Bröllopshelg

I helgen har Isa varit hos Lisa och Niklas när vi har varit på bröllop i Örebro. Min kusin Johan gifte sig med sin Gunilla i en vacker vigsel. Vi åkte dit lördag morgon och kom hem idag efter lunch. Kvällen var trevlig och vi sov hos kusin Jenny och hennes kille i deras nya lägenhet. Bilder från helgen kommer senare.

Isa verkar ha haft det toppen med Sigges familj. Hennes dagar har präglats av promenader, bus, lite bad och mys, så henne har det inte gått någon nöd på.

Idag har jag känt mig rätt effektiv sedan vi kom hem. Jag började med att städa (vi gjorde det i fredags men Lis, Nilkas och Sigger var här på middag då och på något sätt blir det alltid mer hårigt med två hundar). Sedan gick jag till stallet och fixade iordning hos Dirk samt la ett spår till Isa i skogen bakom stallet. När jag var klar med att mocka osv gick jag hem och hämtade Isa och tog spåret.

Det hade då legat i ca 1 tim och 15 min och var ca 600 meter långt med 6 apporter. Jag kom på att vi inte har spårat på väldigt länge, så hon var oerhört peppad. Tog spåret väldigt fint och på enstaka ställen kom hon bort sig lite men då letade hon snabbt rätt på spåret igen. Hon gick förbi en apport men verkade komma på sig själv någon meter senare, och gick då tillbaka till apporten.

Efter träningen gick vi en promenad vid vattnet nere vid slottet där Isa fick bada lite. Vi har sagt att det är okej för henne att bada nu när trampdynan nästan blivit helt bra, men i lite kortare stunder. Sedan traskade vi tillbaka till stallet och tittade på när Lisa red lektion på Dirk. Det tycker Isa är väldigt tråkigt, hon ser ju ingenting över räcket till ridhuset.

Nu på kvällen har jag varit ute och sprungit, det är ju vårruset på tisdag och jag känner mig laddad! Sedan såg vi filmen Avatar som vi köpt idag, så himla fantastisk!

Lisa och Isa sover i soffan

Det är...

...mycket nu.

Efter två intensiva och långa konferensdagar på jobbet har jag en ledig stund här hemma. Har knappt träffat min familj alls sedan i söndags. Måndagen är jag som vanligt i stallet, vilket ju visserligen är superkul. Igår var det kvällsaktiviteter på kvällen efter en dag med marknadsmöte, vilket visserligen också var himla kul. Vi åkte skyviewn utanför globen. Tyvärr hade vi inte så tur med vädret, men man såg långt ändå. Sedan åt vi massa mat på gondolen, supergott och trevligt! Kom dock hem vid midnatt och sov som ett barn från till kl 05:20 då klockan ringer. För att få lite tid med Isa gick vi en långprommis i morse och plockade lite blommor på vägen = mysig morgon. Och även om dagen idag har intressant och kul (fortsatte marknadsmötet idag) var jag väääldigt trött när jag kom hem vid 19-tiden.

Eftersom vårruset närmar sig med stormsteg stakc jag ut och sprang trots att både benen och huvudet var rätt tunga. Sedan försökte jag få med mig Isa på en liten promenad nu på kvällskvisten, men hon var av den bestämda åsikt att hon ville in direkt efter kissen - så vi gick tillbaka in igen. Får ta en längre morgonpromenad imorgon istället, för imorgon kväll är det återigen kvällsaktiviteter på jobbet. Tur att det bara är roliga grejer!

Vår rhododendron har slagit ut på landet!



Helgvila

Helgen spenderades på landet. Vi kom iväg tildigare än planerat från jobbet i fredags, så vi tog båten från stadskajen till saltsjöbaden, underbart var det att sitta ute i den varma solen.

Annars har helgen varit rätt lugn. Isa har varit gårdshund och fått någon längre promenad per dag. Hon har börjat röra sig mindre på tomten nu, förut strosade hon runt överallt, men nu ligger hon mest på sin klippa på berget vid oss eller utanför mammas och pappas trapp.

