Bara jag och hunden...

Nu har Marcus åkt hem till stockholm för att vara borta till söndagkväll. Känns jättekonstigt... Bara jag och hunden... Men det ska nog gå bra =) Vi klarar oss väl utan en karl i huset i några dagar!

I måndags träffade jag Camilla på lindö kl halv 10..(eller ja, jag var ju lite sen som alltid, ajabaja!) Det var en strålande morgon, mycket snö, kallt och soligt! Kan inte bli bättre.
Vi tränade mycket möte med hundarna eftersom Nora behöver tränas att vara runt andra hundar. Det gick jättebra, varken Nora eller Isa verkade bry sig så mycket om varandra. Till slut skulle Camilla träna på att Nora skulle komma fram och hälsa på mig, och medans vi gjorde det band jag fast Isa i en stolpe lite längre bort.. Hon skällde en del, men inte så farligt som det kan vara. Sen band Camilla fast Nora så tränade vi hälsningar med Isa... Jaa, sådana som man gjorde på valpkursen. Isa är nämligen inte alls duktig på det! Camilla skulle komma rakt mot oss och hälsa på mig, och Isa skulle sitta fot och fick inte röra sig ur fläcken. Det gick inte alls dom första gångerna, hon kunde högst hålla sig någon sekund, sen sprang hon fram och hälsade. Men dom sista gångerna gick det väldigt bra faktiskt!

Igår var det fint väder igen, kallt men soligt. Ivanna och jag bestämde oss för att bege oss ut till backen för att åka pulka. Oj va kul det var! Och hundarna var som tokiga och sprang upp och ner med oss i backen. Efter ett tag kom det två hela klasser med barn, så då gick vi en promenad istället. Isa var helt slut när hon kom hem.
På kvällen var det föreläsning om bruksgrenarna på brukshundklubben som jag och Karin åkte på, blev riktigt peppad på att komma igång med söket igen!

Idag har det regnat hela dagen och snön är nästan helt borta.. Men det var ju iaf kul att det kom lite snö den här vintern iaf och att man faktiskt hade tid att utnyttja den när det väl var här!

Isa och Ollie har hittat en pinne medan mattarna åker pulka
154400-10

Snö i kalmar

Idag när jag gick upp var det massa snö ute! Helt fantastiskt! Mindre fantastiskt var det när sökträningen blev inställd.. igen! Tredje gången gillt trodde jag, men inte. Jaa, finns inte mycket att göra.

Allmänt förvirrad försökte jag planera min dag, den första och sista söndagen på länge jag faktiskt kan göra någonting. Jag begav mig till maxi för att införskaffa mig en pulka, tillsammans med 100 andra hysteriska människor som tänkte precis likadant som jag =) Marcus åkte iväg till klättringen efte det och jag hade stora planer för eftermiddagen, men picknick och pulkaåkande.. När jag inte fick tag i nån som ville hänga med bestämde jag mig lite halvt att jag minsann ska åka själv! Joo, jag skulle minsann ut och leka i snön. Men efter ett tag kändes det inte lika kul. Hur roligt är det at tsitta ute i skogen helt själv och dricka té? Nää, inge kul. Så pulkan kom inte alls till användning och Isa hade bara varit ute en fjuttig liten promenad till maxi, och fått leka lite utanför huset. Vilken misslyckad dag!
När Marcus kom hem drog jag med honom på den vanliga promenaden i skogen. Tog för en gång skull kameran med mig, bilderna kan ni se nedan!

Under veckan har jag kommit igång med gymträningen ordentligt och styrelsemöte med husse har blivit av. Vi kom fram till mycket bra saker och det känns som vi blickar framåt nu, skönt!
Igår jobbade jag, det var lite jobbigt faktiskt, mycket folk i varuhuset och lite personal. Marcus åkte till Borgholm med kompisar för att spana in en outlet-butik som var öppen. Han köpte ett par Converse skor för 200kr (!)  coh en snygg We-tröja för 200 kr till mig! Inte klokt va billigt!

Imorrn drar veckan igång igen. Kl 10 ska jag träffa Camilla och Nora för träning på lindö. Ska bli skoj!

Bilder från idag:

fin bild

154400-8

154400-9

Äntligen kom snön...

.. till både hund och mattes förtjusning! Däremot kom kylan också, vilket gör det mindre trevligt att vara ute och träna. Det blir långa promenader istället!
Igår åkte jag och Helena upp till Värsnäs för att utforska nya vägar.. Hittade dock inga, förutom en liten stig som vi provade. Men det var skönt att komma ut och känna lite vinterkänsla.
Efter det var jag duktig och åkte på jympa, eftersom gymintroduktionen blivit dubbelbokad.

Idag har jag varit ute 4 timmar med Isa uppdelat på två promenader. När jag vaknade gick jag en långis på
1 1/2 timme. Sedan på eftermiddagen träffade jag Ivanna och vi gick till bruksan och tränade lite. Belv dock väldigt kort, pga av otaggad matte och kylan. Hann dock med en platsliggning som faktiskt gick bra! Trots att Ollie gick iväg en gång så låg hon kvar och tittade på mig. Jag avbröt efter en dryg minut för att inte misslyckas. Jättekul! Kanske håller det på att vända nu..

Sedan fortsatte vi promenaden och var borta i hela 2 1/2 timme.. Så nu är vi riktigt trötta! Och jag som ska iväg till gymmet kl halv sex.. Hmm, blir intressant! Under promenaden fick jag även ett samtal att resultatet från kalkyleringstentan låg ute, så jag skyndade mig hem för att mötas av ett stort och trevligt VG. alltid lika kul =)

En vecka till slut

Oj vilken start jag fick på min träningsperiod. Har ont i varenda muskel i hela kroppen. I torsdags så red jag ju också, och det gör verkligen att man blir begränsad i hur man går ett par dagar framöver. Ser inte klokt ut! Men kul var det! Jättesnäll häst som heter Goliat. Sen tränade jag jympa på fredagen, så kroppen fick helgen att återhämta sig. Imorrn är det på´t igen!

Träningen med Isa då? Joo, den har väl gått bra! I tisdags åkte jag upp till brukshundklubben och tränade lite. Vi har ju inte varit där på ett tag, så jag trodde det skulle krävas mycket kontaktövningar innan vi kunde sätta igång, men där hade jag fel! Hon var jättefokuserad och gjorde alla övningar bra! Platsliggning är fortfarande besvärligt, men det kommer väl tillbaka med tiden.

I onsdags åkte jag och Helena till värsnäs och gick en promenad plus tränade lite uppletande. Det gick mindre bra för vår del. Gick inte alls med andra ord. Hon letar fint, men kommer inte tillbaka med sakerna. Blev väldigt frusterad, speciellt när Helena hade massa bra tips och ideér, men inget verkade funka. Hon höll på med pinnar och sket i mig totalt, men när Helena ropar en gång efter Isa, släppte hon allt och sprang till henne. Jaa, ibland blir man tokig!

I torsdags åkte jag och Louise upp till bruksan för att träna lite på agilitybanan. Det ösregnade och alla blev dygnsura på en gång, så vi drog bara fram 3 hinder och en tunnel. Det märktes att vi tränat mycket lydnad den senaste tiden för hon vägrar springa på min högra sida över hindrena, både på gott och ont kanske. Men hon har blivit mycket snabbare och verka tycka att det är kul! Tränade mycket på A-hindret där hon nästan var för snabb och missade markeringarna ibland.

Egentligen hade jag planerat sökträning två dagar i rad, både fredag och lördag, men det blev till sist ingen alls =( Var tvungen att jobba på lördagen. och på fredagen hanns det inte med och vi hade inga figuranter.
Men vi hann med en långpromenad med Helena och Puma på fredagen iaf! Vi gick i nästan två timmar och hittade massa fin marker som vi ska gå och undersöka närmare någon dag! Hittade en bra hage som tog ett tag att gå runt också, superbra ju! Puma och Isa har börjat leka bättre nu också. Puma verkar inte ha behovet att sätta henne på plats lika ofta längre, vilket gör att Isa inte är lika reserverad i hennes sällskap. Jättekul!

Jag har inte planerat någonting inför den kommande veckan, vet bara att jag ska fortsätta träna själv och hunden så ofta som bara hinns med.

Dagen efter stormen

Äntligen så la sig vinden, så man våga ta sig ut igen! Det låg mycket grenar och skräp på marken imorse när jag cyklade till skolan.
Vi började ju ny kurs och hade bara upprop och introduktion och fick dessutom sluta tidigare, så jag hann ner till stan och gnälla lite på Phone House innan jag skulle träna. (Har ju sagt att jag ska sätta igång med träningen igen.) Jag köpte ny mobil för nästan 2 veckor sen, men har fortfarande inte fått mitt simkort, så jag har i princip ingen fungernade telefon för närvarande. Sen bar det iväg till gymet och ett jympapass. Det var riktigt tungt! Helt slut blev jag! Inte så mycket för kondisens skull, utan för styrkan! Orkade knappt sit-upsen i slutet... inte bra. Men det var riktigt skönt att komma igång!

Sedan åkte jag hem och åt och duscha snabbt, sen åkte jag iväg till skogen med Isa. Hon gjorde ju knappt nått vettigt igår, så hon hade allt lite spring i benen. Hon fick sitta kvar i bilen medans jag la ett spår, och sen gick vi en skogspromenad. Oj va mycket nerblåsta träd det var överallt! Såklart glömde jag kameran, men kom på att jag kanske skulle prova min nya mobilkamera.. Bilderna vart ganska bra faktiskt! Lägger ut några här nedan...

Så efter ett tag var det dax att gå spåret. Det var ett klurigt spår jag lade idag.
Längd: Ca 400 meter
Liggtid: 45 min
2 vinklar
5 föremål

Hon hittade spåret bra och dom första 3 föremålen var inga som helst problem, fast hon hade lite bråttom. Sen i den andra vikeln mellan tredje och fjärde föremålet tappade hon bort sig. Men då gick vi tillbaka en bit, så  hittade hon det igen. Markerar föremålen fint utan att ta dem. Jättenöjd!

På vägen till bilen när jag pratade i telefon passade hon naturligtvis på att rulla sig i nått väldigt äckligt och stinkande, så det fick bli ett bad när vi kom hem. Så nu ligger hon och sover, utmattad och nyduschad =) Ska nog ta efter henne om ett tag, så jag orkar tentafesten ikväll!

Nu lite bilder från dagens äventyr...


Isa under trädet

Ett stort träd hade vält och rötterna var stora som träd!

154400-5
När vi kom ut på vägen upptäckte vi att det låg ett tiotal träd över vår fin promenadslinga..

Fallande träd
Dom träd som inte Gudrun fick med sig, tog Per istället... Trist med ändå lite häftigt...

Helgen...

I helgen har det hunnits med två tentor, en idag och en igår.. Tungt! Båda kändes väl okej, så jag hoppas att jag klarar nån av dom iaf!

Igår när jag kom hem från tentan ville jag bara komma ifrån böckerna som jag levt sida vid sidan nu i ett par veckor. Vi bestämde oss för att åka till ÖB på Öland och ta Isa med oss för att hitta nån bra träningsplats. Efter att vi åkt rätt långt bort stannade vi i en vägkant och gick i mot en snårig skog. (Tänkte lägga spår, men det gick inte alls i den terrängen).  Efter vi gått en stund mötte vi en trevlig gubbe som visade oss vart det fanns större vägar, samt små stigar, men varnade oss för att gå vilse, som man tydligen lätt gjorde där. Vi gick inte så långt, men hittade en bra liten stig där vi kunde träna lite budföring. Det gick jättebra! Nångång stannade hon till på vägen men kallade Marcus lite så fick hon upp farten igen! Hon tycker det är mycket roligare i skogen än på ett fält tex, så det är väl där man ska träna budföring mest för att hon ska tycka det är roligt. Sedan gick vi vidare runt en lite stugby och stannade på en liten fotbollsplan. Där tränade vi lite inkallning eftersom jaghar problem med hennes fart när jag träna själv. När jag säger att hon ska stanna kvar och jag själv går iväg, kommer hon travandes när jag ropar.. Jag vill ju att hon ska komma i värsta farten, men då måste jag ha hjälp. Jag vill nämligen att nån ska hålla i henne medans jag springer och tjoar. Då när jag ropar kommer hon galopperandes som aldrig förr =) Får köra "valp-tricken" ibland för att vissa saker ska funka. Så hoppas vi bara att farten sitter i även när jag träna själv. För övrigt så var hon jätteduktig när vi var ute och gick . Hon lyssnade bra och höll bra koll på oss hela tiden, men så är hon ofta när man är på ställen hon inte känner till.

Idag har det inte blivit några längre promenader, det är sån storm här. Blev lite skeptisk när dom sa på radion att allmänheten ska stanna inne för att inte träffas av fallande träd eller flygande tegelpannor! Hjälp...
Vi har därför tränat lite apportering här hemma med klickern, eller rättare sagt själva gripandet. Nu sitter det ganska bra så nu har jag börjat släppa den efter ett tag, och så fort hon håller fast den i munnen så klickar jag. Till slut höll hon några sekunder, så det går framåt =)

Imorrn börjar B-kursen på ekonomistyrningen, så det är bara att nya tag. Men förhoppningsvis blir det tentaslask imorrn även om vi går i skolan på tisdag.. Måste ju få nån slags belöning för allt slit!

Lista...

Jag har fått uppmaningen av Tove att svara på denna lista:

Vad gjorde du 2006 som du aldrig gjort förut?
Började prata finlandsvenska på fyllan. Varit lite schizofren när det gäller mitt namn, Gullan eller Hanna. Har ej ännu rett ut detta, förhoppningsvis kommer det under 2007. Badade i kanalen  utanför kåren i början av maj månad med någonting som skulle likan en flotte, bara att flotten var under vattnet.

Såklart blivit mer intresserad av träning med Isa =)

Vilka länder besökte du?

Frankrike (genom danmark, tyskland, skåne och schweiz). Till Chamonix med tjejerna för exakt ett år sen! Åå, va kul det va! Finska Gullan väcktes i Hanna =)


Vilka låtar kommer för alltid påminna dig om 2006?
Bob Sinclair - Love generation, Alla mando diao låtar, Boten Anna, Hips dont lie, Black eyed peas - My hump (otaliga danser) och många många fler.. ungefär alla som hits som varit..

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
1 000 000 kronor som jag hade vunnit på triss, fast jag satsar på detta år istället!

Hur höll du dig från att bli galen?
Det som alltid hjälpt mig.. alkohol =)Nej, men det är väl min lilla familj och vänner.. är alltid där =)

Vem var den bästa nya personen du träffat under året?
Gullan och sångaren i Mando diao (nåja, träffat och träffat, men ändå)
.

Uppnådde du det du tänkt dig under 2006?
Absolut! Har haft ett superår!

Förhoppningar om 2007?

Spännande år med resor och mer pengar (eftersom jag fått jobb) Att det ska går bra med träningen såklart!

Vilket datum 2006 kommer du att minnas och varför?
massa roliga datum, kommer inte ihåg alla...

Vad gjorde du på din födelsedag?
Mina söta föräldrar kom hit och vi var ute på stan och shoppade til mig (ett av dom bästa datumen) samt var ute och åt på kvällen.. Riktigt trevligt!

Jag hoppas på ännu ett toppenår i kalmar 2007, med mer ledigt i sommar och att det fortsätter gå så bra i skolan!


