Blåbärsplockning kombinerat med träning

Jag har ju sett att det börjat dyka upp blåbär på blåbärsrisen och bestämde mig tidigare i veckan att jag skulle ut och plocka lite. Så jag och Isa packade in oss i bilden och for till skogs. Först gick vi en lång skogspromenad och bara njöt av stillheten. Sedan stannade vi till och så fick Isa leta lite dummies som jag gömt till henne. Jag gömde dem lite svårare än jag brukar och det tog ett himla tag innan hon hittade. Men hon ger inte upp!
Därefter tog jag upp min mugg jag tagit med mig och började plocka blåbär. Isa gick efter mig och kom snabbt på hur goda blåbären smakade och hur kul det var att själv plocka dem med munnen. Såg lite roligt ut. Hon är sån skogsmulle min lilla tjej. När hon blev mätt på blåbär satt hon bara och tittade och lyssnade på fåglarna under hela den tiden jag plockade. Sötis!

Bilder från dagen:

Taggad till 1000 att få springa ut och leta dummies
image123

Jag hitta den!
image124

Sååå stolt
image125

Fanns gott om blåbär
image126

Isa gillade också!
image127

Skogsmulle
image128

Äntligen får jag äta mina blåbär
image129

Regnväder

Nu har jobbet dragit igång ordentligt. Det är jobbigt men roligt! Man kommer in i det mer när man är där hela dagar och ofta. Men visst blir man trött. Igår när jag kom hem från ett 11,5-timmarspass var jag måttligt road. Men efter lite käk och vilostund på soffan var det tid för aktivering av hund. Johanna och jag hade bestämt träff på bruksan, så vi åkte dit (orkade ju iaf inte gå).
Träningen gick väl bra.. Fast varken jag eller Johanna var speciellt taggade. Jag tränade lite lägganden, linförighet och apportering. Provade lite inkallningar också och dom satt där de skulle! Isa var dock lite flamsig hon med och hängde ibland med när Viggo uppmanade till lek. Men men, man kan ju inte kräva hur mycket som helst av hundarna när deras mattar inte är 100% fokuserade =)
Efter ett tag kom Viggos husse förbi och då testade vi en budföring med honom som mottagare. Det gick bra det med! Hon har en himla fart och sätter sig fot.
Efter detta såg vi att det satt uppe massa roliga hinder på agilitybanan och det var upplåst, så vi gick dit och körde lite. Nu när Viggo är friröntgad måste man ju kolla om han gillar det =) Jag gjorde en liten bana till Isa med två hinder först, sedan A-hindret, runt på ett till hinder och sist en "liggande tunnel". Hon tog den nästintill klockrent och hade faktiskt bra fart också. Det såg ut som om hon hade jätteroligt! Kanske har hon ändrat uppfattning? En liten tanke på att eventuellt gå en agilitykurs i höst satte fart i min hjärna. Vi kommer ju absolut inte bli nått agilityekipage, men eftersom jag (och kanske hon) tycker det är så kul och det är en bra aktivering för henne, så varför inte? We´ll see...
När vi kom hem från träningen var klockan över 23 och vi gick och la oss direkt, trötta båda två. Imorse vaknade jag av klockan och det första jag hörde var regnet som trilla ner ute. Lite mysigt var det konstaterade jag. När jag steg upp märkte jag dock att regnet inte trillade ner utan det verkligen öste ner. På med alla regnkläder och ut i regnet på vår vanliga morgonprommis. Efter några sekunder var jag dygnsur överallt där inte kläderna täckte. Det rann ner för ansiktet och droppade om händerna. Usch, inte så trevligt after all. Men regnkläderna funkade bra! Dock fungerade mina stövlar mindre bra. De var plaskvåta efter halva promenaden.
Isa verkar inte tycka nått speciellt om regnet, men det är inte heller nått hon gillar. Hon verkar tycka det är lite jobbigt att få vatten i ögonen eller på huvudet, för hon "kisar" lite hela tiden.
Fick en bild på henne under promenaden, här har det lugnat ner sig lite med regnandet.
image122

