Fredag

Så var det fredag igen, och var tog denna veckan vägen? Jag har visserligen hunnit med massa skoj, men mindre med uppsatsen. Idag har jag dock varit och intervjuat min förhoppningvis nästa sista intervju. Vi har även varit och shoppat idag igen. Ekonomen i familjen (jag) har sagt nej till ny TV förrns vi har en säkrad inkomst. Och iom att Marcus har fått jobb nu, så var han inte sen med att övertala mig. Så nu har vi en stor och ny TV med tillhörande bänk, supersnyggt!

Medan Marcus var och handlade dessa elektroniska prylar begav jag mig mot Värmdö BK som ligger bakom köpcentrumet. Men eftersom vi har planerat in lydnadsträning på Nacka imorgon blev det lite jaktövningar i skogen bakom klubben. Såklart stack Isa iväg och åt nått äckligt precis innan vi skulle börja träningen. Jag skällde på henne och sen var jag tvungen att gå lite till för att själv kunna lugna ner mig. Jag blir så satans arg när hon sticker iväg och stoppar i sig skit! Även om vi lugnat ner oss betydligt när vi började träna så påverkade det resultatet i början. De första två linjetagen fungerade inte alls, men efter lite extra uppmuntran så var hon back on track. Avslutade med ett fritt sök där hon verkligen jobbade jättefint, trots snön och kylan som kan sätta bomull i näsan. Såklart glömde jag kameran även idag, det har varit en riktigt fin dag med sol. Det har även snöat lite till, så det är vitt på marken igen :)

Nu ska det spenderas några timmar framför TV:n :)

Jobb!

Hussen har äntligen fått besked om jobb! I mitten av mars kommer han att börja på sitt nya jobb som blir ett vikariat till att börja med, så får man se vad som händer sen. Jätteskönt! Ikväll har vi varit och firat detta lite inne i stan. Idag har jag även gjort stan tillsammans med mamma hela dagen, och kom hem med mycket fint i påsarna =)

Annars har vi varit ute och pulsat i den härliga snön. Tyvärr har det varit väldigt varmt idag så den mesta snön smält bort. Jag tyckte att Isa var lite seg i tisdags på träningen, så hon fick en mysdag i skogen igår utan träning. Idag fortsatte vi med framförgåendet och tränade lite fjärrdirigering eftersom det strulade sist. Mina nya skor höll fukten ute trots den blöta snön, väldigt nöjd!

Bilder från Marcus (mobil) promenad igår (mycket mindre snö idag)




Bussträning

Idag har jag och Isa tränat att åka buss. Det blev en mindre sträcka till brukshundklubben, med det kändes bra som en första tur här i Gustavsberg. Jag trodde att hon skulle vägra gå längst bak i bussen, men hon traskade snällt med. Lite värre blev det när vi skulle av med dom läskiga trapporna :) Det är en dålig kombination när vi ska åka buss, för Isa måste sitta långt bak pga av allergiregler och jag måste sitta längst fram och stirra fram genom fönstret för att inte bli åksjuk... Hmm, undrar hur det ska gå de längre sträckorna.

På brukshundklubben var det mycket snö men lite upptrampat. Vi inledde med att träna inkallning från belöning med fokus på farten (min nya canisbok är såååå bra, varmt rekommenderad till alla lydnadsfreaks). Först förstod hon inte varför hon inte fick belöning när hon stannade så snabbt och fint, men sen förstod hon.
Vi började även träna in framförgående igen. Jag testade att träna med leksak som jag gjorde för länge sen när vi började med brukset, men jag är inte helt säker på hur jag vill göra sen. De första gångerna lät jag Isa springa och ta leksaken ganska fort, men i slutet gick hon fint ut i kopplets längd (ganska långsamt) för att närma sig leksaken. Jättenöjd med det!
Vi tränade även ståövningar (till rutan) och fjärrdirigering. I fjärren blev det lite missförstånd, men det rättade till sig mot slutet.

Efter träningspasset promenerade vi hem genom skogen, men glömde såklart kameran. Det tog ca en timme, men då gick jag rätt långsamt, det var tungt att gå i blötsnö upp till knän :) Det är iallafall en jättemysig väg att gå och vi kommer säkerligen göra om det fler gånger (buss dit, promenad hem).

Isa älskar snön

Helgen i kort

Som sagt så har vi haft besök av våra goda vänner Johanna, Danne, Stina och Viggo. Dom anlände i lördags och har förgyllt våra dagar tills idag eftermiddag. Egentligen har vi inte gjort så jätte mycket, vilket även är skönt ibland. Vi har ätit, promenerat, ätit, handlat, ätit och myst. Johanna och jag har diskuterat hundar (bland annat såklart), Danne och Marcus har lekt med datorerna, Isa och Viggo har pussats och Stina har utforskat vårt golv, lådor, sladdar och lite till för att säkerställa att allt är i sin ordning. Underbart :)

Igår var det snöstorm här men det hejdar väl inte hundfamiljer från att ge sig ut? Vi hade ju rekat en runda som var barnvagnsvänlig, så den gick (läs pulsade) vi. Halva vägen var inte plogad så Johanna som drog vagnen fick sig ett ordentligt träningspass. Jag hjälpte till med en uppförsbacke vilket räckte för veckans rumpträning. Vi skippade picknicken men stannade till och tog lite bilder på samma ställe som sist.

Idag åkte vi till barkaby outlet innan familjen skulle dra vidare söderut. Jag köpte ett par Columbia-kängor som visserligen inte var så billiga, men som jag kände var nödvändigt eftersom jag är blöt om fötterna efter varje promenad eller träningspass med Isa. Vi fick även med oss nya lakan och gardiner hem, blev rätt nöjd faktiskt. Vi har även köpt en förvaringlåda i ek som numera står och pryder hallen med alla träningssaker i, perfekt! När vi kom hem var det en nyvaken hund vi mötte i dörren. På med dom nya skorna och ut och pulsa i snön (änsålänge vattentäta). Vi gick en långpromenad i snön och stannade till och tränade lite på ett fält. Det var väldigt mycket snö, som försvårade träningen en aning, men annars gick det bra. Det är så underbart vackert ute med all snö, så vitt och ljust! :)

Bilder från promenaden, tagna av Johanna




Samma bänk som innan, men med betydligt mer snö




Lydnad och snöstorm

Igår innan Viggo med familj anlände till Stockholm åkte jag och Isa till Nacka brukshundklubb för att möta upp en tjej från sökgänget.Det var en solig och fin dag och efter lite om och men hittade jag dit. Det var verkligen fint där, precis vid vattnet med utsikt över stora delar av Stockholm på andra sidan. Vi inledde med en liten promenad på rastslingan och Anna visade mig sökrutan där det brukar vara både träningar och tävlingar. Det var en svår bana med kuperad terräng.

Vi inledde med hennes hund där jag kommenderade henne i högre (så gott jag kunde). Det är verkligen en energisk hund med mycket motor hon har (schäfer), och det är kul att se sådana hundar också. Hon har helt andra problem än mig själv, vilket är lärorikt att se. Jätteduktiga är dom iaf :)

Efter att ha suttit i bilen under denna stund var det en taggad Isa som följde med mig på en helt ny brukshundklubb. Anna började kommendera mig direkt i tvåans moment (fast jag valde såklart när jag ville belöna och hur jag ville utföra moment som inte är klara). Det var en nyttig träning för oss då jag aldrig tränat momentsträning av tvåans moment, samt att man ju blir lite "stelare" när någon står och kommenderar.
Vi började direkt med fria följet som kändes jättebra. Där måste jag träna med på vänstersvängar och framför allt torrgå dessa svängar utan Isa så jag verkligen går rätt med fötterna. Jag måste även träna upp utgångsposition igen, då hon sätter sig lite snett ibland.
Rutskicket önskade jag lite mer fart, men på detta moment använde vi en ruta som redan stod ute på plan och dessutom med stora koner, vilket Isa inte är van vid. Men hon sprang iaf fram till mitten av rutan och letade upp mitten där Anna lagt en leksak, så jag ser att hon förstår momentet. Det jag måste träna mer på där är att hon ska stå kvar efter stå-kommandot. Det ska jag träna separat exemepelvis under promenader tänkte jag. De övriga momenten känns också ganska bra, såklart är det mycket att finslipa på, men det är sånt som kommer efter hand. Anna undrade varför jag inte anmält mig till några tävlingar... Svaret på den frågan är väl för att man inte är säker på att alla moment sitter... Frågan är då om man någonsin kommer att veta om momenten sitter på tävling när man är nervös och med störning. Så nu har jag kollat upp lite tävlingar som jag förmodligen ska starta, så får man se efter det vad som fungerar och inte.Sedan körde vi en platsliggning där ag var dold hela tiden och Isa låg jättefint.

När vi kom hem hade Norrköpingsborna anlänt och vi har varit ute och promenerat och myst. Isa är lycklig att få träffa sin kille igen. Idag har vi varit ute och pulsat i snöstorm, det har verkligen kommit mycket snö här! Imorgon ska vi en runda till Barkaby innan familjen drar vidare tillbaka till Norrköping. Återkommer efter helgen med bilder...

Promenadbilder

De senaste dagarna har gått i uppsatsens tecken. Jag har suttit en del på universitetet och åkt runt och intervjuat en del. Därför har en del träningsplaner gått i stöpet - jag längtar tills det bli ljust på kvällarna! Vi har iaf klickat en del som aktivering och fokuserar på snabba ställanden. När Isa är peppad går det himla bra, men efter några övningar tröttnar hon. Man får vara påhittig för att hon ska bli stimulerad!

Vi har iallafall hunnit med några promenader med Lisa, Loi och även Eskil, som jag inte träffat innan. Han blev jag himla förtjust i =) En riktigt pigg och kelig farbror, som jag ville ta med mig hem.

Eskil


Eskil bryr sig dock inte så mycket om Isa. Fast sen är hon å andra sidan rätt upptagen med att busa med Loi. Han är en liten energisk krabat! Mycket fart i honom.. så när Isa tröttnar hanterar hon situationen på det sättet att hon låtsas hänga med på hans lek, sen ignorerar hon honom och traskar iväg åt ett annat håll. (Det bör tilläggas att Loi tror att det ingår i leken och att hon fortfarande på nått sätt jagar honom, så han fortsätter att spring runt själv.)

Loi är också en liten sötis, dock inte så lätt att få med på bild (med min kamera iaf)


Den promenaden vi gick idag följde även Marcus med på, för att träffa vår nya bekantskap. Även han blev förtjust i killarna samt rasen. Vi rekade en väg som jag brukade rida förut, för att kolla så den var barnvagnsvänlig då norrköpings-familjen kommer i morgon :) Den var lite isig, men klar godkänd! Vägen ligger jättefint vid vattnet (tänk att man BOR i skärgården!) och ungefär i mitten fanns en perfekt picknick-plats med bord och bänkar. Tyvärr håller dom på att bygga grejer där ute också nu, som dom gör överallt här, men det förstörde bara en liten bit av vägen. Det är värre för dom som fortfarande rider där, det ska vara riktigt lugna hästar som vågar sig förbi där! Isa hittade såklart skit som hon kunde stoppa i sig, blä! Nu går hon runt här och rapar äckliga rapar och tycker synd om sig själv för att hon är blöt efter ett bad.

Imorgon ska jag träffa en från sökgänget och träna lydnad, ska bli kul! Sedan kommer familjen Viggo hit, så då blir det full rulle, himla underbart!


Ett försök till gruppfoto, så kisar Isa som vanligt


Mys vid vårt nya picknick-ställe




Bus på isen


Lille Loi




Goldenlek

Imorse hittade jag en jättebra ny promenadrunda. Dom andra jag har hittat har varit lite väl långa för en vanlig lunchpromenad, men denna var perfekt. Man går åt ett håll från huset och bort en bit i skogen och sen kommer man tillbaka till huset från ett annat håll ca 45-60 min senare, perfekt för mig som avskyr att vända på promenader!