Tassen är bättre och hon har inte bandage längre, dock ser trampdynan väldigt konstig ut fortfarande, liksom lite "smulig". Vi hoppas att den blir bra snart! Hon får fortfarande inte bada och är väldigt missnöjd över det. Speciellt jobbigt var det i lördags när det var så jätte varmt, men då fick hon leka lite i vattenslangen istället.

Den här veckan är en tuff vecka på jobbet men mycket kvällsaktiviteter, så jag kommer att vara bra trött när jag kommer hem.

Favorit klippan

Lycka

Isas tass börjar långsamt läka ihop, men hon har bandage på och får ta det lugnt och inte bada. Extremt jobbigt i denna hettan hälsar Isa!

Idag tyckte jag att hon var så bra så vi åkte till klubben för lite träning. Jag har ju inte varit på ca två veckor nu blev helt chockad över denna grönska. Grönt nykliptt gräs med gula maskrosor som tittar fram, det är fina grejer det.
Isa visade sin toppnivå på träningen och jag kände bara sån lycka över att ha en sån bra hund. Fotgåendet satt sådär bra som bara hon kan :) Sedan fortsatte vi träna lite korta rutskick, kryp och skiftet stå-ligg i fjärren, allt fungerade super.

Det har märkts den här veckan att hon inte äter medicinen fortfarande, hon har varit mycket piggare än den sista veckan och är positiv trots att tassen fortfarande gör lite ont.

Imorgon är det fredag igen och den här veckan har gått lika fort som alla andra, men det betydet väl att man har roligt :) Isa följer med Marcus på jobbet och sen åker vi direkt till landet på kvällen. Där är föräldrarna ute, syster med barn och Anna, kan inte bli så mycket bättre =)

Kram på er

Värme

Idag har det varit riktig sommarvärme! Jag har ju varit inomhus på jobbet mestadels av dagen, och stan har kokat av folk och turister. Isa har varit med Sigge i Orminge och haft mysigt. Det verkar som att tassen varit bra idag. Mitt bandage jag satte på imorse hade fallit av under morgonpromenaden, och sedan hade tassen fått lufta sig. Hon verkar inte haft ont men nu på kvällen efter att jag tvättat rent ser man att det fortfarande är irriterat i kanten.

Inatt hade hon tratten på sig och det var de pärs för både henne och mig. Hon kunde inte slappna av (den är superstor) och jag vaknade varje gång hon slog i den någonstans. Inatt blir det bandage istället för tratt.

Kvällen har spenderats i stallet för min del som vanligt på måndagar. Helt underbar kväll där jag svettades i enbart T-shirt vid 21-tiden. Inte klokt. Dirk och jag red ut en sväng och hoppade sedan lite på utebanan. Marcus kom förbi och knäppte några kort...

Härlig och varm vårkväll






Irriterad trampdyna

Vi är hemma från landet igen efter 4 alldeles underbara dagar. Vi har fixat i trädgården hela helgen, gjort ett planteringsland, rensat ogräs, fixat buskrabatten, krattat och mycket mera. Inomhus har vi bestämt färg för ommålning, fått mammas och pappas gamla kyl/frys och burit in det första nya skåpet till köket.

Isa haltade ingenting och fick följa med på en del promenader. Men i fredags kväll efter att Isa träffat kussen Leeloo (som blivit himla stor trots sin ringa ålder) haltade hon igen. Då såg vi att en trampdyna var irriterad och röd. Efter det har hon bara fått tagit det lugnt med bandage runt tassen. Natten till lördagen vaknade jag av att hon låg och slickade sig, och hade fått upp ett ordentligt sår på trampdynan.

Men lite kul har hon fått haft för det. Igår gick vi ner till vattnet så hon fick simma en massa som motion, och idag har hon fått gå över gärdet för att kolla på de små lammen och lekt i vattenslangen då vi vattnat.

Inatt får nog tassen lufta sig och Isa får sova med tratten. Imorgon och på tisdag ska hon till Sigges pappa och det känns tryggt, han är väldigt mån om att hundarna ska ha det bra så han kommer se till att tassen inte gör sig mer illa.