Midsommar över

Och regnigt har det varit! Fest i fredags var dock lyckad trots att det itne blev nån grillning eftersom vi inte fick igång grillarna. Detta bidrog till att alkoholen slog till hårdare, men midsommar brukar ju vara lite "blöt". När vi var borta på kvällen fick Isa vara lite hos Boo så hon inte kände sig allt för ensam.
På midsommardagen hade vi en lugn och slapp dag hemma. Kollade på film och slöa lite på balkongen. Efter middagen tog vi dock tag i oss själva och åkte iväg med Isa till Värsnäs för en kvällprommis i skogen och lite dummies i ryggsäcken. Isa fick göra några enkel markeringar och några dubbelmarkeringar, samt fritt sök. Och oj så kul hon tyckte det var. Hon letar så fint och kommer in med den direkt. Jättekul! Nu satsar vi ju inte på jakten, men eftersom hon trots allt är en fågelhund kan man ju hålla det lite vid liv för hennes egen skull. Plus att jag tycker det är roligt att komma ut i skogen och träna och inte bara vara på en plan.

Idag har både jag och Marcus jobbat så Isa har fått vara hos Boo idag med. Efter att jag kom hem fick hon åka med mig till stallet. Där fick hon ligga under ett träd medans jag höll på med mitt. Jag red faktiskt på Ninja idag, efter att jag hängt på henne ganska mycket. Sen tog vi ett vart runt gården och det gick jättebra. Vi hade dock Ninja bästis Sasha framför oss som "lockbete", men ändå! När jag var klar hittade jag en mysig liten stig som vi red på förut. Där jag jag med Isa en sväng och hon sprang som aldrig förr i den snåriga skogen.

Jag fick en bild  av Johanna som hon tog på Isas tand när vi upptäckte sprickan i den. Man ser ganska tydligt vart den sitter. Nu ser man ju desto mindre på henne eftersom de tog bort moroten som fastnat i den, men tanden sitter iaf fortfarande kvar.
image121


En ovanligt svettig kvällspromenad

Då Viggo och Isas båda hussar är strandade med punktering utanför oskarshamn traskade jag och Isa hem till Viggo för att hämta honom, så han slapp vara ensam hela kvällen. Eftersom även Isa behövde en promenad beslutade jag mig för att testa att ta båda med mig på samma gång.
Enklare sagt än gjort!
Jag band Isa utanför porten och gick upp och hämtade Viggo. När vi kom ner visste jag att Viggo skulle dra till Isa men har nog aldrig riktigt fattat hur stark denna hund egentligen är. Dessutom var Isa överlycklig över att se Viggo, så hon drog ju lika mycket åt hans håll, så knuten på kopplet vart stramare och stramare. Jag måste sett rätt rolig ut där jag stod ganska förtvivlad med två hundar som låg på varandra med kopplen hit och dit. Usch! När jag sedan släppte Isa och platsade henne längre bort hade jag "bara" Viggo att handskas med. Men varje gång jag röt till Viggo (annars fanns jag inte) trodde Isa att det var till henne och kom krypandes, och så började det om på nytt.

Efter mycket om och men kom vi iaf iväg. Isa slappt gåendes långt ut på flexikopplet och Viggo kors och tvärs där det luktade som bäst. Och samma sak här, när jag sa till Viggo att exempelvis gå på en sida eller gå runt lyktstolpen, vände Isa och gjorde som jag sa, vilket då resulterade i att det blev ännu värre. Haha, inte klokt vad det måste sett roligt ut!
Men efter ett litet tag gick det mycket bättre! Båda hundarna var nog lite nödiga och efter ett tag lugnade de ner sig och vi fick en ganska fin kvällspromenad runt skälby. Kanske ska tillägga att det finns ungefär hundra kaniner där denna tid, så valet av runda kanske inte var det bästa. Jag som tycker att Isa är stark när hon drar efter en kanin, tänk då att ha en ännu värre i andra handen som drar åt samma håll.
Så jag var lite svettig när jag kom hem. Kanske inte ska skylla allt på hundarna. Jag hade faktiskt precis kommit hem från ett väldigt jobbigt gympapass när jag fick messet från Johanna, så lite eftersvettningar var det nog också!

Nu ligger dom så fint här hemma på var sitt håll, Viggo under mina ben vid datorn och Isa på sin plats i vardagsrummet. (Bara för att jag skrev det gick Viggo iväg till Isa, typiskt!)

En inte så avslappnad bild efter promenaden (tror Viggo spanar in fiskarna):
image120

Isa till sjukhuset

Idag vart det inte alls som vi planerat. När vi tränade tillsammans med Johanna och Viggo på förmiddagen var det för det första supervarmt fastän regnet hängt i luften hela morgonen. Sedan såg jag hur en morotsbit satt fast i Isas framtand på underkäken när hon flåsade upp mot mig med tungan hängandes ut. När vi tittade närmare såg vi at hela tanden var delad och det var där emellan som morotsbiten satt. Jag ringde till Läckeby och fick en akuttid samma eftermiddag. Hade det varit en vanlig dag hade jag nog väntat, men eftersom det är midsommarhelgen nu var det skönt att kolla upp med detsamma så man inte behöver åka in midsommardagen eller nått. Först trodde jag att hon bitit sönder den när hon blev rädd för katten igår, men hon har inte fått nån morotsbit efter det, så den måste ha suttit längre. Och jag som tycker att jag kollade ordentligt i munnen igår, men såg inte den lilla tanden.

Veterinären tittade och konstaterade att en flisa satt löst på framsidan av tanden och att det satt löst hela vägen ner i tandköttet. Hon tog bort den lilla morotsbiten och vaccinerade Isa på en gång. De hade haft tid att ta bort den idag, men eftersom hon har ätit inom 12 timmar så ville de inte söva henne. Så det blev den 3:e juli istället, kanske inte den bästa dagen, men iaf. Om "pulpan" blottas när de tar bort flisan finns risken att de tar bort hela tanden. Då får vi se om vi kan ställa ut henne eller hur det blir. Usch så mycket strul!
Isa verkar iaf må bra och hon äter och dricker som vanligt, och det är väl det som rälknas.

Usch för katter...

...säger Isa. Idag har hon nämligen blivit påhoppad av en katt, två gånger! Det var när vi var i stallet och hon var utanför och lekte med Atlas. Troligtvis tröttnade hon på Atlas och sprang in efter mig i sadelkammaren, något som jag inte la märke till. På väg in till sadelkammaren hoppas katten på henne i ansiktet och Isa tjuter högt. När hon sedan ska sprnga förbi katten åt andra hållet hoppar den på henne igen! Det såg hemskt otäckt ut och jag var jätterädd att den skulle klösa henne i ögonen. Isa vart jätterädd och sprang och gömde sig lite under bilen. Jag öppnade snabbt bilen som hon hoppade in i. Stackarn. Men det syntes ingenting, inga rivmärken eller någonting, så jag tror det gick bra ändå. Men hennes syn på katter kommer definitvit att ändras. Hon som varit så duktig med dem, inte brytt sig om dom nånting när man möter en katt på promenad. Nu kommer hon säkert vara rädd för dem eller bli aggressiv mot dom.
Det jag inte visste var att katten hade kattungar i rummet bredvid, då hade jag såklart varit mer försiktig.Så det var inga fina minnen hon fick därifrån idag, får se hur hon reagerar när vi åker dit imorrn igen. Då ska hon bara få vara på gården och springa.

Innan detta var hon jätteduktig i stallet. Hon sprang inte fram till Atlas som satt kopplad längre bort vid huset. Och när jag skulle gå ut med Ninja på banan så satte jag fast henne vid ett träd där hon låg och väntade på mig utan att säga ett ljud.
Ninja var för övrigt jätteduktig idag. Lite svårt att få henne att trava runt mig då hon gärna kommer in till mitten och ställer sig vid en (hon är ju en westernhäst och tränad så). Då hon verkade lugn idag så hängde jag på henne en del medans jag försökte få henne att gå framåt. Hon är så lung och fin, snart kommer jag nog sitta upp helt och se hur det fungerar med hjälperna.

Igår hade vi även träning på Eéa igen. Vi tränade linförighet, ställande och framförgående.
Framförgående tycker jag är ett märkligt moment, som inte är vidare roilgt att träna. Men linförigheten fungerade jättebra! Tränade inte så länge på det och belönade mycket, coh då hade vi finfin kontakt igen! Ställandena fungerade också jättebra igår. Körde även en budföring som även den gick bra, men det var ju inte så konstigt iom att Isa numera älskar Eéa.

