Upptäcktsfärd

Våra dagar består numera av att bo in oss i lägenheten, hitta nya promenadvägar och försöka skriva uppsats. Det där med att hitta nya vägar tycker både jag och Isa är roligt och har varit på många upptäcktsfärder. Jag har hittat en mysig skogsväg som passar för morgonpromenaden, och sen en längre som passar för dagar där endast långpromenader är inbokade. Igår tog vi med träningsryggsäcken och tränade lite jaktapportering på promenaden. Det gick jättebra i början, men Isa tappar snabbt fokus nu har jag märkt. Det är ny natur hela tiden, nya ställen, ny lukter och framför allt nya (läskiga) hundar överallt. Det är inte till hennes fördel när det kommer till träningen, därför ligger vi lite lågt med det denna veckan och låter henne landa lite mer i flytten.

Isa är iallafall pigg och glad och verkar trivas i den nya lägenheten. Igår lämnade vi  henne själv för första gången när vi åkte och handlade, vilket gick hur bra som helst. Hon var väldigt trött efter träningen och promenaden och verkade sova gott när vi kom hem igen, skönt att hon redan känner sig trygg!

I måndags var vi på Värmdö brukshundklubb för att kolla in den samt gå en promenad i dom stråken. Banan var blöt och hade frusit till is, men vi hittade en kant där det gick att träna lite. Vi gjorde några skick till rutan och några fjärrdirigeringsövningar.

Nu har Kalmartjejerna varit här under omgångar i veckan. Det har varit roligt med fullt hus här hemma och vi har varit inne i stan på kvällarna för att träffa övriga klassen, superkul att träffa dom igen efter att dom flyttat från Kalmar i somras! Idag har jag inbokat två intervjuer, så nu ska jag sätta fart med intervjufrågorna!


Isa softar på sina leksaker och sin nya pläd

Flytten

Uppdatering: Numera bor vi på värmdö utanför Stockholm. Helgen har varit jobbig och det har inte blivit mycket sömn, men allt har gått bra. Det var tråkigt väder att köra i upp och det tog en väldans tid. Dock gick det bättre för Danne (Viggos husse) som gav hela sin ledig lördag för att hjälpa oss att köra flyttlasset (guld värt), för när jag kom upp med vår bil var alla grejer inne i lägenheten redan...ooops. Sen har det gått med en himla fart! det var massor av snälla själar som var här och hjälpte oss och mamma och pappa har varit här hela dan idag med för att hjälpa till. Så nu känns det rätt bra :)

Isa har haft fullt upp med att ha koll på allting och har sovit som en stock bland alla kartonger både igår kväll och nu ikväll. Vi har hunnit med lite promenader runt kvarteret idag, mer orkade hon inte med. Igår tog vi en liten promenad med Helena, Tisla och Puma precis innan vi skulle åka. Tur att inte hundarna fattar allt, dom sa bara snabbt hejdå när vi skiljdes....

