Avslutningspicknick i vallgraven

Ja, trots det dåliga vädret belv det grillning i vallgraven för att fira att den sista dagen i skolan på detta år var överstökad. Vi glömde grill och det började regna innan vi fått igång den enda engångsgrillen sällskapet hade, men trevligt var det för det! Isa var såklart med och även busfröt Elsa . Egentligen skulle även buskillen Viggo varit med, men han skulle istället åka med sin familj till Öland. (Tror annars han hade levt loppan med sötistjejerna annars). Hundarna sprang lösa och hade superkul. Efter ett tag ser vi båda försvinna ner vid kanten till vallgraven, vilket betydde att de hoppat ner i det äckliga vattnet. Detta gjorde att de var ännu smutsigare än innan (vilket ju såklart syns mest på Isa eftersom hon är vit).
Vi hade iaf jättetrevligt och cider, öl och vin flödade trots det dåliga vädret (vi satt under bron som går över till slottet för att skydda oss mot regnet.)
Isa sprang lite lös och lite kopplad bredvid oss när vi cyklade fram och tillbaka. hon har blivit riktigt duktig på det!

Elsa och Isa busar för fullt
image97

Sötistjejen Elsa blev bunden ett tag för att de båda skulle lugna ner sig lite
image98

Hemma igen, smutsigare än på länge!
image99


Hon vet vad som väntar... nämligen ett bad!
image100

Så nu ligger hon hemma igen, utmattad och nyduschad.
Imorrn är det jobb som gäller, men innan det ska jag försöka hinna upp till bruksan för en sista träning innan söndagens kurs på Öland.  Vi skulle egentligen varit till veterinären med Isa idag för att få antibiotika för hennes inflamerade bröstvårta, men eftersom den blivit mycket finare de sista dagarna så ska vi avvakta och se. Förhoppningsvis slipper vi pencillin så vi kan fortsätta på som vanligt!

Åååå så bra!

Vilken härlig dag. Klarade tentan (vilket jävla flyt man har ibland) och uppsatsen är inlämnad och opponeringen gjord. Nu återstår bara ett par timmar på detta pluggår och jag känner mig heeeelnöjd. Klarat mig mer än galant kan man väl säga. Och hela veckan känns så himla bra. Ikväll var det buffé på Mollys och sen sjukan, imorrn är det picknick i vallgraven och sen eventuellt utgång och på lördag är det fest. Har även fått jobb fre, lör och sön vilket ger gött med cash. Dessutom var jag på möte igår på jobbet då jag fick mitt sommarschema, hur soft som helst =) Ledig i augusti så jag kan ta välförtjänt semester, det lönar sig att jobba extra året runt. Dessutom har jag inte många timmar i veckan så förhoppningsvis kan lilla Isa stanna med oss i sommar.
Nu innan Mollys tog jag och Johanna en tripp till bruksan för träning. Belv int ejättemcyket för vår del men blev bla kommenderade av Johanna. Det gick superbra med kontakten, lite värre med vänstersvängarna, men det löser sig alltid. Sedan avslutade vi med en plats med tre andra hundar som gick alldeles utmärkt, Isa har ingen tendens att resa sig.
Mmmm, allt känns bra just nu, lever loppan!

Träning och inställd tävling

I helgen har det varit arbete för min del, och även för husses del på söndagen. Då fick Isa vara med Viggo, Johanna och Helena på en lång söndagspromenad. de verkar ha haft supermysigt, tur att det finns snälla själar som vill hjälpa till när det är kris med tid här hemma! Kommer bli jobbigt när man nångång ska flytta. För bilder kan ni kolla in Johanna och Viggos hemsida här.
När jag kom hem från jobbet fick jag med mig Linn och Boo, upp till bruksan för lite träning. Även Helena kom upp och lekte tävlingsledare. Vi tränade på alla momenten "korrekt" och jag är nöjd med resultatet. Vi har fortfarande en lång väg att gå till start, men det känns ändå bra. Ställandet och läggandet måste bli bättre, sen är det bara att finslipa på de resterande momenten och träna mer utan godis. Efter vi gått igenom alla moment fick jag låna Boo lite och se vad hon tyckte om agility. Hon är en hund med hög fart och är en smart och arbetsglad liten hund. Och agility tror jag passar henne bra, hon verkade gilla det lika mycket som jag =)
Isa blev väldigt sotis efter ett tag och jag blev ordentligt utskälld (ibland kan hon faktiskt skälla). Hon fick också testa lite olika typer av hinder, A-hindret och de olika tunnlarna är fortfarande roligast. Tror hon tyckte det var lite kul att göra nått annat ibland iaf.

