Bildbevis

Det är så underbart att det faktiskt inte är becksvart när man kommer hem från jobbet på kvällarna! Igår skyndade jag mig till stallet direkt när jag kom hem och hann faktiskt rida ut när det var ljust ute - otroligt härligt. Väldigt lerigt dock. Isa var supertrött när jag kom hem så hon verkade nöjd med att gå en prommis med hussen och sedan sova istället för att hänga med mig i stallet.

Även idag kom jag iväg i tid från jobbet, så när jag kom hem åkte jag och släppte av Marcus vid Willys och körde själv till klubben för lite träning (vilket byte, hundträning istället för handling :)). Parkeringen hade smält nu och var lite lerig, men det gick att vara där ändå. Vi började med att gå en promenad i markerna runt klubben.

Träningen gick bra! Vi började att tränade lite stegförflyttningar och det är kul att se hennes fina fotgång nu. Hon är väldigt följsam och har himla bra kontroll på bakpartiet. Sedan tränade vi rutan men väldigt basic då vi inte tränat det på länge. Började och avslutade med leksak i rutan, men fick en del skick utan och även det gick bra. Hon har en tendens att dra sig ut lite mot höger dock. Slutade sedan med några skift i fjärrdirigeringen och konstaterade igen att hon lägger sig framåt. Måste komma på hur jag ska lära henne att lägga sig bakåt.

På jobbet har vi (jag och min grannkollega Monika) peppat ihop lite folk som ska vara med i stegtävlingen TappaTrampet. Det innebär att man ska gå jorden runt på 80 dagar i lag (snittstegen räknas) och börjar imorgon och slutar den 18:e juni. Idag kom stegräknarna och jag som aldrig någonsin har använt en sådan blev fascinerad över alla steg man tar. Jag hade den på mig några timmar på jobbet där det mest kändes som jag satt ner, samt gick en sväng på stan efter jobbet och fick ihop över 4000 steg. Självklart glömde jag den hemma på kvällspromenaden. Ska bli intressant att se hur mycket man egentligen går per dag, det blir ju en del med tanke på att man har hund. Det gäller bara att komma ihåg att ha på sig den hela tiden.

Apropå någonting helt annat - kommer ni ihåg att jag berättade att jag och Lisa (Loi) sett rök från skorstenen i det öde gula huset? Jag gick förbi där en annan gång också när Lisa (Sigge) var med och då fick jag medhåll från Lisa att det faktiskt såg ut som rök. Vi spekulerade då fram till att det måste vara snö som yrar upp precis över skorstenen och som ser ut som rök. Men nu har jag faktiskt bildbevis på denna mystiska företeelse. Sist jag och Marcus gick förbi huset kom det rök (Marcus såg det också) och jag hade dessutom kameran med mig. Det var inge snö som yrade och det blåste nästan ingenting. Mycket märkligt.











Akvarium

Jag berättade ju tidigare att vi fick tillbaka mitt gamla lilla akvarium förut. Idag betämde vi oss för att vi har plats/vill har akvarium igen och åkte till djuraffären och köpte ett större. Så det har vi hållt på att fixat med idag. Det blev jättefint!

Igår var vt på middag hos syster med familj, det var trevligt och gott. Även om det kändes som att vi åkte hem i tid blev det sent med tanke på att man skulle ställa fram klockan. Vi fick oss iallafall en sovmorgon imorse, så det löste sig bra.

Idag har vi fått rikligt med motion Isa och jag. Först fick vi oss en riktig långpromenad efter lunch. Tidigt på promenden stötte vi på en aussie som också hette Isa. Efter att de lekt lite började vi gå åt samma håll, och det blev så att vi följde med runt hela Tjustviksrundan. Vi avslutade med att gå igenom hagarna igen och hundarna busade som bara den. Två timmar senare var vi hemma och då hade Isa sprungit rätt ordentligt. Mina ben kändes också lite möra när vi kom hem.

