Förkyld

Idag är jag rätt så hängig, men har kunnat jobba hela dagen. Jag tackade dock nej till ridning ikväll även om jag jättegärna hade velat. Men förkylningen tar kål på mig, jag är helt sänkt.

När jag kom hem var det en pigg och glad hund som mötte mig i dörren. Det var bara att förtränga kroppens längtan efter att lägga sig ner och gå ut med henne istället. Tur att man är så fylld av kärlek varje gång jag tittar på henne, annars har man aldrig orkat dessa gånger =)

Vi gick en långsam runda i skogen bakom stallet (samma runda som vi tog i morse visserligen, men kände mig inte så påhittig och ville ha en skog att gå i som inte låg helt bredvid husknuten). Jag tog med mig saker till uppletande, en väldigt enkel träningsform för en hängig matte och som Isa dessutom älskar. Jag vallade av en rätt stor ruta (kanske lite för stor, hade inte riktigt koll måste jag erkänna) och la ut 4 föremål. Isa sökte av rutan fint och hittade de tre första föremålen utan problem. Den sista hade hon lite svårare med, den låg högst upp i en hörnet i rutan. Men hon kämpade på och när hon väl hittade den blev hon eld och lågor.

Nu är vi nyss hemkomna och jag ska göra iordning lite middag och slänga mig på soffan. När Isa sedan fått sin kvälls-kissrunda som säkerligen blir tidigarelagd idag, är det raka vägen till sängen. 5 dagar kvar till tjejemilen, håll tummarna för att jag blir frisk!

Spårträning

I söndags hade vi äntligen träningsträff med Lisa och Loi igen, det blir allt för sällan! Isa verkade jätteglad att se Loi där han satt i bilen. Vi åkte iväg till Beatelund och beslutade att lägga spår till varandra. Det är väldigt bra träning för både hund och förare, och dessutom bra att träna med andras pinnar. Lisa skulle lägga ett 700 meters spår med sex apporter och jag likaså. Som tur är kan man mäta upp sträckan med min nya mobil, så Lisas spår blev exakt 710 meter.

När spåren låg till sig gick vi en prommis med hundarna. Vi såg flertalet svampplockare som traskade runt i skogen där vi lagt spår, stor utmaning för hundarna!

Efter en timme tog vi spåren. Vi tänkte först följa med i varandras spår, men pga lite tidspress valde vi att gå dem samtidigt. Isa var taggad och drog iväg rätt snabbt i början, men efter första pinnen satt vi och mös lite och hon lugnade ner sig lite. Tror också att hon var tvungen att gå saktare och analysera mer då det inte var jag som gått spåret och fler folk hade gått över det. Ibland trodde jag att hon var ute och snurrade, men helt plötsligt dök det upp snitslar här och där- en underbar syn.

Vi spårade och spårade och efter femte pinnen märkte jag både på Isa och mig själv att vi var lite trötta. Men hon kämpade på och tog sig till sista pinnen. När jag kollade på sträckan jag mätt var det hela 1002 meter, alltså som ett lägrespår! Superbra! Jag klockade oss också och tiden mätte 17 minuter, så där har vi god maginal.

När vi kom tillbaka till bilen fick vi vänta ett tag på våra vänner. Loi hade tagit sidospår (säkerligen svampplockare) men kom trots det tillbaka med alla pinnar - himla duktigt.

Sedan åkte vi hem och jag kände mig jättenöjd över träningen. Nu måste jag börja länga på spåren, hon kan ju!

Igår var den en vecka kvar till tjejmilen och givetvis har jag åkt på nått som verkar vara en dunderförkylning - så bitter! Det har varit en tung och snorig dag på jobbet och nu på kvällen har jag ridit. Det var ju hela två månader sedan jag red, så det helt fantastiskt att hoppa upp i sadeln igen!







Lördagsträning

Äntligen helg, det har varit en hektisk första vecka på jobbet. Men trots detta tycker jag ändå att jag har hunnit med att träna både mig själv och Isa varje dag, vilket känns bra! Kommer dock inte att hålla i längden...

Idag hade jag och Lisa (Sigge) bestämt träningsdate, så vi åkte till klubben efter frukost. Jag hade egentligen tänkt både spåra och träna lydnad, men det var så mycket folk runt omkring i skogen och mycket folk vid helikopterklubben, så jag bestämde mig för att endast satsa på lydnad idag.

Isa var lite trött efter veckans bravader men gjorde mycket bra ifrån sig på träningen. Vi började träna rutan men fokus på långa skick. Det gick superbra och hon fick till några klockrena skick med fin fart och bra placering. Sedan tränade vi lite på läggande i fjärren och vittringen. Vi fick ett litet genombrott i vittringen där hon faktisk la på näsan, luktade igenom pinnarna och valde rätt! Avslutade sedan med en platsliggning med Sigge. Det blev bra träning för det var fullt med folk på skjutbanan, så det blev platsliggning med skott =) Isa fick ligga 4 minuter med mig gömd - inga problem.

Därefter gick vi en ordentlig promenad - först stigen genom skogen där älgarna bor (såg dem inte nu heller, de verkar bara uppenbara sig när jag går ensam.) Sedan gick vi ner bakom klubbstugan och badade med hundarna, det var väldigt varmt och tungorna hängde långt ut efter prommisen. Efter ca 3 timmar var vi hemma igen, trötta och nöjda.

Marcus åkte på sin vandringsresa idag, kul för honom men trist för mig.. Kommer tillbaka igen på torsdag - sååå länge! Igår när jag kom hem från jobbet hade han köpt blommor till mig, han är så fantastisk!



På vägen hem köpte jag en ny boll till Isa som vi ska använda till träningen. Hon verkar gilla den jättemycket och blev besviken när jag la den i väskan.



Nu har vi ätit lite lunch/mellanmål och ska nu till stallet - Dirk kom hem idag och ska vara med på hoppträning idag! Till lunchen belv det egenodlade tomater - mums!


Lydnad på klubben

Idag har jag hunnit med en hel del.. Dels åkte jag och tränade innan jobbet imorse, det var jätteskönt (men kan ju inte göra det de dagar jag går ut med Isa innan jobbet, men imorse tog Isa henne så då var jag på gymmet kl 07:00 bredvid jobbet).

När jag sedan kom hem från jobbet åkte jag, Isa, Lisa och Sigge till klubben för lydnadsträning. Jag hade tänkt åka bussen/gå dit egentligen, men så ville Lisa också träna - superskönt!
Först visade vi Lisa vilka moment som ingår i LK1, så då fick Isa prova på de momenten. Det var ju väldigt länge sen vi tränade lydnad iom sommaruppehållet och LK1-momenten har vi inte gjort på väldigt länge innan det, men hon kom ihåg dem allihop =)

Sedan testade vi mest på de olika momenten för att kolla status och jag tycker att det gick väldigt bra med tanke på vårt uppehåll. Såklart behöver det putsas en hel del men det är kanske inte så konstigt. Vi tränade sedan inkallning, fotgående och vittring som hon fortfarande har svårt att förstå.

Sedan gav vi lite övningar till Sigge, han är en väldigt intensiv men otroligt lättlärd hund om man trycker på rätt knappar.

Efter träningen fick hundarna springa av sig lite i skogen innan vi åkte hem. Väl hemma bestämde jag mig för att sätta mig ner och boka in tävlingar senare i höst, både spår och lydnad. Men sen kom jag på att vi inte har någon bil, hur tar man sig då till skogar för spårtävlingar eller brukshundklubbar som ligger helt off? Äää, vill ha en bil men inte utgifterna därtill!

Spårkväll

Även om det blev en relativt sen kväll på jobbet hann vi med lite träning ikväll. När Marcus lagade mat (han är så fantastisk), cyklade jag bort till kvarnsjön och lade ett spår. Tyvärr var det inte alls ngn bra del av skogen jag valde och det blev mycket kuperade terräng. Jag hade också endast plockat med mig 4 pinnar av misstag, så efter 600 meter fick jag avsluta spåret, vilket iom va bra med facit i hand. Efter sista pinnen fick jag lite panik om var jag var (jag går ju lätt lite vilse när jag lägger spår), men eftersom jag köpt sådan supermobil hjälper den mig med att lokalisera exakt var jag är. Den hjälper dessutom till att mäta exakt hur långt jag gått, vilket är jättebra eftersom jag är så dålig på att uppskatta sträckorna i skogen.