Måste också berätta om min och Helenas avslutningsdag i fredags! Det var bestämt träff kl 9.45 för att åka ut i skogen. På väg ut upptäckte jag att jag glömt kakan jag bakat hemma och Helena hade glömt muggar till vår dricka, så vi kom inte iväg förrns lite senare. Väl på plats la Helena ett spår till Tisla medan jag trampade upp en ganska stor och djup sökruta. Det var så länge sen jag provade på sök och jag var nyfiken på hur mycket hon egentligen kommer ihåg. Isa var först ut och hon fick tre skick med Helena som figge. Kanske inte optimalt men hon får ju träna sökandet och rullmarkeringen. Första två skicken gick finemang och vi provade på norskrullen vi fått av Helena i avskedspresent (tillsammans med gotte-ben och leksaksbollar - tack!) och hon verkade inte bry sig om detta alls. Det tredje skicket hittade hon dock inte Helena. Här var det lite knepigt för jag hade gjort rutan djupare än vanligt och det sträckte sig ut på ett kalhygge. Det fattade inte Isa så när skogen tog slut sökt hon av andra ställen istället. Det positiva här var att hon kom tillbaka två gånger utan att ha tagit rullen för att visa mig att det inte var någon gömd. Alltså inga blindmarkeringar! Efter mycket hjälp från Helena hoppade hon till sist över diket och ut på kalhygget för att hitta henne :) Det blev alltså lite för svårt, lite för djupt och konditionen höll inte riktigt. Trots det satt hon och skakade av upphetsning varje gång jag kom till bilen och hoppades på ytterligare ett pass. Därefter var  jag figge till en mycket peppad Puma som fått tagit bort sina stygn. Sedan gick vi Tislas spår med mig som eftersläpare och första snitsleplockare. Det är så intressant att se andra hundar spåra!
Efter detta tog vi med oss picknick och gick på skogspromenad med varm choklad och kladdkaka. Mums! Det är inte ofta vi fikar på våra träffar, men ibland är det bra härligt! Väl tillbaka till bilen försökte vi få en gruppbild tillsammans vilket var lättare sagt än gjort. Jag vet inte ännu om det blev nånting, men roligt var det iaf :)
4 timmar senare anlände vi i Kalmar för att sätta igång packandet igen... Jag tycker att det var en exemplarisk avslutning och det känns jättetråkigt att åka ifrån min älskade boxerfamilj!

Bild på tjejerna som jag framkallat till Helena


Sista besök i stallet

Imorse åkte vi till stallet för att rida en sista gång. Det kändes konstigt. Vägen dit var jobbigt med blixthalka och tät dimma. När vi red ut var vi tvungna att ta det försiktigt eftersom det var halt även för hästarna. Ninja och jag fick iaf en underbar sista ridtur tillsammans, hon är så pigg och glad i skogen :)
Även Isa var otroligt nöjd över att spendera halva dagen i stallet med Atlas. Hon tycker att han är lite jobbig ibland, men vill ändå inte att han ska sluta vara på henne, typiskt tjejigt ;)

Jag passade på att lägga ett spår på ett stort fält lite längre bort från stallet idag. Det blev ett lagom långt spår med 3 vinklar och 4 apporter. Liggtiden blev ca 45 minuter. Isa inledde fint, första vinkeln gick hon förbi med gick snabbt tillbaka och hittade rätt, andra och tredje vinkeln gick bättre men hon missade (!) tredje apporten, och även jag! Gick sen tillbaka och kollade var den låg, och vi var på rätt spår men tror att det gick lite för fort just där så vi båda missade den. Men det märks att övning ger färdighet och även om jag vill att hon ska bli lite noggrannare, kommer det sakta men säkert.

Annars är det fullt upp, igår var det handledning på uppsatsen som jag lagt åt sidan lite väl länge nu pga flytt och sjukdom. Men nästa vecka, då måste jag hitta tillbaka till disciplinen! Idag har vi varit på återvinningsstationen igen, det är mycket skit man har liggandes. Nu ska jag packa lite till och avsluta dagen med en tråkig bok som måste lämnas tillbaka till bibblan innan vi flyttar.

Atlas - Isas äldsta vän, (dom var inte många månader när dom träffades första gången).




Isa i stallet tidigare i höst


Ninja

Händelserik dag

Idag har jag varit i farten trots att jag inte är helt yrselfri. Dagen inleddes med ett doktorbesök, som inte kunde säga så mycket om min yrsel. Kanske var det några kristaller i balansgången som ställde till problem, men jag ska tillbaka dit imorrn bitti på fastande mage för att ta blodprover. Sedan bar det av till Röda korset för att lämna av diverse saker vi ska skänka till dem, mest porslin. Sedan bar det av till jobbet för att lämna in mina grejer och säga adjö till mina kollegor, det kändes tråkigt! Kommer nog åka dit nån gång till i veckan :)

Efter lunch åkte jag till Läckeby djursjukhus för att hämta kopior på Isas journal, och då tog vi med Helena och Tisla i bilen för en skogspromenad på eftermiddagen. Det var riktigt mysigt, blev längre än jag gått sedan jag blev sjuk och det var inga problem alls (nåja, lite andfådd kanske). Isa var iallafall riktigt nöjd när vi åkte hem igen.