Jag hade även planerat springtur med Lisa innan middagen, så efter att vi varit hemma en dryg timme begav vi oss ut igen. Isa följde med och höll humöret uppe rätt länge. Det blev en rätt lång runda (över 7 km enligt eniro) för att inte ha sprungit på väldigt länge, men det kändes okej. Jag invigde mina nya skor - det kändes som att man flög fram varje steg :)

Nu är jag supertrött men nöjd, akvariet är fint, lägenheten städad och kroppen är mör.


Helg!

Så var det helg igen.
Under veckan har det faktiskt hunnits med lite lydnadsträning på parkeringarna runt oss, inte så strukturerade träningar utan mest på skoj. Isa verkar tycka det är superkul med lite hjärngympa. Jag är fortfarande fascinerad hur mycket hon kommer ihåg, det är som att vi inte hade haft några månaderna paus över huvudtaget utan vi kan bara plocka upp träningen där vi lämnade - skönt.

Barmarken har börjat synas lite under all snötäcke nu, vilket också innebär att leran kommer fram = smutsig hund. Dock skönt med lite vårtecken!

 

Idag har vi varit på långpromenad och tog med ryggsäcken fylld med dummies. Vi gick ut mot ingarö och stannade till vid en slänt där det var barmark för att träna lite. Marcus agerade förste kastare så Isa fick några markeringar. Hon blev jätteglad och hade sån glädje i sprången trots att det var i en jobbig uppförsbacke vi tränade. Jag längtar lite tills all snö är borta och vi kan börja lägga upp träningen på riktigt. Ett bra tecken är att vi ställer fram klockan imorgon en timme, så nu kommer det kanske att vara ljust på kvällarna när vi kommer hem från jobbet =)

Leksand

Helgen har spenderats uppe i Leksand med Ullis och Pontus. Marcus och Ullis farmor och farfar har nämligen stuga där. Vi åkte till Märsta direkt efter jobbet i fredags och lämnade Isa hos Marcus mamma. Där ställde vi också vå bil och trängde in oss i U&P's bil som är lite mer pålitlig än våran. Vi kom upp rätt sent men höll oss ändå vakna några timmar innan vi kröp till sängs.

På lördagen var vi och åkte snowboard i Granberget i strålande sol - ocj oj så kul det var! Det var flera år sedan jag åkte och jag har verkligen saknat det! Tyvärr hade min bräda väldigt dåligt glid, men det gick okej ändå. Vi hade också så tur att det var något jippo där hela dagen, så det var gratis liftkort och bjöd på lunch.
Sedan hade vi lite after ski i stugan med vin och massa snacks, fölt av en brakmiddag med lax och romsås, supergott och trevligt. Vi var rätt slut allihopa (förutom Marcus som alltid är kvällspigg) så det blev en tidig kväll.

På söndagsmorgonen städade vi ur stugan, packade in oss i bilen och åkte mot Romme för mer åkning. Tyvärr var det ett riktigt skitväder hela dagen, men det gjorde ingenting - så kul var det att åka =) Det kom flera decimeter snö under dagen så det var mycket puder på sina ställen, men också puckliga i de lite brantare partierna.

Efter en dag i Romme åkte vi hemåt bland alla andra skidåkare. Det var riktigt segt hem pga all trafik och underlaget, så vi kom inte hem förrns kl 22 (och åkte 16 från Romme). Dock hade vi ju stannat till i Märsta för att hämta bilen och Isa. Isa hade haft det jättebra hos Lena, men var superglad när vi kom och hämtade henne.

I granberget












Frukost




Marcus vallar för fullt - med bra resultat!


