Lansering av ny webbsida

Nu har jag äntligen gjort klart vår hemsida. Jag hoppas att ni vill fortsätta följa oss:
www.hannasflock.com

Hoppas vi ses där!

/Hanna, Marcus och Isa

Duktiga duktiga hund

Här kommer ett litet skrytinlägg, jag har nämligen världens bästa hund :) Istället för att vara bitter och muttrig över att vi inte har någon bil och jag "inte kan göra nått utan bil" som jag muttrat om hela helgen, bestämde jag mig för att åka buss till klubben för lite träning. När jag kom hem från jobbet satte mörkrädslan snart i, när jag märkte hur mörkt och blåsigt det var när jag gick från bussen. Marcus var dock en prins och åkte med mig till klubben så jag slapp vara själv. Väl framme märkte jag att hela parkeringen var full med bilar av hundförare som var där med sina hundar, så jag hade inte behövt oroa mig - men det kan man ju inte veta...

Vi började vårt träningspass på stora planen där jag var helt själv till en början, så jag hann träna lite kontakt och långa inkallningar. Isa var sådär pepp som jag älskar och gjorde en del stooora loopar över plan med leksaken i mun efter belöning, underbart att se. Sedan kom en stor grupp med hundar som hade kurs, så då förflyttade jag mig till den lilla planen istället. Där fortsatte vi med rutskick, där det numera också ligger mycket glädje (hon gillar ju att göra sånt som hon kan, direkt hon blir osäker är det inte lika kul). Sedan fortsatte vi med fjärrdirigeringen som gått från klarhet till klarhet. Även om hon inte hittat tekniken riktigt i läggandet flyttar hon sig inte framåt längre, vilket är huvudsaken. Vi avslutade med vittringsapportering - som också gick toppen :) Jag gjorde 3-4 övningar där hon alla gånger gick igenom och luktade på alla pinnar innan hon bestämde sig för vilken det var. Supertjejen! =) Nu funderar vi på om vi ska vara med på träningstävlingen nästa månad på klubben och om man kanske ska hitta nån inomhustävling i vinter som man kan ta sig kommunalt till.. Vi får se vad vi sakna på träningstävlingen och ta det därifrån.

Nu ligger jag i soffan med Isa vid fötterna och tittar på fotboll från Amsterdam, ingen rolig syn som svensk...

Höstfärger!

Va underbart det är att vara ledig utan att ha så mycket planerat! Efter förra helgen kändes det bra att kunna spendera denna hemma med Isa.

 

Fredagskvällar är alltid så mysiga… Det känns liksom i luften att det är fredag, vare sig det är på jobbet, i tunnelbanan, på bussen eller hemma. Det verkar Isa också känna av för hon är alltid lite extra kelig och mysig på fredagskvällarna. Hon är med oss när vi lagar mat, när vi äter, tittar på TV, jaa, you name it. Det är vi inte bortskämda med ska jag lova, oftast ligger hon och sover i sin säng när vi är hemma.

 

Även denna fredagskväll var sådär mysig. Vi drack champagne och åt gott för att fira att Marcus fått nytt jobb – han är så himlans duktig :)

 

På lördagsmorgonen var jag pigg efter att ha somnat tidigt i soffan kvällen innan. Isa och jag gick en morgonprommis i skogen innan jag satte på mig springskorna och begav mig ut på löptur. När jag kom hem var Marcus iväg och la ett spår till oss i skogen bakom stallet och hagarna, man vågar sig inte längre ut nu när man närsomhelst kan möta på en jägare.

Spåret var ett lite krångligt spår i ganska jobbig terräng, 1 km långt med 10 pinnar denna gång eftersom hon slarvade en del med dem sist. Spåret låg i över 1 ½ timme innan vi tog det. Hon gick rakt förbi pinne nummer ett, men då sa jag till henne lite och busade en del med pinnen för att få upp intresset. Därefter gick det bra med pinnarna! Dock virrade hon bort sig ganska ordentligt efter pinne nummer två och jag, som ju inte hade någon aning om vart vi skulle, uppfattade det som att vi gick runt, runt i den lilla skogen vi befann oss i. Men sen efter ett bra tag verkade hon vara på banan igen och plötsligt låg där en pinne  mitt i skogen, vilken lycka J Jag tänkte att det kunde vara näst sista eller sista pinnen så länge som vi spårat, men sen hittade hon en till och en till och en till… Jag lät henne spåra vidare trots att hon var väldigt trött. Jag tycker det är viktigt att hon lär sig att arbeta på egen hand men också sen ser att hon klarar det trots att hon virrat bort sig en del. Efter att ha spårat läääänge kom vi fram till slutet och till min lycka hade vi 10 pinnar med oss hem. Och känslan över att det gått dåligt försvann när jag pratade med Marcus som sa att han gått lite zick-zack och korsat en stig några gånger osv. Då förstod jag att hon kanske inte varit så förvirrad som jag trodde  utan hon hade spårat ett förvirrat spår :)

 

Därefter gick vi en promenad, hamnade i stallet för att hälsa på Dirk och sedan mötte vi upp Lisa och Sigge för att gå en till prommis med dem. Så vi var i stort sett ute hela dagen, så Isa verkade tycka det var skönt när vi åkte in till stan på kvällen för att socialisera.

 

Idag har dagen spenderats på klubben. Det var appelltävling med 10 startande från Värmdö BK – kul att så många tävlar! Lisa och Loi skulle vara med och vi var där och hejjade på dem (var lite för morgontrött för att följa med på spåret dock). Loi hade klarat spåret perfekt och fick en 10:a, superkul! Under budföringen fanns det tydligen nått väldigt intressant att lukta på så han nådde aldrig mottagaren, som så många andra hundar i tävlingen. Under platsliggningen och lydnaden var Loi en glad men ofokuserad hund som verkade tycka hela situationen var mycket märklig. Han förstod inte alls varför Lisa var så allvarlig, han är söt han :) Men man får glädjas åt spåret och se resten som bra träning!

