Ledig dag

Igår var jag ledig från jobbet som jag nämnde i det tidigare inlägget. Jag hade otroligt tur med vädret och åkte till stallet tidigt för att det inte skulle bli för varmt. Marcus var med som sällskap/förste fotograf. Tyvärr blev det inga fina huvudbilder på Ninja, då hon har tråkiga insektsbett i hela ansiktet. Detta störde henne även mycket när vi red, så det blev inget långt pass... Stackars lite gick och slängde med huvud titt som tätt för att få bort de irriterande flygfäna.

Efter stallet fick Isa vila lite och jag åkte till stranden för lite solning. Underbart! Sedan var det dax att möta upp Helena och Tisla, Puma fick stanna hemma idag. Vi åkte upp till klubben med massa vatten och visade våra problem för varandra för att bolla idéer. Så himla nyttigt att höra andras tankar! Så nu har jag samlat ny energi inför lydnadsträningen! Sedan åkte vi och och badade med våra varma hundar, men tyvärr trodde jag att batteriet i kameran var slut, så det blev inte så många bilder.
Men några bjuder jag på från dagen!


Isa och Tisla pysslar på i vattnet...


..men Tisla är inte helt sams med vattnet än. (Isa fattar ingenting i bakgrunden)






Mylian har blivit stor =)

Imorrn väntar jobb och sedan drar vi direkt upp till Stockholm för att åka ut på landet på lördag. Åter på tisdag! Hejsvejs!

Sändande till rutan

De sista träningspassen har det fokuserats på rutan. Husse har varit med och hjälpt till med att ta bort target, lägga dit belöning osv. I söndags när vi tränade fick Isa hjärnsläpp flera gånger och jag blev väldigt frustrerad. Först tänkte jag att "hon KAN ju inte", men sen kom jag på att "det inte är hon som inte kan, utan du som inte kan lära henne", och då blev jag ännu mer frustrerad. Vi tog då två steg tillbaka och då hängde hon med igen.
Imorse när vi tränade igen gick det bättre och jag skickade inte henne lika många skick, men flyttade rutan oftare. Isa är en hund som tröttnar snabbt, även om jag tar massa pauser. Det är klart att det ska vara kul att träna, men nånstans tycker jag ändå att hunden ska kunna fokusera mer än 20 minuter. Det har jag blivit lite hårdare med nu, på klubben tränar vi tills jag säger att vi slutar, även om jag märker att Isa tröttnat lite. Dock måste man gå tillbaka några steg då när fokus inte ligger på topp, och därför ger inte denna träning lika mycket.

Det är bra frustrerande att träna själv och inte ha träningskompisar som ligger på samma nivå som oss, speciellt när jag själv egentligen inte har någon aning om vad det är jag håller på med... Det här med hundträning är knepigt, mycket enklare med hästar =)

Imorgon är jag ledig från jobbet och vi har en alldeles underbar dag framför oss. Först ska vi till stallet och rida, sen på eftermiddagen är det äntligen dax att möta upp Helena och boxrarna för lite hundaktivering, och sen några glas vin på kvällen med trevliga arbetskompisar , det kan inte bli mycket bättre =)


Träning i fokus



De senaste dagarna har det fokuserats på hundträning. Det har inte blivit några långa pass, eftersom koncentrationen överger min kära hund ganska snabbt efter det lilla uppehållet. I måndags åkte vi till klubben tillsammans med Camilla och hennes underbart söta boarder collie Kiwi, 16 veckor. Sååå otroligt söt! Och hon är klipsk, lyhörd och kaxig med =)

Isa och jag tränade lite kontakt och samarbete innan vi körde igång. På schemat stod inkallning på ställande, där vi började med att leka in ställandet lite. Sedan körde vi några riktigt inkallningar som gick bra, men jag vill fortfarande få henne att "frysa" snabbare. Några tips? Jag brukar oftast lägga belöningen bakom henne, eller kasta över hennes huvud...
Körde några skick till rutan också, med target.