Paus i pluggandet.. iaf 1 timme

Idag tog vi en paus i pluggandet och begav oss till skogs lite... Det regnade som satan och var ruggigt och kallt, men det hindrar inte mig =) Skönt att komma bort från böckerna! Dom senaste dagarna har varit ganska lugna för vår del. Isa är ju inne i sån jobbig period nu, så jag har inte gjort så mycket spännande med henne. Man tröttnar liksom att lägga ner så mycket tid när hon ändå bara är intresserad av annat. Men är det nånting som vi båda uppskattar så är det ju att vara i skogen..Hon var som tokig i början, sprang runt runt. Jag har ofta tänkt att jag ska försöka få mer henne på kort när hon flyger fram, men glömmer alltid kameran. Ibland hoppar hon så himla högt att man tror att hon kommer göra illa sig när hon landar, men hon klarar det alltid =) Konstigt att hon river hindren på agilitybanan då?? Kanske inte lika kul?? Det tycker matte i varje fall =)

Vi provade lite uppletande idag med.. Vill inte tjata ut henne med det, eftersom det för det mesta inte går så bra.. det slutar ju nästan alltid med att jag går och hämtar leksakerna, men nu var det ett tag sedan vi körde det. Hon hittar dom ju fint, sen lämnar hon dom och letar vidare, efter tex pinnar. Men idag gick det faktiskt bra! Vi vallade av en liten ruta bara och hon fick titta på när jag gick ut och gömde föremålet, som idag var en boll. Hon sprang rakt ut och hittade bollen nästan med det samma. När hon tog den i munnen ropade jag, och hon kom en bit innan hon slängde den. Då sa jag til henne att ta bollen och när hon tog den i munnen igen tjoade jag som en tok och började springa lite ifrån henne. När jag kände att hon vr efter mig satte jag mig på huk så hon kom ända fram, dock slängde hon bollen vod mina fötter en bit framför, men ändå! skitbra för att var oss ju =) Sedan fick Marcus iväg med henne medan jag gömde bollen igen. Hon hittade bollen nästan direkt igen och när hon hade den i munnen vände jag mig och och gick lite år andra hållet så hon kom in till mig igen. Sååå bra =)

Isa har "pinnförbud" ett tag nu, hon har blivit allt för pinntokig på senare dar. Visst, när hon leker med andra hundar är det svårt att kontrollera, men när hon är med oss har vi både utrustat oss med varsitt rep som åker fram varje gång hon hittar en intressant pinne. Och det funkade faktiskt bra idag! Hon var intresserad av repet och lämnade pinnarna när hon blev tillsagd. Dock är jag lite rädd att det ska ge motsatt effekt. Igår vr hon nämligen heeelt tokig när vi var på promenad och ville absolut inte ha nån kontakt med mig när hon hade pinne i munnen. Hon sprang snarare åt motsatt håll ifrån mig för att jag inte skulle kunna ta den. Jaja, vi får väl se hur det går framöver...

Imorrn är det sista pluggadagen innan tentan, sen nästa vecka börjar nu jobbig kurs. men det är en tio-veckors-kurs, så jag har inte tenta förrns om 10 veckor igen... Weeeii! Läga att slappa lite ett tag tror jag.. Har mycket planerat för dom veckorna.. Tänkte börja rida igen (har ju inte blivit nått alls i höst), ska börja träna, både gym och jympa, och såklart bli superduktig på att träna med hunden.. Tjihoo!

Lilla tjejen blir stor

Ja, det märks att hon blir äldre den lilla Isa. Hon har fått starkare åsikter om saker och ting, medans unghundsfasoner kommer fram mer och mer. Som det här med att hon är rädd för att gå ner för trappor.. Det har kommit tilbaka mer nu. Och att hon är mörkrädd. Det var hon när hon var liten valp, men nu är hon lite skeptisk till det igen... Joo, nog har hon åsikter allt.

Men framför allt märks det att hon inte är lika beroende av oss längre. Jag har aldrig varit en sån som ropar speciellt mycket på henne när vi är ute på promenadetr utan jag går i min takt, och hänger inte hon med gömmer jag mig bakom nått så hon kommer ifatt för att leta reda på mig. Detta för att jag vill att hon ska hålla koll på mig, och inte tvärtom. Men nu går det inte alls lika bra.. Hon går sin egen väg och skiter i om övriga familjen är med eller inte. Väldigt frustrerande.