När jag väl kom tillbaka till vägen cyklade jag hem i ilfart för att äta en snabb middag. Sedan på med kläderna igen och dra med Marcus ut i skogen igen (det var ju nästan mörkt och jag hade ju faktiskt nästan gått vilse). Isa var supertaggad trots att hon med all sannorlikhet har haft en intensiv dag hemma hos Wilma och Wiggo. Eftersom det var rätt kuperat hade jag svårt att hänga med henne och fick hålla i henne rätt kraftigt, vilket ibland gör henne lite osäker och trött (pga allt motstånd i linan), vet inte riktigt hur jag ska hantera det...

Hon hittade iallafall all pinnar utan problem men virrade bort sig några gånger. Då tar hon en lite loop och hittar oftast snabbt tillbaka till spåret. Vi stötte på ett problem då hon fortsatte in i ett skogsparti då jag svängt upp på ett berg, och då stod hon och bara väntade ut mig ett tag. När hon märkte att jag väntade ut henne istället lade hon på näsan och stack upp på berget direkt, bra. Detta var på den sista sträckan innan sista pinnen, så det märktes att hon var rätt trött då, men hon höll in i det sista.

Vi hann precis knäppa av selen innan himlen öppnade sig ovan oss och gjorde oss dygnsura. För att bli lite extra blöt stack Isa ner för ett kvällsdopp på vägen tillbaka också - tossa!


We're back

En arbetsdag avklarad och vi är nu tillbaka till verkligheten. Jag börjar så smått fundera, har man ens varit borta? Det är skrämmande snabbt man kommer in i vardagen igen. Vardagen och rutinerna är dock himla roliga att komma tillbaka till, vilket måste betyda att man trivs med livet =) Jag har redan hunnit hälsa på stallet, Dirk är inte tillbaka än men kommer i helgen. Jag ska förresten rida honom lite mer nu framöver!

Idag har Isa varit hos Sigges pappa och busat. Hon var himla lycklig när hon kom dit imorse, men är supertrött nu ikväll, så ingen hundträning blev det idag. Istället stack jag ut och sprang en runda och konstaterade att vägen på landet är en väldigt enkel och plan väg. Den jag sprang idag (Hålluddsrundan) var väldigt kuperad i jämförelse och att jag dessutom sprang den två varv gjorde det inte lättare för benen. Men snart är det tjejmilen och jag är laddad!

Igår hann vi dock med lite träning på kvällspromenaden med Lisa och Sigge. Lisa agerade förste-kastare och Isa jobbade jättefint med markeringarna. Hon missade den några gånger visserligen, men hon ger aldrig upp tills hon hittat den.


Torsdag, den 19:e augusti

Som jag skrivit tidigare har vårt trådlösa nätverk inte fungerat på hela semestern, men jag har förberett blogginlägg under dessa veckor och nedan finner ni inläggen (är inne på pappas dator nu som fungerar).

Den här sista veckan har präglats av gäster i vårt lilla hus på Kalkberget. Marcus åkte som nämnt tidigare in i söndags och kom tillbaka på tisdag förmiddag. Under denna tid roade jag och Anna oss med både stavgång, springrundor och besök i affär/krog. På kvällarna hade vi mysiga te-kvällar med film.

Marcus  hade med sig Lisa och Sigge med sig när han kom på tisdagen, till Isas lycka (Niklas var ute på en liten roadtrip så därför var inte han med). Hon var här till onsdagen och vi gick långpromenader (och virrade bort oss i skogen när jag skulle utforska en ny stig) och hundarna busade på tomten. Vi har också fått händerna på en dart-tavla, så det blev många dart-tävlingar in på småtimmarna.

När vi vinkade av Lisa och Sigge hälsade vi samtidigt Martin välkommen, och han stannade tills idag. Igår hängde vi antingen här eller hos Anna och grillade, spelade dart, drack vin, spelade ett superkul tärningsspel och grillade lite mer. Idag när han åkte hem kom syster och barnen ut med samma båt, så nu ska vi umgås lite med dem. Vi har precis cyklat till affären och Isa fick springa med. Vi stannade på vägen hem så hon fick bada vid kyrknäset. Ikväll ska vi ha pappa och farbror Lars på middag som tack för hjälpen med vårt nya kök.




