Om oss

Jag heter Hanna och bor på Värmdö utanför Stockholm tillsammans med min pojkvän Marcus och vår golden retrievertjej Isa. I flocken ingår också min älskade ponny Eddie, även om han är pensionär och numera bor i Malmköping. Jag arbetar på marknadsavdelningen på ett finansbolag och trivs med livet. Jag har mycket för mig på fritiden, förutom hundaktivering hinner jag med att rida, träna och umgås med vänner även om det är svårt att få ihop allt ibland.

Marcus jobbar som nätverkstekniker på ett mindre IT bolag. Som reflekteras i hans arbete tycker han om teknik-prylar och datorer men har även på senare tid börjat uppskatta att vara ute och frilufsa.

Marcus och jag köpte Isa direkt när vi flyttat ihop i Kalmar, dit vi flyttat för att studera. Jag har drömt om en egen hund så länge jag kan minnas så lyckan vara total när vi fick hem Isa. Sedan hon kom till vår familj hösten 2005 har stora delar av våra liv präglats av hundaktiviteter och allt som hör därtill. Planen var egentligen att hon skulle vara mer av en sällskaps/stall hund men redan efter genomförd valpkurs märkte jag att jag tyckte hundträning var fantastisk roligt och lärorikt. Efter att ha genomfört många olika kurser, läst många böcker och provat på de flesta teorier som finns inom hundvärlden, skapades ett stort intresse för inlärningsprocesser och hundträning. Eftersom Isa är vår första hund har hon fått provat på de mesta och även om allt inte fungerat på henne har vi fått en massa kunskap på vägen. I framtiden när dygnet fått fler timmar kommer jag att utbilda mig till hundinstruktör, men till dess får jag nöja mig med att vara instruktörselev då och då.

 
Isa
  
Född: 050707
Kön: Tik
Ras: Golden retriever
Reg nr: S52951/2005
Far: Bredagårds Fortitude
Mor: Sanna
Hälsa: Hd B / Ad u.a.
Ägare: Hanna Haeggström
Genomfört MH med 2:a på skott


Meriter:

Första pris Lydnadsklass 1 (LP1 = Första pris 3 ggr)
Första pris Lydnadsklass 2
Andra pris Lydnadsklass 3
Uppflyttad till lägre klass – spår

Övrigt:

Bästa appellhund 2010, utsedd av Värmdö BK (vandringspris).

Isa är en hund som är mycket lätt att älska. Hon charmar de allra flesta i sin närhet och är en lättsam, pigg, glad och snäll hund. Henne personlighet har stärkts de sista åren då hon visat sig vara lite tuffare och mer eftertänksam och principfast än vi tidigare sett.

Isa är en hund med en av- och på knapp som heter duga. Väldigt lugn hemma men ett glatt yrväder ute. Att vara ute i skogen är det bästa hon vet, speciellt när träningsväskan tas med. På träning gör hon alltid sitt yttersta och även om vi mest fokuserar på spår och lydnad just nu tycker hon även att det är fantastisk roligt med jaktapportering och person sök.