Bussträning

Idag har jag och Isa tränat att åka buss. Det blev en mindre sträcka till brukshundklubben, med det kändes bra som en första tur här i Gustavsberg. Jag trodde att hon skulle vägra gå längst bak i bussen, men hon traskade snällt med. Lite värre blev det när vi skulle av med dom läskiga trapporna :) Det är en dålig kombination när vi ska åka buss, för Isa måste sitta långt bak pga av allergiregler och jag måste sitta längst fram och stirra fram genom fönstret för att inte bli åksjuk... Hmm, undrar hur det ska gå de längre sträckorna.

På brukshundklubben var det mycket snö men lite upptrampat. Vi inledde med att träna inkallning från belöning med fokus på farten (min nya canisbok är såååå bra, varmt rekommenderad till alla lydnadsfreaks). Först förstod hon inte varför hon inte fick belöning när hon stannade så snabbt och fint, men sen förstod hon.
Vi började även träna in framförgående igen. Jag testade att träna med leksak som jag gjorde för länge sen när vi började med brukset, men jag är inte helt säker på hur jag vill göra sen. De första gångerna lät jag Isa springa och ta leksaken ganska fort, men i slutet gick hon fint ut i kopplets längd (ganska långsamt) för att närma sig leksaken. Jättenöjd med det!
Vi tränade även ståövningar (till rutan) och fjärrdirigering. I fjärren blev det lite missförstånd, men det rättade till sig mot slutet.

Efter träningspasset promenerade vi hem genom skogen, men glömde såklart kameran. Det tog ca en timme, men då gick jag rätt långsamt, det var tungt att gå i blötsnö upp till knän :) Det är iallafall en jättemysig väg att gå och vi kommer säkerligen göra om det fler gånger (buss dit, promenad hem).

Isa älskar snön

Kommentarer
Postat av: Johanna och Stina

underbart att träningen fungera!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback