Första advents-mys

Ååå, äntligen blev det första advent! Som jag har längtat tills man får julpynta =) Men vi tar helgen i kronologisk ordning. I lördags kom Emma hit från Eskilstuna och hälsade på. Jag fick mig en lite längre sovmorgon än beräknat, vilket gjorde att jag inte hann med min planerade spår-träning. Istället tog jag med mig ryggsäcken med dummies och fick med mig Marcus som förste kastare. Det var en rolig träning trots att jag egentligen planerat spår. Ibland blir det inte alltså som man tänkt sig och det var skönt att få sova lite efter andra veckan på jobbet.

Efter träningen åkte jag in till stan och mötte Emma. Där åt vi lunch, shoppade och begav oss sedan hem till Värmdö för att äta kinamat och göra oss iordning för kvällen. Superkul hade vi med det blev en sen kväll eller rättare sagt tidigt morgon.

Några timmar senare väckte en morgonpigg Emma mig och vi konstaterade att det var ett strålande väder. Vi tog med oss Isa ut på en mysigt promenad, för att sedan spendera flertalet timmar på brunch nere i hamnen. Och sedan var det äntligen dags för julpyntningen. Vi lyssnade på julmusik, drack glögg och pysslade - myyys. Emma åkte hem innan middagen och 5 minuter senare kom Mårten och Tessan hit till vårt planerade adventsmys. Vi hjälptes åt att baka pepparkakor och avslutade kvällen med ytterligare lite glögg, pepparkakor och film.

Idag har det var en jobbig dag på jobbet eftersom jag förlorade några timmars sömn i lördags. Dagen har iaf varit hektisk och därför också gått fort. När jag kom hem cyklade jag direkt till stallet och red Dirk. Det var ett alldeles underbart ridpass vi fick till och jag log nog varenda minut jag red - duktiga Dirk! Nu ska jag stupa i säng, ytterligare en händelserik väntas på jobbet imorrn.

Polarna Nalle och Isa


Isa gräver...


...medan Nalle rullar sig i skogen

Fredagsträning

Idag efter jobbet åkte vi till klubben för lite träning. Eftersom det blev lite fel sist vi tränade så proppade jag på mig köttbullar för att peppa henne lite extra. Det hade jag inte behövt. Hon var glad och positiv och klarade det ena momentet efter det andra. Marcus var med och assisterade och eftersom han inte varit med på ett tag ville jag visa hur långt hon hade kommit i inkallningen. Och så gör hon en sån där superinkallning så man bara får gåshud =) Förhoppningvis kommer denna fram på tävlingbanorna också =)

Jag tränade även några rutskick, lite fjärrdirigering (där jag fortfarande har problem med att hon kliver fram ett steg från stå till ligg. Avslutade med ett försökt till vittringsapporteringen, men Marcus konstaterade också snabbt att det sitter för mycket "spår-apporter" i Isas huvud när det kommer till vittringspinnarna. Och det är väl inte så konstigt, det är ju exakt samma pinnar! Började iaf åter igen klicka in "nos-dutt", där hon inte får ta i pinnarna utan bara dutta med nosen. När det är klart får vi se om vi kan ta det vidare därifrån.

Idag skulle egentligen Emma komma, men hon var sjuk så hon avvaktar till imorrn och kommer då istället. Så vi har haft en mysigt Idol-kväll här hemma och imorrn hinner jag även träna Isa innan det blir mys på stan och partaj.


Springrunda

Idag när jag kom hem från jobbet tog vi en favorit i repris från förra veckan och tog en motionsrunda jag och Isa. Hon verkar tycka att det är helt okej att springa nu när det är så kallt ute, på sommaren tycker hon ju att det är pisstråkigt. Antagligen tycker hon också att det är skönt att komma ut och röra på sig ordentligt, eftersom hon är ute mycket mindre nu än hon är van vid sedan studietiden.

Vi sprang lite längre idag, visserligen inte långt med dryga 4 km, och letade oss givetvis till upplysta vägar. Sprang igenom ett mysigt område nere vi Farsta Slott och blev förvånad över hur många som redan hade tagit fram julpyntet. Det var tomtar och trädbelysning nästan i vartenda fönster. Själv har jag ju räknar ner dagar ända sedan oktober till första advent, inte en dag innan är okej att pynta :P Men på söndag är dagen med stort D, då ska det julpyntas, dricka glögg och lyssnas på Carolas jul i vanlig ordning =)

Det är inte klokt att tänka på att det har gått ett år i jul sedan vi satt här i lägenheten med resesängar och inte möbler förra året. Va snabbt tiden gått! Samtidigt känns det som att vi alltid har bott här - lustigt.

