Måndag

Idag har Isa tydligen hoppat från bryggan igen - vi har ju hört av diverse människor att hon gjort någon enstaka gång (bland annat när Sara och Karin passat henne), men hussen och matten får aldrig i henne från bryggan. Då hittar hon alltid nån bergsknalle hon kan gå ner i istället - knashund.

Idag åkte jag tidigare från jobbet för att jag och Marcus skulle gå på förarhandledningskurs (jo, det verkar som att körkortet kommer igång för Marcus del nu), så jag mötte upp Matilda och hundarna direkt när de kom tillbaka från dagens strand-häng. Kursen på trafikskolan tog mycket längre tid än jag trott, så Isa fick sova ostört i lägenheten när vi var borta. Detta skulle naturligtvis utnyttjas då hon för en gång skulle inte var helt död på kvällen. Så vi åkte en sväng till klubben för lite träning.

Trots att jag kom väldigt sent så var det mycket folk där - härliga sommarkvällar! Efter Isas supertagg i fredags hoppades jag på en givande träning, men icke. Isa var trött och ville mest mysa. Såfort jag belönade i form av kel och klapp la hon sig på mig och burrade in sig - jättemysigt visserligen och inte så bra för träningens skull. Vi tränade iaf lite apportering med metallapporten och kryp. Krypet såg fint ut tycker jag, men nu ska jag fokusera på att hålla positionen då hon har en tendens att flytta sig ifrån mig. Sedan blev lite till mys och lite pälsvård istället.. Det var ändå hur mysigt som helst att få umgås lite med henne på tu man hand - det händer sällan numera. Och vilken kväll det har varit - hade bara korta shorts och linne på mig trots att klockan var 22!


Hemma igen!

Nu är vi hemma igen efter en helg i riktig högsommarvärme ute i skärgården. Vi åkte som sagt ut direkt efter jobbet i fredags och tog båten hela vägen från stan till Nämdö (med byte i saltsjöbaden). Det var en underbar resa ut, men visst tar det lite längre tid än vanligt.

Det har varit så varmt så vi har mest legat nere vid bryggan för att "överleva". Isa har visat mindre bra sidor i helgen i form av exempelvis skall (som annars aldrig förekommer) och mycket pip och prat, speciellt när vi ligger och solar och inte "aktiverar henne". Hon som alltid brukar kunna hänga nere vid stranden helt själv hur länge som  helst. Men det är som mamma säger ; dagisbarn behöver ofta stimuleras ;)
Jag tror att hon har varit så glad hela helgen för att vi är tillsammans, inte jobbar och är ute på landet, för jag har uppfattat skällandet/pratet som "pepp". Vi får se hur det utvecklar sig, förhoppningsvis tar hon inte efter fler olater av de andra hundarna.

Denna veckan hoppas jag att vi båda är lite piggare på kvällarna efter jobb/dagmatte, så vi kan träna lite. Jag körde lite lydandsövningar i fredagskväll, men hon var lite för taggad och tappar därför koncentrationen lite.

Isa på sin favvoklippa

Isa på kollo

Snart en vecka med jobb har gått - och jag förstår inte hur hundägare klarar av det?? Jag seeeer ju knappt min lilla tös! Lämnar en dötrött hund kl 7 på morgonen och hämtar en ännu tröttare hund kl 18. När hon kommer hem stupar hon i säng direkt, och så går det runt runt. Men huvudsaken är väl att hon har det bra - och det har hon verkligen! Hon är väldigt omtyckt av alla (såklart!) och Matilda (dagmatten) har legat nere på stranden varje dag den här veckan, så Isa har roat sig med att gräva gropar och simma som bara den. Jag ser det som att Isa är på kollo, och jag blir glad när jag ser att hon är glad.

Förhoppningvis vänjer hon sig så småningom med detta liv så hon blir lite piggare på kvällarna - annars funkar det ju inte.. Jag kan ju inte ha en hund som inte orkar träna nånting, då kommer vi ju ingenstans! Jag tröstar mig med att hon ändå inte uppskattar att träna i denna värme och vill ändå bara vara vid vattnet... sen måste jag erkänna att jag inte skulle orka träna efter jobbet den här veckan- jag är såååå trött! Det tar på krafterna att gå upp innan kl 6 och komma hem halv sju varje dag - men roligt är det och jag stormtrivs på jobbet! =)

Imorgon ska vi åka tidigt till jobbet och Isa ska följa med Marcus till hans jobb, för att sen gå lite tidigare och hinna med en båt ut till landet efter jobbet. Ännu mer bad till en nöjd hund väntar =)
Njut av vädret - det ska jag göra i helgen! =)


Gräva är roligt =)


Bilder från midsommar

En arbetsdag är avklarad och allt har gått finemang - Isa verkar stormtrivas ute på Ingarö på dagarna. Nedan följer lite bilder från helgen.