Ninja i stallet efter vårt lilla träningspass
image119

Busy Day

Idag har jag hunnit med en massa saker. Mötte upp Johanna ca kl 10 och åkte till saxnäs för att sola de gånger solen kom fram bakom molnen. När molnen var för stora fick hundarna bada och ha kul, och när solen  kom fram igen återgick vi till vår filt. Var mycket mer sol än väntat! Hundarna hade superkul i vattnet och busade med varandra och Johanna. Lite osmidiga är de i vattnet och man blir nästan lika blöt själv, men man får skylla sig själv som går i.

När det började regna tog vi vårt pick och pack och åkte till köpstaden för att luncha och eventuellt shoppa lite. Jag behöver ett par nya skor till jobbet i sommar, gympadojjor är allt för varmt! Hittade dock inga skor som kändes sköna, så vi hamnade på HM istället (konstigt). Där hittade jag massor av skoj och blev av med X antal hundringar, (snart måste jag skärpa mig! Har kommit in i en ond cirkel). När jag stod i provhytten blev det plötsligt becksvart. Elektriciteten fungerade inte i hela centrumet! Och där stor jag och skulle försöka få på mig alla kläder och få med mig mina saker ut. Stressigt värre, trodde att det brann eller nått först. Så restaurangen var ju såklart också stängd och vi hade lite småbråttom då jag skulle till jobbet på eftermiddagen. Så det blev en lunch på hembageriet i färjestaden, trevligt det med!

Sen var det hem och byta om till arbetskläder och iväg till jobbet. Där var det full rulle hela em/kvällen. Väl hemma igen hade Isa varit ensam ganska många timmar, så hon hade ju återhämtat sig efter förmiddagens bravader. Så jag och Johanna (igen) bestämde träff efter maten och gick tillsammans upp till bruksan. Där började vi träna lite lägganden från stå och det gick väl lite sådär. Sen tränade vi linförighet vilket verkligen var en katastrof idag! Kontakten är som bortflugen bitvis och hon förstår inte varför jag inte har någon kontakt med henne. Jobbigt läge, eftersom detta moment har känts bra förut. Jag måste se upp så jag inte tränar sönder momentet heller, för jag märker redan att hon tycker det är mindre intressant nu. Hmm, får klura på hur jag ska göra...

På vägen hem från bruksan fick hundarna springa lösa och busa lite. Vi blev fast vid en liten backe med högt gräs där Viggo absolut skulle lägga sig platt på mage och rulla runt i det långa blöta gräset. Tog lite bilder men det vart inge bra eftersom det var skymning ute. På en ser man dock hur nöjd han ser ut:
image115

Bilder från förmiddagen
image116
image117

Flaxöra
image118

Söndagsträning

Har hunnit med en del sen sist. Har bla tränat i fredags med Johanna och Viggo, som avslutades i badning av hundar och en smaskig middag och pyssel på kvällen. Supertrevligt som vanligt! Träning tycker jag gick bra. Har tappat gnistan lite nu när det bara är "småsakerna" som ska justeras, men det är bara att kämpa på. Det svåraste tycker jag är att veta vad det är exakt som måste justeras. Vi körde lite budföring också. Det gick bra och Isa hade hög fart, måste dock träna lite mer på det för att det ska sitta.

I helgen har det varit jobb som gäller för både matte och husse så Isa har varit ute på promenader med Sara båda dagarna. Igår var det dessutom husses födelsedag, så vi hade ltie folk över på grillning. Då var även Boo här som busa lite med Isa. Kvällen var trevligt trots det dåliga vädret och ansvarsfull som jag är gick jag inte ut utan gick om la mig när gästerna gått för att klara av morgondagen (nästan en vuxenpoäng till mig!)