I helgen kommer Emma hit och hälsar på - ska bli jättekul! Så vi får se om jag hinner träna nått med Isa, förhoppningsvis ett spår iallafall!


Ont

Igår hade jag riktigt ont i kroppen efter avsittningarna i söndags. Blåmärken, ont i revbenet och arment på ena sidan och stelhet i hela ryggen och framför allt nacken blev diagnosen. Efter liniment, värktabletter och voltaren klarade jag av dagen på jobbet, men det var jobbigt. Idag känns det bättre i framför allt nacken, men armen hänger fortfarande inte med riktigt.

Igår kväll var det riddax igen. Marcus skulle på bågskytte så Isa fick följa med mig till stallet - vilket hon inte gillar så mycket. När jag red släppte jag in Isa på läktaren men kunde ju inte knyta fast henne eftersom jag hade Dirk i andra handen. Jag tror hon märkte av att jag hade ont, för hon brukar kunna sitta still och titta på när jag rider, men igår tyckte hon det var jättejobbigt. Jag märkte att de andra hästarna störde sig på henne, så jag avslutade tidigare än beräknat. Dock gjorde det inte så mycket då Dirk varit med på hoppträning hela helgen och jag ändå inte kunde rida ordentligt med ena armen (det gick alltså bra i ena varvet, men inte i det andra) =)

Idag åkte vi och tränade efter jobbet. Jag var egentligen på dåligt humör redan när jag kom hem, men eftersom jag bara har en kväll i veckan som jag faktiskt hinner träna med Isa sköt jag hunöret åt sidan. Vi började träna lite fritt följ där jag tycker att hon är väldigt följsam nu. Vi har tränat mycket på svängarna och tempoväxlingar på senaste. Sedan tränade jag inkallning med både ställande och läggande vilket går bra! Vi fortsatte träna fjärren och då gick blev det lite fel tyvärr. Isa gjorde inte som jag ville och med min något förkortade stubin blev det inge bra alls. Isa förstod inte vad jag ville, jag blev sur och då blev jag såklart sur på mig själv eftersom det aldrig är hunden som gör fel utan föraren. Jag avslutade iaf med några bra skiften men vet att jag kommer att få peppa henne de kommande träningarna nu, hon blir ju så låg när hon märker att jag är missnöjd och tycker då att det är trist att träna.




Helg

I lördags vaknade jag upp till solsken - och det var länge sen! Jag drog upp Marcus från sängen och fick honom med till skogen. Där la jag först ett spår till Isa, och sen gick vi en promenad i skogen. Egentligen tänkte vi gå en "lunk-promenad" med fokus på spåret, men Isa tyckte det var så roligt och vi hade lite picknick med oss, så det blev en rätt lång och fartfylld promenad. Alla tre verkade uppskatta en ledig dag i solen, så då kändes det mer viktigt än att spara krutet till spåret. Men eftersom spåret ändå var lagt och början låg precis vid bilen så tänkte jag att vi kunde spåra så långt hon orkade och bryta där. Men det gick jättebra trots att hon var trött och spåret var rätt långt och svårt med mycket kringelikrok - mycket nöjd över hennes envishet och uthållighet.

Eftermiddagen spenderades i stan och på kvällen var det 25-årsfest med utgång, så då fick Isa sällskapa lite hemma hos Nalle för att slippa vara själv hela kvällen.

Idag har jag varit i stallet mest hela dagen. På förmiddagen hoppade Dirk så då fick Isa vara med på läktaren och titta. Sådär kul tyckte hon. När jag sedan gick hem och lämnade henne körde vi några linjetag i dungen bakom oss. Sedan har hon var ute med Marcus på promenad. Själv hade jag, Kattis och Evelina sedan länge bestämt ridträff idag, men det slutade med att vi skrittade hela vägen. Jag red nämligen en ridskolehäst som kunde" vara lite bockig", men det hejdade ju inte mig. Efter att ha blivit avslängd två gånger och dessutom gjort mig lite illa, bytte jag häst med Kattis. Det tog inte många minuter innan hon också blivit avslängd, så det fick bli skritt efter det. Lite trist men skönt att inte ramla av en tredje gång, vet inte om min rygg skulle klarat det. Härdanefter håller jag mig nog till Dirk =)

Imorrn är det jobb igen och jag hoppas att kommer kunna sova inatt för att vara pigg imorrn. Det börjar nämligen sprida sig ett stort och blått märke över hela sidan på ryggen - aj.