Midsommarlunch på vår veranda


Midsommarstång på vår äng




Chili och Isa


Festival på baksidan


Alla på väg hem


Hemma igen

Vilken helg det har varit! Hela veckan har kretsat runt vår midsommarfest och vi kan nu konstatera att det blev superlyckat även i år =) Men såklart supermycket att göra så nu är vi riktigt trötta här hemma. I fredags kom det ut över 50 personer till Kalkberget som blev bjudna på sommarlunch, resning av midsommarstång, grillning och fest hela natten. Jag har fortfarande träningsvärk efter dansen ;)

Isa hade det lite jobbigt på midsommarafton eftersom det var så mycket folk, men klarade det ändå bra. Hon var med oss nästan hela tiden förutom på  kvällen då hon fick vara hemma med mamma och pappa och deras gäster. Sedan har hon mest gått runt och ätit käk som hon hittat runtomkring - det fanns verkligen rikligt av det.

Hon har fått för sig att rymma lite från tomten i helgen också. Våra grannar hade exempelvis en goldenhane med sig ut som hon var och hälsade på några gånger. Tror det var lite i protest mot att hon var lite "bortglömd" just denna helgen. Hon har även lärt sig krypa under vår grind till stugan, så nu måste vi bygga om den lite.

Det här med att åka motorbåt gick snabbt att vänja henne vid. Ikväll när vi åkte hem hoppade hon smidigt ner i båten (det är en ganska krånglig stege som hon varit rädd för) och satte sig på "sin" plats.

Imorgon börjar vårt nya liv, med heltidsjobb och dagmatte. Vi får se hur det går, ska bli både kul och lite jobbigt. Har massa bilder från helgen med det går inte att ladda upp dem nu av nån konstig anledning, så det får komma en annan dag!


Redo inför midsommar

Isa märker att det håller på att hända saker här hemma, men väskor och prylar som står överallt. Jag håller på att fixa det sista inför midsommarfirandet ute på Nämdö. Jag ska iväg och handla det sista snart och ska sedan försöka få plats med allt i väskorna, och sen när Marcus kommer hem bär det av! Vi kommer att bli ca 50 pers i år och det kommer säkerligen ytterligare fler folk framåt kvällen, så håll tummarna för att det inte ska börja regna.

Imorse åkte vi tidigt till klubben för att hinna med ett kort träningspass. Vi fokuserade på inkallning med läggande och fortsatte på framförgåendet och krypet. Egentligen tycker jag att dessa korta men intensiva passen är bäst, det blir väldigt effektivt. Därefter åkte jag förbi veterinären och vaccinerade henne, där hon fick nån ny vaccination som skulle tas genom näsan. FY så obehagligt sa Isa och drog bort huvudet snabbt. Så skötaren fick hämta en till dos och prova igen, och då gick det mycket bättre! Jag passade även på att väg Isa när vi var på kliniken, där displayen visade 22,8 kg! Hon som alltid vägt 25-26kg! Veterinären tyckte gott att hon kunde gå upp nått kilo.. (jag som tyckt att jag varit så duktig som kunnat hålla hullet på henne efter kastreringen, inte så konstigt att hon alltid är hungrig).

Efter detta ringde telefonen med ett trevligt samtal - jag har fått jobb på SVTs tevearkiv i sommar =) Ansökte i måndags, intervju igår och besked idag. Åkte direkt in och skrev kontrakt nu på dagen och börjar på måndag heltid - snabba puckar. Hur det löser sig med Isa återstår att se, men på nått sätt så fixar vi det säkert på ett bra sätt =)

Trevlig midsommar!


Sol och träning

Idag kom äntligen solen, på husses födelsedag och allt :) Jag var uppe i ottan för att hinna upp innan Marcus vaknade, för lite skönsång och paket. När han sedan åkte vidare på jobbet åt jag en långdragen frukost och cyklade sedan iväg och la ett spår till Isa. Det är lite svårt att hitta spårskogar nu när jag övergett fältspåret lite, men jag cyklade ner till Lemshaga och la ett spår i skogen som sträcker sig mot Värmdö BK. Sedan hämtade jag Isa, och traskade tillbaka till skogen. När vi kom fram hade spåret legat ca 1 timme - perfekt.

Trots att Isa sprungit av sig ordentligt innan och värmen (!) som faktiskt kom smygandes när solen sträckte sig högre upp på himlen, var hon lite övertaggad i början. Spåret var ca 500 meter med 6 apporter och med olika terräng i form av blåbärsskog, berg och träsk. Jag gick även på och över många stigar och korsade i slutet en större väg, så lite klurigheter fanns det. Isa spårade fint fram till första apporten, lite för snabbt dock vilket resulterade i lite slag, men ändå godkänt. Vidare till apport nummer 2 slog hon en del (träsket) och gick rakt igenom vattnet medans jag hade rundat det. Det resulterade i att hon missade den apporten. Men ju längre vi kom i spåret desto bättre gick det (och långsammare), så de sista 4 apporterna är jag jättenöjd med, framför allt den sista sträckan som korsade vägen.

På vägen hem igen träffade vi en liten blandishane som ville leka. Isa tyckte att han var ganska kul, och vi tog sällskap en bit. Dom var också med oss när Isa fick sig en simtur, men hon verkade tycka att det var ganska skönt att han inte vågade simma efter henne =) Träffade förresten en liten labbevalp här ute på innergården igår som Isa busade länge och väl med, kul att se att hon har barnasinnet kvar!

Ikväll åkte vi ut till Ingarö för att träffa Karin som var där och hälsade på. Tyvärr hade hon inte sin hund Elsa med sig, men det blev trots det ett kärt återseende för Isa - Karin är ju en hyvens tjej =) Vi gick en promenad och Isa fick återigen bada (det finns ju vatten överallt här!). Det var himla trevligt, saknar ofta mina kalmartjejer!


Isa spanar när jag packar ihop sakerna efter spåret (från mobilen)

Ihållande regn

Här var det dåligt uppdaterat.. det som kännetecknat de sista dagarna är ihållande regn- supertrist. I fredags när jag jobbade var Isa hos sin nya dagmatte för första gången ute på ingarö. Det kändes lite konstigt att lämna henne ensam på ett helt nytt ställe, men jag såg att hon sprang in i stallet med viftandes svans efter att hon se mig försvinna i bilen, så då kändes det bättre. Det hade iaf gått jättebra och Isa hade varit mycket fokuserad på vattenslangen när hästarna skulle få vatten - vilken dröm för Isa ;)

Helgen har bjudit på massa festligheter och vi har haft besök av Emma. Detta har dock resulterat i rätt sega dagar både lördag och söndag, men det har varit så himla tråkigt väder så Isa verkar inte tycka att det var någon hit att vara ute heller. Emma och jag gick en långprommis igår kväll och vi var precis genomblöta när vi kom hem, trots regnställ och gummistövlar - regnet hittade in i alla sömmar och vrår.

Idag tog jag dock nya tag och åkte upp till klubben mitt på dagen. Vi gick en promenad först och tränade sen lite lydnad. Idag fokuserade vi på framförgåendet, där vi började om helt från början igen, apportering och krypet. Apporteringen blir lite lekfull när hon får upp farten, men jag vill hellre ha glädje i momentet än tvärtom. Krypet gick okej, men rumpan var lite för hög. Det var precis som att hon kom på att det går fortfare om hon inte är helt nere på marken.. =)


Fin vårdag i kalmar 2007

Sista dagen med rosen

Kom precis hem från stallet, där jag red Rose för sista gången. Hon flyttar till norrtälje imorrn på bete och sen vet jag inte var hon kommer att befinna sig. Jag har ju vetat det hela tiden, men det känns ändå trist när dagen är kommen. Hon är en sån fruktansvärt snäll och okomplicerad häst som alltid gör sitt yttersta för att vara tillags.