Så idag har vi haft vårt sista "extratillfälle" på tävlingskursen. Och gud vad alla har läst oss på dessa tre gånger! Stora applåder till Anki och Sonja som hjälpt en hel grupp så mycket på några timmar! Idag hade vi en liten "uppvisning" där var och en fick köra så mycket vi kunde i LK1 och de övriga stod och kollade på och kommenterade.
Vi hade startnummer två och fick med andra ord nästan köra direkt, vilket nog bidrog till vårt "resultat" som inte var det bästa. Vi började med linförigheten och kontakten var nån helt annan stans (vid tävlingsledaren och de övriga gruppmedlemmarna). Men jag bör dock tillägga att jag som sagt jobbat hela helgen och sen kom jag hem, bytte kläder och satte Isa i bilen. Där fick hon sitta medans vi hade teori inne i klubbstugan och sen var det ut och göra linförigheten direkt.
Ställande och läggande under gång gick jättebra! Dock måste jag ta bort mina "halvhalter" när jag kommenderar, men det är ju bara för att jag är osäker om hon verkligen kommer att stanna.
Vi hade en annan intruktör som var tävlingsledare idag som såg lite saker jag måste jobba med.
Det jag ska träna på nu är:
Apporteringen: Inga omtag och jag ska kunna hålla i apportbocken utan att hon släpper den, måste alltså träna mer "loss".
Inga sneda sättanden. De sa att hon nästan har det inprintat i skallen att sätta sig lite snett för att sen korrigera det själv, vilket inte är bra alls. Det är bättre att jag då hjälper henne med handen för att sätta sig rätt hela tiden. Viktigt att backa mycket här så vi får det rätt från början.
Att kommendera fot utan att titta på henne, vilket tydligen bli ett dubbelkommand på tävling. Idag provade jag att säga fot när jag tittade rakt fram, och hon fattade ingenting.
Sen har jag massor av saker för mig med axeln och handen osv, men det är sånt man inte ser själv, så det är svårt att träna på. Men nu har jag iaf ett mål med träningen igen, vilket är roligt!



Härlig ledig dag för Isa och familj

Igår var hela famlijen lediga. Vi fick en liiiten sovmorgon till 9 och sen steg vi upp med målet att åka till Öland och sola och bada i Saxnäs dit Marcus åkte förra veckan. Under tiden vi gjorde oss iordning kom det några enstaka moln över oss, men optimister som man är så fortsatte vi packa väskorna och kylväskan. När vi väl kom över bron till Öland hade molnen tätnat mycket och blivit allt mörkare. Även blåsten hade tilltagit. Fortfarande hopphulla åkte vi till saxnäs där det var nästintill öde, inte en enda bil på parkeringen. När vi kom ner till stranden förstod vi varför. Mörka tunga moln över hela himlen och storm i havet. Isa tyckte dock att det var trevligt och lekte för fullt i vattnet. Det var lite svårt att få in henne igen då hon inte hörde vad vi sa när det blåste så mycket. Efter ett litet tag blev det allt för kallt för mig och Marcus och vi drog oss mot färjestaden och köpstaden, där vi shoppade lite istället. Tiden gick snabbt och vid halv två åkte vi ut till Johannas jobb och mötte upp henne och Viggo. Nu hade äntligen solen kommit igenom molnen! Blev en liten picknick och hundarna fick busa och bada lite innan vi drog oss in mot färjestaden igen. Här skulle det spelas golf! Fantasigolf.. Lite som minigolf fast på "riktiga" banor, skitskoj! (Trots att jag var rysligt dålig). Hundarna var välkomna att följa med, men vi satte fast dom i utkanten under några träd i skuggan. Dom skötte sig jättebra där och ingen sa ett ljud.

Efter det här var det dax för Johanna, Viggo och Marcus att åka hem medans jag och Isa fortsatte vår kos mot stallet. Egentligen skulle jag ridit i tisdags, men eftersom vi hade träning då så åkte jag dit denna dag istället. Isa var väldigt trött vid det här laget men vaknade till när hon fick se Atlas, sin älskade lekkramrat från valptiden. De har endast träffats nån enstaka gång sen jag slutade rida Rizza innan förra sommaren, så det var spännande att se hur de fungerade ihop nu. Det var inga problem överhuvudtaget, såg likadant ut som det alltid har gjort.
Sedan träffade jag Ninja lite närmare, har hälsat på henne i hagen, men inget mer. Det är henne som jag ska pyssla med i sommar. Hon är en paint på 5 år som M håller på att rida in nu, och jag ska väl hjälpa till lite också. Jättesnäll och söt var hon! Isa var dock mer skeptisk och höll ett gott öga på oss när vi stod i stallgången och pyssla. När jag skulla kratsa hovarna (något som Ninja inte gillade så mycket) blev det för mycket för Isa. Hon satt och pratade konstant och höll på att överrumpla mig med pussar när jag kom tillbaka till henne levande.