Lite bilder från lördagens prommis










Regn och åter regn

Det har säkert regnat i över två veckor i sträck snart. Som både hund och hästmänniska är det såå trist när det är så blött ute som det är nu. Att stiga upp kl 05:45 och gå promenad blir mindre inbjudande när man ligger i sängen och hör smattret på fönstret.

Hursomhelst har Isa iaf inte opponerat sig så mycket åt morgonprommisen som hon gjorde i somras när jag jobbade på SVT. Då kändes varje morgon som en kamp att få upp henne, men tror det berodde mycket på att hon då var ute på Ingarö och levde loppan hela dagarna. Nu är hon istället hemma mer och är mer pigg och alert när vi är hemma.

Idag har Marcus varit hemma från jobbet pga en jobbig och ihållande hosta, så Isa har haft sällskap hela dagen. Dessutom hade mitt mess till hundvakten inte gått fram, så hon hade så fint hämtat Isa för promenad mitt på dagen (utan att märka att Marcus var hemma). Han verkar heller inte gett så mycket ljud från sig inifrån sovrummet, så det kanske inte var så konstigt heller. Efter att jag pratat med henne hade hon redan varit ute med Isa en timme så det blev en liten bonuspromenad just idag, eftersom Marcus sen gick långprommis på eftermiddagen.

Jag förstår inte hur mycket energi jag har i kroppen, trots att det är första veckan på jobbet. Idag när jag kom hem tog jag med Isa på en springtur (vilket inte har skett på mycket länge). Efter lite middag och TV-tittande började det krypa i benen igen, så kl 22 började jag städa =) Så nu är det fint och prydligt inför helgen - det gillar jag! Jag hoppas att energin håller i sig, men jag har en känsla av att jag bara är lite uppspelt över allt nytt.

Längtar ibland tillbaka till sommaren

Tisdag

Är otroligt trött efter de två första dagarna på jobbet. Det är utmattande med roligt att lära sig nya saker! Det där kommer nog att bli jättebra, men det kommer att bli mycket jobb för min del för att komma in i allt.

Igårkväll fick Isa vara med Marcus när jag var och red. Gick en liten vända med henne på kvällen när jag kom hem, men det är så grått, trist och blött ute så ingen av oss ville egentligen vara ute.

Idag åkte jag och Isa till klubben för lite lydnadsträning efter jobbet. Eftersom det har regnet konstant i flera veckor (känns det som iaf) var planen en vattenpöl. Detta satte käppar i hjulet vid träning av fjärrdirigering, för tom Isa som är ett sådant vattendjur tyckte att det var lite jobbigt att lägga sig på den blöta marken. Hon gjorde det ju, men det fick väldigt långsamt ner.

Annars tränade vi rutan, hopp/apport och gick igenom ett långt fritt följ-program som kändes jättebra - duktig tjej!

Nu ska jag sova, imorrn är det en viktig dag på jobbet.

Helg med träning

Här har vi utnyttjat helgen till fullo. I lördags morse gick jag och Isa en lång morgonpromenad i regnet innan vi fick upp Marcus. Efter lite frukost åkte vi och handlade, och sen gav sig hela familjen iväg till Hålludden och att träna lite markeringar med Isa. Det är fina marker där ute! Jag såg tom ett litet retrievergäng som också var ute och tränade jakt lite längre bort i en hage, blev sugen på att gå dit och socialisera, men ville såklart inte störa träningen. Och jag hade ju min förstekastare med mig, så inte klagar jag! Isa jobbade på bra, men det där med minnesbilderna verkar det vara lite sisådär med. Dock var det skymning så jag skyller på det ;)

Framåt kvällningen åkte vi till Bålsta där vi var bjudna på middag/fest hos Marcus bror. Trevligt hade vi det med härliga människor, god mat och massa vin - då mår man bra. Isa och Marcus bror Kim är väldigt förtjusta i varandra, det är kul att se. Han ska evt upp till Hälsingland och jaga fågel framåt våren och då ska Isa få följa med som jakthund =)

