golfen var hon lite frustrerad av att inte få leka med bollarna, och lyckan var total när hon märkte att vi slog oss ner på stranden precis vid vattnet. Även om det var många hundar runt henne traskade hon bara runt i det långgrunda vattnet och lekte med sig själv. Hon badade konstant den tiden vi var där, vilket var ungefär hela eftermiddagen.

I helgen har det varit jobb för oss båda, men i lördags hann jag åka till skogen och träna jakt. Och idag har vi tränat lydnad efter jobbet. Lydnadsklass II börjar släppa nu, känns jätteroligt!


Mina älskade tjejer!






Isa njuter av vattnet




Klar!

Äntligen är uppsatsen helt klar och jag kan börja ställa in mig mentalt på att ta examen. Som tur är ska vi ju inte flytta härifrån riktigt än, utan håller i Kalmar lite till, denna underbart mysiga stad. Men det har varit fullt upp de senaste dagarna, främst med att umgås med min älskade klass, jag tror nog att det är fler än jag som börjar få lite separationsångest. Som tur är är det många som ska till Stockholm, så dessa kommer jag självklart att träffa!

Vädret har varit underbart den senaste veckan, och det mesta som Isa har gjort är att badat och simtränat. I söndags var vi på klubben och kollade på lydnadstävlingen där. Det var roligt och inspirerande men väldigt varmt. Jag avundades inte de tävlande. Med träningsmotivationen på topp var det nästan en liten lättnad när jag såg att det faktiskt blåste ute imorse, och inte bara var stekhett. Så jag och Isa traskade upp till klubben för ett träningspass.

Vi inledde med lite kontaktövningar följt av skick till rutan. Isa tycker det är roligt sålänge jag har brickan i mitten com hon kan trampa på. Provade att ta bort den en gång för att se hur mycket hon kommer ihåg, men då sprang hon och hämtade in konerna till mig istället... Men idag hade jag min bok "med sikte på 10:an", där jag läste många bra tips, känns som att vi är på rätt väg!

Vi fortsatte med fjärrdirigeringen, något jag faktiskt varit rätt dålig på att träna på senaste tiden. Äntligen kändes det som någonting hände i Isas lilla huvud! Hon satte sig baaakåt som vi kämpat så mycket med, och verkade faktiskt tänka efter innan hon bara slänger sig i backen eller sätter sig upp hastigt. Mycket nöjd!

Avslutade med hoppet, och de tendenser hon hade att sätta sig snett och bredvid hindret, för att sedan springa runtom hindret på tillbakavägen var helt bort. Yes! :) Med andra ord var denna träning lite som en aha-upplevels för oss båda, så himla kul! Isa var dock väldigt påverkad av värmen, så vi kunde inte hålla på riktigt så länge som jag ville.

Imorgon kommer mamma och pappa ner samt marcus familj, så då blev det full rulle. På torsdag är det sedan vår exmanensceremoni, något jag både ser fram emot och grämjer mig för.. Min tårkanal har en tendens att sätta igång vid sånna tillfällen...