Lugn träning

Isa har varit lite slö de senaste dagarna, jag antar att det beror på medicinen. Sigges pappa som hade hundarna igår märkte det också på Isa. Hon hade inte velat vara med och leka utan suttit och tittat på.
Idag har hon varit och badat och simmat med Eivor och hon var pigg och glad när vi kom hem. Eftersom det är tisdag åkte vi till klubben för lite lugn träning, mer så att hon skulle få ha lite kul och tänka lite trots att hon är lite "sjukskriven".

Vi tränade sittande under gång, platssittning, kryp och lite fjärrdirigering. Sittande under gång har hon lite svårt för fortfarande då hon gjort fel några gånger (och utebliven belöning tar hårt på henne), så hon blir osäker direkt. Men vi kämpar vidare och till slut fick hon till några fina och snabba sättanden. När vi tränade platssittning (eller sittande i grupp fast utan grupp) gick det bra till en början. Hon satt i över tre minuter men jag gick och belönade ofta. Sen helt plötsligt lägger hon sig ner utan förvarning. Måste backa en del där igen. I krypet provade jag extern belöning då hon kryper runt mina fötter när jag har belöningen, det fungerade faktiskt bra och jag tror jag ska köra på det ett tag. Sedan avslutade vi med lite fjärrbyten, som gick jättebra! Samtliga skiften gick bra men jag stod också nära henne.

På jobbet händer det mycket grejer. Igår flyttade jag över till företaget som köpt upp oss på andra sidan gatan. Det känns som att man är ny på jobbet igen, men det är bara att se det som en ny utmaning :)

Imorgon åker vi till landet då jag lite hastigt bestämde mig för att vara ledig på fredag. Isa ska följa med Marcus till jobbet och sedan åker vi ut med egen båt med mamma och pappa. Hörs kanske nått under helgen, tjingeling!

Lugn helg

Eftersom både jag och Isa ska ta det lite lugnt med våra olika sjukdomar har det varit en relativt lugn helg. Isa och jag har varit ute på ca 2 stycken långpromenader om dagen (brukar normalt sett bli fler än så) och har bara strosat omkring. Tyvärr förstår inte Isa riktigt frasen "ta det lugnt", så periodvis röjer hon runt som vanligt och jag får då påminna henne om att inte springa så fort.

Igår spenderade vi mycket tid på att fixa iordning bilen och tvättade den både invändigt och utvändigt för en eventuell försäljning. Det har inte varit bra väder för fotografering, så det får vi ordna i veckan istället. På kvällen kom sedan Ida hit och åt middag och mös, mysigt.

Idag har vi gårr båda promenaderna med Lisa och Sigge. Ja, de leker lite men de är ganska bra på att bara fnula på i skogen tillsammans. Isa blev lite besviken när Sigge fick en uppletande-övning på promenaden och inte hon, men det är också bra träning för henne.

På eftermiddagen fick vi besök av Marcus pappa och Gittan, farfmor och farfar och mina föräldrar. Jag fick blommor och presentkort på Lindex som försenad födelsedagspresent - toppen =)

Nu ska jag gå och lägga mig och försöka somna så jag är pigg till jobbet imorgon. Eventuellt blir det flytt till andra sidan kungsgatan imorgon.


Sjuklingar

Förkylningen har inte blivit bättre och det känns som jag har grus i ögonen (påbörjad ögoninflammation?), så idag var jag hemma från jobbet och kurerade mig. Isas tass var bättre imorse när Marcus var ute, men jag tog det iallafall väldigt försiktigt på lunchpromenaden. Två sjuklingar på vift...

Vad sa veterinären då? Joo, det verkade inte vara någonting med lederna och hon trodde att det kunde vara en dold inflammation i tassen, som blir värre när hon sprungit mycket. Därför ska hon gå på anti-inflammatorisk medicin i 10 dagar. Eftersom hennes mage inte klarar Rimadyl ska vi prova en annan ny medicin som ska vara skonsam för magen. Och så ska hon ta det lugnt under kuren, så i 10 dagar framöver kommer det inte bli några hårda träningspass eller fartfyllda promenader. Trist för både henne och mig men det viktigaste är ju att hon blir bra igen.