Imorse var jag och Isa återigen uppe "tidigt" (inte så värst tidigt iof, men alla andra sov), så vi fick en morgonprommis runt trakterna i Bålsta. Kim och Catrin har nämligen köpt hus i ett nybyggt område som ligger precis bredvid mitt gamla område där jag är uppvuxen, så jag gick mina gamla vägar där jag brukade gå ut med hundar när det var mitt största intresse =) Jag gick förbi vårt hus och strosade omkring i "skogen" bakom vår gamla baksida (läs dunge med ca 5 träd). Det är helt otroligt hur litet allt såg ut nu, jag minns det som så mycket större. Kanske beror det på att man var lite mindre då när man strosade omkring i den där dungen sist.

När vi kom tillbaka till huset började folket vakna lite till liv och efter frukost fick Marcus uppdraget att lägga ett spår till Isa. Kim följde med och visade bra marker. Killarna var borta lääänge men till slut kom de tillbaka, blöta från topp till tå. Det har regnat väldigt mycket denna veckan så det var mycket vatten i skogen.

När spåret hade legat i dryga timmen gick vi spåret som gick över vildsvinsbon, kalhyggen och träsk. Spåret var nog ca 700 meter med 6 apporter. Isa var superpeppad och spårade jättefint trots det höga tempot. Fick hålla emot rätt mycket för att inte behöva springa efter henne. På sista sträckan var hon lite trött men jobbade på fokuserat trots det. Det är så kul att spåra på helt nya marker!

Eftermiddagen spenderades hos Marcus föräldrar och jag åkte förbi mormor för att krama lite på henne. Sedan körde vi tillbaka till Värmdö, så jag skulle hinna rida Dirk. Provade ett nytt bett idag som fungerade superbra =) Imorrn är det första dagen på jobbet och jag är pirrig och förväntansfulll!


Förklaring

Nu kan jag förklara min lycka sedan förra veckan: JAG HAR FÅTT JOBB! =) Förra veckan fick jag beskedet att rollen som "Marketing and Communications Assistant" var min och idag fick jag bekräftat att beslutet av kommunicerat på arbetsplatsen och att skrivbordet + dator står och väntar på mig. På måndag är min första arbetsdag, så det är därför det har varit så viktigt att jag blir frisk tills dess.

Detta har även medfört att jag pusslat lite med hundvakter för Isa. Vår granne Jeanette ska ta hand om Isa de flesta dagar, men det kan ju komma dagar hon inte kan och då vill jag ha en backup. Jag har satt upp lappar runt området, vid klubben och idag även på djuraffären och djurkliniken. Har inte hört ett ord från någon, så det verkar inte fungera som jag vill - suck.

Det har också gjort att jag kämpat, trots sjukdom, att träna och aktivera Isa ordentligt varje dag för att känna mindre dåligt samvete av att vara borta från henne så mycket from nästa vecka. Idag åkte vi till klubben där jag la ett spår och tränade lite lydnad under tiden det låg till sig. Vi tränade vänstersvängar i fria följet, inkallning och fjärrdirigering. Har insett att jag har ett litet problem med skiftet från stå till ligg, då hon flyttar fram framtassarna när hon lägger sig, hmmm.

Efter ca en timme tog vi spåret som var ca 500 meter i varierad terräng med 6 apporter. Jag har lagt två av apporterna lite knepigt vid vinklar, och lagt till en spetsvinkel på slutet. Hon klarade allt utom en apport, men motivationen var på topp under hela spåret. Lite för högt tempo så sjuklingen fick hålla emot en del där bak i linan för att ens orka följa med, men fokuset fanns där hela tiden vilket såg på dels svansföringen men även koncentrationen efter att ha hittat en apport och fått belöning.

Jag har kommit på att jag starkt ogillar spårlinor. De är långa och jobbig, de trasslar in sig i grejer i skogen hela tiden och gör så jag måste fokuser mer på vad den  håller på med än vad Isa gör där framme i linan.. Nää, usch va jobbiga spårlinor är!

Efter spåret gick vi en promenad i "älgskogen" som jag numera kallar den, men idag utan att stöta på några älgar. Det var två nöjda och trötta tjejer som kom in genom dörren för någon timme sen, 3 timmar senare.