Mycket skratt

Födelsedag

Hipp hipp hurra, för mig idag! =)
Idag fyller jag år. Dagen inleddes med paket och färdig brakfrukost av Marcus, så mysigt! Jag bakade en kladdkaka igår som jag tog med mig till jobbet idag och folk verkade uppskatta den, det är alltid roligt. Jag fick också en fin present av min tjejer på jobbet (och Martin) - 4 produkter från Oliv-serien som jag gillar så mycket!

När jag kom hem åkte jag och Lisa iväg och köpte hundmat och passade då på att stanna till på klubben för lite träning på parkeringen. Ååå så roligt det var! Det är häftigt att se hur mycket hon kommer ihåg trots att vi nästan inte tränat någonting sedan i december. Vi körde några inkallningar med ställande, fjärrdirigring, apport med metall apport och stegförflyttningar. Såklart behövder det finputsas lite, men klart godkänt efter ett sådant lång uppehåll som vi haft!
Vi gjorde också en platssittning tillsammans med Sigge, men jag väntade lite för länge så Isa la sig ner när Sigge blev otålig, synd. Andra gången var jag snabbare med belöning och då gick det bättre.

Sedan gick vi en liten sväng i skogen innan vi åkte hem där jag möttes av en mysig romantisk middag som Marcus gjort till mig när jag var ute. Nu har vi precis ätit tårta och det är dax för sängen. Imorgon efter jobbet åker vi direkt till Dalarna, Isa ska vara med Marcus mamma för att slippa vara ensam när vi är och åker snowboard. Ska bli så kul, var hur länge sen som helst jag åkte!


Morgonpromenad..

.. i soluppgången.





Idag har jag träffat mamma och pappa efter jobbet för att köpa min födelsedagspresent - ett par springskor. Det blev ett par grå och lila Nike som kommer göra att jag svävar fram på springturerna - perfekt! Supersköna! Sedan tog vi en liten AW innan jag åkte hem.
Väl hemma proppade jag i mig en macka för att hinna ut med Isa innan jag skulle börja laga mat. Det blev en mysig tur runt skogen bakom stallet, och vi hann tom in en sväng för att titta när Dirk tränade för Haking.

Nu har jag proppat i mig massa mat och ska rulla till sängen - väldigt nyttigt. Tur att jag har tränat idag!

Bus med Sigge

Idag har Isa varit hos Sigges pappa, så hon är riktigt trött nu ikväll. De hade tydligen varit ute och busat i 4 timmar idag - mys! Sigges pappa hälsar att Isa minsann inte är olydig utan lyssnar jättebra på honom. Det är kul att höra! Hon kanske bara hade några dåliga dagar förra veckan.

Ikväll har jag varit i stallet och ridit - tyvärr inte det bästa passet men ändå skönt att komma iväg hemifrån och rensa tankarna.

Dirk i ridhuset

Sol

Det har varit fint väder hela helgen. Igår gick jag och Isa en långpromenad innan jag åkte till Anna och hade en heldag med henne. Vi fyller ju år i veckan och kommer inte kunna ses då, så vi firande igår istället. På kvällen hade vi sedan fest och gick ut. Jättekul var det, men mindre kul har det varit idag. Isa tröttnade på att sova någongång mitt på dagen, så då tog vi oss i kragen och gick ut hela familjen. Var ute till för en timme sedan, så det blev ett par timmar. Vi gick runt Tjustviksrundan och forsatte sedan ut på Hålludden för att studera bygget (som förstört alla ridvägar).

Ikväll blir det ytterligare promenad med Lisa och Sigge som varit borta mestadels av veckan - ska bli kul!

Bild från mobilen från min och Dirks ritt i förra helgens fina väder.




Fullt upp

Har visst inte uppdaterat bloggen sedan jag blev frisk, men det har varit så mycket! Man ligger ju efter med jobbet när man varit borta såklart, samt att förra veckan präglades av ridning på kvällarna.

Helgen bjöd på ett strålande väder och jag red ut på Dirk båda dagarna. Lördagen blev det mycket utevistelse för min del. Först ut och rida ett par timmar och sedan gick jag, Marcus och Isa långpromenad i skogen på över två timmar - underbart!