I tisdags åkte vi till skogs och lade spår. Kiwi med matte följde med även denna dag, trevligt! När spåren låg gick vi en prommis och Kiwi fick prova på en liten sökövning. Hon fattade direkt och verkade tycka att det var jätteskoj! Sedan provade vi en lite budföring med henne, det är bra att börja tidigt =) Isa fick också köra en gång, det gick bra men hon har visst en tendens att sätta sig lite framför mottagaren.
Spåren hade nästan legat en timme när jag tog dem. Jag la tre korta spår med en apport i varje slut, precis där vi slutade innan sommaren. Första spåret gick bra, andra gick dåligt men det måste ha varit nånting som hade gått där, för hon drog åt samma håll hela tiden. Det tredje spåret gick bättre, men fortfarande inte bra. Så himla trist! Då fick jag ytterligaren en ordentlig funderare på varför jag håller på med spår, när varken jag eller Isa tycker att det är speciellt kul? Jo, det är för att vi inte har några att träna sök med och för att jag vill ha en aktivitet att träna i skogen. Men då får jag vänta tills jag hittat några att träna sök med och helt enkelt träna lite jakt i skogen eller bara promenera och träna annat. Så nu blir det inge mer spår på ett tag! (det kan ju låta annorlunda om någon dag iof.)

Idag på morgonpromenaden stannade vi till vid klubben och tränade lite igen. Rutan och hoppet stod i fokus, och jag är ganska nöjd med båda. Jag har minskat targeten i rutan och Isa fick hjärnsläpp en gång, men då väntade jag bara ute henne och tills slut fattade hon. Så söt när man ser hur mycket hon funderar!

Fick med mig kameran första dagen jag träffade Kiwi:



Bildkalas!

Semestern är över och vi är hemma i Kalmar igen. Det har varit en underbar semester med mycket sol och bad. Vår nya kamera har använts flitigt, och jag tänkte visa några härliga sommarbilder här.




Isa håller krampaktigt i bryggan medan hon försöker nå kotten i vattnet.


Viggo med familj har hälsat på...


..vilket Isa tycker är underbart roligt.




Isa + Viggo = sant  :)






Det har varit soligt...


..och det har varit regnigt.


Och vi har fått träffa Stina i flera dagar! =)

Jag vet inte om det märks på bilderna, men vi har haft det helt underbart. Nu börjar jobba-veckorna på allvar, en ganska stor omväxling för både Isa och oss. Men jag träna ska jag förhoppningsvis hinna med, så vi kommer framåt nångång snart.

Isa 3 år!

Idag fyller Isa tre år! Detta har firats med husse som äntligen kommit upp till Sthlm från Kalmar. Vi är nu i Bålsta där Isa sprungit i skogen, hälsat på diverse släktingar och fått gotteben och gottemat. Imorrn åker vi tillbaka till Nämdö, och det är nog ändå den bästa presenten för henne.

Grattis min älskade fis!

Statshund

Dom senaste dagarna har Isa varit lite väl fri på Nämdö. Hon har tagit sig friheten att under samtliga promenader stuckit iväg på eget håll. Jag har haft mer fokus på henne än vanligt, men ändå har hon lyckats smita iväg. Det spelar ingen roll att jag kallar tillbaka henne, har hon väl satt fart går det inte att stoppa henne. Sedan kommer hon tillbaka efter ett tag helt dygnsur, hon har då sprungit ner till någons strandtomt och badat! Hon vet verkligen om att hon har gjort fel, för hon kommer krypandes tillbaka, men gör ändå om det hela tiden (?). Hon har också börjat gå från tomten, när vi tex sitter och äter. Det har hon alridg gjort innan... Hon fyller tre år på måndag, någon slags treårstrots som spökar kanske?

Nu har vi iaf övergivit skärgården för några dagar och bor numera i mammas och pappas lägenhet på söder. Idag har Isa lekt statshund och varit med mig ute. Hon är inte helt bekväm med situationen, men hon tar det bra. Ikväll ska vi förflytta oss lite med buss, tunnelbanan vågar hon inte ens kolla på. Vi får ta en sak i taget...

På måndag åker vi till Bålsta och hälsar på, sedan ut på Nämdö igen med norrköpingsfolket. Ska bli himla trevligt =)