Ännu en härlig helg!



Vilken underbar helg jag haft! Lördagens spenderades med mina två älsklingskillar och min lilla tjej (läs Marcus, Eddie och Isa). Vi började vår resa efter en liten sovmorgon och efter att han ätit lunch i Malmköping åkte vi vidare till Eddies hage. Han går fortfarande på bete i en hage vi inte riktigt visste var den låg, men vi hade inga problem att hitta hagen. Jag såg honom på långt håll då vi kom åkandes på vägen - undra om det bara är jag eller om det faktiskt bokstavligt talat lyser om hans utstrålning. Efter några underbara timmar med mycket borstning, massa kel och många pussar fick Isa lite aktivering i nya omgivningar.

Marcus la ett spår till henne som var ca 700 meter långt med 6 apporter. Liggtiden blev ca en timme och det blåste ganska mycket. Hon spårade jättefint, och hade ett ganska bra tempo hela tiden. Lite väl snabbt i början kanske, och i slutet när hon blev lite trött blev hon periodvis lite ofokuserad, men när jag sa till henne skärpte hon sig och kämpade vidare till slutapporten. Jättebra!

Annars var Isa i vanlig ordning lite missnöjd över att jag var med hästar när hon inte själv vågar gå nära. Detta har resulterat i att hon har varit superkelig med mig heeeela helgen - det kanske är bra för henne att uppleva att hon inte alltid är i fokus ;)

Det var jättemysigt att få umgås lite med Eddie och han såg lite piggare ut än sist vilket värmer i hjärtat. Jag vet att han har det superbra där han står nu, men det klart att man önskade sig att han stod närmare...








Även dagen idag har spenderats med hästar. Dirks familj behövde hjälp med ridningen och det tackar man väl aldrig nej till. Att det dessutom även idag varit en fin dag med strålande väder gör det inte sämre. Det blev en lång och fartfylld ridtur med ett gäng från stallet, superkul. Vi var ute i nästan två timmar vilket känns i rumpan. Förhoppningvis har det gått över tills imorrn eftersom jag ska rida då med.

När vi kom hem åkte vi iväg till klubben för lite lydnadsträning med Isa. Marcus följde emd och övningskörde lite på vägarna runt klubben, coh hjälpte sedan även till med träningen. Vi körde vidare med inkallning med ryggen till där Marcus fick kontrollera reaktionen och farten. Tydligen reagerar hon snabbt och galopperar snabbt, så det är ju bra! Sedan fortsatte vi med sättandet under gång där Marcus även där fick kontrollera hur det såg ut. Kanske kan hon sätta sig lite snabbare, men reaktionen och stabiliteten är bra. Till sist tränade vi framförgåendet, där jag inte har en tydlig plan på hur jag vill lära in det.. Vi lattjar fortfarande lite med det momentet (det är så trist), men framåt går det iallafall.

Imorgon är det dax för en ny händelserik vecka. Onsdag är sista dagen på jobbet, så efter det klassas jag återigen som arbetssökande. Bättre kan man ha det enligt mig, Isa kommer däremot stormtrivas.

Beslut

Idag har jag tagit ett vuxet beslut enligt mig själv. Jag har nämligen fått chansen att gå allmänlydnadsinstruktörsutbildningen som börjar redan nu i november, men tackat nej till det på grund av att jag har alldeles för många "lösa trådar" i mitt liv just nu som mamma så fint uttryckte det. Det här med att börja jobba heltid efter att ha pluggat i 5 år har varit jobbigare än jag trott - mest eftersom jag har så himla många intressen för mig. Men efter att ha försökt prioritera har jag kommit fram till att det som är absolut viktigast är att hinna med Isas träning ordentligt samt ridningen. Både dessa "intressen" är tidskrävande, och jag vill få bukt på tiden innan jag tar på mig massa annat. Jag som annars bara tar på mig mer och mer är lite stolt över mig själv som kunde avböjda denna chans. Förhoppningsvis får jag chansen att gå utbildningen senare när jag "kommit in i mitt nya liv" mer, tills dess ska jag fortsätta som instruktörselev.

Annars har det känts som en ganska hopplös dag. Nu är det ju bara en vecka kvar på jobbet, sen ska all energi gå åt till att hitta nytt (och förhoppningsvis fast) jobb. Idag har det som sagt känts hopplöst, men nästa dag kan jag vara världens mest positiva människa igen - hoppas det är så imorrn.

Igår fick Isa följa med till kvällens hundkursen.. Marcus började på sin bågskytte och eftersom hon varit själv mycket på dagen kändes det inge vidare att lämna henne på kvällen också. Så hon fick fint följa med och gå runt på "statsvandring" vid Mölnvik. Det blev en del passivitetsträning vilket ju alltid är bra! Innan kursen hann vi också träna lite med sättande under gång, som går framåt hela tiden.

Imorse på morgonpromenaden tog jag med 2 dummies till skogen. Isa fick några linjetag och jobbade på jättefint. Annars är hon väldigt morgontrött sådär tidigt på morgonen, men lite träning gjorde att hon vaknade till ordentligt! =) Nu har dagmatten M kommit hem från sin semester så imorrn får Isa spendera dagen på Ingarö med sina kompisar.


Lydnadsträningar

Igår var det ytterligare en dag med strålande sol hela dagen. Jag tog mig en välförtjänt sovmorgon och begav mig sedan till klubben för lite lydnadsträning med Isa. Det var härligt att se allt folk som var ute i skogarna runt klubben för att aktivera sina hundar =)

Isa och jag började att träna på sättande under gång - nått helt nytt för oss båda. Det var verkligen svårt att sätta sig i farten tyckte Isa. Började med att backa bakåt och när det funkade bra fick hon testa några gånger vid sidan av mig. Vidare tränade jag inkallningar när jag går ifrån henne, där hon ska sluta upp till ett fotgående (inkallningen från rutan). Det gick rätt bra, men tempot kunde bli bättre... det märks att det inte alls är befäst för hon kommer nästan smygandes bakom mig. Vi avslutade med apportering över hinder där hon sprang förbi hindret på väg tillbaka en gång. Därför backade vi ett steg och hon fick sitta på andra sidan hindret och apportera därifrån - vilket gick super.

När vi kom hem från träningen tog jag mig en springrunda - det var länge sen! Marcus cyklade med mig och Isa fick träna lite kondition. När vi kom tillbaka var vi alla ganska slut (iaf jag och Isa), det blev ändå en runda på över 7 km med mycket uppförsbackar.

På kvällen var vi bortbjuda till T, M och Nalle på middag. det var supertrevligt och vi satt faktiskt ute i deras trädgård och åt middag - alldeles fantastiskt! Hundarna ligger på var sin plätt på gräsmattan och njuter, det är livet det!

Idag efter jobbet hann jag och Isa med ett litet lydnadspass till innan middagen. Då tränade vi vidare på sättandet, som nu går super! Lite mer framförgåendet och inkallningar hann vi med också, innan vi återvände hem. Nu är det middag och sen ska jag till stallet och rida.


Lördag med solsken!


Vilken underbar lördag det varit idag! Jag har bara känt glädje hela dagen! Vaknade med solen i ögonen och kände att det skulle bli en riktigt bra dag. Efter frukost åkte jag och Isa och hämtade upp Lisa och Loi för lite spårträning.. Kommer inte ens ihåg när jag hade tid till helgträning sist!

Vi åkte till samma ställe som vi var på sist, och la spår till varandras hundar i vanlig ordning. Medan spåren låg gick vi en liten promenad men utan lika mycket bus som sist. Efter 50 minuter gick vi spåren och jag var lite nervös eftersom det gått rätt dåligt de två sista gångerna vi spårat, troligtvis för att vi inte hunnit träna lika mycket som vanligt. Jag bad Lisa att snitslat mycket och använda mina apporter för att underlätta arbetet lite iaf. Spåret var ca 500-600 meter med 7 apporter, och Isa gick klockrent! Vet inte om det känns bättre för att man har en snitslad väg så man vet att hunden är på rätt väg, men bra kändes det iaf! Hon hanterade de olika situationerna som hon utsatte för bra och  var fokuserad hela vägen. Apporterina var inga problem heller, trots att det inte var så mycket vittring på dem (haft dem på balkongen för vittringsapporteringsapporter).

Jag la ett ganska långt och knepigt spår till Loi men hade klarat det galant han med. Efter spåret lät nöjda mattar hundarna busa och bada lite. På vägen hem stannade vi till vid sjön som ligger vid Lisa och lät hundarna bada lite där med. I vanlig ordning var Isa helt inne i sin lek i vattnet och Loi var ordningsvakt på land. Det är kul att se hur roligt de har ihop trots att det nästan alltid leker två olika lekar.

Här kommer lite bilder från en härlig dag med härliga vänner!


Crazy Loi


Isa badar i lervattnet

Loi försöker få tag i pinnen utan att behöva simma








Ännu en majskolv

Äntligen fredag och har en underbar helg framför mig med inte så mycket planer som jag annars brukar ha. Jag har sett fram emot att ta det lite lugnt och hinna umgås med Marcus och Isa.

Imorse strax efter att jag gått upp hörde jag att Isa spydde inne i sovrummet. Hon har fortsatt göra det enstaka gånger efter magkatarrbehandligen, men då oftast på helger då det möjligtvis går lite längre mellan kvällsmåltiden och frukost än i veckorna. När jag kom in i sovrummet låg det iaf ett stort brunt föremål där, som såg ut som en tjock pinne. När jag tittade närmare såg jag att det var en majskolvsom var ca 3-4 cm i diameter och 5-6 cm lång! Det var alltså som jag först tänkte, att det var nått som irriterade henne i magen som gjorde att hon spydde. Dock har magkatarrmedicinen och de utspridda måltiderna lugnat ner magen betydligt, så det var ju bra iaf. Men frågan är ju nu om det ligger några fler majkolvar där inne och stör? Jag pratade med veterinären som sa att det bara var att hålla ögonen öppna så hon inte blir dålig pga att nått sätter sig på tvären.. läskigt tycker jag!

Isa verkade iaf väldigt nöjd efter att ha spytt upp den där och har varit pigg och glad hela dagen - enligt rapporter från grannen. Jag tog också med två dummies på morgonpromenaden idag och Isa hämtade dem med förtjusning, det var ju så länge sen vi hann träna!

Jag skyndade mig hem från jobbet för att komma hem till henne. Hon var superpigg och glad och hade ingen feber, så då packade vi in oss i bilen för att äntligen hinna träna lite på klubben. Det sjukaste var att jag fastnade i kö redan vid Gustavsbergs centrum och stod nästintill stilla i 20 minuter (för er som inte vet tar det ca 5 minuter med bilen till klubben från mig). När jag fick tillfälle att vända gjorde jag det och åkte till en gammal sommarhage till stallet och tränade där istället.

Isa tyckte det var väldigt intressant med nya omgivningar och var lite ofokuserad i början. Men sen gick det faktiskt bra! Vi började att träna inkallning och fortsatte med rutan. I hagen hade det också bildats en lite stig på ett ställe, som jag utnyttjade till att börja träna framförgåendet. Superbra ställe att träna på och himla nära oss också!

Kvällen har spenderats framför en film som jag älskat så länge jag kommer ihåg - Dirty Dancing. Den gick på SVT för att hedra Patrick Swayze bortgång.. Fasen vad jag gråtit...

Illaluktande hund

Det känns inte som att jag sett röken av Isa denna vecka, och tyvärr stämmer den känslan ganska bra. Jag kom ju hem från Danmark söndag kväll för att stupa i säng och sen upp till jobbet i måndags. Isa var hos M på Ingarö både måndag och tisdag och busar då i stallet med sina hundvänner. Dels har hon ju de små hanpolarna från i somras där, men sen har det ju även kommit till en liten cocker spaniel-valp som Isa såklart underhåller hela dagarna. detta innebär att hon går och bäddar ner sig så fint i sin säng direkt vi kommer hem, och sover tungt till nästa dag.

Jag har ju dock annat för mig på kvällarna och i måndags var det dax att rida Dirk igen. Det var en underbar kväll och jag red ett pass ute på utebanan, otroligt mysigt. Tisdagskvällen spenderades på klubben med allmänlydnadskursen och det var en fröjd att se förarna med deras hundar igår. De har verkligen tränat och det har hänt jättemycket på bara 2 veckor för de flesta - sånt är roligt att se! Eftersom jag inte hann mer än att släppa in Isa i lägenheten och ge henne lite mat innan jag slängde mig iväg till klubben, fick jag ta tag i hennes äckliga lukt hon fått under dagen när jag kom hem från kursen. Det är inte så kul att komma hem kl 22 till en lägenhet som har öppet både fönster och dörr pga att det luktar så äckligt annars (Isa har alltså rullat sig i diverse skit, mest koskit tror jag). Efter lite mutter på hussen får alltså jag ge henne ett bad som känns som mitt i natten.. Men fin blev hon!

Idag har Isa varit hemma och hos grannen några timmar mitt på dagen, men kvällen kunde ändå inte utnyttjas då  jag hade min dansträning och sen inplanerad middag på restaurang med Kalmartjejerna. Dock hann jag ha en liten mysstund med henne (hon märker såklart också att det inte blivit mycket mys denna vecka) och en liten frisering - så ny är hon både nyklippt och nyduschad! Imorrn ska hon visserligen tilbaka till stallet på Ingarö, så hon kommer nog hem som en skithög igen.


Isa har badat i lerpöl sommaren 2008

Tur till Danmark

Här rullar dagarna på. Tisdagens kvällskurs fick ju en oväntad vändning då Lisa fick beskedet om Eskil precis i början. Då fick jag svälja min sorg ett tag och försöka göra så kursen kunde fortskrida utan henne - men det var bra jobbigt måste jag säga. Jag är ju så himla blödig och stortjöt givetvis ett tag efter beskedet. Sen var det bara att gå tillbaka och hjälpa kursdeltagarna med sina hundar - undra om man kan ta instruktören seriöst när denne har svullna röda ögon och tårar som fortfarande rullar ner i stora droppar? Hursomhelst så gick det faktiskt bra efter ett tag och jag kunde fokusera mer på hundarna och övningarna.

Dock blev det en jobbig dag på osndagen med mycket tankar - främst på Eskil och hans familj, men också Eddie, Isa osv.. Det är jobbigt att älska djur så mycket som man gör, för man är så himla rädd att förlora dem. Men på nått sätt är det också fint att man vågar älska någon som villkorslöst som man gör med djur, även om man vet att de troligtvis kommer att gå bort före en själv. Det är liksom nackdelen med att ha djur.

Efter dansen på onsdagen övningskörde jag och Marcus lite på en parkering. Isa fick följa med och hon såg mycket skeptiskt ut där bak när husse satte sig framför ratten - "Hallå, där brukar ju inte du sitta!?"
Anledningen till att Isa var med var att vi körde precis vid klubben och Marcus lovade att vi skulle få stanna till och träna lite. Dock blev det väldigt sent, så det blev bara en riktigt kortis. Vi hann iaf med några inkallningar med läggande, fjärrdirigering och lite fritt följ. Isa var med till 110% och var supertaggad - en sån dag man vill träna ordentligt med andra ord! Typiskt att hon ska visa den sidan då man bara är där en kortis.

Annars har det blivit lite inomhusträning där vi tränar fjärrdirigering bytet sitt-stå/stå-sitt.

I helgen har jag varit på reunion i Danmark, men klass 9B =) Jag åkte direkt från jobbet i fredags och kom hem nu ikväll. Det har varit underbart att se alla gamla vänner och leva tillbaka på 90-talet. Isa har haft en myshelg med Marcus, och verkar mycket nöjd över det. Dock blev hon väldigt glad när jag kom hem och överföll mig helt och hållet - nu sover hon sött här bakom oss och verkar nöjd med att flocken är samlad.

Den vanliga välkomstceremonin - med bollen



Älskade Eskil



R.I.P Eskil  <3
1999-04-08   -   2009-09-08

Igår nåddes vi av det hemska beskedet att Eskil gått bort. Älskade Eskil som jag inte helt obekant störtförälskat mig i första gången jag såg honom. Som Lisa själv skriver lämnade han ingen oberörd, och vår familj var såklart inget undantag. Han kommer att bli djupt saknad av många, men framför allt hans älskade familj som jag idag skickar mina tankar till.


Kräftskiva



I lördags åkte vi ut till landet för att har vår årliga kräftskiva. Jag hade tänkt mig att ta en lång sovmorgon får att sova ikapp lite förlorade timmar, men 8.30 hörde jag Isa spy, och då blev jag genast klarvaken. Hon hade fått kvällsmaten rätt tidigt dagen innan, så det blev lite för långt mellanrum för hennes lilla mage.

Det gjorde dock inget att jag gick upp tidigare än planerat, då fick jag nämligen lite ensamtid med Isa och dessutom sortera lite papper och söka lite jobb som inte hunnits med nått. Vid lunchtid åkte vi sedan ut till landet, där kalkberget var fyllt av kräftsugna familjer. Isa var en mycket lycklig hund som sprang runt på ängarna utanför oss medans vi förberedde. Kräftskivan blev jättelyckad och tävlingen som jag planerat verkade bli uppskattad. Isa var en ängel hela tiden och strosade emellanåt runt i tältet bland alla bekanta, men låg nästan hela tiden vid våra fötter och sov. Såsmåningom fick hon gå in i huset och sova också...

Vi kom hem vid femtiden i söndags och då åkte jag och Isa till klubben för lite mys och träning. Planen var fintklippt och det var mycket dofter efter dagens elitspårtävling - synd att jag missade den! Jag missade även Goldendagen som i år var på Nacka BK... Men kräftskivan var bestämd sen länge och jag missade den förra året, så iår hade det blivit en besviken familj om jag åter igen prioriterat hundlivet.

Isa och jag körde ett kort och internsivt pass med inkallningar med läggande, hopp - apport och fjärrdirigering. Både Isa och jag tyckte det var jätteroligt, det blir ju så sällan träningar nuförtiden - hinner inte med! =(

Idag har Isa varit hos M på Ingarö och verkat busa en hel del, hon är helt slut. Hon fick därför stanna hemma när jag begav mig till stallet för att motionera Dirk. Vi red en härlig runda i sommarhagarna och hann precis hem innan det blev mörkt.

Igår fick jag även den glada nyheten att våra vänner Helena och Tisla plockat sitt tredje CERT och därmed blev Svensk utställningschampion - GRATTIS!!!!!




Stressigt värre

Välkommen in i stressens värld. Även jag har nu insett mina brister och medger att jag tagit mig vatten över huvudet med att ha varenda dag uppbokad hela hösten... Det funkade i ca tre veckor, men inte en dag över. Jag har alltid känt mig trött, men i mitten av denna veckan fick jag riktiga varningssignaler i form av illamående, magkatarren som kom tillbaka och skakig i hela kroppen = inre stress. Efter att ha avbokat det mesta av torsdagens och fredagens kvällaktiviteter fick jag i mig lite att äta, men pulsen rusar fortfarande iväg ibland.

I tisdags hann jag inte mer än att lämna Isa hemma och vända i dörren för att äta en middagsmacka i bilen. På schemat stod allmänlydnadskursen där jag skulle agera instruktörselev. Det var riktigt kul och hoppas att deltagarna kommer att uppskatta kursen. Blev dock en lång kväll där jag inte kom hem förrens efter kl 22. Onsdagen var som sagt en riktigt jobbig dag, men släpade mig ändå till dansen direkt efter jobbet. Oj va roligt det var! Vi lärde oss en koregrafi där vi delades in i två grupper och dansade mot varandra, lite som en "battle", skitkul! Efter detta gick jag dock in i en slags koma och vet inte om jag vaknat ur den ännu. Även om det är roliga saker som står på schemat så kommer det inte ifrån att man vill hinna med mer saker, plus stressen att jag inte satt på datorn på 4 dygn eller sökt ett enda jobb... Imorgon är det dax för den årliga kräftskivan ute på landet där vår familj står som värdar.. Hoppas det blir kul!