Efter middagen hade vi planerat träff med Camilla och Kiwi på klubben för en liten träning. Trevligt med sällskap och Kiwi har blivit jättestor tjej :) Isa och jag har ju haft ett lite för långt juluppehåll med träningen, så det var mest att kolla läget idag. Vi provade lite fritt följ som kändes ganska bra och rutan som var lite ringrostigt första skicket, sen gick det galant! Provade på fjärren som satt som en smäck med belöning bakom och Camilla agerade mottagare i en enkel budföring. Vi avslutade med en platsliggning för Kiwi och en Isa fick sitta i grupp. Jag belönade henne emellanåt och hon hade ingen tendens alls att lägga sig ner, bra! Nu är vi snart på G igen! Nu får vi bara hoppas att träningsmotivationen håller i sig nu när vi flyttar upp till Stockholm där vi inte har några att träna med. Men det kommer nog!

Lite bilder från landet i julas:






Spårträning igen

Nej, jag är fortfarande inte frisk och jobbar därför inte heller i helgen. Fortfarande snurrig i huvudet. Dock orkar jag vara uppe lite mer nu och orkade mig ut på promenad med Helena och gänget i eftermiddags. Vi åkte till vår "nya" favvo-spårskog och lade spår till våra hundar. Isas spår var ca 400 meter långt med 4 pinnar.

Medan spåren låg fick jag hjälpa Puma med lite sökövningar. Vi gjorde tre skick där jag fick agera figge. Klockrena markeringar av mig på alla skicken, det är så roligt när hundarna tycker att det är så kul! :)

Innan spåren skulle gås fick Isa rasa av sig lite i skogen, hon satt och darrade i bilen av upphetsning. Jag tycker fortfarande att det är svårt att veta hur mycket hon ska få rasta av sig innan... Idag skulle hon kunnat få lugna ner sig lite till, för hon låg på väldigt mycket i spåret idag, vilket kanske inte är så konstigt efter vårt ganska långa träningsuppehåll. Hon slog lite idag vilket jag tror beror på den relativt korta liggtiden och kylan. Hon följde dock spåret bra och hittade alla pinnar galant. Det märktes verkligen att hon tyckte det var roligt, och det är det viktigaste :)
Sedan gick vi en promenad innan mörkret föll runt oss.

Promenad

Nu är jag lite bättre och idag har jag vågat mig ut i skogen på en promenad med Isa. De två senaste dagarna har vi varit ute på kortare promenader med Tisla och Helena också. Febern är borta med jag är yr fortfarande vilket innebär att jag blir illamående osv. Men på måndag ska jag gå till doktorn för att kolla upp lite värden och sånt.

Promenaden idag var jobbig för mig men Isa verkade ha hur kul som helst. Eftersom jag går ganska sakta nu så hittar hon på massa bus på vägen, hon har bland annat försökt döda fler pinnar, grävt lite gropar och lekt i diken. Jag hade faktiskt träningsväskan med dummies med mig,så hon fick lite övningar för att få använda hjärnan lite också. Det tyckte hon var roligt. Här hemma har vi även tränat lite kryp inomhus, men hon har varit lite för taggad för det och blivit mycket flams.

Nu har det börjat snöat här igen, hoppas det kommer så det blir vitt, och inte försvinner på en gång!




Isa underhåller sig i diket

Borta från verkligheten

Jaa, jag har inte funnits tillgänglig alls sedan i fredags, jag har nämligen legat med ca 40 graders feber i min säng till nu. Nu har jag äntligen tagit mig upp från sängen och upptäcker att det hänt en hel del medan jag varit "borta". Köksbordet och stolarna är sålda, vinden är full av möbler och kartonger från dem som ska flytta in efter oss och datarummet är nästan helt nerpackat. Isa har varit med Marcus men eftersom han haft fullt upp med att ta hand om mig plus flytten har hon nog haft lite tråkigt dessa dagar. Förhoppningsvis är jag på fötter imorgon igen, det tar på kroppen att vara så sjuk som jag varit så det gäller att inte ta i för mycket bara för att man känner sig "lite bättre". Nu måste jag vingla tillbaka till sängen.
Återkommer när det finns lite roligare saker att rapportera.

Slutet på snön

Nu har det blivit plusgrader och snön smälter bort snabbt. När jag åkte till Sara vid 20-tiden var det fortfarande mycket snö på vägarna, nu när jag cyklade hem var det bar mark. Trist! Men det har varit himla mysigt de dagar vi haft snö. Allt blir så ljust och härligt och vi har varit ute och promenerat mycket i de vita skogarna. Annars är det fullt upp med flytten. Idag har vi bland annat lämnat fiskarna och akvariumet hos deras nya ägare, vilket känns lite tråkigt. Jag hade gärna haft med det upp, men det tar för mycket plats i vår nya lilla lägenhet. Vi sparar dock mitt gamla lilla akvarium som vi kan använda om vi får abstinens, sen får vi köpa ett nytt när vi får plats igen :) Imorrn ska vi till tippen med allt som ska slängas - vilket är en del! Kommer nog bli några vändor med fullpackad bil.

Idag har vi återigen varit i stallet, underbart att komma ut dit! Idag red jag och Maria ut i snön, det var fortfarande kallt och otroligt vackert med all snö på träden. Det går inte att beskriva känslan av en lång galopp på en rak och oplogad väg - underbart! Isa och Atlas busade som attans vilket gjorde hennes dag. Jag trodde att det skulle bli min sista ridtur med Ninja men vi klämde in en till runda nästa vecka :) Känns väldigt trist att lämna stallet på öland, det är något speciellt med små stall. Sen tycker jag det är trist att inte få se nära lilla Lavendel växer till sig, hade jag bara haft pengar hade jag tagit med henne upp till Stockholm.

Visst är hon fin? (kort taget från hennes annons på hästnet)


Vitt, vitt, vitt

Äntligen kom snön! Dagen efter vi anlände till Kalmar började snön falla, och det slutade inte! Tyvärr har jag legat sjuk i helgen, så jag har mest myst av snön från fönstret, men en promenad i långsam takt orkades med. Det lyser i Isas ögon när hon är ute och hon fullständigt älskar snön.
Imorse gick vi en promenad i den kyliga luften och den skinande solen och bara mös av att höra knarret under skorna. Tyvärr är jag fortfarande inte kry så jag orkar inte så mycket, men Isa sysselsätter sig själv genom att springa runt som en galning i snön och leka. Så skönt när dom sysselsätter sig själva :) I eftermiddag är det planerat en promenad med boxertjejerna, har inte träffat dem ännu efter juluppehållet! Men innan dess ska jag vila lite och försöka göra lite på hemtentan, har inte varit så flitig som jag önskat under julhelgen.

Lite bilder från gårdagen




Det är mysigt att gräva i snön, man hittar alltid nått kul





Nya lägenheten

Har lovat att visa lite bilder på nya lägenheten. Det är väldigt svårt att få med på bild, men några smakprov kan jag bjuda på :)


Köket, vid fönstret till vänster är utgången till balkongen


Eftersom lägenheten har öppen planlösning sitter vardagsrummet ihop med köket.


Isa verkar trivas bra redan :)


Rymlig och fint badrum, tyvärr utan badkar ;)

Lägenheten är helt ny och känns jättefräsch! Det var en liten omväxling att komma tillbaka till den mycket äldre lägenheten i Kalmar. Flyttlasset uppåt kommer att gå den 24 januari.