Idag har vi haft vår sista handledning för uppsatsen och vi har inte långt kvar nu! Vår handledare tyckte den såg bra ut och sa att den var godkänd. Vi har bara lite småplock vi ska göra klart imorrn innan vi lämnar in den! Så skönt!
Eter skolan mötte jag upp Ivanna/Ollie och Johanna/Viggo på bruksan. Det gick rätt bra fast jag var lite ofokuserad och tyckte det var kallt. Men jag var ju tvungen att träna idag eftersom kurstävlingen skulle vara på onsdag och imorrn har jag fullt upp med skolan och jobb. Men sedan när jag kom hem igen hade jag fått ett mail där det stod att tävlingen är inställd till en eller två veckor senare. Så då har jag lite mer tid att träna, dock hade det varit trevligt att ha det gjort.
Viggo och Isa körde en platsliggning som gick bra, Viggo låg fint på sin plats fastän matte stod "långt" borta. Sedan tränade jag lite ställade och framför allt att stå kvar, hon har en tendens att sätta sig ner när jag kommer tillbaka till henne. Apportbocken har hon börjar tugga lite mer på igen, hoppas det går över igen med tiden.
Trots att jag inte tycket vi varit borta alls länge så hade 1 1/2 timme gått, inte klokt vad klockan försvinner. Inte lika snabbt som när man är i stallet, men nästan faktiskt!

Johanna fick till en ganska bra bild på Isa när hon stod upp. Kanske blir det nån utställning för henne ändå snart, vem vet?
image95

image96
Vad ska vi göra nu matte?

Massor i huvudet!

Den här veckan har varit jobbig för matte. B-uppsatsen ska snart vara inlämnad och tenta gjordes i torsdags, tyvärr gick den inge vidare och får nog göra om den i augusti, men det ska man väl prova på nångång det med. Kvällen innan tentan var det kurs och jag var med på ungefär halva träningspasset för att hinna hem och läsa lite till (var ute i lite sen tid till tentan).
Vi började med en platsliggning med alla hundarna, nått vi inte testat på kursen förut. Isa låg som en klocka trots ganska mycket störning. Dessutom låg de längre än 2 minuter då några hundar satte sig upp precis i slutet. Sedan fick jag hjälp av en annan tränare där med några moment, vilket var lärorikt. Tränade på det lite och åkte hem, nöjd och belåten, när det var fika.
I torsdags åkte jag upp till bruksan för att kolla på Johanna och Viggo när de hade sin avslutningstävling på sin kurs. Viggo var lite intresserade av annat och matte var nervös, men framtiden ser absolut ljus ut för ekipaget. Tänk på att han bara blir äldre och mognare för varje dag!
Sedan tog jag ut Isa så hon fick träna lite också. Vi fokuserar nu fortfarande på ställandet och det fungerar rätt bra faktiskt! Hon står mycket mer i allmänhet också nu, inte bara sitter som hon brukar.

Isa har verkligen blivit fokuserad de sista träningpassen. Tror det är för att jag kortar ner passen mer och bara sitter och "hänger" mellan varje moment eller "träningskvart". Och hon lägger sig bara ner bredvid mig och softar, tills det är dax igen, och då är hon laddad igen. Roligt! Bilden nedan är tagen på en liten paus.
Idag fick vi reda på att träningstävlingen redan är på onsdag, och jag som har hysteriskt mycket att göra fram tills torsdag. Jag hoppas verkligen att jag hinner vara med, och att det går bra. Kommer ju säkert inte ha så mycket tid att träna på tills dess heller, jobbar ju hela helgen också. Men det löser sig!

Vill även passa på att gratta
PUMA, som födde hela 10 ST VALPAR inatt, 5 pojkar och 5 flickor!
Jag önskar dem alla lycka till i framtiden, en kommer vi åtminstonde få följa från nära håll =)
Jag hoppas att Puman återhämtar sig snabbt efter en säkerligen tuff natt, men det tvivlar jag inte på!