På promenaden stannade vi även till på ett fält för lite träning, jag får ju så mycket idéer och inspiration av min nya canis-lydnadsbok. Idag klickade vi snabba ställanden och det gick väldigt bra! Jag tycker att det är bra att gå tillbaka ganska många steg ibland. Isa var superpepp och försökte med allt möjligt när jag plockade fram klickern. När vi var klara gick vi vidare och stötte snart på ett äldre par med en relativt ung goldenhane. Det var kärlek direkt! Dom lekte så fint redan från första början, så kul att se skillnaden från när Isa träffar andra hundar och när hon träffar goldens. Hanhunden hade nyligen blivit kastrerad och var superlycklig att busa med en söt liten tjej, men blev snabbt lite trött och la sig med en pinne. Isa nöjde sig dock inte och sprang runt och försökte för igång honom igen, roligt att se att hon vågar bjuda till lek!

Annars håller jag på att intervjua för fullt till uppsatsen, jag har redan intervjuat sex stycken och har två till inbokade, så snart har jag nog min empiri :)

Det där med goldens är roligt tycker Isa:


Bild tagen på Öland sommaren 2007 (från mobilen) där vi stötte på ca 5 stycken andra golden retriever av en slump

Kalmartripp m.m.

Borta bra men hemma bäst, brukar man säga. Så kändes det i torsdags när bussen närmade sig Kalmar. Men att sen inte kunna gå till sin lägenhet med alla sina gamla saker kändes bara konstigt. Väl hemma hos Sara var det supermys och fredagen spenderades på älskade skolan (där handledningen kändes bra) och biblioteket. Det hanns med en lunch på vanliga stället Skafferiet, och en liten sväng på Byttan på fredagskvällen. När jag sedan återvände till Värmdö efter snabbvisiten kändes det konstigt igen... hemma? ...eller borta? Hmm, det var nog lite för tidigt att åka tillbaka till Kalmar efter endast tre veckor. Någon som känner sig som hemma är Isa, och hon blev superlycklig när jag steg in genom dörren. Då kändes det genast bättre =)

Idag har det varit sökträning igen! Vi var många som dök upp på söndagsmorgonen, så vi bildade två grupper. Idag delade vi upp träningen med Isa till två pass, en i början av träningen, och en i slutet. Detta fungerade mycket bättre än sist! Vi körde hitta-övningar och varierade vanlig minnesbild med popup. De första skicken ser det ut som Isa springer för livet, så näsan följer inte riktigt med. Sen märker man att hon försöker lokalisera figgen med hjälp av ljud (som kommer från att vi änvänt oss av klappande agerande tidigare), men det försöker vi få bort. Isa känpade på jättebra och de sista skicken, där hon var lite trött, gick super! Efter träningen gick vi 4 hundar som kört "vår grupp" en liten prommis så hundarna fick hälsa och busa lite. Isa håller sig på sin kant i början med ett nytt hundgäng, men vågar sig närmare efter ett tag. Trött var hon när vi kom hem!

Själv traskade jag direkt till stallet, och kollade på hoppträning, har sån abstinens!  Det gjorde nästan lite ont i hjärtat så mycket jag saknar att ha häst. Är så sugen på häst-träning!

Isa har för övrigt blivit lite rund om magen. Jag har sett det komma men trott att det bara var "en sån dag". Men idag fick jag bekräftat från andra håll att hon var "lite rund". Min hund, som alltid får sån beröm hos veterinärena för perfekt hull! Detta analyserades givetvis direkt, och det jag kom fram till var att hon inte springer lika mycket nu när vi inte går långa promenader tillsammans med Tisla och Helena. För mindre motion har hon inte fått sen vi flyttade hit, vi virrar ju bort oss mer eller mindre varje dag! Så nu är det mindre mat som gäller tills vi får en promenadvän som kan jaga runt Isa lite! =)

Det är myyyys att rulla sig!










Spårbilder

Igår gick Isa och jag och utforskade Lemshaga trakten lite mer. Vi hittade ett mysigt fält och som tur var hade jag träningsryggsäcken med så vi kunde träna lite linjetag. Det är kul att se att Isa tycker att det är så roligt!

Idag på morgonen hade vi planerat in spårträning och hussen följde med som förste fotograf. Spåret blev ca 350 meter med 6 apporter. Jag är jättenöjd med dagens spår, hon kändes dock lite trött på slutet, men var ändå noggrann och kämpade på in i det sista.
(Har inte hunnit beskära eller fixa bilderna)


I väntan på försvunna matten


Och iväg!


Första apporten hittad..






Nöjd matte och hund efter sista apporten

Nu ska jag packa ihop mina saker och åka iväg till centralen för att ta bussen till Kalmar för handledning. Åter lördag kväll!

På villovägar

Igår hade vi planerat en softardag med långa promenader. Tyvärr ställde det ishala underlaget till det för oss. På förmiddagen gick jag runda som brukar ta max 1 timme, men kom hem efter 1 1/2 istället. Både Isa och jag halkade runt som Bambi. På eftermiddagen tänkte jag att vi skulle ta lite större vägar istället, för dom kanske var plogade. Så gick vi längre och längre bort, och jag som avskyr att vända tillbaka ville givetvis hitta en väg runt. Till slut kände jag igen mig lite på gamla ridvägar, och traskade hemåt en annan väg...som blev väldigt lång! Vi var ute i över två timmar och virrade runt på de isiga vägarna, men Isa verkade inte ha något emot det. Det enda hon hade emot var att hon inte kunde springa obegränsat pga halkan...

Nu ska jag sätta fart med uppsatsen igen, hade en väldigt odisciplinerad dag igår pga många tankar i skallen, men under kvällens gågn fick jag mycket gjort. Snart är det handledning också, så det är bara att snabba på!

Bilder från gårdagens morgonpromenad:




Såhär halt är det överallt...


Tar itu med den stora pinnen




Måndagsträning

Vi har varit på ytterligare en måndagsträning på Värmdö BK. Idag följde även Lisa och Loi med, vilket var himla roligt. Vi som trodde att det skulle vara mycket folk där eftersom så var fallet förra veckan, men icke. Vi var faktiskt helt själva ett tag innan det kom några fler.

Träningen gick sådär idag. Det var väldigt halt på planen och jag frös ihjäl om min händer (som vanligt) :) Inledde med lite fjärrdirigering med fokus på ställandet, men beslutade att det är bäst att träna detta hemma i värmen. Resten av tiden fokuserades på lätta ställande-övningar, jag saknar fortfarande det där riktigt snabba ställandet. Isa blev blockerad när det kom några personer och hundar gåendes in på plan med konstiga skor från mörkret, så hon satt om mullrade lite och var fundersam. Under denna tid fick jag ingen kontakt med henne alls. Och när jag skulle hjälpa Lisa med en budföring kom Isa framspringandes till oss. Enligt hussen har det varit en trött Isa idag efter helgens bravader, så jag skyller på det ;)

Idag har jag varit på universitetet hela dagen, och jag har kommit fram till att jag inte får låna kurslitteratur på något bibliotek här i Stockholm. Himla tur att jag redan har bra med källor i min teoridel i uppsatsen. Imorrn är det hemma-plugg och förhoppningsvis hittar jag disciplinen då (har ju varit sisådär med den på senaste tiden). Idag kom äntligen min nya lydnadsbok från canis, det bidrar nog till ytterligare disciplinsvårigheter =)

Utmanad och sökträning

Jag har blivit utmanad av både Camilla och Lisa att gå in i mina foton, välja mapp nr 6 och välja bild nr 6. Sedan ska jag skriva något om bilden och  utmana vidare 6 personer.

Denna bild hamnade jag på:

Denna bild är tagen för nästan exakt ett år sedan, i februari 2008. Jag och Helena var i Läckeby och tränade (vi jakt och dom uppletande). På bilden sitter Isa och inspekterar Tislas arbete.

Jag tror en del redan blivit utmanade, men jag skickar utmaningen vidare till:
Helena, Johanna, Danne och Linda.