Äntligen lite sommarvärme, (från söndag, den 15:e)

De sista dagarna har vi faktiskt haft himla tur med vädret. Temperaturen i vattnet har gått upp lite igen och jag har tvättat mig i havet på kvällarna istället för duschen, då känns det som sommar det! Det spegelblanka havet som glittrar emot en är så otroligt vackert och rogivande. Isa vägrar fortfarande bada med mig, hon står i vattenbrynet och håller vakt istället.

I torsdags hade Isa varit här i exakt 4 veckor och hon stormtrivs fortfarande. Nu är det endast cirka en vecka kvar tills vardagen kommer tillbaka till oss.. då är det skönt med en anpassningsbar och enkel hund som snabbt finner sig i nya (eller gamla) situationer.

Igår hade vi en riktig kanondag med riktig hetta. Vi var nere vid havet och bryggan hela dagen och vi var för det mesta helt ensamma där (det märks att folk börjat jobba igen). Mycket tid spenderades i vattnet för både mig och Isa och det är då livet är som allra bäst =)

Dagen idag har varit grå igen och det regnade en riktig omgång mitt på dagen, men jag har hunnit med en lång springrunda, Isa har fått långpromenad med mamma och vi har haft föräldrarna på middag. Därefter åkte både mamma och Marcus hem, mammas semester är slut och Marcus ska hem en sväng för att handla lite och kommer troligtvis ut imorgon igen.






Heldag på cobbe, (från onsdag den 11:e augusti)

Idag var det äntligen fint väder så då passade vi på att åka ut och cobba  med mamma och pappa. Vi tog Bustern och åkte till Brunskär, vi hittade superhärliga klippor i lä och spenderade hela dagen där. Vi hade med oss picknick till lunch och eftermiddagsfika, sånt som jag tycker är så himla mysigt =) Vi har fått tvinga Isa upp från vattnet för att värma sig lite emellanåt, annars har hon badat konstant i 5 timmar, helt otroligt att hon inte ger upp själv någon gång.




DN-galan, sälsafari och trasig mobil ( från måndag 9 augusti)

Det har hunnits med en hel del sedan sist. I fredags morse åkte större delen av familjen till fastlandet för lite roliga aktiviteter. Isa stannade kvar och blev underhållen av syster på fredagen, sedan kom pappa tillbaka på eftermiddagen och hon fick sova hos honom till lördagen då vi kom ut igen.

På fredagen spenderade vi stora delar av dagen inne i stan på jakt efter my mobil till mig. Vi hade tur och hittade precis den jag ville ha (svår att få tag på) men tyvärr har jag precis upptäckt att den är trasig och håller nu på att trixa en massa med det – suck. Ibland undrar man varför man har Tele2, det är inte mycket de gör rätt!

På fredagskvällen var det sedan dags för DN-galan. Mamma och jag mötte upp mammas kompis och gick och åt innan tävlingarna satte igång. Vi hade superplatser på rad 1 precis vid det åtråvärda 100-meters loppet med Usain Bolt, Tyson Gay och Astafa Powell som tyvärr var skadad. Det är häftigt att se alla på så nära håll – Carolina Klüft, Emma Green och Christian Olsson är några av de svenska stjärnskott som var där.



På lördagen var det äntligen dags för vår sälsafari som vi försökt få till så himla länge. Vi steg upp i ottan och tog oss till Nacka för att åka den otroligt snabba R.I.B-båten – den gick i 55 knop med 600 hästkrafter, heeeelt underbart =) Jag log hela båtresan och gjorde glädjetjut när vi lekte lite i vågorna och svängde så kraftiga svängar att jag trodde vi skulle ramla ur. Efter någon timmes båtfärd hittade vi sedan de otroligt söta sälarna, älskar dessa djur! De flesta låg på en kobbe precis i vattenbrynet, men ibland såg vi även sälar som tittade upp från vattnet.