Denna dagen har i övrigt annars sett precis likadan ut som gårdagen för mig, med jobb hela dagen och sen stallet på kvällen. Isa har dock varit med husse på jobbet idag, där hon har kunnat slappnat av bra. Hon fick följa med mig på ridturen nu på kvällen och var inte riktigt lika trött som hon varit de andra kvällarna. Det börjar sprätta lite i min träningsnerv nu när vi inte tränat på flera dagar. Jag börjar så smått inse att det kommer att bli tufft att hinna med heltidsjobb, häst och hundträning i framtiden, men eftersom alla tre är ett måste för mig så löser det sig nog. Imorrn är det jobb som gäller hela dagen och sen kommer Emma och hälsar på i helgen. Kommer att bli superkul med massa festligheter! På söndag är det sedan kalas för husse och SEN ska jag träna hund.. längtar redan =)


På äventyr

Igår hade vi en händelserik dag och Isa gjorde dessutom en väldigt god gärning. Jag börjar från början.. Jag hade bestämt träff med Lisa på morgonen för lite promenad och träning innan vi skulle och titta på ett eventuellt ställe där Isa ska vara på dagarna. Vi åkte ut till Ingarö och började traska längs skogen. För att  underlätta navigeringen höll vi oss under ledningarna och la också spår utifrån denna. Lisa började lägga mitt spår som blev ca 500 meter med 6 apporter i varierad terräng. Jättebra träning för Isa med dels andra apporter, annan spårläggare, lite längre än vanligt samt terräng hon sällan eller aldrig har spårat i (typ berg). Under tiden försökte jag hålla hundarna i schack, en viss Loi tyckte det var onödigt att bli lämnad med oss.

Efter ett tag kom Lisa ut från skogen lite längre bort och det var dax för mig att gå Lois spår. Det skulle vara ca 350 meter långt med 4 apporter. Jag hade en finfin plan där jag skulle ha två vinklar och slutet längre ner i skogen, också vid ledningarna. Jag började gå och var mycket fokuserad på att snitsla på lagom avstånd, räkna steg och lägga apporterna. Till slut hade jag gått ganska långt och var tvungen att lägga slutapporten, men någon ledningsallé syntes inte till. Jag gick och gick men kände mig mer och mer vilse. Efter ett tag ringde jag Lisa och sa att jag virrat bort mig och att hon skulle ropa - hörde dock ingenting. Jag hann bli lite stressad efter ett tag, men som tur var hörde jag en lastbil på vägen långt borta och kunde gå efter den. Slutligen kom jag fram till ledningarna men ca 1 km från där jag gick in. Det var en svettig Hanna som kom tillbaka från det spåret och konstaterade att det var tur att vi båda hade mobiler med oss.

Det var nu lagom tid att gå Isas spår (trots att jag var så slut att jag skulle kunna lägga mig i regnet och sova lite). Isa drog som bara den mot början och jag trodde att upptaget av spåret var givet. Men det verkade som att hon missade spåret helt, för i början gick hon bara och slog. Men sen fick hon upp spåret och då gick det väldigt bra med tanke på att det var så mycket nytt. Lite för hög fart och lite för ivrig vilket resulterar i lite hög nos emellanåt, men hittade alla apporter klockrent.

Efter detta var det dax för Lois spår och vi gick en bit bakom hela tiden. Loi jobbade på och hittade pinne efter pinne, men ca 30 meter innan spårslutet vinklade han av helt och spårade säkert vidare åt ett annat håll. Några minuter av förvirring hos mig där jag tänkte att "gud va fel jag tänkte när jag la spåret". Men sedan såg jag spårslutet rakt fram och sa lite försiktigt till Lisa att han gick åt fel håll.. Inget svar och där stod vi återigen ensamma i skogen - det var satans så fort de försvann! Jag tänkte att Lisa kanske ville kolla hus Loi klarade sig ur situationen och resonerade så att det var bättre att stanna i spåret. Och vi väntade och väntade, men ingen Lisa kom tillbaka. Efter ett tag förstod jag att Loi spårade där jag gått vilse och skulle ringa Lisa. Men mobilen var borta! Jag letade och letade, men den var spårlöst försvunnen. Tur att jag hade visselpipan =) Efter ett tag som Loi och sedan även Lisa.

Vid det här laget var jag mycket upprörd över att jag tappat mobilen - lätt att hitta den när man gått vilse i en helt ny skog! Efter en vild chansning gick vi tillbaka till Lois spårstart där jag trodde jag hade den senast och jag skickade ut Isa på ett uppletande. Hon sprang runt och arbetade fint medan jag själv letade i blåbärsriset och ser i ögonvrån vad som ser ut som en markering av Isa. "Har du hittat nått?" frågar jag henne, och hon tar upp nått i munnen och springer fram till mig med den. Och det är mobilen! DUKTIGASTE TJEJ! =)

Efter detta går 4 trötta själar tillbaka till bilen och åker och hälsar på en potential dagmatte. Isa var kanske inte den roligaste hunden just då, men av förklariga skäl. Efter 4 1/2 timme kom vi hem igen, totalt utmattade, vilket äventyr!

Idag har Isa varit i stan med Benny och de har bland annat varit i Hellasgården och fiskat/badat. Imorrn ska hon få följa med husse på jobbet. Mycket släng hit och dit men så är det väl när man arbetar.


Vilken dag!

Oj, vi är helt slut här hemma, speciellt Isa. Hon har haft en hektiskt och händelserik dag idag. Först åkte hon med mig in till stan imorse när jag skulle till jobbet. Där mötte vi upp Benny som skulle ut och motionera en annan hund. Då tyckte han att Isa lika gärna kunde följa med på deras promenad istället för att ligga på kontoret hela dagen, och det var ju gulligt. Jag lämnade över Isa till honom i skanstull kl 9 och traskade sedan till jobbet. Och timmarna gick och gick och vid lunchtid fick jag ett mms där Isa och en annan golden stod badade på långholmen. Kl 15.30 kom Benny tillbaka med henne och då var hon trött vill jag lova. De hade bland annat varit i nån hundgård, badat, varit med när han ätit lunch osv. Isa slocknade direkt vid mina fötter på jobbet och efter en timme kom hussen och tog med henne hem.

Hemma fick hon sova i ca två timmar innan jag kom hem, slängde i mig några mackor och bytte om, för att sedan möta upp en goldenherre som ska flytta in i området häromkring. Jag ska evt ta med honom på lite promenader och vi skulle kolla om hundarna fattade tycke för varandra. Men båda hundarna verkade rätt trötta, så de busade inte så mycket. Det blev iaf ytterligare en 1 1/2 timmes promenad vid vattnet där både hundarna lyckligt simmade omkring.

Nu kom vi precis innanför dörren och ska äta och stupa i säng. Vi har ytterligare en hektisk dag framför oss imorrn, men det gillar vi =)

Bennys något suddiga MMS


Ytterligare ett veckoslut

I fredags åkte efter jobbet åkte jag och Marcus ut till landet där Isa redan var. Hon åkte ju ut redan på torsdag förmiddag med mamma och pappa. Det var en glad Isa som mötte oss vid båten, och det kändes såklart kul att träffa henne med, är så himla tomt hemma utan henne!

Helgen har mest spenderats ute i trädgården på landet. Det är så kul nu när vi är ute oftare och kan därför odla och sköta om huset lättare. Vi har tagit ner lite buskar, rensat ogräs, satt lite nya buskar osv osv. Superfint håller det på att bli! Isa har som vanligt strosat runt lös bland husen. Hon är för det mesta jätteduktig och håller sig på tomten, men i lördags försvann hon ett tag. Jag trodde nämligen att hon var med Marcus och han trodde att hon var med mig. Jag gick och ropade på henne och hör då en busvissling från farbrors tomt. När jag traskar dit ser jag Isa på deras veranda, där hon säkert hade varit en kvart innan vi kom på att hon var på villovägar. Jag skällde lite på henne och hon verkade förstå vad hon hade gjort fel. Hon har även varit med hussen nere vid sjön och badat, han har nämligen fått för sig att han ska börja fiska. Fiskespöt tyckte dock Isa var väldigt läskigt och underligt.

Vi kom hem från landet rätt tidigt idag och efter det har jag ridit ut på Rose runt Hålludden. Isa fick stanna hemma men fick sig en långpromenad på kvällskvisten. Jag kom hem med en svart hund, då hon kombinerat bad med rullning i en jordhög - hmmmm. Imorrn ska Isa få följa med mig till jobbet för första gången, vi har en allergiker där men vi ska testa och se hur det går!


Gårdagen

Igår fick Isa vara ensam på förmiddagen när jag jobbade. När jag kom hem blev det en snabb kissrunda innan jag packade ihop mina spårsaker och gick upp i skogen bakom oss för att lägga ett spår. Eftersom det blev förstört sist av en skolklass, ville jag vara säker på att det inte skulle upprepas så jag gick i en skogsdunge som ligger lite gömd bakom ett stort byggområde. (Inge trevligt att ha picknick där inte). Jag har aldrig gått i den skogen, så spåret blev lite konstigt. Berget som jag skulle gå uppför var mycket brantare än jag trodde, så det blev en lite bergsklättring i zick-zack för att komma upp. Sen traskade jag på och vips var jag ute på vägen igen, så det blev kanske inte så långt jag ville (ca 350-400 meter) men desto svårare terräng.

