Fin kväll

Idag var det egentligen meningen att vi skulle ha samträning med Lisa och Loi, men då Lisa var tvungen att jobba struntade vi också i det. Kändes inge kul att åka iväg till klubben när det var så varmt som det var idag, då vill man vara vid vattnet istället :)

Så efter middagen gick vi en mysig prommis bort till vårt nya favvo-badställe. Först gick vi dock till Dirk och sa hejdå till honom och gav han lite morötter, stallet har stängt i juli och Lisa ska på fälttävlansträning imorgon bitti.

Väl framme vid badstället var där lite badgäster där men vi gick lite avsides så Isa kunde bada. Vilken lycka. När vi sedan gick tillbaka hemåt stannade vi till vid vår vanliga badbrygga också, då det fortfarande var sol där - fin kväll.

Dirk stod ute när vi kom och sade hejdå.




Vill du kasta nått till mig?









Som sagt - fin kväll..






Måndag igen

En riktigt seg dag idag har det varit... Måste vara efter helgen bravader. Kvällen har spenderats i stallet en sista gång innan Dirk åker på träningsläger på onsdag och sedan direkt till betet. Det positiva är att han ska hållas igång hela sommaren och att han ska stå på Sandö, som tydligen är rätt nära oss, så kanske blir det lite ridning i sommar trots allt.

Efter vår ridtur kom Marcus och lämnade Isa, så fick hon följa med på en liten skogpromenad med Dirk. Vi stannade till en lång stund så han fick beta, och jag och Isa njöt av att sitta i skogen denna underbara kväll.

Kamera batterierna sitter fortfarande i laddaren, så bilder från helgen dröjer lite till. Bilden nedan är tagen med mobilen nu ikväll.


Midsommar över..

Kom precis hem ifrån en underbar helg på Nämdö. Givetvis är det alltid lite jobbigt att vara "värdinna" till en fest, men också så otroligt roligt. Vi har haft underbart tur med vädret och hela midsommarafton blev riktigt lyckad. Man är bra sliten nu dock... Bilder kommer senare, tyvärr dog vår kamera kl 18:00 på midsommarafton, så efter det har vi inte bilder - bra jobbat.

Isa har varit med oss nästan hela tiden, förutom just på själva festen på midsommaraftonen, då sov hon hos mattemor och mattefar. Så det är en riktigt trött hund vi har nu... I torsdags var hon med Marcus när han förberedde hela dagen, och när det blev varmt gick de ner och svalkade sig i havet (en av dem iallafall). På torsdagskvällen kom jag ut och då hade vi lite musik-förberedelser i vår lilla stuga. Som vanligt är det mycket folk ute på midsommar och alla är sociala så det slutade med att vi hade 15 partyglada personer i källarstugan när vi tre värdinnor fixade platlist till festen dagen efter. Isa tyckte det var lite störande med alla folk först, men sen somnade hon i stojet.

På fredagen var vu ju också ute hela dagen givetvis, och Isa var i sitt esse av att kunna vara med gänget hela tiden. Hon tyckte det var lite jobbigt att hon inte fick vara med och dansa runt midsommarstången, men fick sedan sällskap av Leeloo.

På lördagskvällen kunde hon vara med oss hela tiden, för vi åt middag hos onkel Lars på hans äng där vi hade haft festen dagen innan, så då gick hon och Leeloo runt och fnulade tillsammans och letade ätbara saker från festen. Efter maten gick vi sedan ner till bryggan där Isa och Leeloo lekte, badade och simmade tills mörkret föll - då gick vi hemåt.

Även idag har vi legat nere vid bryggan och solat och badat (inte jag dock, lite för kallt ännu). Isa är som galen nere vid bryggan och stormtrivs när det endast är familjemedlemmar där nere så hon kan springa vart hon vill. Väl hemma vid stugan igen satte vi på vattenspridaren då det börjar bli torrt, och då står hon och roar sig med den tills vi stänger av den igen.

Som sagt; väldigt trött hund men också väldigt lycklig hund. Hon kommer nog leva länge på den  här helgen och de bästa är att hennes 5 semesterveckor där ute börjar komma allt närmare...


Glad midsommar!

Imorgon är det dags att bege sig ut mot skärgården tillsammans med alla andra Stockholmare. Veckan har varit hektisk med mycket planerande och nu ska jag hoppa i säng för att orka med en sista arbetsdag och den kommande midsommarhelgen. Isa och Marcus är redan ute och jag tror de båda två stormtrivs. När jag pratade med Marcus stod han och grillade i trädgården och Isa fick glädjefnatt i bakgrunden och sprang tydligen runt och runt huset.

Kort inlägg idag men ville egentligen bara önska alla en riktigt trevlig midsommar!


Förberedelser

I helgen har vi varit ute på landet och förberett för midsommar. Vi har skurat verandan, tvättat utemöblerna, snickrat bänkar och bord, klippt gräset mm. Skönt att ha allt sådan gjort eftersom jag jobbar på torsdagen och kommer ut sent, så jag hinner inte förbereda så mycket då. Igår var vi och handlade mat hela kvällen. Mycket tid tar det att planera inför en stor fest, men samtidigt är det roligt också!

Isa har varit med oss hela tiden, det har blivit mycket leka i vattenslangen då vi vattnat en del. Hon har också hunnit med lite promenader, bad och hann även med att rulla sig hela svart i kodynga - vilket resulterade i en schamponering i vattenslangen.

Idag har Marcus firat lilla Alex som fyller år medans jag varit i stallet. Isa har varit hos Eivor en stund på dagen idag, så för att hon skulle få slippa vara ensam mer fick hon följa med mig till stallet. Hon fick sitta och titta på mig när jag red, väldigt tråkigt tycker Isa. Men hon sitter fint och väntar hela tiden, trots att det går förbi massa hästar och hundar hela tiden.

Efter ridpasset kom Lisa och Sigge förbi för att gå en liten prommis. Jag tog med Dirk på promenaden så att han fick beta lite på vägen. Det kändes mysigt att vara ute med både häst och hundarna. Sigge är lite skeptisk till hästar, men Dirk är perfekt att träna på, han är så snäll.

Nu är det dags för att sova, veckan kommer säkert bli hektisk med mycket midsommarplanerande.


Hundaktivitet

Igår var äntligen vår träningsträff med Lisa och Loi. Lisas vän med staffevalpen var också med fast jag glömt namnen på dem, otroligt söt liten 15 veckors valp.

Vi började med lite platsliggning för Loi/platssittning för Isa. Det gick bra och vi belönade med jämna mellanrum. Sedan körde vi varannan hund för att hjälpa varandra, Isa fick träna fot med kommendering som gick bra, inkallning där det blev lite missförstånd, fjärren där vi kom på att vi ska börja om från början och vittring som gick bra på den nivån vi är.Supertaggad var hon, underbart att se!

Efter träningen gick vi en promenad i "älgskogen", men eftersom vi hade kameran med oss och Lisa och Loi vid vår sida så vågade vi oss på en tur i denna skog, trots att det nästan var skymning.

Nu ska jag till soffan för att äta lite tårta - bästa hussen fyller år idag och vi har varit ute och ätit på restaurang efter jobbet. Lisa har tagit hand om Isa på kvällen.

Lite bilder från gårdagen, fler kommer senare.


Söta Staffe-valpen Prada

Fin kontakt



Lisa och Loi tränar


Och belöning




Isa väntar fint på sin tur..




Och så Isas tur...






Valpinkallning




Lois favvoleksak


"Jag vill också ha..."








13/6

Idag har Isa varit hos Lisas pappa tillsammans med Sigge som hon är minst en gång i veckan. Hon verkar trivas där... Efter ett litet pusskalas med Sigge på morgonen hoppar de glatt in i bilen och åker mot Orminge. Väl framme springer de i kapp till Lisas föräldrars ytterdörr där Lisas pappa redan brukar stå redo. Sigge springer bara förbi honom och sätter sig och väntar på frukost i köket. Isa ger honom många kramar och lite pussar, och springer sedan in i köket hon med. Där lämnar vi dem för att bege oss till bussen och jobbet.