Efter dessa äventyr återvände vi till landet efter en tid som kändes som flera dagar men egentligen bara var två, det är kul att utnyttja dagarna på semestern. Isa var glad att vi kom tillbaka men anpassar sig läskigt fort till nya situationer. Hela dagen igår sprang hon in till mamma och pappa och trodde väl att hon bodde där fortfarande. På eftermiddagen fick hon en motionsrunda då jag och syster tog en springtur. Malin sprang en kortare runda och tog med sig Isa hem då jag sprang vidare på en längre runda.

Igår tog vi upp vittringsapporteringen igen, men hon är rysligt ofokuserad här ute. Flugor ska jagas, fästinghalsbandet kliar plötsligt, godis är helt plötsligt inte lika åtråvärt som tidigare osv. Det är för mycket som är intressant här ute helt enkelt och det där med hjärnaktivering är inte alls lite kul som hemma. Men vi kämpar vidare, hon måste lära sig att fokusera även här ute.

Idag är det fint väder igen och Isa har badat nere vid bryggan. Nu har vi precis gått en promenad till andra sidan ön för lite badning.

Har inget internet och därför inga inlägg

Vi har problem med det trådlösa bredbandet här ute på landet och kan därför inte uppdatera bloggen som vanligt, men inläggen är förberedda och kommer publiceras så fort som möjligt :)

Inlägg från torsdag som aldrig blev publicerat

I veckan har Marcus mamma varit på besök här ute på kalkberget. Hon kom hit i tisdags och åkte idag på eftermiddagen. Tyvärr har vi haft väldigt trist väder och det har regnat en hel del. Vi har dock hunnit med både promenad till bondgården och östanvik, promenad till affären med vätskekontroll på krogen och massor av grillning. Idag har solen äntligen tittat fram och vi fick några timmar nere vid bryggan.

Moster Gerd och Gunnar har varit på besök hos mamma och pappa samtidigt. Vi hade gemensam lunch igår och idag fick jag en skönt och avslappnande massage och moster massör =)

Isa har varit med oss hela tiden och fått rikligt med motion. Idag har det blivit simträning för hela slanten. Rebecka har visat upp sina simkunskaper på det djupa vattnet och Alex har fått 47 myggbett på kroppen – en sommar i skärgården.

Nu har vi precis tagit drink med nyplockade hallon med familjen syster och Anna på vår veranda och nu sitter vi på deras veranda och ska snart grilla (Fredrik kom precis ut med sin Weber-grill handske i högsta hugg). Även om vi måste ha tjocktröja går det att sitta ute idag =)


Träning igen!

Äntligen kom jag ut till landet och min söta familj. Marcus har jobbat med köket hela veckan (tillsammans med pappa och farbror) och det har verkligen blivit jättefint! Känns som att man bor i värsta lyxhuste istället för en liten "bod".

Isa verkade glad över att se sin matte igen, och detsamma gäller givetvis för mig. I går var det ganska blåsigt när jag vaknade, men efter ett stort regnväder var det perfekt underlag för ett spår. Jag gick och la ett spår på ca 700 meter i varierande terräng. Spåret fick ligga i en timme innan vi tog det.

Isa har inte spårat på jättelänge och var supertaggad. Jag fick hålla emot ganska mycket för att det inte skulle gå för fort, men annars var hon superduktig. Hon hamnade på något vi tror var ett djurspår en gång, men klarade upp situationen själv. Jag är väldigt nöjd med hennes insats och känner mig glad i själen när jag ser hur lycklig hon är när hon får jobba.

Sedan var det äntligen dax för årets Nämdödag. Isa fick stanna hemma och vakta huset medan vi andra var på loppis och auktion. Jag budade på en liten optimistsegelbåt, men fick den inte :( Kvällen spenderades också där uppe med massa roliga människor jag inte träffat på jättelänge. Idag är man lite seg...

Idag fick vi en ny fin dummie av Emma här ute, hon jobbar på ett företag som brukar sponsra hundtävlingar och ger då bort dummies som priser - supersnällt! Denna provade vi idag på fältet nedanför oss. Hon fick några markeringar och ett sök som Marcus lagt ut. Taggad och lycklig hund var det då =)

Nu har jag och mamma precis gått en långpromenad och Isa fick bada lite på vägen. Sa jag att hon stormtrivs här ute? =)

Vårt fina nya kök!