När jag longerade Ninja fick Isa sitta i bilen, och hon hoppade mer än frivilligt in och la sig ner direkt, supertrött! När jag kom tillbaka från banan igen och släppte ut Isa från bilen var det motvilligt hon hoppade ut, sen snabbt in igen. Det är inte ofta hon är så kär i bilen! Vi begav oss iallafall hem rätt snabbt efter det så Isa fick sova lite efter en lång dag. Kvällen fick hon spendera själv då vi befann oss med ett gals vin i handen på larmtorget.
Vilken dag, kan inte bli bättre! =) (Trots det superdåliga vädret på förmiddagen)

Idag har Isa varit med mig och Sara och åkte inlines. Vi åkte rätt långt och Isa var jätteduktig! Hon fick bada lite på vägen så hon orkade med hela vägen. Snart kommer Syster med familj hit igen och åkte vidare uppåt imorrn. Ska bli trevligt att se dem igen. Tjingeling sålänge!

Isa tyckte det var skönt i vattnet trots det dåliga vädret
image108

Viggo och Isa vid Johannas jobb
image109
image110

Johanna på golfbanan
image111

Vinnaren av dagens golf
image112

Viggo villa följa med oss till stallet och hoppade fint in i vår baklucka
image113

Ninja
image114

Mer besök och lite träning

Efter att ha jobbat i helgen kom systeryster med hennes karl och barn hit. Tyvärr krockade ankomsten med min tur till borgholm för hundkurs, men de fick spendera några timmar utan mig på kvällen. Väl framme på klubben på Öland var det supertrevligt där med i den helt underbara sommarkvällsvärmen.
Träningen inledde vi med en platsliggning som gick alldeles utmärkt för allas del, superbra!
Sedan vart vi faktiskt kommenderade allihop, UTAN hund! Det var toppen nyttigt! Vi lärde oss allt hur vi ska gå med benen för att lättast få en följsam hund osv. Jättebra verkligen! För ska man behöva tänka på det samtidigt som hunden är vid sidan blir det nästan lite för mycket.
Sedan tog vi en fika och fortsätta sedan med momenten hopp och inkallning, samt framförgåendet i brukset. det var intressant och känns nästintill omöjligt att lära sig hela momentet. Åkte dock hem efter detta moment då jag kände att jag ville hem till min kära familj.

Måndagen spenderades mestadels på skälby gård med barnen som förtjust lekte i lekparken och kollade på alla djuren. Jag och syster med den yngsta hann även förbi stan för lite shopping. Köpte lite gott och blandat, bla en bikini och en sommartopp, som faktiskt var så lång som en vanlig topp och inte en kort klänning (barnavdelningen är toppen ibland). På kvällen grillade vi gott och drack vin på balkongen (samma som kvällen innan, blir mycket vin på sommaren)... ;)

Idag har familjen dragit vidare till öland men kommer tillbaka till kalmar igen på torsdag. Jag har varit på en alldeles underbar HLR-utbildning på barn hela dagen och gud så mycket jag har lärt mig! Efter detta var det bara hem och hämta hunden för att bege mig till skälby för träning med Eéa och 4 stycken till jyckar, däribland viggo och Johanna. Vi tränade lite linförighet och kontakt, och jag märkte direkt att Isa tyckte det var konstigt att inte vara på en "riktig" plan och träna. Jättenyttigt!
Vi tränade att ha hundarna nära nära varandra medans vi gjorde olika saker, nått som Isa inte är så jätteförtjust i. Hon känner sig en aning trängd tror jag, men gör allt man säger efter en extra sekund med betänketid.
Idag märktes det att hon var trött, dels pga av den enorma hetta och dels pga att det varit fullt hus i 2 dagar här hemma. Men hon skötte sig bra som vanligt, var nog mest matte som gjorde fel efter en lång dag och ingen middag i magen.
Imorrn ska jag äntligen vara lite ledig på Öland =) Isa ska busa med Viggo och vi "vuxna" ska spela lite "golf" och ha det gött, härligt!

