Eftermiddagen

Som jag nämnde igår jobbade jag halvdag idag och det var tur att det inte var heldagspass - jag var sååå trött imorse när jag vaknade. När jag kom hem åt jag lite lunch och packade sedan träningsväskan för att åka iväg och utforska nya fina träningsplatser tillsammans med Isa. Men när jag skulle starta bilen ville den inte riktigt starta - igen! Efter några försök till och lite gas kom den igång, men det verkade som batteriet laddat ur igen! Jag körde runt ett bra tag för att det skulle laddas lite och bestämde mig för att åka till klubben och spåra istället - därifrån kan jag gå hem och det är lätt att ta sig dit med buss om jag skulle bli tvingad att lämna bilen.

Väl framme vid klubben la jag ett spår till Isa som inte var länge än 500 meter. Terrängen var varierad med mycket bergsbestigningar, men också lite fältspår. Jag vågade inte gå så långt in i skogen pga evt möte med läskiga älgar, så spåret blev inte så långt. Dessutom har vi inte spårat på väldigt länge så det passade ändå rätt bra.

Medan spåret låg till sig gick vi en liten prommis i skogen bakom klubbstugan. Det var egentligen meningen att vi skulle träna lite lydnad medan vi väntade på spåret också, men helt plötsligt hade det gått en timme utan att jag märkt det. Istället fotade jag den fina naturen lite och Isa busade i vattenbrynet.

När vi väl började spåra hade det börjat skymma lite och jag fick lite kalla kårar längs ryggraden när jag tänkte på att vi kanske skulle bli tvungna att gå igenom skogen hem i mörket om bilen inte ville starta. Isa verkade inte märka att det började bli mörkt iallafall, för hon spårade som aldrig förr. Som vanligt när vi inte spårat på länge går det väldigt fort, men hon slarvar inte för det. Det är mest jag som känner av det eftersom jag blir helt svettig där bak i linan. Isa gjorde iaf ett kanonjobb och verkade inte det minsta trött efter sista apporten.

Väl tillbaka vid bilen hade jag någon som vakade över mig, för bilen startade utan krångel - så skönt! Men jag har precis ställt bilen hos Tessan och Mårten nu ikväll för att ladda batteriet över natten, vill INTE ha en bil som krånglar imorrn när vi ska på äventyr i Norrköping!

När vi kom hem har jag fixat en massor, Isa har fått ett bad så att hon är ren och fin när hon ska träffa Labbe-killarna imorrn, alla apporter har blivit kokade för att kunna användas till vittringsapportering, jag har städat och börjat packa - känner mig duktig =) Hussen är ute och bowlar, så nu ska jag krypa ner i soffan och titta på serier jag annars inte får se när han är hemma =)

Lite bilder från dagen







Vita hår..

.. har vi överallt här hemma. Jösses vad Isa fäller! Jag tycker jag har varit duktig med dammsugaren på senaste, men ändå hittar jag hårhögar stup i kvarten. Idag på kvällsrundan tog jag med borsten och borstade henne ordentligt, och det ville inte ta slut! Till slut vågade jag inte borsta henne mer för rädslan att hon inte skulle ha nått hår kvar alls på kroppen..

De två sista dagarna har jag jobbat hela dagarna och Isa har varit ute med Valle på dagarna. Igår kväll red jag även hopplektion på Dirk - rätt spänt eftersom jag aldrig hoppat honom och inte hoppat ordentligt överhuvudtaget på ca 8 år sen Eddie blev dålig i benet. Men kul var det! Och även om det tekniska inte alltid satt som det skulle och man var lite ringrostig kändes det ändå rätt bra.

Imorgon jobbar jag halvdag och på eftermiddagen ska jag ägna mig åt Isa. Planen är att vi ska spåra, för det var ett bra tag sen sist. Sen på fredag drar vi till våra vänner i Norrköping, där Isa äntligen ska få pussa lite på sin kille Viggo.


Helgen

Här händer det återigen grejer. Efter mycket funderingar har jag konstaterat att beslutet att ta jobbet på Idol egentligen inte var så genomtänkt, så det är nu uppsagt. Istället ska jag fokusera på mitt andra extrajobb där jag faktiskt tjänar pengar och sedan utnyttja min lediga tid till att söka jobb.

Denna vändning har gjort att helgen inte alls blev så kort som planerat, skulle nämligen egentligen börjat jobba ca kl 6 söndagmorgon. Istället har vi spenderat tid med Tessan, Mårten och Nalle. Fredagskväll var vi där och kollade på Idol och snackade lite skit.

På lördagen åkte jag och Marcus till Mölnvik för att titta på lite grejer, och när vi skulle åka hem och träna med Isa fungerade inte bilen - det hände ingenting när man vred om nyckeln. Vi misstänkte att batteriet laddat ur och fick hjälp att starta av bilen bredvid oss med hjälp av startkablar. Sedan åkte vi ca 50 minuter för att testa om batteriet var slut eller bara inte hade laddats av någon konstig anledning. Men det verkade vara helt slut, för när Marcus övningskörde och fick motorstopp, dog den helt igen. Tessan och Mårten fick vara våra räddande änglar och komma och starta åt oss. Vi ställde bilen hemma hos dem och killarna började mecka lite medans vi gick en promenad med hundarna. Och sedan blev vi kvar hos dem hela kvällen och natten också. Sen på söndagen gick vi alla en promenad med hundarna runt Hålludden, där de busade och badade en massa. Jag tränade även lite jakt i slutet av promenaden, där jag tränade lite linjetag och sök. Under tiden jag tränade fixade Mårten och Marcus ett nytt batteri så bilne funkar igen - så skönt! Senare på kvällen blev vi bortskämda av mamma och pappa där vi blev bjudan på Tacos - mums! Trevlig helg med trevligt sällskap!

Idag har det varit fullt upp. Imorse var jag på en arbetsintervju - håll tummarna för mig! Sedan åkte jag till Meter och lämnade mina grejer och på väg tillbaka stannade jag på Marcus jobb och åt lunch med honom. Väl hemma igen gick jag en promenad med Isa och sedan till stallet för att rida Dirk. När jag kom hem några timmar senare bytte jag tillbaka till hundkläderna och begav mig till klubben för lite samträning. Det var tråkigt väder och jag var lite trött, men körde lite inkallning, fjärrdirigering och vittringsapportering.

Nu är det snart dax för sängen, imorrn är det jobb som gäller.

Suddig mobilbild från helgens bus

Playdate med Loi

Idag har vi äntligen fått lite tid över till hundpromenad och träning tillsammans med Lisa och Loi. Isa var en mycket lycklig hund och har busat massor, både tillsammans med Loi såklart, men också lite ensam då Loi var ute på egna äventyr.

Vi gick en promenad över de enormt stora stubbåkrarna som finns bakom Lisa - underbart! Tankarna börjar givetvis genast vandra till hur det hade känts att galoppera över åkrarna med vinden i håret. Jag hade med mig lite dummies i ryggsäcken och det var perfekt att träna lite jakt på dessa åkrar.

Vi började med att värma upp lite med några inkallningar med visselpipan, det var ju så länge sen vi använde den! Sedan fick Isa ta 5 stycken linjetag, som jag la ut alla samtidigt och skickade henne en efter en. De sista två satt som en smäck, det märks att vi har lite gratis eftersom vi tränat så mycket raka skick i söket.

Sedan fick Loi jobba lite i en budföring, där han i början tyckte att det var roligare att springa till Isa som satt som publik. Men när hon var ute ur bilden gick det hur bra som helst!

Sedan tränade jag och Isa lite stagda och jaktfot, med Lisa kastade dummies runt oss. Jaktfoten har vi ju inte tränat nått så antingen går hon en meter från mig, eller lydnadsfot. Hursomhelst klarade hon av provet, men tyckte det tog emot lite att bara traska förbi de flygande "fåglarna". Sedan fick Lisa agera kastade där Isa fick tre markeringar - gick super.

Till Loi hade Lisa planerat att träna spårupptag, där både jag och Lisa gått varsitt kort spår som Lisa skulle "korsa" och se om Loi tog upp spåret och åt vilket håll han går. Skitbra övning! Första spåret började han bakspåra, men efter lite om och men kom han in rätt och hittade pinnen. Det andra spåret gick jättebra - klockrent upptag. Jag fick lite idéer av denna övning, man ska inte glömma att tränar sådana saker också!

På tillbakavägen gick vi igenom skogen hem, där Lisa ledde mig genom så mycket snår att jag hade barr innanför linnet när jag kom hem :P Men fint var det! Vi kom upp på ett berg där vi studerade vårt fina värmdö - vilken natur!

Tyvärr har det varit riktigt tråkigt väder idag, så kameran fick stanna hemma. Men nästa gång vi ses (om inte innan) kommer kameran garanterat få följa med, Loi ska nämligen bli storebror och vi lääängtar tills vi får lite valpmys!

Gammal suddig bild på de två

Fokus på lydnad

I söndags började min "praktik" eller "jobb" eller hur man nu ska säga på Idol. Det har varit några hektiska dagar och jag har haft väldigt dåligt samvete över att jag är en sån dålig matte som är hemma så lite. I måndags hade jag ingen hundvakt, och som tur var kunde jag börja lite senare på dagen. Detta innebar kvalitetstid med Isa.

Vi började dagen tidigt med att gå till stallet. Där fick hovslagaren titta på Dirk hov som varit varm i några dagar, men han hittade ingen hovböld. Så jag gick en liten prommis med honom och Isa. Efter stallet åkte vi till klubben för att träna lite lydnad. Fokus låg på inkallning där jag lade ihop både ställandet och läggandet. Fick till ett par klockrena och fullständiga inkallningar, weeii! =)
Fortsatte sen med rutan och fokuserade då på stadgan i rutan när hon lagt sig ner, dvs att hon ligger kvar tills annat kommenderas. Jag retades lite mer att går runt rutan och gick bort en bra bit, men hon låg så stadigt så. Avslutade sedan med fjärren. Sedan hann vi inte göra mer denna dag, jag kom hem sent på kvällen och stupade i säng.

Tisdag var en hektisk dag, upp kl 04.45 och var hemma igen lagom till att åka iväg till hundkursen och dessutom vara lite sen. Eftersom Marcus har bågskytte på tisdagar nu så fick Isa följa med till kursen, där det var avslutning. Kursarna fick genomgå allmänlydnadstestet, och det var en fröjd att se dem - vilka framsteg de har gjort sedan man såg dem första gången! Isa fick sitta på läktaren med aussien Gipsy och agera publik. Hon var väldigt högljudd när jag agerade störning i inkallningsmomentet, det gillade hon inte. Småskitarna på Ingarö har lärt henne att använda rösten på ett sätt hon aldrig gjort förut, men som tur är hörs det inte så ofta änsålänge. Jag blev avtackad av Berit och Lisa och fick en påse té och en lådan med choklad - så gulliga!

Även denna dag hade jag lite dåligt samvete när jag stoppade in Isa i bilen utan att hon fått träna nått. Så jag beslöt mig för att komma lite senare till jobbet idag (det andra extrajobbet jag har) för att hinna träna lite innan. Även denna dag åkte vi till klubben och tränade hopp-apport med fokus på tillbakahoppet. Det gick super, trots att jag la apporten snett mot hindret för att göra det lite svårare. Vi började också med skiftena ligg-stå-ligg på fjärrdirigeringen som såg riktigt bra ut. Sedan skulle jag tränat vidare på vittringsapporteringen, men glömde såklart pinnarna hemma :P

Gamla bilder från Lisa:





Snabba puckar

Vad dåligt det har blivit med bloggandet den här veckan! Det kan dock bero på att vi inte gjort så mycket roligt i hundväg. Jag har jobbat nästan hela veckan och grannen J har tagit med Isa ut på lunchpromenader tillsammans med sin setter Walle som Isa verkar trivas med.

I onsdags tränade vi lite jaktapportering på morgonpromenaden, tränade mest markeringar och Isa verkade tycka att det var jätteroligt. Har försökt kollat upp lite apporteringskurser som man kan gå här omkring, eftersom jag inte kan så mycket själv. Har dock inte hittat nått vettigt plus att jag egentligen inte har tid med en "gren"  till i hundträningen, så det får blir som lite omväxlande aktivering ett tag till.

Igår var en händelsrik dag. Gick tidigt till stallet för att hinna rida Dirk, som då var lite varm i hoven och tjock i bakbenet. Det blev promenad för hans del istället, vilket Isa verkade tycka var mycket mysigare =) Sedan var det bara hem och göra sig i ordning för veckans stora höjdpunkt - systers bröllop!

Jag som hade tänkt tränat lite på talet, fixat håret och bestämt kläder en sista gång, blev snabbt avbruten av telefonen som ringde. Och sen ringde den stup i kvarten och det hann hända massor på bara några timmar. Blev dels tipsad om ett jobb som verkade roligt och där de verkade lite intresserad av min profil, dels blev jag tillfrågad att ta en praktikplats under hösten. Sagt och gjort - imorrn börjar jag som assistent till produktionsteamet på Idol 2009 - hur kul som helst =) Jag kommer att bli väldigt pank, men det är så marknaden ser ut idag. Tur att Marcus har jobb och mamma har lovat att låna ut pengar till julklapparna :)

När det här hade sjunikgt in lite var det dax att åka iväg på bröllopet. Allting var så fint och vigseln blev verkligen jättebra. Folket och syster vekade uppskatta mitt tal också, vilket ju är roligt. Efter vigseln åkte bruudparet till Arlanda för att ha en långhelg i Barcelona, och övriga familjen gick ut och åt. Under tiden vi var borta var Isa hemma hos Nalle och mös. Vi gick dit och hämtade henne när vi kom hem, och även om det var ett kärt återseende märktes det att hon trivs där.

Idag har vi varit med systerbarnen Rebecka och Alex hela dagen. Vi började med att gå och titta på stallet, där vi hade sånt tur att Dirk stod inne. Han blev bortskämd med morötter och kel. Sedan åkte vi vidare till Siggesta Gård och åt en supergod brunch och kollade på mer djur. Vi som aldrig har varit där borta blev förvånade över hur stort det var, det är säkert jättemysigt där på sommaren!

Ikväll hade jag egentligen styrt upp en utekväll med tjejerna, men eftersom jag börjar mitt nya "jobb" imorrn och eftersom jag främst ska agera chafför kändes det mer lockande att ha en tjejkväll hemma med Isa =)

Har tyvärr varit riktigt dålig med kameran, så jag har inga bilder vare sig från bröllopet eller från dagens bravader. Istället får det bli några bilder från en dag på ängen ute på landet i våras.










Mycket koncentrerad =)

Återigen helg

Jag tycker att veckorna går så snabbt så vips är det helg igen. Denna helg har varit en sån där helg där man bara är så lycklig att man har privilegiet att ha en sån mysig hund, härligt med sådana dagar. Igår morse (lördag) var jag riktigt pigg efter att ha varit nykter på bortbjudningen (körde) i fredags. Isa och jag gick en mysig morgonpromenad som inleddes med lite mys i stallet för att sedan fortsätta med att hitta lite nya stigar i skogen bakom hagarna. Nuförtiden är våra promenader annars väldigt hurtiga och målinriktade, så det verkade som att Isa njöt av att bara strosa omkring och får bita lite med pinnar. Det kändes nästan som Kalmar-tiden, då vi alltid stannade till och mös lite i alla de otroligt fina hagarna som fanns där - sakna!

Efter lite ärenden fick vi med hussen ut i skogen som skulle agera träningshjälp. Varken jag eller han kände för spår så jag hade funderat ut en bra sökövning till Isa, eftersom det var så länge sen hon körde sök. Vi började med att valla av en ganska bred ruta och snitslade upp gömdställen. Det vi skulle träna på var raka skick, där vi började med att Isa fick en synvilla. Hon fick ca 5-6 skick där Marcus var helt dold på slutet, och ändå gick hon rakt ut efter mina direktiv, så det var en väldigt lyckad övning. Tyvärr blev vi störda av några cross-människor som körde genom vår ruta, så efter det vågade vi inte förtsätta. De har väldigt hög fart och jag är osäkert på att de ens såg oss!

Idag fick jag lite sovmorgon då Marcus skulle jobba och tog morgonprommisen. Efter frukost och lite städning packade jag träningsväskan och traskade till klubben. Jag hade planer på eftermiddagen och eftersom det tar ett tag att gå fram och tillbaka till klubben (och dessutom ha tid att träna), var det det längre benet före hela vägen. Dessutom har jag inte vågat gå på stigen som leder till klubben sen vi stötte på älgarna sist, så där gick vi lite extra snabbt.