Lydnadsträning

Idag mår jag bättre och även om man blir trött efter nästan ingen ansträngning alls så känns det ändå som att jag snart är helt frisk =)

Det har varit en kall dag och det har tom snöat lite, dock inget som fastnat på marken. I eftermiddags satt jag och läste reglementet för lydnadsklass III och blev sugen på träning, så Isa och jag åkte till klubben. Jag gick igenom moment efter moment i LK3 för att kolla vart vi står i nuläget. Och det känns faktiskt rätt bra förutom vittringsapporteringen. Fria följet, sättandet, hoppet och metallapporten är i princip klara. Inkallning, rutan och fjärren är på god väg och sittandes i grupp + platsliggningen behöver tränas mer med andra hundar.

Efter att ha kollat av momenten tränade vi vidare på vittringapporteringen där jag återigen gick tillbaka till att hon endast skulle nosa på pinnen och inte ta den. Hon vill gärna stoppa pinnen i munnen, men idag hade jag köttbullar som belöning så då är hon extra vaksam om när klicket kommer. Men det är svårt det där med att koppla på näsan, ibland händer det, ibland inte. Bara att traggla vidare...


Fortfarande segt

Här har det inte hänt mycket de senaste dygnen, jag har mest bara sovit och legat i soffan. Börjar bli riktigt trist nu faktiskt, men så är det när man är sjuk. Det som är positivt är att orkat ta mig ut med Isa ordentligt både igår och idag, även om promenaderna inte är fullt så hurtiga de brukar vara.

Igår tog jag med lite diverse saker på promenaden mitt på dagen och körde ett uppletande med Isa. Jag la ut 5 föremål och hon hittade alla galant. Sista skicket sprang hon dock lite djupare än rutan, men kom ganska snabbt tillrätta. Tror det beror på att vi inte tränat uppletande på så länge och därför inte är van vid den vallade rutan (är ju inte samma i jakten). Efter den lilla träningen gick vi tjustviksrundan vid Hålludden och vi var ute ca 2 timmar.

Idag promenerade vi åt andra hållet på gamla Ingarövägen. Promenaden blev rätt mycket längre än jag planerat då jag inte hittade rätt vägar och då det f*n byggs överallt runt oss nu. Det resulterade i att jag fick gå längs med Ingarövägen en bit och vända på en del andra stigar för att välja andra vägar då vi kom fram till reningsverket. Ute vid Lämshaga stannade vi till och tränade lite linjetag med de dummies som låg i ryggsäcken. På väg hem kändes mina ben som gelé och det var knappt så jag orkade ta mig upp för trapporna hemma. Vi var ute i över 2 1/2 timme så det var kanske inte så konstigt.


Seg dag

Helgen ute på landet har varit avslappnande och skön. Vi har fixat lite inför hösten (ställt in blomlådor och utemöbler) och umgåtts med familjen. Alla husen på tomten har varit fyllda, då både mamma, pappa, Malin, Fredrik, barnen och vår familj varit ute - härligt. När vi inte har varit ute i trädgården och fixat har vi varit ute på promenader. Tyvärr hade vi inte kameran med oss, så bilder från helgen uteblir.

Vi kom hem igår efter att åkt hem med mamma och pappa i deras båt. Isa var stressad då det var länge sen vi åkte egen båt, men det gick fort över när vi väl kommit fram. När vi väl kom hem till lägenheten stack jag till stallet och red direkt. Senare på kvällen var Tessan, Mårten och Nalle här och kollade film och jag kände mig väldigt frusen då, trots att jag stått i duschen länge och väl efter stallet. Natten som kom sov jag dåligt och mådde inge vidare, så det var inte helt överraskande att jag kände mig sjuk i morse när jag vaknade. Jag försökte få i mig lite frukost, men kände mig inge sugen.

Isa var desto piggare och ville göra nått kul, även om det märkes att helgen tog lite på hennes krafter. Vi drog oss iväg till klubben, där jag gick en låååångsam promenad och fick sedan till lite träning. Vi fokuserade mest på fjärren, som började få till rätt bra byten sitt-stå nu.

När jag kom hem från klubben igen däckade jag i sängen och där har jag legat hela dagen (eller i soffan).  Skittrist då jag hade bestämt uteritt med Kattis på eftermiddagen idag och skulle varit med på hoppningen imorrn. Har endast varit ute småvändor med Isa, men hon har verkat ganska nöjd med att få sova mestadels av dagen. Vi får se hur jag mår imorrn, men det känns inte troligt att jag skulle vara så pigg att jag pallar hoppträningen. Bläää!