Uppdatering med bilder

Har haft fullt upp och inte hunnit skriva nått i bloggen, kan bero på att vi inte tränat så mycket den här veckan. I måndags gick jag och Emma en långpromenad bortåt Tyska bruket och stannade till lite vid bruksan för att köra lite snabba lägganden. I tisdags skulle det tränas, men det hanns inte med helt enkelt. Istället hade Isa en riktig badardag, men flera simturer. Då var hon en lycklig hund! På kvällen hade vi picknick vid slottet och fortsatte kvällen på en uteservering, men Isa fick stanna hemma då.
I onsdags kom mamma och pappa hit, och innan de anlände till Kalmar gick jag till bruksan för ett träningspass. Tjii fick jag, trots att det var rätt tidigt var det säkert närmare 30 grader på plan och det gick inte att vara där, så det var bara att traska tillbaka och planera in träningspassen på kvällarna istället. När föräldrarna kom gick vi istället en långpromenad förbi stan och vidare ut vid havet, där Isa fick ett välförtjänt dopp. På kvällen grillade vi hemma hos oss och satt på balkongen hela kvällen, myspys!
I torsdags bar det av till Öland. Vi hade flera stopp, men huvudmålet var Ölands norra udde och långe erik. Isa var givetvis med på äventyret och satt så fint bak i mammas och pappas bil. Vi stannade även till i byxelkrok för att luncha vid kusten, borgholm, stallet och en outletbutik. Väl hemma igen var det bara att byta kläder och vila lite för att sedan bli bjudna på restaurang på kvällen. Vilken lyxdag! Tack snälla föräldrar! =)

Som det låter så har det inte hunnits med någon kvällsträning. Men idag ska det blir av! Japp, fredagskvällen ska spenderas på brukshundklubben. Behöver nog vänta ett bra tag innan solen svalnar av lite, det är otroligt hett idag.
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna.

På väg mot vattnet
image101

Snart där
image102

Äntligen! Och så mycket vass det har kommit!
image103

En liten simtur vid Ölandsbron
image104

Hela familjen på Ölands norra udde (förutom jag)
image105

Isa bland alla fina stenar, vissa fick följa med hem till dekoration
image106

image107

Vart tog energin vägen?

Det var inte länge mitt "sommarlov" varade. Har jobbat varje dag sen vi slutade skolan. Men det blir gött med pengar. Detta har gjort att min träningsenergi som annars är så stark försvunnit lite. Var duktig och åkte till bruksan innan jobbet på fredagen, nått jag hade ställt in mig på. I lördags hann man inte mer än att åka hem och byta till festkläder, var ju lite sista helgen innan alla åker hem, antingen för att jobba hemma eller för några som åker på USA-resa i tre veckor (AVIS).
I söndags hade vi ett extra kurstillfälle med Anki och Sonja. Jag var ruggigt trött efter att ha mkt att göra på jobbet både fre,lör och sön och kände verkligen inte för att sätta mig i bilen direkt och åka till Borgholm. Jag tog mig iaf i kragen och begav mig uppåt. Väl framme var det såklart kul och väldigt givande. Jag fick en tia på linförigheten förutom att hon satte sig snett en gång. Kul att höra! Sen började vi med läggandet igen, ska byta ut ställandet mot det nu. Isa var skitpeppad och verkligen träningsglad efter att jag inte varit hemma mycket på några dagar. Istället har hon varit tillsammans med lektant Sara och njutit, Isa älskar verkligen henne!
Så idag ska jag träna vidare på de snabba läggandena.  Måste bara få tillbaka energin först. Det är jobbigt att behöva ta sig i kragen varje gång man ska iväg och träna. Har nog mycket att göra med att jag oftast tränar själv nuförtiden, ibland är det skönt, men tråkigt på sina "pauser". Dessutom behöver man alltid folk att bolla ideér med. Men det är svårt att samträna när alla antingen jobbar eller åkt hem eller har en hund som har valpat.
Men det är bara att ta tag i sig själv! Ska verkligen försöka kunna vara med på torsdagsträningarna!