Väl framme på plan fortsatte vi att träna stegförflyttningar. Vi tränade också lite hopp-apport och fjärrdirigering, och avslutade med vittringsapportering. Jag gjorde prrecis som samma sätt som vi gjorde sist och flyttade pinnen successivt närmare de andra. Men istället för att lukta på pinnarna den här gången, tog hon upp dem i munnen en efter en, endast för att konstatera att det var fel pinne. Vad ska man göra ät det?? Sist luktade hon ju bara på dem!

Sedan fick vi skjuts av snälla Christer hem, så vi hann precis i tid till dansövningen i stan. Kvällen har spenderats hemma hos syster med familj, jättetrevligt.

Pinnar från Kalmar





Ett genombrott

De senaste tre dagarna har gått av bara farten. Jag har jobbat på mitt extrajobb hela dagarna och i tisdagskväll var det dax för hundkursen, och onsdagskvällen spenderades i danslokalen.

Ikväll var det mörkt när jag kom hem från jobbet och då lockar inte promenad speciellt mycket. Vi åkte istället till klubben där det finns ljus för att träna lite lydnad. Först var det fullt på stora planen av vad som liknade en hundkurs, och så fungerade inte ljuset på den lilla planen, så jag hade en känsla av att det skulle bli en slapp och kort träning. Men sen kom Lisa och Loi och ändrade det hela =) Jag hade messat henne för att meddela att jag skulle åka dit på kvällen, men blev ändå positivt överraskad när jag såg dem komma gående. Så roligt med samträning och dessutom kul att bolla idéer om olika inlärningssätt. Vi tog en kant av stora planen och det verkade inte störa de andra.

Vi körde lite fotgående med tempoväxlingar och stegförflyttningar. Lisa kollade även på vårt sättande under gång som tydligen så bra ut. Vi fick även till en budföring som Isa inte genomfört sedan tävlingen sist, så det var med snabba språng hon sprang mellan oss. En tjuvstart fick hon till på väg tillbaka till mig, men det gick bättre den andra gången. Gud va kul hon tycker att det är!

Sedan fick vi ett ordentligt genombrott i vittringsapporteringen. Efter lite diskussioner med Lisa provade jag att lägga ut flera pinnar utan vittring på ett ställe och sedan fick hon hämta samma pinne (som hon även såg mig lägga ner) flera gånger. Successivt flyttade vi den närmare de andra pinnarna. När de låg bredvid varandra sprang hon och tog fel pinne, men när det inte gav utdelning sprang hon tillbaka och tog rätt pinne igen. Nästa skick sprang hon fram till pinnarna, luktade på dem och valde sedan "vår" pinne - jätteroligt att se! =) Det gjorde hon sedan en eller två gåner till och då avslutade vi där. Sista delen av träningen fortsatte vi med  fjärrdirigering med fokus på sitt-stå, något som Isa tycker är lite svårt.

Vi kommenderade Lisa och Loi lite i linförighet och läggande. Loi är himla duktig och snabb när han själv vill, men tycker periodvis att det är mer intressant med polarna runtomkring - han är söt han =) Efter träningen fick de båda busa lite mer varandra innan det var dax att åka hem och laga mat.




En vanlig måndag

Man får tiden att gå trots att man är arbetslös. Imorse kom pappa hit och åt lite frukost med mig, och sedan gick vi ute en promenad runt Kvarnsjön med Isa. Det var ett tag sen vi gick där så hon verkade tycka att det var ett litet äventyr.

När vi ko hem åkte pappa vidare ut till landet och jag bytte om till stallkläder och begav mig till stallet. Isa var trött och fick därför stanna hemma. 4 timmar senare kom jag hem igen och efter att ha kastat in lite tvätt i tvättmaskinen och kollat lite jobb stack vi iväg igen och tränade lite lydnad.

Efter träningen i fredags kom jag på att jag gör det rätt lätt för Isa när vi tränar, så idag kollade jag av lite vad jag kunde begära av henne och hur stora krav jag kunde ha. Och hon var jätteduktig och klarade av allting vi testade på! Jag började med att göra en hel inkallning med ställande och läggande och det gick superbra. Sedan fortsatte vi med fjärrdirigeringen skiften sitt-stå-sitt och efter det körde vi några rutskick där hon får ligga kvar ett tag i rutan med jag går mot henne och sedan vänder av. Vi avslutade med lite stegförflyttningar och det var en positiv och pigg Isa som genomförde alla moment med bravur - så duktig!