Dock har hon blivit gosigare hemma. Hon följer efter en vart man än går, är vaken mest intill hela dagarna och bara håller en sällskap. Lite ovant med någon som konstant stirrar på dig hela dagen, men man vänjer sig nog.

Igår morser vaknade jag att att Isa lov och hulkade nedanför vår säng. Det tog några gånger innan jag förstod att det var Isa som låg och spydde. Yrvaket tände jag lampan, och där på mattan hittade jag en stooor "plastboll" tillsammans med lite barr. Hon måste ha fått i sig nått när vi var i skogen tidigare på dagen (där vi för övrigt hittade våra saknade föremål från spårträningen). Orolig för att det fanns nått mer intressant i magen observerade jag henne hela morgonen. Men hon gjorde ifrån sig bra när vi gick ut, åt med god aptit och spydde inget mer, så det var nog bara det som kom upp. Vilken himla tur! Den där kunde minst sagt sätta sig i magen eller tarmen nånstans! Det är obehagligt att hon får i sig så mycket skit! Vet inte hur man ska få bort det. Det enda alternativet är att alltid ha henne kopplad men det vill jag ju inte heller.. Riktigt svårt. Hon är ju blixtsnabb när hon får tag på nått, så det är en omöjlighet att få tag i det innan henne..

Nej, nu är det dax att sova. Både hunden och jag är trötta efter en lång pluggdag samt att grannhunden kommit hem efter jullov och varit här och busat några timmar. I helgen är det jobb som gäller. Två röda dagar, så det blir bra med cash =)

Misslyckad träning

Mötte upp Ivanna och Ollie för lite träning i Värsnäs. Vi hade planerat att lägga spår. Eftersom det började bli sent bestämde vi oss för att lägga spåret ute på ett fält, där det inte blir lika mörkt som inne i skogen, eftersom Isa är lite skeptisk till att vara i skogen när det är mörkt. Jag la Ollies spår och Ivanna la mitt, åt var sitt håll på fältet. Sedan skulle vi ta en promenad tills det legat klart.
När jag släpper ut Isa ur bilen springer hon över vägen och korsar vårt nylagda spår kors och tvärs, leker lite med föremålen och tar en lång springrunda runt fältet. Flyförbannad som jag är står jag där och skriker "NEJ" (vad ska man göra liksom), men hon tittar bara på mig, pekar finger och springer vidare. Ojoj, va arg jag blev. Spåret var säkert helt förstört ju!

Vi gick iaf en prommis för jag tänkte att hon kanske inte korsat spåret så mycket ändå, så jag tänkte testa.. var ju ändå tvungen att hitta alla mina föremål som låg där ute nånstans. Under promenaden rullade hon sig naturligtvis i skit också, som hon vet att hon inte får! Men det sket hon ju i såklart. Trotsåldern till tusen!

Så var det dax att ta spåret.. Hon hittade det inte först, gick fram och tillbaka med hög nos.. inte bra. Till slut hittade hon ett föremål, och då gick det bra i några meter, men sen tappade hon det igen, och så höll det på. Till slut hittade hon slutföremålet, men hade missat massor på vägen. Vi höll på länge och försökte hitta rätt, men hon tröttnade till slut. Ollie som tagit sitt spår galant provade på att hitta våra föremål också, men utan lycka... Måste tillbaka dit först av allt imorrn bitti och leta. Sökrullen vill jag inte tappa bort!

När vi kom hem fick Isa ett bad av husse (luktade snart bajs i hela lägenheten ) och en väldigt besviken matte satte sig åter vid skolböckerna. Trist att allt ska bli så förstört när man tagit sig tid att åka iväg och träna!

Idag efter att Isa badat och gick och blötte ner hela lägenheten kom jag på att jag vill ha ett "svett-täcke" till henne. Alltså sånt som man har på hästar.. Undra om det fins till hundar, det måste det ju göra. Skulle var ahur bra som helst. Nu tog jag en handduk och satter runt henne, sen satte jag på henne reflexvästen över för att den skulle ligga kvar, supersmart! Fast det såg väldigt kul ut och hon tyckte nog inte att det var så trevligt. Jag ska hålla ögonen öppna efter ett täcke, hade varit toppen!

Nyårsträning och lite annat

Har inte skrivit på ett tag, har haft fullt upp. Julen är över och även nyårsafton. Isa har klarat allt galant! Det var mycket åkandes runt för henne i jul, och mycket folk överallt. Men hon tar det med ro, så skönt. Dock blev det inte så mycket promenerande eller träning, så hon har varit aningen understimulerad. När vi kom tillbaka till Kalmar igen skulle jag ju jobba, så då blev det inte heller mycket gjort.

Dock begav vi oss ut till Värsnäs på nyårsafton för lite träning och lek i skogen med våra nya underbara regnkläder! Blev inte det minsta blöt fast det spöregnade =) Vilken julklapp!
Vi körde spår och uppletande av föremål. Marcus la spåret och använde sig av 6 föremål. Det var ca 300 meter och fick ligga i 45 minuter. Medans det låg gick vi först en promenad med en mycket glad och vild hund som sprnag runt runt som aldrig förr. Hennes "goldenryck" är häftiga, helt plötsligt viker hon av från vägen och springer som i en cirkel rakt in i skogen. det ser nästan ut som att hon jagar en osynlig fågel eller hare eller nått. Sen kommer hon tillbaka och gör samma sak igen åt andra hållet.

Vi vallade av en ruta som var ca 50x50 meter. Där hittade Marcus paintballs som låg i en hög, och började kasta dem på träd och trampa på dom för at dom skulle sprängas. Mycket klokt val eftersom då även Isa fick upp ögonen för dem och slukade en direkt. Arg matte fick hitta ett annat ställe och valla av igen.
Vi började med att hon fick se på när jag gick ut och "gömde" leksaken som hon skulle hämta. När vi sedan säger "Leta" har hon bra drag ut och är duktig på att hitta den, men kommer inte tillbaka med den. Vi provade flera olika lösningar, men leksaken kommer inte tillbaka mer än några meter. Frustrerande! När hon sedan "tröttnar" för att hon har hittat föremålet men inte kommit in med det, börjar hon leta efter roliga pinnar och struttar runt med dem istället. Jag sa till flera gånger men det verkade inte hjälpa. Då fick hon en ordentlig utskällning. Visst kan man inte begära för mycket när hon inte tränat på ett tag, men hon måste ju faktiskt lära sig att fokusera även om hon har spring i benen.
Nej, så hon imponerade inte på uppletandet.

Dags för spårningen. Hon hade problem med att hitta spåret, och var lite ivrig i början, så hon missade det första föremålet, men sedan kom hon igång och spårade jättefint! Det var ju världens regnväder, så spåret kan nog har flyttats lite och så också. Men hon var koncentrerad och markerade alla föremål jättebra. Hon är så duktig...

När vi kom hem var vi alla lite trötta, men då var det bara att förbereda för kvällen. Trerätters middag skulle serveras hemma hos oss, och sedan efter tolvslaget när vi sett hur Isa reagerat på raketerna skulle vi på fest. Middagen var jättetrevlig och tolvslaget gick galant. Hon har ju aldrig reagerat på raketer innan, men man kan ju aldrig vara säker. Det klart att hon funderade lite över vad det var som lät, men vi hade ganska hög musik och stängd dörr, så det gick super. Dock blev det ingen fest för Marcus och min del, vi fastnade hemma och satt och frack vi och helt plötsligt var klockan för sent att åka nånstans... Så det kan gå! Men trevligt var det och jag mår precis som jag förtjänar idag! Isa är butter för att det bara blivit korta prommisar idag, men men.
Imorrn börjar allvaret igen och tentapluggandet sätter igång. Har mycket att ta igen, så jag tror inte att det blir så mycket träning dom här veckorna heller tyvärr.