I måndags körde det ihop sig på jobbet så jag kom inte hem förrns kl 21 - och då hann jag ju inte rida! Som tur var var Dirks matte där och gosade med honom, så det löste sig ändå. Isa hade iaf haft det mysigt med Lisa och Sigge på dagen, så det var en nöjd hund jag mötte i dörren när jag kom hem.

Igår när jag pratade med Susanne och Eivor (Isas hundvakter) sa de bägge två att Isa inte lyssnade alls de sista dagarna och bara sprang runt och åt skit. Inge kul att höra! Dock vet jag att hon får sådana här perioder där hon sätter i sig vad som helst, och jag har också upplevt att hon har lite väl mycket bomull i öronen. Så när vi gick vår kvällspromenad idag tänkte jag fokusera lite extra på allmänlydnaden och vara på henne om hon inte lyssnade. Såklart så gick hon som ett ljus hela vägen och lyssnade jättefint. Kanske testar hon bara hundvakterna lite?

Annars ligger vi lite lågt med träning i övrigt. Det går nästan inte att träna i den här snön, det är för djupt. Det kändes okej att träna lydnad när parkeringarna var snötäckta, men nu är det rena isbanan överallt. Så vi ligger lågt ett tag till och ser fram emot många härliga träningspass när barmarken kommer fram.

Lite bilder från lördagens prommis




















Promenad i bilder

Hemma idag igen men ska till jobbet imorgon. Dagen har inte varit speciellt händelsefull, men några långsamma promenader har hunnits med. Tog med mig kameran på den lite längre lunchpromenaden. Där tränade vi också lite allmänlydnad med mycket inkallningar, stanna- och väntakommandon samt en del "gå fint" bredvid mig utan koppel. Det blir inte så mycket sånt nuförtiden då vi sällan går ensamma (förutom på morgonen då vi båda är så trötta).

Lite dokumentation från dagen



Gräver en grop...






Och letar fram en pinne...





Nybadad

Idag har jag varit hemma från jobbet och kurerat mig. Efter att ha sovit halva dagen trodde jag att jag mådde lite bättre, men på eftermiddagen kom den obehagliga hostan tillbaka som gör att det värker i lungorna - obehagligt!

Isa har varit hemma och sovit med mig hela dagen. Vi tog en promenad vid lunch (i snöblandat regn) och jag gick i skogen bortom kvarnsjön. Dagar som dessa är jag väldigt tacksam att Isa roar sig mycket själv. Det gick mycket långsamt för mig att gå, men Isa fnulade på själv med att gräva gropar, leka med pinnar osv osv. Det bästa hon vet är nog att få fnula i skogen. Det riktigt lyser i hennes ögon och svansen viftar hela tiden, vilket värmer i mattehjärtat. Är hon glad är jag glad.

När vi kom hem var jag trött och blöt, och beslutade mig för att ta en dusch innan jag bäddade ner mig igen. Kom då på den biljanta idén att Isa skulle få ett bad också. Eftersom det har varit så kallt de sista veckorna har jag inte velat bada henne (plus att hon inte blivit så skitig), dock är hon desto mer långhårig och behöver en omgång med saxen. Sagt och gjort, Isa fick ett bad och när hon torkat blev hon friserad. Kan tyvärr inte visa någon bild nu då hon är ute med Marcus precis, men jag tog ett kort precis efter duschen.


Bedrövad nybadad hund

Vi får se om det blir jobb imorgon eller inte. Känner mig kanske lite bättre nu men oftast är det bra att vara hemma en dag till för att bli helt frisk. Det är jag garanterat inte än och jag känner mig lite orolig för den här obehagliga hostan som jag har.

Som tur är var det tjej i stallet som kunde ta Dirk idag (och imorrn också) så jag inte behöver tänka på det - skönt!