Kvällen har spenderats med hemmafruar - dels desperate housewifes och sedan svenska Hollywoodfruar - väldigt befriande att titta på program man inte behöver använda det minsta av sin tankeverksamhet =)

Spårträning

Igår var det dax att spåra med Isa igen. Jag och Marcus åkte först upp till en skog som jag varit i några gånger med Lisa, men där pågick en fågeljakt, så vi åkte snabbt därifrån. Istället fick Marcus övningsköra till en skog bakom stallet vid oss där jag själv gick ett spår. Det va ca 650-700 meter långt med 7 apporter och varierad terräng.

Medan spåret låg till sig gick vi på upptäcktsfärd för att hitta lite nya vägar. Vi hittade en stig som leddde oss bort till Hålludden som vi säkerligen kommer att utnyttja. Tyvärr började det spöregna så den sista kvarten innan spåret skulle tas satte vi oss i bilen och väntade. Lite mysigt att höra smattret på taket.

Efter ca 50 minuter fick Isa gå spåret och det gjorde hon med bravur. Det märks att hon har det lättare när jag själv lagt spåret. Hon tog vinklarna fint, hade ett högt tempo hela vägen och tog alla apporter utom en som det knappt fanns nån vittring på alls. Är i helhet nöjd med träningen!

Sedan åkte vi hem och gjorde oss i ordning för att sedan bege oss till Märsta och lite kalas med Marcus syster som fyllt år. Det var jättetrevligt och gott, men idag har jag varit ordentligt seg. Det har blivit några promenader med Isa i regnet och kvällen spenderades med T och M på bio där vi såg "Flickan som lekte med elden" - bra film!

Bloggen får prydas med en bild från i våras då vi gick en alldeles underbar promenad med trevligt sällskap över en underbar äng.

Lycklig hund

I onsdags kom till sist den sista dagen på jobbet. Det var med tunga steg jag gick därifrån, men fick väldigt fina ord med mig som jag ska ta till mig och försöka förvalta.

Även om det känns lite tungt för mig att bli arbetslös så har Isa varit desto lyckligare. I tosdags tog vi en välförtjänt sovmorgon, nått som även Isa verkade uppskatta. Bilen stod parkerad på Coop-parkeringen under natten då jag förtärde lite vin på middagen hos mamma dagen innan, så Isa och jag gick och hämtade den efter frukost. När vi väl var ute på vägarna åkte vi till skogen runt klubben med lite dummies i ryggsäcken. Där gick vi en långpromenad och upptäckte nya "stigar" (egentligen djurstigar), som förde oss längre in i skogen än jag tänkt mig. När vi hade gått ett bra tag och jag börjat fundera på vart vi hamnat, ser jag att Isa observerat nått framför oss. Jag tittar upp och ser 2 stoooora älgar i skogen framför oss. Jag är ju livrädd för älgar och börjar raskt gå åt andra hållet, men eftersom jag traskat runt i skogen ganska länge har jag ingen aning om åt vilket håll jag ska. Att älgarna dessutom följer efter oss (för att de är arga eller nyfikna vet jag inte) gör mig inte mer lugn. När jag äntligen hittar tillbaka till stigen upptäcker jag att Isa gått en annan väg och inte hängt på mig. Jag ropar och ropar, men ingen Isa kommer. Jag hinner bli rätt orolig innan jag ser henne komma nerför berget. Iof tror jag att hon sett betydligt fler älgar under hennes turer i skogen, men när jag VET att de finns där nånstans var det inge roligt...

Vid det här laget har vi varit ute ett bra tag och Isa har sprungit runt som en tok, så någon träning med dummies blev det inte. Eftermiddagen spenderade jag på arbetsförmedlingen och blev "officiellt arbetslös".

Idag har jag jobbar några timmar på Annelis jobb, där jag även jobbade i våras. När jag kom hem hade vi bestämt träff på klubben med Berit och Anna från kursen. Berit tränar också för LK3, så vi fick massa bra tips! Vi har ju inte tränat så länge på denna klass, men Berit tyckte att det såg bra ut - kul! Vi testade på de flesta moment och jag fick lite tips om vittringsapportering, eftersom det inte funkat att klicka in det så som jag önskat. Vi provade även sittande i grupp som vi aldrig gjort förut, och det gick jättebra!

Det enda positiva med att inte ha ett jobb är att man har mycket tid till hundträning =)


Glugg-fisen i vintras