Isa får en paus i träningen
image94



Speciell dag idag

Har precis kommit in från vår morgonpromenad, och den var så härlig att jag är tvungen att blogga lite och dela med mig =) (allt för att slippa plugga) Vi gick vår favvorunda vid vattnet och det är så kul att se att Isa fått tillbaka sin energi! Trots att det var väldigt varmt idag höll hon uppe tempot ordentligt runt hela rundan. Och nog är det varmt idag! Jag hade endast linne på mig och ändå svettades jag som f*n, och klockan var bara 8 på morgonen! Helt sjukt härligt!
Isa passade på att bada på alla ställen hon vågade gå i (läskigt att hoppa) och njöt i fulla drag. Bilder följer nedan.
De senaste två dagarna har jag tränat korta pass på ca 20-30 minuter och hon har varit så taggad. Igår fick hon leta lite dummies vilket hon tycker var skitkul. Det lönar sig att inte träna så länge och hela tiden =)

Idag är det även en speciell dag. Min älskade ponny Eddie fyller nämligen år idag. Han är världens bästa häst och jag saknar honom oerhört mycket. Idag blir han lika gammal som jag, dvs hela 24 år. Men han är pigg som attans och lever loppan hos sin fodervärd i malmköping. Mia är guld värd!

Sen vill jag passa på att gratulera Viggo med familj till att han nu fått tummen upp till både fina höfter och armbågar. Grattis! Jag sa ju det ;)

Nää, nu har jag dragit ut den här morgonen så långt det går, nu är det dax att sätta igång med plugget.

image89

image90

image91

image92

Älskade Eddie:
image93

Kvastkampen!

Vilken galen helg! Kvastkampen har äntligen gått av stapeln! Efter förra årets succé hade vi skapat riktigt höga förväntningar för årets kvastkamp, något som inte var lätt att leva upp till. Men jag e helnöjd! Kunde inte blivit bättre. Detta årets höll dessutom vår snygga flotte som vi byggt, så ingen slapp bada i det kalla vattnet, som vi gjorde förra året.
Temat var sagovärld, och vi var lag BARBA, dvs barbapapa. Vi var skitsnygga i våra kostymer, och Elsa och Isa, som varit med hela helgen (på dagarna givetvis, inte på Kåren =))hade också varsin dräkt.

Men eftersom det här är en träningsblogg för Isa ska jag kanske inte gå in så mycket på detaljer, utan istället summera hur Isa haft det på kvastkampen 2007. Hon har som sagt varit med oss hela dagarna där vi hållit till utanför kåren. Eftersom hon blivit lite avvaktande på främmande människor bestämde vi att vi skulle försöka ha henne lös så mycket som möjligt, då hon lättare kan gå undan då om nån "läskig" kommer fram. Vi hade även med massvis av godis som "främlingarna" fick ge henne, då blir dom lätt polare. Och det har verkligen gått super. Det har varit ca 400 pers med på kvastkampen, och många hundar cirkulerade runt, men Isa har bara varit med oss och inte brytt sig om några andra. Jätteduktigt! Hon har hejat på oss när vi tävlat och pendlat mellan att vara med mig eller Marcus. Båda dagarna har jag och Karin gått bort lite med hundarna så de fått svalka av sig i vattnet och busa lite med varandra, för att få ett litet brejk från allt. Det har varit bra träning för henne att träffa mycket nytt folk och sett att de inte är farliga, utan helt okej och hon har hittat många nya vänner.

Har enormt mycket bilder från helgen, men visar bara några. Resten finns att beskåda på www.facebook.com

Hela barbafamiljen på väg till första kvällen på kvastkampen.
image82

Isa tar plats mellan favoriten Sara
image83

Isa i hennes fina barbadräkt
image84

image85

Isa följer spänt med i tävlingarna
image86

Flotten flyter!!
image87

Lagbild efter ett lyckat flottrejs
image88

Pigg och alert igen!

Igår var det dax för kurs på Öland igen. På vägen dit hade jag sagt att jag skulle åka förbi M och hennes hästar som jag red förra året, har inte varit där på jättelänge fast jag nästan åker förbi där varje gång jag åker till brukshundklubben. Det har hänt mycket. Hon har fått ett föl den 6 april som var jättesöt, dock lite skygg. Sedan har karln i familjen köpt en liten paint som var jättefin och är under inridning nu. En till anledning till att jag åkte dit var att jag ska börja rida där igen =) På painten. Hon är visserligen inte mycket riden, men M rider in henne åt sambon, och dom båda behöver hjälp med henne. Hon är inte alls lika stor som Rizza och Sasha som jag red förra gången, utan lagom höjd på kanske 155cm eller nått liknande. Ska bli skitkul! Isa var superpeppad och fick hälsa lite snabbt på sin favvohund sen valptiden - Atlas. Vi bestämde att M skulle rida henne några gånger de sista veckorna nu, sen börjar jag rida efter skolan slutar, alltså första veckan i juni. Så nu har jag skaffat mig en sommarhäst =)

Sedan åkte vi vidare mot borgholm. Idag hade vi två "hjälpredor" med som verkligen var jätteduktiga. Tyvärr satt Isa i bilen när de kollade på "vår lilla grupp", så jag fick inga konkreta tips. Men dom tipsade igen om att det var bra att åka upp på torsdagskvällarna får att få hjälp, något jag ska börja med nu. Själv tränade vi mest stå och rättning av att hon sitter snett. Istället för att jag säger nej när hon sitter snett så väntar jag bara tills hon fixar det själv. Efter några gånger fattade hon och behövde bara rätta till sig en gång innan det var perfekt.

Hon var jättetaggad och pigg på träningen, vilket ju är jätteroligt! Och imorse när jag gick en promenad trippade hon iväg snabbt och var ganska långt före mig många gånger så jag fick ropa in henne. Det har jag inte behövt göra på länge! Hon har bara traskat några meter framför mig i fler veckor. Så nu tror jag att det är på rätt väg! Jihoo!

Igår på dan fick Isa vara med när jag och Sara var ute och pluggade på gräset. Hon var jätteduktig! Vi satt och pluggade medan hon gick lös häromkring. Det kom en katt förbi som hon bara satt och kollade på. När några hundar kom springandes kom hon direkt när jag ropade och en annan hund gick ungefär en meter ifrån henne (fråga mig inte varför de var tvungna att gå så nära) men hon låg kvar utan att bry sig mycket. Duktig hund!
Bilder från dagens "pluggstund":
image78

image79

image80

Hittade den enda skuggiga plätten:
image81

Lugn dag med bad

Idag har Isa haft en lugn dag. Jag var borta hela föremiddagen och pluggade lite med Sara på eftermiddagen. Vid halv fem möttes jag och Isa upp med Viggo med familj för att gå en eftermiddagspromenad. Jag tog med dom på vår nya mysrunda vid vattnet, så hundarna fick bada lite också, det har ju varit en fin dag idag. Fick lite kort också som jag lägger in nedan.
Nu ikväll har och några flickor sytt klart våra dräkter till kvastkampen och jag har även sytt en lite för stor dräkt till Isa, måttligt road. Imorrn är det dax för kurs igen, men sen kommer det inte bli någon mer träning den här veckan, utan endast kvastkampen. Men det tyckte Isa var så roligt förra året, så det bli nog bra!

Isa och Viggo spanar efter något spännande
image75
image76

Viggo har hittat världens största "pinne"
image77

Träning på bruksan x2

I helgen har det varit jobb för både husse och matte, så Isa har fått varit på egna äventyr. I lördags fick hon va med Sara nere på vårfesten. Isa älskar Sara, så hon hade haft det toppen hela dan. I söndags fick hon sällskapa med högdräktige Puma och Helena och det hade också gått alldeles utmärkt. Tur att man har vänner som kan ställa upp när det krisar!
Efter jobbet i söndags hade vi bestämt att det skulle göras något hundigt, så vi betsämde träff med Johanna/Viggo och Helena/Puma och begav oss till bruksan. Där fick vi även påökt av Camilla.

Nu fokuserar vi på kommandot "Stå", dvs moment ställande under gång. Jag har börjat betona kommandot lite annorlunda nu, vilket funderar bättre. Har misstänkt att hon kanske förväxlar kommandot med alla andra som börjar på S, Stanna, Sitt, Sakta osv.  Men det funkade bra nu!
Sedan tränade utgångspositionen, och det gick väldigt bra. Satt bara fel några gånger. Efter ett tag tyckte vi att det blev lite långtråkigt och gick över till Camilla som tränade agility. Vi testade lite och det var roligt, som en liten avslutning. Isa tycker att tunnlarna och A-hindret samt balans är jättekul, men taggar av lite på hindren som synd är, annars hade det passat matte till 100% =)

Idag har det varit en tung dag i skolan, kom inte hem förrns efter 18 nångång. Men Isa verkade pigg och hon ska vila tisdag, så vi åkte upp till bruksan igen med Johanna och Viggo och fortsätta det vi satte igång i söndags, dvs ställandet. Det gick rätt bra. Dock satt hon i fel utgångspostiton väldigt många gånger idag. Då ahr jag börjat korrigera henne genom att säga "Nej", så får hon fixa till det själv, vilket funkar ganska bra. Men jag vill ju inte att jag ska behöva säga nej, utan att hon förstår vad som är fel.. knepigt det där. Efter ett ganska kort träningspass fick hundarna busa lite för att sedan åka hem och sova.