Idag har vi tränat sök med ett trevligt gäng. Klockan 10 möttes vi upp och kom inte hem förrns halv tre. Vi var sju ekipage med olika hundar från flatte, till rottis och schäfer. Vi var sist i turordningen och det blev en hel del figurantarbete för min del. Det är väldigt kul att se olika hundar och se hur olika de arbetar. När det väl var Isas tur hade hon suttit lite för länge i bilen och var rätt blockerad på väg till rutan. Det första skicket tycker jag gick rätt bra, men vi har ju kört mycket på agerande i form av klappande, och dessa körde agerande i form av syn. Detta förstod inte Isa, utan stannade och lyssnade när hon inte hittade figgen. Rullen fungerade bra på första skicket, men andra skicket tror jag att det blev för mycket för henne. Hon visste inte vart hon skulle och verkade störa sig på rullen som hon sedan tog i munnen. Resultatet blev att vi bara körde hitta-övningar med popups av figgen och ingen rulle. Nästa gång ska vi dela upp hennes träning i två kortare pass för att nöta lite mer, och senare börja med lösrulle igen. Lite tråkigt att behöva "backa", men man vill att det ska bli rätt från början och att hon ska börja sätta rutiner. Tror det har mycket att göra med den långa väntan i bilen, nya människor och nya marker också.

Det var en trött och hungrig Hanna som kom hem, här i Stockholm verkar de inte vara så duktiga på att fika (inte som i Norrköping iaf) ;) Gulliga hussen hade städat lägenheten superfin tills kvällen då mina föräldrar varit här och ätit middag.
 

Vänner

Att flytta har varit någonting spännande och roligt, men även väldigt sorgligt och jobbigt. Det är speciellt jobbigt när man hade det väldigt bra på det stället man flyttar ifrån... Igår läste jag ett väldigt fint inlägg om mig och Isa på Helenas blogg, vilket gjorde mig väldigt sentimental. Och jag kan bara håller med om det hon säger; att man haft det så otroligt förspänt med en så nära vän som gjort hundträning och hundpromenader till något så roligt och enkelt. Vi saknar er med ska ni veta! Sen hoppas jag att alla håller tassar och tår för att Puma bevaras frisk och kry! Vi håller tummar så det krampar!


Bild på vår lilla grupp - tagen från Helenas sida.

En annan sak med att flytta är att man träffar nya människor, vilket alltid är trevligt! Igår hade vi en hunddate med Lisa och aussiekillen Loi. Isa och Loi fattade tycker för varandra snabbt och Isa var nöjd över att busa med en hund som inte ville boxas (dock är jag säker på att hon saknar det lite med) ;)
Vi inledde med att träna lite lydnad, ett pass som kanske inte gick felfritt, men ändå helt okej. Vi tränade rutan som kändes lite vingligt och osäkert de första skicken, men som jag tycker blev bättre när hon väl fokuserade lite mer. Eftersom det hände så mycket nytt och roligt i samband med denna träning så känns det inte så konstigt att hon var lite "ur fokus". Dock låg hon stabilt på vår platsliggning, där jag dolde mig mestadels av tiden, duktig tjej!

Sen kommenderade vi Lisa och Loi lite i linförighet, och det är en gullig liten hund det. Jag stod och smålog hela tiden... han tyckte nog jag var lite lustig som stod där och ropade efter dem. Vi avslutade "daten" med en promenad på en väg som visade sig sluta borta vid oss, så där har vi en fin promenadväg till brukshundklubben! Dock lite för lång för promenad dit - träning - och promenad hem, men en av vägarna kanske! Det var iaf väldigt trevligt och vi hoppas att det blir fler tillfällen att träffas!

Idag har vi varit i Bålsta nästan hela dagen, och Isa har fått busa med morbrors goldenhane Tristan. Det var roligt tyckte båda två, men Tristan tyckte nog mest att Isa var söt. Sen har vi firat min älskade mormors 80-årsdag medan Isa och husse roat sig i trädgården hos hans pappa.

Imorrn ska Isa och jag återigen träffa nya människor, spännande.