Som jag förstått så går de sedan en ordentlig långpromenad direkt på morgonen - och sedan verkar de vara ute mestadels av dagen. De brukar ha playdates med de andra hundarna i området och Isa brukar leka med en goldenhane som hon verkar tycka om. När de väl är inne brukar Isa lägga sig och sova i hallen, medan Sigge antingen lägger sig i soffan eller kryper in bredvid Isa.

Eftersom Lisa slutar lite tidigare än mig hämtar hon hundarna efter jobbet- och Isa brukar tydligen vara bra i farten när hon kommer. Någon gång förra veckan hade Lisa smygit på dem lite när de var ute i trädgården.. De lekte och lekte och Isa var väldigt bestämd mot Sigge. När de väl såg Lisa hade Isa tom börjat skälla lite - hon verkar leva ut när inte föräldrarna är med ;)
Idag när Lisa hämtade dem hade Isa varit för upptagen för en pinne som var otroligt rolig, så hon hann inte ens hälsa... Ibland undrar man hur hon tänker.. Men de verkar iaf ha de super tillsammans hemma hos pappa Olsson.

På kvällarna ser vi inte mycket av henne dock, vilket är det tråkiga med att hon har så roligt på dagarna - men man kan inte få allt här i världen. På måndagar passar det dock bra eftersom jag ändå är i stallet hela kvällen då. Idag tog jag och Dirk en ritt runt sjörundan som vi brukar säga, eller Tjustviksrundan som den heter på kartan. Det var väldigt härligt och vi hade tur med vädret, lycka.

Imorgon har Eivor Isa på dagen och sedan har vi träningsträff med Lisa och Loi - läntar redan!

Kompisar

Helgen

Sagt och gjort - träning har det blivit i helgen, iaf för Isas del. Igår följde hon med mig till stallet där jag la ett spår till henne. Hon fick vara med mig när jag jag mockade och fixade och efter 1 tim och 15 min tog vi spåret. Vädret var kanske inte det bästa spårvädret - det blåste nästan storm och var väldigt blött efter en regnig fredag. Men man måste ju träna i sådana väder också, man vet ju aldrig hur vädret blir på tävling.

Jag hade glömt snitslarna hemma så jag fick lita på Isa helt och hållet, väldigt nyttigt. Hon klarade sig galant och förutom några slag höll hon sig i kärnan och hittade alla apporter utmärkt.

Efter spårningen gick jag hem och lämnade Isa och bytte själv om till ridkläder. Tyvärr blev det ingen långridtur runt Beatelund, det var så tråkigt väder och jag hade inte hunnit det innan våra lördagsgäster skulle komma. Så det blev ett pass i ridhuset.

När jag kom hem var Ullis och Pontus redan här och vi fikade, åt tårta och pratade. När de sedan drog vidare till stan stannade jag hemma lite för att inte Isa skulle behöva vara ensam hemma så länge. Vi gick en kvällspromenad och sedan åkte jag in också. Där åt vi på restaurang och gick vidare for some drinks, väldigt trevligt.

Kom hem relativt tidigt men kände mig ändå väldigt trött. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att jag var i farten i princip hela dagen. Stegen kom upp i över 38 000 steg under gårdagen, det är nog rekord! (Har ju fortfarande på mig stegräknaren ibland även om vårt lag kommit i mål.)

Idag har jag äntligen fixat mer spårpinnar/vittringsapporteringspinnar. De möglade ju i vintras, så jag har inte haft så många. Men idag köpte vi en lååång pinne på ByggOle och sågade till massa apporter.

Därefter åkte jag och Isa till klubben för lydnadsträning. Tyvärr hade vi väldigt otur med vädret - det började spöregna när vi klev ur bilen och fortsatte att regna tills vi åkte hemåt en timme senare. Men träningen gick rätt bra för det. Vi tränade rutan, fjärren och vittringsapporteringen. På vittringen la jag 4 lyktfria pinnar på kortklippt gräs och den femte fick hon se mig gömma någon decimeter bakom i högre gräs. Hon slog på näsan direkt och rörde inte de fyra luktfria pinnarna - jag ska fortsätta prova denna teknik så får vi se hur det går. Jag hoppas att det fungerar!