Jag gick in och åt lite lunch innan Isa fick följa med mig ut igen. Spåret hade legat över en timme när jag kom ut igen, vilket jag tror va bra då det nästan blåste storm ute. Isa tyckte iaf att det var skitkul att gå ett riktigt skogspår, men gick lite för fort, vilket jag tror beror på att det var så länge sen vi spårade. I mitten av spåret trasslade hon in sig lite men klarade sig ur situationen själv efter ett tag. Att hitta apporterna var inga problem alls (5 stycken). Efter spåret gick vi vidare i dungen och rekade terrängen, så nu vet jag hur jag ska gå nästa gång jag ska spåra där =)

Sedan gick vi en lång promenad och avslutade med lite bad för Isas del innan vi gick hem. Där mötte pappa upp oss och vi åkte med honom in till stan där vi skulle fira min examen eftersom det inte blev någon Kalmarresa i år. Isa fick vakta lägenheten sålänge, och verkade inte så missnöjd över det. Hon var desto mer missnöjd att åka buss hem sent på kvällen, men jag tycker att hon börjar vänja sig lite nu iaf.

 I förmiddags åkte mamma och pappa ut på landet och tog med sig Isa. Jag jobbar hela dagen imorrn, så det var bäst för henne. Sedan åker jag och Marcus ut dit imorrn kväll, för att spendera den sista helgen där innan midsommarfesten =) Trevlig helg!

Gammalt kort på en nöjd Isa



Regnig dag

Idag har det varit en regnig dag. Vi hann precis ut på en morgonpromenad innan det började ösa ner. Lite mysigt var det också, till en början. Jag satt inne hela förmiddagen och gjorde klart det sista med uppsatsen innan den ska tryckas (har dragit på det ett bra tag nu).

Vid lunchtid var det dax att aktiveras lite så jag satte på mig regnställlet och stövlarna och åkte till burkshundsklubben. Det har inte blivit så mycket lydnad de sista veckorna, så jag kände mig riktigt taggad! Lite trist att det spöregnade hela tiden, men träningen gick bra ändå. Vi tränade snabba lägganden (som var mycket bättre än de sista gångerna) och började lite smått med inkallning med läggande. Vi fortsatte även traggla krypet lite, där jag har svårt att få henne rak. Hon kröp liksom runt mina fötter, men har kommit på att hela tiden belöna henne från hennes vänstersida för att rätta upp henne. Sista momentet vi tränade var rutan, några skick från ett långt avstånd och några kortare men med läggande. Det gick bra och hon tycker att det är ett väldigt roligt moment =)

Min inplanerade springtur blev utbytt mot ett ridpass på eftermiddagen, så Rose ägare blivit sjuk. Inte mig emot! Isa fick dock stanna hemma, eftersom jag planerade att rida inomhus. Hon tycker inte att det är vidare roligt då...

På kvällspromenaden stannade vi till i en sommarhage och tränade vidare på krypet. Det lossnade lite och jag kunde gå upprätt ett kliv med henne bredvid mig =)


Promenad dagen i ära

Idag fyller Lisa år - grattis igen :) På eftermiddagen när jag kom hem från jobbet åkte jag och Isa upp till henne och grabbarna för att gå en promenad i det fina vädret. Det har  varit supervarmt här idag med! Vi promenerade ner till vattnet där hundarna fick bada (en mer än de andra, gissa vem?). Isa njöt som vanligt av vattnet och fnulade för sig själv medan Loi stod på kanten och försökte hjälpa till (utan att behöva gå ner i vattnet givetvis).

Hemma hos Lisa blev jag sedan bjuden på fika - fruktsallad och glass blev det, vilket är en riktig höjdare =) Vi började med att sitta i skuggan men blev faktiskt tvungna att flytta ut i solen då det blev lite kallt. Där satt vi ett bra tag och pratade om allt möjligt medan hundarna busade i trädgården. Åå, va man vill ha trädgård när det är sånt här väder! Tur att man har vänner med trädgård, tack för idag!

Isa har sovit nästan hela kvällen, men vi har hunnit med lite pälsvård och putsning. Nu verkar hon dock somnat för kvällen och sover som en stock under vardagsrumsbordet.