Puma är riktigt stor nu
image70

Isa hittade god pinne på lunchpromenaden
image71

image73

Viggo och Isa busar lite, suddig bild dock (som alltid med dom två)
image74

Tävlingekipage för domarutbildning

Idag var det domarutbildning på bruksan i Kalmar. De behövde ekipage som kunde ställa upp och "låtsastävla" så de kunde ha något att döma. Johanna ringde och frågade mig om jag kunde då hon hade kurs plus att Viggo fortfarande är lite groggy efter gårdagen. Det tyckte jag väl lät som en bra grej, både att träna själv på allting, och dessutom höra från 4 domare hur man ligger till.
Sagt och gjort, efter 18 nångång när jag slängt i mig middagen allt för fort for jag och Isa iväg med regnstället på.

Vi började med en platsliggning. Det var tre hundar och Isa fick ligga i mitten. Hon la sig lite på sniskan, och ändrade sen ställning lite, men det var inget de sa någonting om. Hon var jätteduktig, båda hundarna vid hennes sidor var uppe på benen, men hon låg fortfarande kvar.

Det var ett ekipage före oss, sen var det vår tur. Isa verkade taggad även om vi inte fick använda oss av godis under momenten. Tror hon känner av att jag var lite spänd också, och kanske tycker det är kul när det händer någonting speciellt.
Först ut, linförighet: Hon hade bra kontakt fast jag inte kollade på henne och hängde med bra i svängarna. Satte sig dock snett de flesta gånger och tempoväxlingarna var lite för små. Domarna tyckte dock att det var jättebra ändå och diskuterade runt 8-9 poäng.
Läggande under gång: Vi sa redan från början att vi inte kunde momentet riktigt, men vi testade ändå. Jag saktade ner något när hon skulle lägga sig ner, men de sa de inte så mycket om, bara fortsätta träna på. Dock satte sig Isa upp när jag kommit fram, så då låg jag på en högst 7 poäng. Hade hon satt sig upp när jag var på väg mot henne hade vi fått nolla, men det var bara en av domarna som trodde att fallet var så.
Inkallning: Jättebra! Satte sig snett och fick därmed en 9:a. Jag frågade om farten här, men dom tyckte hon hade jättebra fart =)
Ställande under gång: Ytterligare ett moment vi inte kan, fick göra dubbelkommando, men hon stannade iaf efter den andra gången. Satte sig tyvärr när tävlingledaren sa det, vilket gjorde att poängen dalade.. hade nog fått en femma, men jag tror inte de kom fram till nått.
Apport: Här har jag nog missuppfattat lite hur det ska gå till.. jag får inte röra apporten i någon riktning när jag säger apport, utan måste ha bocken precis framför hennes mun. Därför fick jag en 8:a, för att de uppfattade som att jag "stoppade in den i munnen på henne" istället för att hon sträcker sig efter den, för att jag rörde mig lite. Lätt tugg, som även kunde uppfattas som omtag, men inget stort att kommentera.
Hopp: Hade inte riktigt nån fart och kom in snett, diskuterade runt 6-7 poäng.
Tandvisning: Första gick bra, 8 p, den andra skyggade hon lite för och den tredje fick kämpa ännu mer för att få känna på henne. Dock tyckte de inte att hon "var rädd", för då skulle vi nolla, utan uppfattade henne som försiktig, runt 6 poäng av dom andra.
Helhetsintryck: 9, härligt ekipage och bra samarbete, lugn och fin hund.
Kan bara instämma =) Himla stolt över min lilla pärla! Hon blev omtyckt direkt och det var ingen som sa nått om att hon inte är så uppspelt som många andra, utan tyckte det var positivt att hon var lugn. Sötishunden!
Dock sa dom att vi fortfarande har mycket att träna på men att det vara är och kämpa på. Och det ska vi! Kort pass, nöta läggandet några dagar, sen ställandet några dagar, och korrigera sneda sättningar heeela tiden. Då blir det nog bra!

Nu ska hon få vila fredag och lördag, sen blir det nått kul på söndag igen.
I helgen ska Isa få vara hos mamma Puma med familj när vi är och jobbar. Det går nog bra, dom har ju träffats en hel del nu och Isa verkar inte så "rädd" för henne, utan har bara lagom med respekt för henne som hon ska ha.
Nu är det syjuntedax hos Karin!

