Vilken helg!

I helgen har det varit full rulle och vi har hunnit med massor känns det som. Mycket partande med trevligt sällskap, men ändå varit pigg och kunnat utnyttja dagarna till fullo.
I lördags gick jag och Isa upp tidigt för att åka till skogen lite innan jobbet. Det var supermycket bilar på parkeringen där jag brukar ställa bilen, så jag fick köra runt ett tag för att hitta en ny plats. Till slut parkerade jag vid vägen lite längre ner och gick ut på ett fält som jag aldrig vetat om tidigare. Där var vi helt själva och kunde bara stosa omkring och mysa av ensamheten. Jag tränade lite jakt också, där jag provade lite nya övningar som jag fått tipsat om. Isa var duktig, men inte helt fokuserad eftersom vi var på ett helt nytt ställe. Men hon löser ju alltid sina uppgifter iallafall, sen är hon lite ofokuserad "emellan passen". Sen gick vi en prommis längs med fälten och en liten vända i skogen, myspys.

Sen var det bara snabbt hem och åka iväg till jobbet. Så mycket folk! Mina extratimmar gick dock fort och när jag kom hem hann vi kolla färdigt på den sista Sagan om ringen- filmen som vi har kollat på den här veckan, så bra :) Sen bar det iväg på trevligheter på kvällen!

Söndagen inleddes med en härlig sovmorgon (tur att man kan ta lite varannan dag ibland). Jag har fått en liknande bihåleinflammation, så jag sover väldigt dåligt just nu. När jag slog upp mina blå slår det mig direkt att det äntligen är första advent :) Så nu har vi julpyntat hela lägenheten och lyssnat på Carolas jul under tiden (jag vet att det är synd om Marcus, men Carola hör till!) ;) Mysfaktor på hög nivå!

Sedan traskade hela familjen upp till klubben för lite lydnadsträning. Det blev ett kort pass men tränade inkallningar, hopp och apportering. Marcus hjälpte till att klicka när Isa fick till bra ställanden, eftersom det är svårt att avgöra hur långt hon sträcker sig framifrån. Ställandet går väldigt bra sålänge jag har synlig belöning bakom henne, dock stannade hon innan kommandot några gånger, vilket löste sig genom att jag tränade lite fullständiga klass-I inkallningar. I hoppet försökte jag få henne att sätta sig rakt framför hindret, vilket Isa tycker är svårt för att hon svänger om mot mig åt ett håll som gör att hon hamnar lite till höger. Sedan gjorde vi olika apportövningar med metallapporten och klubbens tungapport, gick super!

När vi kom hem igen gav vi oss iväg till slottet för att gå på julmarknaden där, jättemycket fina saker och stämningen var på topp! Nu ser jag fram emot en mysig kväll med glögg och god mat.

Bjuder på en snö-bild på Isa hennes första jul



Återigen spårträning

Igår åkte jag och Helena ut till Läckeby för att träna spår. Jag la ett till Isa på ett fält med 4 vinklar och 5 apporter. Sedan gick jag ut ett spår till Tisla som ju tränar för lägre nu. Isas spår låg ca 50 minuter och Helena gick med mig i spåret. Jag tycker Isa jobbade på bra och det var inga stora problem vid vinklarna. Dock kom hon av sig lite på en raksträcka och fick nog upp något spår som gick parallellt med mitt, för hon gick några meter från en pinne (märkte det när jag såg pinnen). Annars gick det bara bra!
Sedan följde jag med när Tisla gick sitt skogsspår, det är kul att kolla på hur en annan hund göra och agerar i olika situationer. Det märks att det också är ovant för föraren när man inte själv har lagt ut spåret (även om man snitslat). Efter träningen gick vi en promenad så det fick busa lite också. Trötta hundar efter det!

Idag har jag och Sara gått ute vid tyska bruket. Var ute i två timmar och passade på att gå förbi granngården och köpa en nya reflexväst, ett retrieverkoppel som ska få bo i bilen och en ny leksak.

I helgen ska jag jobba lite och sen på söndag är det äntligen första advent så man får julpynta! :)

Grönt igen

Idag har den lilla snö vi haft kvar smält bort. Iof var nog inte vårat vita lilla snötäcke något att skryta med jämfört med några mil norrut, ser ut som både Norrköping och Stockholm fått ordentligt med snö!

Vädret och kylan har ställt till det lite för träningen. Det märks tydligt att vittringen försvinner och jag har fått tänka om lite i träningen. Jag har kört lite visselpipeövningar i samband med jakten och tränat ut-kommandot lite. Lydnaden går ju givetvis att träna lika bra, men det är mest jobbigt för mig som inte har några bra träningsvantar, utan måste vara utan vantar när jag belönar med godis... brrr va kallt.

Den här veckan har sett lite annorlunda ut än vanligt. Igår var det middag och bowling med jobbet på kvällen, så kvällsträningen blev inte av för oss. Istället gick Isa och jag upp till brukshundklubben på morgonen och tränade istället. Där låg sågspåns markeringarna kvar sen tävlingen i söndags, vilket jag givetvis utnyttjade :) Vi tränade bland annat rutan med spån runt, och det gick hur bra som helst. På tävling kan det givetvis vara helt annorlunda, men ändå! ;) Vi lånade även klubbens tungapport och tränade på att hålla den. Det går bra sålänge hon inte tippar den åt ena hållet, då blir det läskigt. (Tror den väger 1 kg) - bara några kilon till så är vi i hamn... :)

Idag var vi i stallet, och frosten gjorde att jag valde att avstå vårt planerade motivationsspår och tog istället med oss diverse andra träningssaker. Men efter att jag ridit kände jag mig inte alls motiverad till träning, så vi gick en promenad i skogen och utforskade nya vägar istället, minst lika roligt! Får se om jag får till ett spår imorrn istället.

Marcus tog lite bilder när vi var ute i lördags... (höll dock på att bli mörkt)


Bästa vänner




Vad sa du?


Arbetande fladderöra

Första snön!



Idag när jag vaknade var det ett vitt snötäcke ute :) Och solen strålade! Så efter frukost packade jag träningsväskan och kameran för att träna lite och njuta av det vackra vädret. Vi gick raka vägen till klubben och tränade först.
Idag fokuserade vi på ställandet och rutan igen eftersom vi låtit det sjunka in lite. Isa var med på noterna och jag tycker nog att träningen går i rätt riktning iaf, vilket ju är tur det! Mellan momenten gjorde vi lite kvarsittande som också går bra, körde ju dock utan någon störning.

Efter träningen gick vi hemåt i lugnt tempo och fotade lite. Det är inte ofta man ser Isa utan en pinne i munnen på dessa promenader, att "döda pinnen" är  Isas absoluta favoritsysselsättning. Och mig stör det inte sålänge hon inte sväljer pinnarna. Underbar dag har vi iaf haft!


Isa i en paus på lydnadsplan




Detta är livet, säger Isa


Trött Isa

De senaste dagarna har Isa varit riktigt trött på kvällarna. Det gillar jag, det visar att hon har haft en rolig och händelserik dag =)
I tisdags var det lydnadsträning som vanligt. Isa sov som en stock och kom inte ens upp när jag började packa väskan och tina köttbullar. -Hur ska det här gå? tänkte jag, en trött Isa och lydnad passar inte så bra ihop. Men hon vaknade snabbt till liv i bilen och det blev en riktigt lyckad träning. Fick bla en kommendering i fritt följ, tränade lite hopp och budföring. Efteråt bjöds det på fika, mums!

Eftersom våra veckan har en slags återkommande mönster var det faktiskt stallbesök på onsdagen som vanligt :) Jag la ut ett spår till Isa direkt när vi kom dit som fick ligga närmare en timme. Spåret la jag i en sommarhage, men bitvis väldigt kort gräs. Det blev ganska långt och lite krångligt med 4 vinklar och 6 pinnar. Och Isa skötte sig jättebra! Jag gick väldigt nära henne och vinklarna gick bättre. Skulle dock behöva nån som kan spåret med mig för att få lite andra tankar.
När jag red fick Isa leka gårdshund och sen avslutade vi med en utforskande promenad i skogen innan vi åkte hem. Nu när jägarna har varit i farten har det kört upp lite vägar här och var, som kan bli fina promenadstråk. Som vanligt tyckte Isa att det var otroligt kul att vara i nya skogar och rasade runt över stock och sten. Väl hemma igen gick hon med bestämda steg in i sovrummet och kom inte ut förrns middagen skulle serveras.

Idag tog vi en lång sovmorgon, himla skönt! Vi gick en promenad i solskenet och mötte upp boxertjejerna på vägen. Efter denna inte allt för långa men heller inte korta promenaden har Isa gått och lagt sig igen. Hon är säkert lite trött efter helgen också, så idag får det bli en "ledig" dag från träning.

Mini semester

Nu är vi åter i Kalmar. Isa verkar ha haft det toppenbra hos S och D, har tom fått sova i sängen, vilket lyx ;)
Hussen och matten har haft det toppen både i Sthlm där vi endast var på snabbvisit, och uppe i Tällberg vid Leksand. Vi har firat Marcus farfars 80-års dag med tjocka släkten. Hotellet vi bodde på var jättemysigt och jag har ätit så mycket att jag rullat fram. Vi kom hem sent igår kväll och Isa blev väldigt glad...tills hon upptäckte att Sara inte skulle med hem till oss. Men jag tror hon glömde det snabbt och somnade som en stock när vi kom hem.

Imorse vaknade jag av ett högt pip och burrandet ljud. Det var Helena som frågade om vi skulle hitta på nått med hundarna, inte vanligt att hon är uppe före mig ;)
Vi åkte ut till skogen direkt efter frukost och jag tog med mig dummies för lite jaktträning. Helena la ett spår till Tisla, så hon hjälpte mig idag med som kastare när spåret låg. Isa är duktig på övningarna jag ger henne, det är snarare jag som inte har riktigt koll på vad jag håller på med. Fick ringa ett litet akutsamtal till Johanna som kunde förklara för mig vad som egentligen är rätt och fel i jakten. Isa skötte sig iaf bra, hon har en näsa som arbetar flitigt den lilla :)
Efter träningen gick vi en promenad och vi hittade faktiskt en stig som länkade samman vår ena slinga med vår andra slinga. Såklart skulle denna sammalänkade runda provas vilket resulterade i två mycket trötta tvåbenta och två trötta fyrbenta. Över tre timmar senare var vi hemma igen. Isa har sovit sen dess och jag har varit aktiv både på biblioteket och på gymmet, härlig dag!

Några få bilder från helgen:


Hotellet med god mat och dricka


Utsikt från vårat hotellrum


Upklädda, dagen i ära


Marcus farfar på deras stuga, dagen efter


Marcus visar husen på tomten

Snart slut på denna vecka....

Tiden går fort. Isa har haft fullt upp hela veckan, men det gillar ju både  hon och matte. Vi har bland annat hunnit vänja in Isa hos Sara som ska hon henne över helgen när övriga familjen åker till dalarna på kalas. Hon älskar visserligen Sara, men hade inte varit hos henne på ett tag.

Sedan har vi hunnit med stallet där jag la ett spår till Isa med 3 vinklar och 4 apporter. Denna gången gick jag närmare henne igen och höll emot lite mer för att hon skulle bli noggrannare i vinklarna. Klarade den andra och tredje vinkeln galant, men det första virrade även jag bort mig tyvärr. För övriga mår Ninja jättebra och jag började hoppa  henne lite denna veckan, jättekul att hon börjar orka lite mer nu!

Idag har vi varit uppe och tränat lydnad i regnet. Tränade mest inkallningar men även lite fjärr och "platssittning". Isa var på hugget trots att hon var heeelt slut efter stallbesöket igår, hon fick nämligen busa lite med Atlas efter träningen, plus att hon var med oss på banan när jag och Ninja hoppade, det blir man trött av säger Isa!

Nu åker vi upp till Stockholm och rättvik (?), återkommer sent söndag kväll.

Träningskväll

Är precis hemkommen från den "gemensamma" träningskvällen på klubben. Det var en lyckad träning och en glad hund idag. Idag inledde vi träningen med lite kontaktövningar för att träna vidare på hoppet. Isa har fått för sig att man kan hoppa tillbaka innan kommandot efter att jag kommenderat "sitt", så det blev mycket träning på just hopp-sitt med en fördröjd belöning. Fortsatte sedan vidare med metallapporten som Isa tycker är lite obehaglig, men hon är inte omöjlig. Tränade dels att bara hålla i den utan att släppa förrns jag säger till, vanliga apporteringar och apport över hinder. Samtliga gick bra!
Fjärrdirigeringen prvade vi på med lite olika avstånd, och ligg-sitt-ligg fungerar nu bra! Det blir lite knepigare med stå, men även det går ganska bra.
Sedan avslutade jag med att låta henne ligga passivt lite, följt av en sitt-träning. Visserligen känns klass III väääldigt långt bort, men om man mot förmodan kommer dit vill man ha en hund som kan sitta länge. Isa la sig ner nästan direkt, men då jag gjort klar för henne att jag ville att hon skulle sitta, gick det bättre. Belönade dock ofta nu i början, detta ska fortsätta tränas!

Det har varit väldigt ruggigt väder här i Kalmar i veckan. Igår var den närmast regnstorm och det har även regnat hela dagen idag. Igår gick vi iaf en runda med boxertjejerna för att sedan träna lite på gräsmattan utanför oss på eftermiddagen. Sedan bar det av för att fira Kalmar FFs SM-guld på stan. Imorrn ska bilen till verkstaden och få nya däck och sen är det föreläsning, så ridningen är flyttad till torsdag, så även Isas spårträning.


Slottet i röd och vit färg - tagen från aftonbladet.se

Jobbhelg och SM-guld

Såhär mot slutet av veckan har min jobbiga förkylning blivit bättre, men det har varit jobbigt att jobba vill jag nog motvilligt erkänna. Idag har det dock gått lättre då Kalmar FF i eftermiddags tog sitt historiskt första allsvenska guld. Stämningen är på topp i denna lilla stad och morgondagen kommer firas med fotbollsspelarna. Grattis Kalmar, jag är stolt över er prestation!

I helgen har träningen legat nere eftersom jag varit helt död på kvällarna, men i torsdags och fredags hanns med med lite aktiviteter. I torsdags åkte vi till skogen tillsammans med Helena och Tisla, det var härligt att äntligen våga sig ut igen efter att jägarna ockuperat alla skogar i närområdet. Vi tränade lite jaktövningar medans Tisla fick träna uppletande. När de var klara med det hjälpte Helena till att vara kastare till mig, inte ofta det händer eftersom jag alltid tränar själv. Det var trevligt :) Sedan gick vi en promenad, mys.

I fredags väcktes jag av jobbet och hann precis gå en runda med Isa förbi klubben innan jag skulle jobba. Vi lattjade mest och försökte få upp motivationen. Tränade mycket inkallningar eftersom det blivit så mycket ställande nu. Sedan la vi faktisk en platsliggning med en schäfer som var uppe och tränade. Det var jättebra träning eftersom Isa tycker att dessa raser är lite stora och läskiga. Hundarna låg i över 3 minuter och jag var gömd hela tiden,förutom att jag snabbt visade mig två gånger. Hon låg jättebra! :)

I fredags åkte även mina föräldrar till Thailand, så nu är 4 stycken av mina nära och kära där, föräldrarna, bästisen och låtsaskusinen. Ååå va sugen man blir själv! Men vi får nöja oss med regn och rusk.

Lite bilder från torsdagen:






Ledig men sjuk

Är det inte typiskt att bli sjuk bara för att man är lite ledig? Men det är väl ett sätt av kroppen att reagera på den ganska stressade tid som varit. Jag har iaf hunnit med lite hundigt varje dag innan jag kollapsat igen. Igår skulle jag egentligen på bio på kvällen (som jag visserligen var tvungen att avboka men iallafall), så Isa och jag tränade på dagen istället för den gemensamma träningen på klubben på kvällen. Vi gick först en promenad upp och började med lite lydnad. Testade faktiskt igenom samtliga klass II-moment, eftersom jag nästan aldrig gjort det. (Försöker att träna ett steg i taget). Det gick rätt bra, och som jag tidigare visste är det rutan, fjärren och inkallning med ställandet som behöver tränas. Inkallningen gick bra (hon stannade där hon skulle osv) men allt gick alldeles för långsamt. Håller fortfarande på och funderar på det momentet... Trände iaf fjärren och rutan lite till.
Sedan avslutade vi lite med agility faktiskt. Eller vi hoppade en liten bana med enbart hinder och jag misslyckades i att försöka få Isa över balansgången eller gungbrädan. Det gick verkligen inte fast hon kunnat det när hon var yngre! Vi avslutade dock lyckat över det lite mindre läskiga A-hindret :) Traskade sedan en liten omväg hem och var borta i över 2,5 timmar. Sååå trött jag var när vi kom hem!

Idag var det riddax, i hästvärlden finns inget som heter sjukdom :) Jag har börjat röja lite på vinden inför flytten och tog med massa ridsaker till Ninja. Så fin hon är i alla mina och Eddies vinröda saker :) Känns lite konstigt, men jag behöll sånt med mitt eller Eddies namn på, samt vårt fiiiina skritt-täcke. Stallbesök innebär ju även spårträning för Isa. Idag la jag spåret på ett fält lite längre bort, med både lågt och högt gräs. Det blev 3 vinklar och 6 pinnar. Isa jobbade på jättebra, men virrade bort sig vid första och sista vinkeln. Hittar dock snabbt tillbaka och plockar pinnar som aldrig förr. Jag är nöjd men vill givetvis att näsan ska vara med i vinklarna också.
Efter detta åkte vi hem och stupade i säng...



Fina Ninja i mina vinröda ridsaker :) (Känner du igen dom mamma?)



Trött Isa efter stallbesök och spårträning


Mysigt att rulla sig..

Halloween...

...och utklädnad för hela slanten! Isa har dock sluppit i år, hon har istället varit hemma och vilat medans vi tvåbenta varit ute och svirat. Jobbade även i lördags, så det har inte blivit nån träning i helgen. i fredags var Puma här när övriga i familjen var på utställning i Växjö. Himla trevligt :) Vi satt hemma hos oss och skrev rapport och Puma provade att lägga sig på alla möjliga ställen som var mjuka och sköna, hon kan ju inte veta att det är hundförbud i våra sängar :) Den platsen jag gjort ordning till henne (med mjuka grejer på golvet) dög inte länge, så det slutade faktiskt med att hon kröp upp på en stol bredvid mig och la sig halvt i mitt knä, haha- den sidan av Puma ser man sällan på promenaderna ;)
På lunchen traskade vi upp till klubben för lite träning för Isa. Det gick ganska bra,  mitt i passet fick Puma lite aktivering för att få igång Isa lite mer (bra det där med två hundar) vilket fungerade! Isa var helt ifrån sig när jag busade med Puma och efter det var jag guld värd.

Idag har jag varit väldigt seg, dels säkert på grund av utekvällen igår men även för att jag har så otroligt ont i halsen. Inget vidare med tanke på att vi har slutspurt på denna otroligt jobbiga men lärorika kurs i början av veckan. Husse har varit ute med Isa i det fina vädret och bekantat sig med en liten blandrastjej med tillhörande husse. Dock verkade inte Isa tycka att hon var så rolig. Men till Isas lycka stötte de även på Boo som hon inte träffat på evigheter, så det var ett kärt återseende. Även om de inte bor så långt bort blir det inte alls samma spontana träffar som när man bor i samma hus.