Isa har funnit ro

De senaste dagarna har jag kännt igen Isa mer och mer. Hon har inte varit lika trött och verkat mycket lycklig, troligtvis har hon funnit ro och känner sig som hemma här nu. Vi fortsätter att upptäcka flera fina vägar och man börjar få en bild i huvudet av alla stråk.

Igår åkte vi upp till Värmdö brukshundklubb för att kolla om det var någon som tränade där eftersom det brukade vara träningar där på måndagskvällar. Och det var det! Ganska många för att vara en kall och mörk måndagskväll måste jag säga! Isa var superpepp och vi inledde med lite kontaktövningar och fritt följ. Såklart var det mycket annat att hålla koll på, men jag tryckte det fungerade bra ändå! Annars tränade vi inkallning med ställande och fjärrdirigering. Fjärren går väldigt bra och nu ska jag på allvar börja träna ligg-stå-sitt hemma (numera tränar vi endast sitt-ligg). Jag väntar med spänning på min tävlingslydnadsbok från canis som jag beställt, jag kommer säkerligen bli himla peppad på att klicka en massa när den kommer :)

Idag spårade vi igen och denna gång promenerade vi till ett fält jag spanat in från motorvägen tidigare. Där la jag ca 400 meter långt spår som gick över en del stora pölar som frusit till is. Spåret låg ca 30 minuter då vi gick och utforskade nya vägar. Isa var hela tiden superpigg och glad, därför fick hon springa av sig en del innan spåret för att hon skulle kunna lugna ner sig lite och koncentrera sig. Hon kändes dock lite för sprallig ändå och dessutom tror jag att spåret låg lite för kort tid, för första 50 meterna på spåret gick sådär. Därefter gick det dock bättre och hon kunde fokusera mer och mer. Efter tredje apporten trodde hon dock att spåret var slut och satte sig så fint vid mig och ville ha den sista och bästa belöningen (kexben), men vi hade en apport kvar så det var bara att fortsätta. Tror jag ska variera mig mer med antal apporter. Sedan traskade vi hemåt igen och Isa var precis lika pigg då som innan promenaden...

Annars börjar vi få ordning på lägenheten. Vi spenderade dagen igår med att åka till Ikea och montera ihop möbler och idag har vinden fått sig en genomgång. Såklart finns det fortfarande jobb kvar, men det är sånt som inte brådskar så mycket. Veckan är uppbokad med diverse roliga saker, ikväll var vi exempelvis hos syster med familj på middag och imorrn är det utgång som gäller.

Helgen

Helgen inleddes med en riktig dålig dag på fredagen. På nått sätt hamnade jag i situationen att jag inte åt på hela dagen, och då är man ju aldrig glad. Sen var vi på Ikea som var proppat med folk och när vi väl kom hem var det två saker som inte alls passade och en byrå som var trasig. Då blir man inte direkt gladare. Dessutom saknade jag promenad/träningssällskap och började få en otrolig längtan efter Kalmar. Marcus var dock en klippa denna dag och lovade mig att vara träningssällskap dagen efter.

Så på lördagen packade vi in oss i bilen och åkte iväg för att leta träningsställen. Efter att ha åkt någon minut bara stannade vi på ett ställe som vi brukade rida till förut. Där la jag ett spår till Isa på ett fält, sen gick vi en promenad medan det låg. Spåret var ganska kort pga kylan och det lilla snötäcket som låg på marken, med tre apporter och en sväng upp i skogen på mitten av spåret. Isa spårade superbra! Noggrant men ändå med bra tempo. Supernöjd med min lilla tjej!

Idag har vi varit lite slitna efter en trevlig lördagskväll, men två längre promenader har hunnits med. Det är otroligt så mycket skog det finns här! Samtidigt är det lätt att ta sig till stan. Bussen går var 10:e minut utanför vårt hus direkt till slussen - perfekt! Så visst kommer man att trivas här. Nu känner jag mig dock mest ensam (inte utan kompisar, snarare utan hundkompisar) och jag märker att Isa också saknar någon att busa med.

Tur att vi har varandra :)