Ikväll var det egentligen meningen att jag skulle ut och springa, men jag är så otroligt trött i mina ben. Jag tror att gårdagens alla steg har något att göra med det, plus att träningspasset jag gick på i fredags var vääääldigt mycket ben. Hursomhelst gillar jag inte att banga en planerad springtur, men samtidigt måste man lyssna på sin kropp...


11/6

Kan inte förstå att det är fredag igen, veckorna går så fort! I onsdags var jag och tränade boxning efter jobbet och träffade sedan upp Anna och Elin för en after work. Det var supertrevligt, men man blir givetvis lite tröttare morgonen därpå.

På torsdagen kom Marcus pappa hit med färg till landet - vi ska ju måla om källarstugan (vårt lilla hus på landet). Det kommer att bli såååå fint :) Efter lite middag och fika åkte Thomas hem och vi packade in oss i bilen och åkte runt på lite äventyr. Första stoppet var plantagen där vi köpte lite kryddor och lite mer blommor till balkongen. Vi köpte också en tomatplanta med cocktail-tomater - hoppas den tar sig.

Därefter övningskörde Marcus lite ute på Ingarö (vänstersväng på landsväg stod på schemat). Vi stannade även till i Brunn för att köpa med oss en glass. Sedan åkte vi ut till Beatelund och gick en promenad och åt glassen. Vi promenerade upp till Hålludden för att kolla på bygget där. De har kommit väldigt långt med husen tycker jag. Jag kollade in hur man kunde rida där och funderar på om jag ska försöka rida hela långa rundan imorgon när jag har Dirk (men då måste man i princip rida igenom hela byggområdet).

Idag när jag kom hem från jobbet åkte jag till klubben och tränade lite lydnad med Isa medan Marcus förberedde maten. Isa var lite trött efter att han varit hos Lisa, Niklas och Sigge hela dagen då de var lediga (tur att man har så gulliga grannar!). Vi tränade sättande under gång som gick superbra för en gångs skull, hon har nämligen haft lite svårt för det de sista gångerna. Men nu verkar jag ha hittat rätt betoning på kommandot!
Fortsatte sedan med fjärren som går framåt sakta men säkert. Avslutade med lite inkallningsövningar.

I helgen var det egentligen planerat en sälsafari som vi försökt få till i över ett år som återigen belv inställd. Dessutom skulle vi ha kalas för Marcus som fyller år nästa vecka, men det verkade inte vara några som kunde komma - så den här helgen blir lite spontan och lugn. Dock ska vi träffas Marcus syster Ullis och hennes Pontus imorgon och jag ska som sagt rida imorgon också. Söndag får vi ta som den kommer - skönt! Ska iaf försöka hinna träna mig själv och Isa rikligt under helgen.


Mysiga kvällar

De två första dagarna denna vecka har varit mycket angenäma. Gårdagen inleddes med en tidig morgon på bilprovningen där bilen gick igenom besiktningen utan anmärkning - jag är mäkta imponerad av den röde! Känns otroligt skönt. Vi ställde sedan bilen i Orminge nära bilprovningen och åkte till jobbet därifrån. Vi hämtade den efter jobbet då Marcus övningskörde hem på lite småvägar. Det är så fint här utåt där vi bor :)

Kvällen spenderades i stallet där det verkligen känns att det börjar bli sommar. Tempot är lugnt och många boxar står tomma då hästarna åkt på sommarbete. Det är lite synd att det är sommar på ett sätt, för Dirk är i sån otroligt bra form just nu. Och han tillhör den sortens häst som lägger på sig ganska mycket under sommarbetet...

Vi red ut en härlig sväng och stannade till i en av de där vackra ängarna jag nämde i ett tidigare inlägg. Där hade de ridit upp en liten volt som man kunde rida på, så där blev det dressyrträning. I början ville Dirk såklart inte fokusera på dressyr när det fanns så mycket annat att titta på, med han gav sig snabbt och gick jättefint. Det kändes helt fantastisk att galoppera runt i en hage fylld med blommor och hundkex upp till knän.

Idag var det kvällstävling på klubben och vi åkte givetvis upp med vår nybesiktigade bil för att titta lite. Oj va roligt det var. Massa folk, massa hundar och åtminstonde ganska fint väder. Tyvärr missade jag klass III då jag trodde den var senare, jag hade velat se den. Men jag såg klass I och det var kul då massa duktiga förare från klubben var med, roligt! Dessutom vann Lisas kompis efter ett jättefint program, det var kul.

Jag blev otroligt sporrad av att se tävlingen och lite besviken på mig själv att jag inte tränat tillräckligt så jag själv kunde vara med. Jag har ju massa bra ursäkter för att det inte har tränats så mycket på senaste, men vill ändå komma igång ordentligt. Lisa (Loi) och jag lovade varandra att satsa på tävling i höst istället, men jag vet att Isa blir en riktig livsnjutare ute på landet på sommaren. Vi får se hur det blir...

Efter prisutdelningen gick vi en liten sväng med hundarna. Loi och Isa har inte träffats på ett tag men de verkade ändå ha kul på sitt lite speciella sätt. Isa fnulade runt i vattnet medan Loi låg och spanade och väntade på attack - en situation de säkerligen kunnat befinna sig i ett bra tag innan någon av dem skulle göra något åt saken.


Vackert väder

Helgen har bjudit på fint väder och mycket bad för Isas del.

Sommarfesten i tosdags var riktigt lyckad. Vi hamnade i vinterviken i en jättefin lokal och det blev rätt sent. Fredagen gick trots detta väldigt fort på jobbet och helt plötsligt skulle vi ut igen - Sara och Emma kom ju hit!

På lördagen åt vi frukost på balkongen och sedan åkte tjejerna för att träffa några kompisar i stan. Vi gick ut en långprommis med Isa och hittade ett nytt badställe här i närheten som är bra för både henne och oss - superbra! På kvällen var det 60 års fest (30+30) här i gustavsberg.

Idag har vi tagit hand om Sigge när hans familjåkte till Ikea. Han fick följa med oss på vår långprommis, där vi först gick till vårt nya bra badställe.









Sigge har börjat fått upp tekniken på simmandet, men ramlar fortfarande ner lite med huvudet under vattnet - men inte verkar han störas för det :) Förutom att simma och mysa i vattnet blev det såklart lite lek också..









Efter en intensiv tid vid vattnet (Sigge höll tempot hela tiden) gick vi och picknickade vid en äng. Ängen hade blivit en ordentlig sommaräng och var otroligt vacker. Ibland kan man inte förstå att man bor så vackert som man gör :)







Ett försök till ett fint kort på dem båda, men Isa kisar som vanligt =)




Det var en underbar promenad och hundarna var trötta och nöjda när vi väl kom hem. Nu har vi precis kommit hem från födelsekalas och syster och Fredrik och imorgon börjar en ny vecka som inleds med besiktning av bilen imorgon bitti. Håll tummarna!

Kvällarna går

En "ledig" kväll ikväll... rätt skönt. Måndag=stallet som vanligt. Jag red ett riktigt dressyrpass på utebanan, så fantastiskt härligt. Isa och Marcus var och badade i Kvarnsjön (eller åtminstonde en av dem). Marcus tog med sig sitt fiskespö men var tvungen att avbryta då Isa fortfarande blir helt tokig när han kastar - mycket märkligt.

I tisdags kändes det i kroppen att jag ridit ett hårt pass dagen innan. Lite dålig tajming med tanke på att det var vårruset denna dag. Hursomehelst så gick det bra! Eftersom jag fick gå så himla långt förra året startade jag först i första klassen i år  - superbra! Tog ut mig lite för mycket i början så mitten av loppet blev lite jobbigt (kände mig som sagt inte helt bra i kroppen), men kunde ändå länge på steget i slutet. Sprang på 24 minuter och mitt mål var att hamna under 25, så det är jag nöjd med.

Men som sagt var denna kväll "ledig". Kom visserligen inte hem förrns 18:30 från jobbet, men det är betydligt senare än de sista dagarna. Så idag träffade vi Lisa och Sigge och gick en promenad i det fina vädret. Hundarna badade lite på vägen också, det ser så skönt ut.

Imorgon ska vi ha sommarfest på jobbet och det räknas med att bli sent, så jag ska sova hos mamma och pappa då. Sedan på fredag kommer Emma och Sara hit och hälsar på!

Några bilder från helgens bröllop




Familjen