Nyårsträning och lite annat

Har inte skrivit på ett tag, har haft fullt upp. Julen är över och även nyårsafton. Isa har klarat allt galant! Det var mycket åkandes runt för henne i jul, och mycket folk överallt. Men hon tar det med ro, så skönt. Dock blev det inte så mycket promenerande eller träning, så hon har varit aningen understimulerad. När vi kom tillbaka till Kalmar igen skulle jag ju jobba, så då blev det inte heller mycket gjort.

Dock begav vi oss ut till Värsnäs på nyårsafton för lite träning och lek i skogen med våra nya underbara regnkläder! Blev inte det minsta blöt fast det spöregnade =) Vilken julklapp!
Vi körde spår och uppletande av föremål. Marcus la spåret och använde sig av 6 föremål. Det var ca 300 meter och fick ligga i 45 minuter. Medans det låg gick vi först en promenad med en mycket glad och vild hund som sprnag runt runt som aldrig förr. Hennes "goldenryck" är häftiga, helt plötsligt viker hon av från vägen och springer som i en cirkel rakt in i skogen. det ser nästan ut som att hon jagar en osynlig fågel eller hare eller nått. Sen kommer hon tillbaka och gör samma sak igen åt andra hållet.

Vi vallade av en ruta som var ca 50x50 meter. Där hittade Marcus paintballs som låg i en hög, och började kasta dem på träd och trampa på dom för at dom skulle sprängas. Mycket klokt val eftersom då även Isa fick upp ögonen för dem och slukade en direkt. Arg matte fick hitta ett annat ställe och valla av igen.
Vi började med att hon fick se på när jag gick ut och "gömde" leksaken som hon skulle hämta. När vi sedan säger "Leta" har hon bra drag ut och är duktig på att hitta den, men kommer inte tillbaka med den. Vi provade flera olika lösningar, men leksaken kommer inte tillbaka mer än några meter. Frustrerande! När hon sedan "tröttnar" för att hon har hittat föremålet men inte kommit in med det, börjar hon leta efter roliga pinnar och struttar runt med dem istället. Jag sa till flera gånger men det verkade inte hjälpa. Då fick hon en ordentlig utskällning. Visst kan man inte begära för mycket när hon inte tränat på ett tag, men hon måste ju faktiskt lära sig att fokusera även om hon har spring i benen.
Nej, så hon imponerade inte på uppletandet.

Dags för spårningen. Hon hade problem med att hitta spåret, och var lite ivrig i början, så hon missade det första föremålet, men sedan kom hon igång och spårade jättefint! Det var ju världens regnväder, så spåret kan nog har flyttats lite och så också. Men hon var koncentrerad och markerade alla föremål jättebra. Hon är så duktig...

När vi kom hem var vi alla lite trötta, men då var det bara att förbereda för kvällen. Trerätters middag skulle serveras hemma hos oss, och sedan efter tolvslaget när vi sett hur Isa reagerat på raketerna skulle vi på fest. Middagen var jättetrevlig och tolvslaget gick galant. Hon har ju aldrig reagerat på raketer innan, men man kan ju aldrig vara säker. Det klart att hon funderade lite över vad det var som lät, men vi hade ganska hög musik och stängd dörr, så det gick super. Dock blev det ingen fest för Marcus och min del, vi fastnade hemma och satt och frack vi och helt plötsligt var klockan för sent att åka nånstans... Så det kan gå! Men trevligt var det och jag mår precis som jag förtjänar idag! Isa är butter för att det bara blivit korta prommisar idag, men men.
Imorrn börjar allvaret igen och tentapluggandet sätter igång. Har mycket att ta igen, så jag tror inte att det blir så mycket träning dom här veckorna heller tyvärr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback