God Jul!

Så var det julafton. Känns lite konstigt när det är 7 grader varmt ute, men det är iaf fint väder =) Marcus och Isa åkte till Marcus mamma i Bollnäs igår. Trist att vara utan dom på självaste julafton, men vi ses ju imorrn som tur är! Isa tyckte att resan hit var tråkig. Hon brukar för det mesta bara sova i bilen när vi åker långt, men inte den här gången. Hon satt mest och såg allmänt uttråkad ut. Sen när vi kommit till Stockholm var det bara för att lämna min saker hon mamma och pappa, och sen åkte vi vidare mot Märsta där Marcus, Isa och bilen skulle sova innan de åkte till Bollnäs morgonen efter. Isa tyckte det var jätteskönt att komma till Bollnäs där det fanns trädgård och allt =) Skogstomt dessutom, där man kan springa hur mycket som helst =)

Hoppas alla får en riktigt God Jul!

Seg dag..

Fick sovmorgon idag igen och skola på eftermiddagen. Blir så less när det är kolsvart ute när man slutar kl 16. Känns som man bara ska hem och sova.
Isa har haft en lugn dag. Mitt på dagen var det ett stålande väder och Ivanna med Ollie mötte oss på väg mot bruksan för att gå en sväng med vilddjuren. Oj va dom leker bra med varandra. Dom är precis på samma nivå! Isa sprang hela tiden runt med nått i munnen som såg ut som frusna löv först, men sen såg vi att det var en...skridskosula! Fy va äckligt det var. Men hon kan ju vara lite småäcklig ibland.. äta bajs och så...men hon är söt ändå =)

Idag när hon skulle få ett ben så gömde jag det, så brukar vi göra och hon fattar direkt vad hon ska göra. Men idag var hon så  ivrig så hon sprang förbi det hela tiden. Hon såg helt tokig ut när hon kutade runt. Till slut hittade hon det, och förhoppningsvis lär hon sig att vara noggrannare från början för att hitta rätt.

Nu är det dax att packa klart det sista inför resan hem över jul. Vi kör tidigt imorrn bitti. Det kommer med andra ord inte vara en rolig dag för hunden imorrn. Fast hon gillar iof att åka bil, men det det kan ju bli lite långdraget.

Jag hittade en bild på henne från förra julen. Då var det minsann snö! Önskar att det kunde bli det i år med...

154400-3

Helt underbar dag!

Idag har varit en kanondag änsålänge! Började med att jag fick en liten liten sovmorgon till kl 8. Sen packade jag och Isa in oss i bilen och åkte och hämtade Elsa och Karin, och Puma och Helena. (Boxrar överallt)

Vi åkte ut till Värsnäs och solen strålade som aldrig förr. Vi började att lägga spår till Isa och Puma. Vi beslutade att gå varandras spår för att öka svårighetsgraden på spåret. Jag fick Pumas föremål hon skulle hitta och traskade ut i skogen. Helena gjorde samma sak åt andra hållet.

Sedan vallade vi av en 50x50 ruta där vi skulle köra lite sök med Elsa och uppletande med det lite äldre hundarna. Vi började med Elsa. Hon tyckte det var jätteroligt att söka verkade det som! Hon gillade rullen också =) Bra att börja tidigt. Sedan var det Pumas tur. Hon var också jätteduktig och kom in med föremål efter föremål.

Sedan var det Isas tur. Det första hon gjorde var att sticka ut ur bilen när vi öppnade dörren. Hennes förklaring var att hon suttit så himla länge i bilen innan hon fick gå ut och jobba.. Då blir hon lite överpeppad.
Efter jag satt på henne tjänstetecknet fattade hon direkt at hon skulle leta efter nått, dock tror jag nog att hon siktade mer på människor än föremål. Jaja, hon hittade till slut leksaken, men ville inte komma in med den. Vi provade flera olika sätt, och blev störda av andra hundar några gånger, men till slut kom hon tillbaka med leksaken iaf! 2 ggr! Så jag var nöjd med det lilla =)

Så var det dax att ta spåren. Hon hittade spåret alldeles själv och tog spåret jäätefint! Det var mycket roligare att gå nån annans spår! Det var väldigt bra med föermålen vi la ut också, för då hejdade hon sig själv mellan dem och sprang inte iväg som hon kan ibland. Jag var supernöjd!
Efter lite bus med alla tre åkte vi hem och iväg till skolan direkt.
Där fick jag resultatet på min tenta som jag haft ångest över i 3 veckor nu. Jag fick VG!!! Helt sjukt! Bättre dag går inte att ha! Nu ska vi iväg till Pipes och äte lite buffé och dricka lite vin, så hunden blir ensam ikväll. Fast det brukar hon bara tycka är skönt, iaf när hon har haft en arbetsam dag =)

Burrigt värre

Idag har det varit riktigt kallt ute och jag märkte direkt i morse att Isa hade fart i benen. När jag var ute på vår lilla morgonrunda sprang hon nämligen som en tok runt i den lilla dungen vid oss. Och den är inte stor, fastän det såg ut som hon var ute i vilda skogen. Så efter skolan åkte vi till Värsnäs där hon fick springa så mycket hon ville. Idag följde även Marcus med, det var trevligt eftersom han inte varit med på ett tag. Men usch så kallt det var!

När vi väl var ute i skogen tänkte vi träna lite sök på en gång, eftersom det var så väldigt länge sen. Först gömde jag mig, men det funkade inte alls, hon sprang inte tillbaka till Marcus. Men sen när han var "figurant" gick det bättre. Själv uppletandet är jättefint och hon har bra fart ut. Hon kommer tillbaka fint också, påviset är väldigt bra det med. Problemet vi har är med rullen. Nu tappade hon den och stannade upp för att ta den igen, men sket sen i den och sprang vidare. Men eftersom vi har börjat träna lite på apportbiten nu tror jag att rullen blir mer naturlig ju bättre hon blir på apport. Just nu ligger vi ju bara på själv gripandet, vilket går bra sålänge man håller i föremålet. Sedan ska vi gå vidare till att "hålla fast", men det tar sin lilla tid.

Isa var mer hjälpsam framför kameran idag, så jag knåpade ihop ett litet julkort som jag maila iväg till nära och kära. Jag fick inte många försök med modellen, men är ändå ganska nöjd. Hon är så snäll..
Detta blev resultatet:



julkort

Hänger på blogg-eran

Jaha, så tar jag mig äntligen i kragen och startar min egna blogg. Här kommer jag att hålla mig själv och andra som kan vara intresserade uppdaterad av vad som händer på hundfronten, dvs vad som händer i lilla Isas liv. Hon är en Golden retriever flicka som kom in i våra liv förra hösten i oktober, så vi har haft henne över ett år nu. Hon är nu nästan precis 1 1/2 år och är inne i en liten trotsålder, men är ändå inte så jobbig som man har hört att en del unghundar är.

Idag var vi iaf på brukshundklubben för att träna lite. Vi har varit på bröllop i helgen, så Marcus kompis har passat henne. Hon var väldigt taggade när man vi kom up på appellplan, men det är bara roligt! Vi kör mycket på fotgående och att korrigera utgångspositionen. Har en tendens att sätta sig lite "framför" mig ibland. Det gick iaf bra! Lite väl intresserad av godiset kanske, men ibland kan det vara en fördel också =)

En dum sak är att hon börjat skälla när jag binder henne och går därifrån. Jag var nämligen där och tränade med Helena och skulle hjälpa henne med budföring. Då skällde hon hela tiden.. jättejobbigt! Det började hon med på en av Husses sista träningar.
Jag körde lite budföring med Isa också och det gick bra, men tanke på att jag inte tränat det på väldigt länge.
Det tog nog lite på krafterna för nu ligger hon helt utslagen på sitt täcke. Jag som tänkte fixa till ett fint kort på henne som vi skulle kunna använda som julkort, men hon verkar inte vara med på den idén...