Kursen igår

Strax innan klockan 18 bar det iväg mot Öland och Borgholm för att träna igen. Den här gången följde husse också med, vilket är trevligt! Det är man inte bortskämd med.
Upplagget på träningen var bättre igår och man fick mer gjort kändes det som. Först var vi ute en timme, sen fika, och sen träning en timme till. Vi jobbade i par och hade endast ute en hund i taget, så den andra kunde hjälpa föraren med sin hund. Hon som jag arbetade med fick gå bakom och säga till när Isa satt rätt och fel. Jag har skärpt mig mycket med blicken själv, så Isa var också mycket bättre!
Sen körde vi lite inkallning med störning, min partner stod på mitten och lekte med en boll, men hon sket i henne och kom till mig. Alla moment vi testade gick bra och hon var väldigt alert Tror det var för jag hade mumsiga köttbullar som godis, av dom fick hon mycket motivation.
Sedan jag jag min medhjälpare med hennes hund ett tag. Vi avslutade med en platsliggning som gick bra för Isa. Hon låg lite konstigt och jagade myggor som satt i hennes ansikte, men hon rörde inte kroppen för det.
Kursen drog ut lite på tiden och vi var inte hemma förrns strax för klockan 22. Då var man lagom trött, jag som hade tänkt fortsätta plugga på kvällen... Imorse var det upp i ottan för att jobba några timmar på morgonen, men nu är det dax att sätta fart med plugget igen. Hejsvejs!

Bilder på dagens lunchpromenad med Elsa

Efter föreläsningen idag åkte jag till Karin för att lämna symaskinen då tjejerna ska ha syjunta ikväll när jag är på kurs. Isa fick följa med och träffa Elsa lite, det var länge sen.
Elsa har blivit så stor! De leker ganska fint nu också, Isa är inte lika bekymrad över Elsas energi och kan säga ifrån mer.
Fick massa roliga bilder, här kommer några:
image60
image61
image62
image63
image64
image65
image66
image67

Elsa verka tro att hon är lite större än hon är...

image68

Elsa innan en attack mot Isa
image69

Nu hoppas vi att Isa sover hela eftermiddagen så att hon laddat batterierna till kursen ikväll!

Lugn dag för hund, stressig för matte

Idag har det inte hänt mycket roligt i Isas liv. Marcus gick morgonpromenad och jag åkte till bibblan, åkte hem på lunchen för att gå lunchpromenad. Tillbaka dirket till bibblan och skriva vidare på uppsatsen. Sen gick Marcus ut med henne innan middagen, och vi båda nu på kvällen.
Hon var hur seg som helst när jag var hemma på lunchen. Den vanliga rundan tog längre tid än vad det brukar, hon stannar och luktar ofta, och istället för att springa ikapp, lunkar hon sakta efter. Fast får hon en rolig pinne går det lite fortare, det håller fortfarande i sig =)
Men nu på kvällen vaknade hon till som tur var! Tror hon blivit van vid träning nu på kvällstid, för hon har suttit och stirrat på mig hela kvällen, och går efter mig såfort jag reser mig. När hon märkte att det inte blev nån träning, kom hon fram med favvostrumpan och ville leka. Bra med lite initiativtagande också!

Imorrn är det ytterligare en dag med plugg hela dagarna. Isa är ensam nästan varje för- och eftermiddag nu när både jag och Marcus har så mycket att göra i skolan. Men sen imorrn kväll är det ju kurs, då får vi hoppas att hon laddat lite =)

I helgen börjar husse på sitt nya jobb, och även jag ska jobba, så vi blir borta mestadels av helgen. Förhoppningsvis är det fint väder så alla tjejerna är ute, då kan Isa hänga på dom. Annars är det säkert en snäll själ som vill gå ut med henne på dagen, hon är inte känd för att vara komplicerad.
Nu är det dax för sängen, oerhört trött, har huvudvärk och ont i halsen.. Typiskt när man kommit igång med träningen ordentligt, då blir man såklart sjuk. Hopplöst.

Förresten har jag hittat ett nyttt härligt ställe att möta sin kompisar och kolla på allas bilder! www.facebook.com
Bli medlemmar där och sen är det bara att söka på sina kompisars namn. Jag har laddat upp lite smått och gott där, om nån vill kolla in roliga festbilder =)

Äntligen sökträning igen! Och söndagsträning.

Idag var det äntligen dags för sökträning igen! det var ju så lääänge sen... Efter att ha suttit på bibblan hela dagen åkte jag hem, åt på tre minuter och hämtade sedan upp Helena och tjockisen (=Puman) som skulle med och figga (åtminstonde en, den andra hjälpte till att valla av rutan). Johanna var redan där när vi kom fram tillsammans med Eea som skulle vara med den här gången.

Viggo körde först och det gick riktigt bra. Hon har bra fart som springer rakt, rullen har han inte heller några problem med, det är ju bara att köra på med honom!

Till min lycka var Isa skitpeppad, hon har ju varit loj en längre tid och spydde även inatt, så jag var lite orolig att inte var på G. Hennes matlust har också försvunnit, vilket också kan vara ett tecken på skendräktighet. Hon satt iaf och pep i bilen när jag kom och hämtade henne. Vi körde 4 skick, och figgarna gömde sig rätt svårt. De första två hade hon bra fart ut, den första agerade men inte den andra. Rullen spottades ut någon meter framför mig, men då satte jag bara in den igen. Påviset gick också bra fast Eea var oerhört läskig (hon har ju även blivit väldigt människorskygg). Hon praktiskt taget kröp fram till handen, snodde godisen och sprang bort en bit.
Det tredje skicket tappade hon farten lite, och figgen fick agera för att få upp motivationen lite. Det fjärde skicket tjollrade hon bara på lite, så det gick inge vidare. Sprang dock ut när hon fick ett agerande. Tror hon blev lite trött, ansträngande att springa så mycket i skogen och leta samtidigt.

Efter att Ea kört med sin söta rottis fick viggo och Isa köra två skick till. Då var det matte som var trött och gjorde det ena misstaget efter det andra.. Nåja, allt kan inte alltid gå rätt, och jag kan bjuda på lite skratt.

När vi var klara åkte jag hem i ilfart för att hinna till gymmet innan stängning. Precis när jag kom började ett jympapass, så det fick bli det istället för gymmet. Känner mig faktiskt grymt duktig, träning efter att ha sprungit i skogen i 3 timmar. Det ni!

I helgen var det ju västen festen i Ljungnäs. Grymt kul! Var faktiskt pigg på söndagen ändå, fast det inte blev mycket sömn. När vi kom hem hängde vi lite i vallgraven, sen fick jag fruktsallad och Johanna och efter middagen mötte jag upp Helena för att träna lite på bruksan. (Är ju väldigt sällskapssjuk nä rjag är lite bakis)
Det är alltid bra att ha Helena med sig, kommer med bra tips när träningen känns mer eller mindre hopplös. Fortsatte träna läggandet som jag inte tycker blir nån förbättring på, hon har ingen som helst tendens att slänga sig på marken, utan tar det i sin lagomsnabba takt. Sedan provade vi budföring som var jätte längesen vi tränade på. Då visade lilltjejen att hon fortfarande har fart i benen! Oj, vad hon tyckte det var roligt!

Nu måste jag sova om jag ska orka en till heldag på biblan, känns som att man bor där numera. Måste dock hinna förbi Ikea och köpa typ till lagets outfit till kvastkampen. Mycket nu! Har iaf tänkt att Isa kanske inte behöver vara 100% aktiverad heeeela tiden. Hon kanske är trött på att träna? Ska varva ner lite och framför altt köra kortare pass, då kanske hon längtar lite igen, som hon gjorde idag.

Veckan som gått

Det blev en kort vecka eftersom det kändes som måndag när det egentligen var onsdag. Iallafall har det hunnits med lite träning. I tisdags mötte jag upp Johanna och en från mitt jobb som också tränar sina två hundar på brukshundklubben. Hon skulle berätta lite om hur hon lär in momenten på ett lekfullt sätt  (hon har nämligen tränat med en duktig instruktör som har lite annorlunda metoder och berätta dom för mig). Det går ut på att dela upp momenten i små delmoment för att få till dem perfekt, vilket ju låter som en vettig idé. Vi gick snabbt igenom vad hon gjort med sin unghund och började sen träna in själva. Jag fokuserade mest på läggandet, att det ska bli snabbare. Det går väl sisådär, hon är ju inte världens snabbaste. Men jag har börjat ta alla lite fartiga moment i början av träningspasset, så avslutar jag med exempelvis ställandet och apporten, om jag nu tränar alla moment. Det funkar bra faktiskt!
Jag fick även hjälp med att hålla koll på när hon sätter sig snett eller rätt, vilket är jättesvårt att se själv!

I onsdags var det dax för kurs igen. Vi gick igenom lite moment och fortsatte med det snabba läggandet och ställandet. Den här gången insisterade jag på att ha henne lös eftersom vi båda bara blir störd av det. Hon bryr sig ju ändå inte om dom andra hundarna längre. Jag tycker inte att jag lär mig något nytt på kursen direkt, men det är väl alltid bra med störning. Dessutom var det en annan på kursen som hjälpte till att kommendera lite i linförighet och kolla positionen, det var bra! Sedan drog jag mig hemåt lite innan kursen var slut för att hinna hem till fotbollens om började innan kursen  var slut. Kvällen var redan igång när jag kom hem och vi slutade på Ernesto där det inte var något drag alls. Stackars S som blir så besviken på Kalmar när det inte händer nått. Tur att jag ändå har en storstad att falla tillbaka på när partyprinsessan vaknar i mig.

I går åkte jag och Marcus ut till värsnäs för att gå en promenad. Vi åkte till ett ställe vi inte varit på på länge, och började gå. Där mötte vi ¨några buttra j*vlar som påpekade otrevligt att man inte fick ha hunden lös (och Isa gick typ precis bredvid oss, vad spelar det för roll) så det fick bli en koppelpromenad, behövs ju det med. Vi gick en väg som vi trodde skulle gå runt, eftersom det var motionsspår. Men vi gick och gick och vi kände inte igen oss alls. Kom tillen kohagen som vi gick igenom och mötte efter ett tag hela flocken med kor. Jag tycker dom är gulliga, men dom var väldigt intresserade av Isa och startade såklart ett led efter oss och följde efter oss ett tag.. det var lite läskigt, visste ju inte vad dom skulle göra (bilden nedanför). När vi gått ett tag om vi fram till en bilväg på andra sidan vattnet från värsnäs, så det var ju bara att vända och traska tillbaka. Som tur var hade korna gått längre från vägen den här gången. Det blev en lång (och för Isa långtråkig) promenad för två hungriga själar.

Imorrn är det vilda västern fest i ljungnäs med övernattning.. beräknas minst 70 pers, så det blir riktigt kul!

image59

Igår

Lite uppdatering och bilder

Har inte bloggat på ett tag, har haft fullt upp. I fredags var jag och Isa ute vid värsnäs för att gå en skogsprommis och träna lite på vårt vanliga ställe. Det gick bara bra. När vi kom tillbaka till bilen var Isa ganska varm, så jag bestämde mig för att hon skulle få svalka sig lite i havet innan vi åkte hem. Just då ringde Johanna som precis kommit tillbaka från norrköping, och Viggo var peppad att göra nått efter att ha åkt bil nästan hela dagen. Så hon följde med till vattnet och de busade lite, en mer än den andra =)

Jag jobbade ju i helgen så det vart inte mycket gjort då. I lördags var det dock väldigt fint väder och jag kände för att göra nått utomhus. Jag och Stina var inge sugna på att gå ut och festa, så vi tog Isa med os och satte oss på en brygga och bara stirra ut på havet och pratade om livets alla svårigheter.

Igår var det valborgmässoafton och jag var sugen på att sitta i en proppfylld park med en cider. Men vart var alla? Visste ju visserligen att de flesta dragit till Uppsala eller Lund, men ändå. Jag och Johanna med hundar skulle gå en långprommis ner till stan och kolla på alla aktiviteter utanför kåren. Där satt det typ 2 människor, så vi gick vidare in till stan och kollade lite. På larmtorget var uteserveringarna helt tomma. Då gick vi till vallgraven och tittade och där kanske det satt 5 stycken gäng, ingen man kände. Helt otroligt! Men vi fick en himla promenad iaf =)
På kvällen var vi hos Johanna och Danne med fler och grillade och hade det trevligt, sedan drog vi vidare till Annelie som hade förfest och vidare till kåren. Där var det människor iaf =) Skitkul!

Idag har jag faktiskt varit oförskämt pigg för att vara en "bakisdag". Jag gick en lång promenad med Isa och konstaterade att jag faktiskt fått mig en ny favoritrunda! Supertrevlig och lagom lång, kan göras längre om man vill det. Kom även att tänka på hur himla vacker natur det finns häromkring, vilket hundparadis! Det kommer blir jobbigt när man nångång flyttar tillbaka till stockholm att hitta fina hundstråk...

Här kommer lite blandade bilder från de senaste dagarna.

Isa på skogspromenad
image53

Isa och matte i skogen
image54

Viggo och Isa badar
image55

Stadprommis, här nere vid det vackra slottet (koppel på alla hundar ett måste)
image56

Med oss hade vi Johanna och Viggo
image57

Isa tog sig friheten att bada lite på vår 1.maj promenad på vårt nya favvoställe =)
image58