Halt

Idag åkte jag i tid från jobbet då min förkylning fortfarande spökar. Det är ett otroligt fint väder ikväll, så jag bytte snabbt om till "hundkläder" och skulle gå ut på prommis för att sedan kunna gå och lägga mig. Men när jag kom ut haltade Isa igen. Hon hade ju gjort det lite i perioder när gruset kom fram, och vi har tvättat och smörjt trampdynorna, men nu haltade hon tom på gräset. Jag ringde Susanne som haft henne idag och hon sa att de varit ute mycket och busat men att hon kanske gick lite konstigt på väg hem.

Vi gick tillbaka in ogen och jag ringde veterinären direkt. Vi fick en tid imorgon kväll - superbra! Isas kväll ska istället spenderas i duschen och sedan ska hon bli friserad - man måste ju vara fin när man går till doktorn ;)


Förkyld

Jag mår inge vidare idag. Kände att det var något på gång hela helgen och igår blev jag jätteförkyld. Idag har det bara blivit värre dels med förkylningen och har även fått hosta, ont i halsen och ont i öronen. Inge vidare - hjärnverksamheten är lite långsammare än vanligt.

Så det var en seg Hanna som kom hem från jobbet idag, men eftersom det är Isas och min träningsdag och jag knappt sett henne sen helgen (hon var ju på landet då och igår var jag i stallet på kvällen) åkte vi till klubben för lite mys. Först gick vi en promenad och sen tränade vi lite. Det var härligt. Banorna har torkat upp och blivit gröna.

Eftersom jag blev lite sur på henne förra veckan vi var där och tränade visste jag att det skulle bli en träning där hon hela tiden behöver peppning. Och mycket riktigt. Hon var lite osäker och hade lite prestationsångest, men klarade uppgifterna galant. Men man ser på henne att det inte är den där glädjen i ögonen som hon har ibland, utan att det är nått som hon inte är säker på. Vi gjorde iallafall ganska lätta övningar och gick igenom några moment hon kan. Egentligen är det ju bara fjärren och vittringen som hon inte kan, men det gäller ju att träna lite på de andra momenten också så de inte glöms bort.

Nu ska jag äta middag och däcka i soffan.

Vår

Den senaste veckan har våren kommit ordentligt. Solen börjar värma, blommorna slår ut och det börjar bli grönt överallt av gräset och knoppar som växer fram - underbart! I veckan har vi fixat iordning balkongen med ute möblerna, nya krukor och växter. Isa tycker att det är så mysigt att ligga där ute och titta ner, men tyvärr blåser det en del på balkongen så vi är i full gång med att leta markistyg som vi kan sätta som skydd. Kanske blir det ett litet hål i väven så hon fortfarande kan titta ner, vi får se =)

I helgen har vi varit stor 25-års fest på en bygdegård utanför Södertälje. Jätteroligt har det varit och massa vänner från Kalmar var där som jag inte träffat på länge. Alla var utklädda till skurkar och vi spelade brännboll, fotboll, gick tipsrunda och hann med massa annat kul på eftermiddagen innan middagen. Efter middagen var det lite mer lekar, karaoke och sedan dans hela natten. Marcus var en medlem från björnligan och jag var Elle Driver från Kill Bill (sjuksköterskan som går med sprutan och visslar "Twisted nerve"). Vi sov över på bygdegården (på liggunderlag) och har lite sömn att ta igen nu. Får bli en tidig kväll så att man orkar en ny vecka imorgon.

Medan vi varit på äventyr har Isa varit ute på landet med mamma och pappa. Hon åkte med Marcus till jobbet på fredagen, och han och mamma som endast jobbed halvdag möttes i slussen. Där tog hon med Isa till båten som går ut till Nämdö. Hon verkar ha haft en superhelg med valborgsfirande, mycket uppmärksamhet och mycket frisk luft. Tack mamma och pappa!

Även om vi alla tre verkar lika trötta här hemma ska jag och Isa gå en prommis med Lisa och Sigge ikväll - man kan väl aldrig få för mycket motion?

Balkongen




Akta er för Elle Driver =)