Video

Fick precis veta att jag tydligen blev filmad på hoppträningen sist och ligger nu ute på Internet..

För nyfikna kommer länken här:
 
http://www.youtube.com/user/HakingHoppning#p/u/55/MKbIH8U-E00

Igår var det ett riktigt skitväder men jag trotsade vädret och åkte vill klubben för lite träning och promenad. Tyvärr var det riktigt kallt och rått i snöstormen, så det blev bara ett kort pass. Vi tränade fart och ingångar i inkallningarna samt fokus på stadgan i momentet "sittandes i grupp", fast vi var ensamma :P Hon satt i 5 minuter utan att byta position med belöningar emellanåt.

Sedan åkte vi ut till landet tillsammans med mamma. Pappa var redan ute och idag kom även Marcus. Vi har varit ute hela dagen idag och Isa har som vanligt agerat gårdshund - och som hon trivs! Nu är hon dock trött - man blir riktigt trött av den friska luften ;)

Annars är jag en riktigt lycklig flicka just nu, men mer detaljer om det kommer senare. Kram!

Helgen och lite till...

Jag ska försöka sammanfatta de sista dagarna utan att bli för långrandig - det har nämligen hänt en hel del!

I fredags försov jag mig lite och blev väckt av mobilen. Det var Tessan som undrade om jag vill med en sväng med hundarna. Klart jag ville! Efter en snabb frukost packade jag träningsväskan och fick med Tessan och Nalle på en promenad till klubben. Medan de provade på lite agility tränade jag och Isa lydnad. Det blev lite rutskick, fjärrdirigering och upptäckte på nytt att vi har problem med vittringsapporteringen. Hon tar i pinnarna innan hon märker att det det fel pinne hon har.. Väl hemma igen åkte jag med Tessan och Mårten till Mölnvik för lite shopping, innan Marcus kom hem från jobbet och vi satte kurs mot Norrköping.

Det var ett kärt återseende i Norrköping. 3 stycken som man känner igen väl (den "gamla" familjen) och 2 stycken som vuxit till sig ordentligt sedan vi såg dem sist (Stina och Sting som kommit till efter Kalmar). Det var roligt! Hundarna fick hälsa lite på varandra på kvällskissen, och sedan dess har de fungerat jättebra ihop.

Lördagen gick åt till att åka och kolla på familjens nyinköpta hus med omgivning - jösses vilken natur de kommer ha runt hörnet! Vi gick en prommis i det fina vädret och tog massa bilder med Johannas kamera. Vi lunchade i solen och hälsade på hästar, en underbar dag med andra ord. På kvällen fick vi utsökta hemgjorda tapas och såg läskig film på kvällen - det var ju ändå Halloween!

På söndagsmorgonen gick vi en prommis förbi Norrköpings brukshundsklubb där Isa fick lite övningar. Hon var lite "låg" efter att jag sagt till henne på promenaden dit, men det gick ändå rätt bra. Körde lite fotgående och sättande under gång. Sedan gick vi tillbaka hem igen och hundarna blev lämnade ensamma  för lek på badhuset stod på schemat. Det var jätteroligt! Jag är ju annars lite skeptiskt till badhus, och visst tycker jag fortfarande att det är lite äckligt med tanke på alla bakterier, men väl i vattnet var det jättekul =)

På eftermiddagen var vi bjudna på mat hos Johannas föräldrar, och i vanlig ordning blev man proppmätt (som vi alltid blir i Norrköping). Avslutningsvis åkte vi och handlade lite på City Gross innan vi drog oss tillbaka till Stockholm. TACK kära vänner för en underbar helg! Det måste vi göra om snart igen!

Idag har det varit hund - och hästträning på schemat. Började med att cykla iväg och lägga ett spår till Isa på morgonen på andra sidan motorvägen. Efter att hon tagit spåret gick vi en långprommis och var ute i flera timmar. Sedan var det bara att gå hem och byta till ridkläder för att hinna iväg till min privatlektion med Dirk. Det var roligt och gick bra! Efter stallet åkte jag och Isa till klubben och tränade lite, där vi fokuserade på hoppet, inkallning och fjärren. Nu känner jag mig alldeles mör i kroppen men imorrn blir det till att sitta stilla hela dagen eftersom jag ska jobba.

Nedan följer lite bilder från helgen tagna av Johanna, fler bilder kommer.




Isa


Sting


Viggo


I väntan på nästa hunds fotografering