 

När tävlingen var slut fick Isa komma ut på planen och tränas, och vilken träning det blev – så himla duktig. Jag tror att det sprätte till ordentligt i både min och Isas tävlingsnerv, så vi var super laddade båda två och Isa kändes som sitt gamla pigga jag (de sista månaderna jag tränat har hon varit så trött, hon gör fortfarande sitt jobb men har inte det där lilla extra). Vi gick igenom de flesta moment i klass III och bortsett från en liten miss där hon la sig ner istället för att ställa sig i inkallningen, gick allt toppen. Vittringen har gått tillbaka lite där hon börjat ta upp alla pinnar igen, men på slutet kopplade hon på näsan ordentligt och klarade det utmärkt också. Vi fick också ett stort genombrott i fjärren, där hon inte rörde sig framåt en enda gång trots massa byten mellan stå och ligg – YES!

 

Sedan promenerade vi hem i den färgglada höstnaturen. Jag har såklart missat att ta med mig kameran både idag och igår, men tog lite bilder med mobilen på vägen hem…

 

Höstbad


Regnig kväll

Äntligen hade jag planerat in en kväll där jag skulle försöka hinna hem innan det blev allt för mörkt att gå ut med Isa. Kvällarna har gått åt den här veckan men idag såg jag fram emot en kväll utan några större planer.. men såklart var vädret helt emot mig. Även fast jag kom hem i tid var det mörkt och grått ute pga spöregnet. Dessutom fick jag ett meddelande från hundvakten som sa att hundarna haft jättekul hela dagen och sprungit som attans, vilket innebär en kvällstrött hund.
Hursomhelst trotsade vi regnet och tröttheten och gav oss ut en liten sväng i skogen bakom oss. När vi väl kom ut vaknade Isa till och verkade tycka det var mysigt att strosa runt lite. Jag tog med mig några dummies och körde några markeringar också, men det blev lite väl blött att stå stille för länge.

När vi kom hem fick Isa sig ett ordentligt bad så nu är hon ren och fin tills hon ska till Sigges pappa imorrn. Själva har jag spenderat största delen i soffan framför Gossip girl och Greys anatomy - skönt och avslappnande!

Imorgon är det redan fredag, var tog den här veckan vägen?

Lite bilder från förra helgen:

Syster och jag sjunger en egenskriven sång till en glad pappa



En dag i Helsingfors









Marcus farmors 80års fest




Crowded på klubben

Dirk har sträckt sig i hagen och fått behandling idag, så det blev ingen ridning för mig ikväll. Då passade jag och Lisa på att åka till klubben för att vara med på måndagsträningen som jag annars aldrig kan vara med på.

Det var supermycket folk när vi kom till klubben, hade missat att det var träningstävling och det verkade vara många ekipage som ställde upp! Så där gick det inte att vara. Dessutom gick det både en agilitykurs och en rallylydnadskurs samtidigt, så det fanns inte riktigt plats för träning. Men till slut hittade vi en liten upplyst del vi kunde vara på och träna. Isa har varit hos Sigges pappa hela dagen så hundarna var jättetrötta men jobbade på bra ändå. Vi tränade lite olika saker och guidade Lisa i vänstersvängar och apportering. Sigge börjar bli så duktig och Isa tycker det är kul när vi får sällskap på planen :)

Imorrn blir det en tidig morgon på jobbet, Isa ska med Sigge igen och kvällen spenderas i stallet.

Födelsedagar

I vekcan har det firats födelsedagar. Pappa fyllde jämnt i tisdags så i torsdags var kryssning med släkt inplanerad. Isa har varit hos Marcus mamma under tiden, så vi åkte dit med henne direkt efter jobbet i onsdags. Är alltid lite vemodigt att lämna henne, men hon har ju så lätt att anpassa sig så vi visste att allt skulle gå bra.

Fredagen spenderades i Helsingfors där vi stosade på stan större delen av dagen, hann med spa på båten innan middag och sedan trevlig middag och drinkar på kvällen. Vi kom tillbaka till Stockholm på lördag morgon och då var det bara att åka raka vägen till Bålsta. Där åkte vi direkt upp till Dalarna med Marcus familj för att fira hans farmor som också fyller jämnt. Även denna dag hann vi med lite bastu och bad innan middagen, sen återigen tre-rätters med drinkar och dans efter.

Imorse checkade vi ut från hoteller kl 11 och kom hem strax efter kl 19 - det är inge bekvämt liv att leva utan bil! Först åkte vi till Marcus familjs stuga utanför Leksand på lite fika, sedan åkte vi mot Bålsta. Där bytte vi bara bil och åkte med Ullis och Pontus till Märsta för att hämta Isa och hennes saker. Sen traskade vi ner mot pendeltåget med all packning och åkte till centralen - byte till tunnelbana där vi faktiskt fick med Isa (första gången hon vågat åka tunnelbana, duktig hund), för att sedan byta till buss i Slussen. Gick rätt smidigt ändå, men tar en himla tid.

Isa verkar ha haft det toppen i Märsta och gjorde succé när hon fick följa med till Lenas jobb på torsdagen. Nu är hon supertrött och snusar sött i sin säng. Vi är alla lite mosiga efter en lång helg och magen är stor och uppsvullen efter att han stoppat i sig restaurangmat i två veckor. Hårdträning är planerad för min del!