Trevlig valborg!

Så var det dax för valborg igen.. det var länge sen jag firade det faktiskt, jobbar alltid. Så även denna valborg, fast bara idag och inte helgen. Därför fick Isa följa med Marcus till jobbet som jobbade halvdag idag, för att sedan åka direkt ut på landet. Enligt rapporter har allt gått bra (fast Slussen är fortfarande oerhört läskig hälsar Isa) och sist jag pratade med hussen hade de precis tänt brasan där ute på landet.. vill meeeed! Men det gick inte då  jag stängde på jobbet ikväll, samt att jag har ut- och insläpp i stallet imorrn. Så det blir upp tidigt för att släppa ut hästar och rida Rose (som äntligen verkar vara frisk igen), och sen bär det ut på landet för min del med!

Igår träffade vi förresten min vän Evelina som jag inte sett på länge. Hon har köpt en till hund, så nu har hon en dalmatin och en chihuahua. Dalmatinen Nova är endast 10 månader och Isa tyckte hon var väldigt rolig att leka med, men lite robust kanske. Vi gick en lång promenad och de busade mycket. Stannade även till så hundarna (läs Isa) fick bada lite... Så satt vi på klipporna och pratade lite tills jag förskräckt upptäckte en stor orm som höll oss sällskap... uuuhh. Då gick vi vidare och hälsade också på i stallet på vägen tillbaka, Evelina har nämligen också haft häst där förut. Avslutningsvis skulle vi egentligen ha invigt balkongen med en fika, men det blåste så kallt där så det fick bli inomhus istället.

Kommer inte att ta med datorn till landet, så det blir en paus i bloggandet tills söndag.. Trevlig valborg!

Mysig dag

Morgonen inleddes med att skicka iväg lite jobbansökningar till jobb som verkar trevliga. Det finns inte så mycket jobb ute nu, så det gäller att inte missa något! Sedan cyklade jag bort mot Lemshaga och la ett spår till Isa - blev perfekt att cykla tillbaka och promenera dit med Isa, det hade då legat ungefär 50 minuter.

Det var väldigt varmt och vindstilla på fältet och Isa verkade flåsig när vi kom dit. Men när jag satte på henne selen blev hon genast pigg och jag lät henne själv hitta spåret idag. Det gjorde hon jättefint och likaså spåret gick väldigt bra. Jag behövde bara gå och koncentrera mig på att låta linan vara ute 10 meter =) På ett sätt tytcker jag att det är bra att gå lite längre bak, för man får en bättre helhetsbild av hur hon tänker där framme i linan, istället för att gå direkt bakom och se varje litet slag. Hon hittade alla pinnar och jobbade på trots den ovana värmen och långt spår.

Som lite extra belöning fick Isa bada på vägen tillbaka hem. Vilken lycka! Hon simmade runt och fnulade på som bara hon kan göra... Efter det kunde hon inte riktigt hålla sig borta från vattnet utan hoppade i hela vägen hem (sjön sträcker sig en bra bit på vägen). Väl hemma igen hann hon lägga sig och torka i solen på balkongen medan jag åt lite lunch och bytte om till ridkläder, sen var det iväg igen. Isa är duktig i stallet och går lös efter mig hela tiden. Hon satt och titta på mig när jag red och strosade runt när jag var ute och betade med Rose.

Nu är vi hemma igen och jag ska snart åka och möta Marcus för att dra vidare till Ikea... förhoppningsvis kommer vi hem med nya möbler till balkongen =)



Uppdatering:
Tillbaka från Ikea och fick med oss möbler hem (fast det var nära att vi åkte hem tomhänta - men fick köpa vis.ex)... Dålig bild men lite ser man kanske:




Lydnad

Det var hemskt länge sen jag och Isa tränade lydnad, så idag bar det iväg till klubben för att träna lite med Lisa och Loi, som även hade aussietjejerna med sig. Choice har blivit riktigt stor nu =)

Efter en kort kisserunda började jag och Isa att träna lite apportering. Målet var att få mer fart in till mig och det kunde enkelt lösas genom att belöna henne bakom mig på väg tillbaka. (Har köpt en ny pip-leksak till henne som verkar uppskattas!) Dock blev det då lite missförstånd i själva gripandet... men men, syftet med träningen var farten och den förbättrades tillsammans med mindre snurr på apporten i munnen.

Sedan fotograferade jag lite när Lisa och Loi tränade vilket innebar passivitetsträning för Isa. Vidare tränade vi även linförighet och hoppet - eftersom fokus nu ligger på appell-lydnaden. Jag är nöjd med Isas insats idag, hon kämpade på bra trots att hon fortfarande är trött efter förra veckans bravader. Avslutningsvis la vi en platsliggning då jag belönade och uppmuntrade Isa mer än på väldigt länge. Jag vill att hon ska ha en bra minnesbild från platsen och inte en besviken matte som kanske var det hon kom ihåg sen sist. Efter detta fick de tre busa lite och Isa underhöll sig givetvis i vattnet i diket bredvid planen....

Kvällen har spenderats med mamma och jag har smidit planer om vår balkong. Har börjat köpa lite grejer, men det är fortfarande mycket kvar innan det är klart...

Bilder från dagen från Lisa:





Fokuserad =)




Återförenade!

Ja, nu är hela familjen samlad igen =) Isa kom från landet med mamma och pappa i eftermiddags medan jag var på jobbet. De hade lämnat balkongdörren öppen så att hon kunde sitta och titta ner, och såg mig därför direkt när jag kom cyklandes på innegården. Det var en överlycklig hund som överföll mig i dörren =)

När hälsningsceremonin var över somnade hon direkt i sin säng och jag bytte om och traskade till stallet. Efter en timmes tid kom sedan Marcus (som kom hem från Kalmar när jag var i stallet) och Isa, och så gick vi en kvällspromenad tillsammans med Rose som fortfarande är lite överansträngd i ett ben. Det var mys det!

Imorrn väntar en ny vecka och nu ska jag ta tag i jobbsökandet - någon som vet något lämpligt till en informatör/kommunikatör/marknadsförare eller ekonom är mer än välkomna att hojta till ;)


Marcus och lill-Isa tillsammans med Isas mamma

Djurliv

Jaa, det är ett väldigt djurliv ute på Nämdö där jag och Isa spenderat de sista dagarna. Vi har en stor åker utanför det stora huset där det flera gånger om dagen går förbi hjortflockar, fåglar och får. Bonden har satt upp en fågelskrämma för att canadagässen inte ska förstöra skörden, men Isa verkar vara mer rädd för den än fåglarna =) Så vi fick i uppdrag att skrämma bort fåglarna när vi såg att det satt några där - sagt och gjort!
Isa har ju blivit så van vid allt djurliv där ute på landet, så hon brydde sig först inte om fåglarna när vi gick mot dem. Men sedan bussade jag Isa på dem, som med en väldigt fart satte av efter dem. Det tyckte hon var roligt och detta har vi ägnat oss åt några gånger om dagen =) Passade även på att kolla lite närmare på hjortarna (som för övrigt verkar förstå att det inte är jaktperiod och som därför inte är det minsta rädda för oss när vi kommer) och fåren som går i hagen bredvid fältet. Isa tyckte de var konstiga och fåren gillade inte alls henne heller. När de flesta djuren dragit sig tillbaka in i skogen och fåglarna flugit iväg gick vi tillbaka till huset igen - det var nästan en läskig tystnad då. Från att ha varit massa djurläten och aktivitet var det nu helt stilla...

Isa har också spenderat dagarna med att bada, både i vattenslangen när jag hållt på med den och i havet - hon är en riktig toka när det kommer till vatten. Igår lämnade jag Nämdö för att hinna träffa Marcus lite innan han åker till Kalmar över helgen. Isa fick stanna på landet med pappa eftersom jag ska jobba hela helgen. Känns jättetomt! Kommer bli en riktigt tråkig helg! Idag är det dock kanonväder och jag ska fördriva dagen med att pyssla i stallet och socialisera i stan - perfekt dag för ett glas på medis =)



Fåglarna verkar som sagt inte bry sig om fågelskrämman





Väntar på... attack!







Såå söta =)




Ändrade planer

Veckan har börjat i arbetets tecken. Även om jag endast jobbar halvdagar eftersom Isa inte kan vara själv längre så är det upp tidigt för att hinna med en ordentlig morgonpromenad innan jobbet. Igår när jag kom hem vid två-tiden gick vi till stallet för att rida. Tyvärr var Rose halt så det blev ingen ridning. Istället gick jag en promenad med både Isa och Rose, i var sin hand. Tyckte det var en riktigt bra träning för Isa, hon är ju lite reserverad mot hästarna annars. Men det gick bra... Tyvärr ville hon inte riktigt lyssna på mig när hon var lös ("vågade" inte komma fram eftersom jag stod vid Rose, men sånt är ju bara dumheter). När vi sedan kom hem hade jag planerat en lydnadsträning på kvällen, men Isa verkade så trött efter helgen så vi stannade hemma och tog en lugn kväll.

Idag var det jobb på förmiddagen igen, men hade planerat en del på eftermiddagen och kvällen. Det blev dock ändrade planer och jag sitter nu på landet med pappa istället. Det var egentligen meningen att jag skulle hit imorrn men det passade bättre att åka med pappa idag istället. Här ska jag och Isa ägna våra dagar med att söka jobb, träna och måla verandan... Mys =)




Underbar helg

Nu är vi tillbaka från våra bravader över helgen. I torsdags åkte jag och Isa till Kalmar för examination av uppsatsen. Efter det var det meningen att vi tjejer skulle ut och fira lite, men vi var så otroligt trötta på kvällen, så det blev mys hemma med grillning och god mat istället. Antagligen blev vi alla lite trötta efter att all stress rann av oss...

I fredags var det äntligen dax att återigen träffa Helena, Puma och Tisla. Vi har ju inte setts sen vi flyttade ifrån Kalmar. Det var ett kärt återseende, boxertjejerna visade tydligt sina känslor genom massa boxerpussar - gilla :) Vi åkte till skogs för lite träning, picknick och promenad. Isa fick spåra ett skogsspår som gick väldigt bra! Det märks att hon tycker att det är roligare att spåra i skogen istället för fält. Efter spårningen gick vi en promenad och Helena hade ansträngt sig och bakat kladdkakemuffins som vi åt i solen. Jättemysigt! Både Isa och jag har saknat vår boxerfamilj! Mer bilder finns på
Helenas blogg.





Pinnar är gott




Fredagen fortsatte med en trevlig lunch på stan i Kalmar med Emma för att sedan åka vidare till Norrköping, hämta upp Marcus och sedan vidare till Johanna och Danne. Dom har ju skaffat sig en till liten valp som jag gosat med hela helgen. I lördags åkte vi ut till deras landställe och har varit där hela helgen. Det har varit jättemysigt och helgen har bjudit på många skratt och trevligt sällskap. Både fyrbenta och tvåbenta har njutit av livet till fullo. Isa och Viggo busar som vanligt väldigt mycket, men vi har även hunnit med att träna lite. Igår blev det några vattenmarkeringar som gick ganska bra. Vi har lite svårt med att inte skaka innan avlämning, men har varit dålig på att träna det också. Idag la jag ett fältspår till Isa med lite knepigheter i (över två diken och ganska mycket blåst) men hon klarade det galant! Nu ligger det en utslagen hund och sover här hemma, efter en lyckad helg med massa bus med gamla vänner, massa bad och bus samt lite jagande av gäss.


Mys nere vid sjön






Coola småttingarna


Valpmys


Helgen avslutades med att jag fick ett mail där det står att jag fått VG på min uppsats - weeeiii.. Vilken helg!
Tack allihopa som gjort helgen minnesvärd =)
Det kommer säkert mer kort från helgen senare, nu ska jag sova.



Kontorshunden

Tack för alla peppningar - nästa gång tar vi det ;)

Dagarna efter i måndags har varit hektiska. I tisdags lämnade jag in min uppsats och började förbereda min opponering. Mitt på dagen tog jag en paus och gick till stallet för att rida. Det var underbart varmt och svetten rann när jag red dressyr på utebanan... Det kallar jag vår! Isa fick stanna hemma och var lite förnärmad när jag kom hem. Då gick vi ut på långpromenad och hon upptäckte att änderna har kommit fram igen.. Vilket resulterade i en simtur efter de stackars fåglarna. Hon lyssnade dock fint på tillsägelsen hon fick, men efter det var vattnet det enda intressanta. Själv tycker jag att det är lite i kallaste laget att vara ute och simma för henne.

Idag har Isa varit med Marcus på jobbet. Självklart vaknade vi av en hund som var dålig i magen inatt, typiskt när vi båda skulle jobba idag. Men jag gick upp tidigt och gjorde ris till henne som Marcus tog med till jobbet, och om det inte blev bättre skulle jag åka hem med henne. Men magen verkar ha återhämtat sig snabbt som tur är!
Efter jobbet fick Isa sova lite hos mamma och pappa medans vi andra var på kalas hos syster då min systerdotter fyller 5 år idag (syrran är ju allergisk mot hundar). Det var en överlycklig hund som mötte oss i dörren och hon stupade i säng när vi väl klev in i vår lägenhet ca 15 timmar efter att hon lämnade den i morse.

Imorgon ska vi upp tidigt för att åka till Norrköping och lämna/hämta lite grejer samt plocka upp Emma för vidare färd till Kalmar. Där är det examinering på eftermiddagen och en liten grillning med vin är inplanerat för kvällen - mysigt! Och på fredag ska vi äntligen får träffa vår saknade boxerfamilj igen, där vi planerat in picknick och hundträning.. underbart! Sen vidare till Norrköping för att spendera helgen i goda vänners lag - kan det bli bättre? =)

Tävling, Appellspår, Sthlmavd

Oj så trötta vi är! Det har varit en lång dag.. Upp vid 5-tiden efter en mer eller mindre sömnlös natt. Har vridit och vänt mig, svettats, frysit och har ont i halsen. Men vi har iallafall genomfört vårt första bruksprov. Protokoll och kommentarer nedan.

Spår - Domare 1= 7, domare 2= 7 Kommentar: 1 ok, 2 miss, slut okej men kort lina.
Egna kommentarer: Efter lång väntan var det vår tur. Isa gick ut bra på första sträckan och tog apporten klockrent. Fortsatte vinkeln och gick bra på andra sträckan också, men lite för sent märker jag att hon missat apporten. Efter detta ställde det till lite problem för henne i nästkommande vinkel, hon snurrar och hittar inte riktigt. När hon väl kommer på rätt spår igen hittar hon slutapporten, men då har ju givetvis glömt bort att låta linan åka ut igen. Men ändå rätt nöjd.

Budföring - Dom 1= 8, Dom 2= 8 Kommentar: Strul vid mottagare.
Isa stack iväg fint när jag kommenderade iväg henne och hon satte sig fint hos mottagaren. När hon skulle klappa henne tyckte dock Isa att det var för mycket och snurrade runt henne för att krafsa lite på hennes ficka. Väntade dock på kommandot innan hon stack tillbaka till mig.

Platsliggning - Dom 1= 5, Dom 2= 5 Kommentar: Står
Ett av de momenten jag var mest säker på då hon aldrig gjort något på platsen *peppar,peppar*. Idag var hon dock ofokuserad och lät sig störas av småkryp som klättrade på henne. Jag såg paniken i hennes ögon när det började krypa på hennes bakben (troligen en myra) som hon snabbt kliade bort. När hon sen märkte att hon satt upp la hon sig snabbt igen som om hon själv var förvånad över att hon hade satt sig upp.

Efter detta bestämde jag mig för att bryta tävlingen. Isa kändes inte med och jag trodde inte att vi hade chans till uppflyttning. Hursomhelst blev jag övertalad att fortsätta, jag kunde ju faktiskt se det som en träning. Och eftersom jag såg lydnaden som Isas starkaste gren så var det kul att prova. Men det gick katastrofalt dåligt. Vi hade ingen kontakt alls, och hon hade sin "av-knapp" på. Jag hade ju taggat upp henne innan, så hon var i farten, men det var som att huvudet inte riktigt hängde med.

Linförighet - Dom 1= 7,5, Dom 2=6,5 Kommentar:
DK, ssn, ojämnt
Tia på fritt följ? Inte med denna hund iaf. Hon var inte med och trodde att vi gick på koppelpromenad typ. (Efteråt hörde jag dock utrop - vilken tur att du fortsatte, det såg ju bra ut på linförigheten!) Jag har iaf upptäckt att bruksfolk inte har samma syn på lydnaden som jag ;)

Framförgående - AVSTÅR (0)

Platsläggande - Dom 1= 9, Dom 2= 8,5 Kommentarer: Ngt långsamt

Inkallande - Dom 1= 7,5, Dom 2= 7 Kommentar:
DK, tvekar
Vet inte vad som hände, med tror att för mycket lydnadsinkallningar bidrog till detta. Det var ett väldigt kort avstånd och när jag kallade in henne hände ingenting. Hon trodde väl att jag skämtade eller nått ;)

Apportering - Dom 1= 5, Dom 2= 5 Kommentar: Tuggar, leker, släpper
Jag upplever att det har blivit mer lek med apporten på sista tiden, men har hellre haft det så än att hon inte vill ha den alls som det var från början. Nu sprang hon fint ut och hämtade den, men på vägen tillbaka kom hon på att den var äcklig och spottade ut den. Jag kommenderade om henne och då fullföljde hon. Tydligen hade många hundar spottat ut apporten idag, kanske var det nått på den...

Hopp över hinder - Dom 1= 8, Dom 2= 8 Kommentar: Islag
Hade fint drag över hindret med slog tyvärr i på ditvägen - har inte tränat med så högt hinder, så det är mitt fel.

Jag var väldigt besviken när vi gick av plan. Känns inge kul när man inte arbetar ihop. Dock tror jag att Isa var väldigt trött och orkade helt enkelt inte. Och detta med kombinationen att vi inte exempelvis hoppat hindret på 60 cm så ofta, eller inte har gjort raka inkallningar på ca 10 meter på länge... Men känns ändå trist. Samtidigt är jag på nått sätt ändå nöjd att vi fullföljde, då jag  uppfattade som att många människor på tävlingen var väldigt nöjda med sin insats idag.. Och när det var prisutdelning räknade de upp dem en efter en och jag trodde nästan att vi var bortglömda. Men sen på andra plats kom vi och fick pokal och ett reflex-skynke till fisen. Så man kanske sätter lite större krav på sig än andra gör...

Hursomhelst blev det iaf en totalpoäng på
202 poäng (special 65+ lydnad 137) Godkänd, Placering 2 av 9
(vilket innebär att en full pott på platsen hade räckt till uppflyttning, surt)

Nu är det slutsläsning av uppsatsen som ska in imorrn bitti, sen är det en händelsefull vecka för Isa. Hon ska vara med på Marcus jobb, åka med till Kalmar och sen till Norrköping. Hund på resande tass!

För att bli lite gladare bifogar jag pokalen =)

Ville ta en bild med reflexvästen på, men Isa sover djupt.

Ändrade planer

Påskhelgen har varit underbar! Vi åkte ut till landet i torsdags och har haft tre underbara dagar där ute, med solsken. Jag har suttit en del med uppsatsen, men har kunnat sitta en del ute på verandan med linne och skrivit. Har tom blivit lite röd i ansiktet.

Isa har levt loppan och varit ute hela dagarna och busat. Hon har givetvis också tagit årets första simtur, det gick inte att stoppa henne.




I lördags fick jag ett telefonsamtal som sa att jag kommit med på min reservplats på appellspåret annandagpåsk (alltså imorrn). Och vi som inte tränat nån lydnad sen tävlingen, spårat en gång osv. Shit! Jaja, det får gå som det går. Så vi åkte hem från landet idag och hoppas att Isa hinner vila upp sig lite tills tiiidigt imorrn bitti, ska väl upp runt 5-snåret. Nu måste jag bara läsa på reglementet och se vad det är för moment vi ska genomföra imorrn. Framförgåendet vet jag ju redan att vi inte har, så den kommer jag att avstå för att slippa förvirring för Isa. Får kanske repetera lite inkallning och linförighet ikväll på sista kissrundan för att friska upp minnet lite.


Trött!

Precis hemkommen från en rolig hund-träning. Lisa och jag möttes vid 13-tiden för att inhandla picknick och sedan ut och reka bra spårängar/skogar. Vi åkte nog lite längre bort än vi trodde, men hittade till sist ett perfekt ställe.. Stort och fint fält, bra skog, promenadvägar, liten parkering till bilarna och stenar man kunde sitta på när man fikade, kan inte bli bättre ;)

Jag la ett spår på fältet till Isa med tre vinklar, 5 apporter och ca 350 meter långt. Det var faktiskt torrt i gräset! Under tiden vi väntade på spåren hade vi lite picknick, Eskil fyller nämligen 10 år idag, så det skulle firas! Dagen i ära (och för att jag tycker att han är så söt) proppade jag i honom godis - oopps... Men Lisa sa att det var okej :)

Med magen full att Singoalla gick jag och Isa spåret, efter ca 45-50 minuter liggtid. Det blåste en del så jag var rädd att det kunde ha flyttat sig lite, men det gick bra ändå. De första 100 meterna var Isa väldigt taggad och det gick lite fort så jag fick hålla i henne lite. Men sen kom hon in i uppgiften som hon brukar och den resterande delen är jag väldigt nöjd med, med tanke på att vi haft ett uppehåll över vintern.

Sedan följde jag med på både Lois och Eskils spår, och de båda jobbade på bra. Så kul att se andra hundar jobba! Efter detta skulle vi gå en prommis med hundarna, som blev lite längre än beräknat. Jag och mina "hitta nya vägar"-idéer kan ibland föra mig på villovägar. Men vi kom iaf tillbaka till bilarna välbehållna och hundarna verkade bara tycka det bar mysigt med skogspromenad :)

GRATTIS till sötaste farbrorn!


Dagarna går..

Vill först tacka för alla gratulationer, det värmde verkligen!
Dagen efter tävlingdagen, i söndags, kom mamma hit och hade blommor med sig till oss för att vi varit så duktiga. Isa blev väldigt glad!



Mamma och jag gick en promenad runt sjörundan med Isa och var sedan och kollade på lilla Rose. Även mamma tyckte det var liten sötnos =)

Igår, måndag, satt jag och pluggade hela dagen (fast jag inte fick speciellt mycket gjort). På eftermiddagen åkte vi till Lisa som passade aussietjejerna och busade lite med lilla Choice. Vi körde uppletande också, något jag inte gjort på ett tag med Isa. Eskil och Loi hade råkat vidgat rutan lite innan Isa skulle köra, så hon sprang alldeles för djupt. Men när hon väl började fokusera och satte på näsan gick det alldeles utmärkt.

Idag har vi varit ute och sprungit på förmiddagen och varit på långpromenad på eftermiddagen. Vi stannade till på ett fält och började friska upp minnet på framförgåendet lite. Det gick rätt bra, ska nog börja ha med en leksak på promenaderna och träna det kort men ofta.

Vilket väder det har varit på senaste tiden! Jättefint med strålande sol. Tyvärr har detta inneburit att fästingarna börjar pryda Isas päls igen. Jag har även börjat hoppa till för alla pinnar som ligger i skogen (det KAN ju faktiskt vara en orm).. Hur mysigt det än är med vår så är ormar och fäsingar ett konstant orosmoment.


Tävling, LKII, Märsta BK

Idag har vi varit och tävlat vår första lydnadsklass 2 tävling. Och första tävlingen för Värmdö BK. Och vilken underbar hund jag har! Hon skötte sig exemplariskt och de fel som vi fick tar jag på mig helt och hållet.
Poängen:

Platsliggning - 10 p De längsta tre minuterna på länge. Men enligt Marcus låg hon säkert och fint helt tiden och både la och satte sig på mitt kommando.

Fritt följ - 10 p Helt sjuk att få full pott på denna, det som alltid går åt skogen på tävling. Och detta moment var mycket längre än vad vi är vana med, men hon höll in i det sista!

Läggande - 9 p Domarkom: Ngt långsamt Vet jag inte riktigt vad hon menar, Isa la sig jättebra - men är givetvis nöjd med en nia!

Inkallning med ställande - 9 p Domarkom: Dåligt avslut En jättefin inkallning! Det enda var att hon satte sig i dålig utgångsposition efter sista kommandot, men är helt och hållet mitt fel då jag alltid belönar bakom henne eller bakom mig.

Sändande med ställande - 8,5 p Domarkom: DK Jag måste våga lite på min hund! Men jag kommenderade iaf "stå" två gånger så att hon verkligen skulle stanna. Men hon hade fin fart i rutan och stannade på min(a) kommandon.

Apportering - 8,5 p Domarkom: Avsaktande, ngt lek Var en mycket stor apport vi fick som Isa inte var så van vid, därmed slängde hon med  huvudet vid ett omtag.

Fritt hopp över hinder - 10 p Inga problem alls.

Fjärrdirigering - 8 p Domarkom: Sätter sig för tidigt Helt och hållet mitt fel igen. Armen rycker till (varför vet jag inte) och Isa är lite för peppad och sätter sig upp.

Helhetsintryck - 9 p

Totalt: 184,5 p (1:a pris) Placering 1 (av 4)

Jag var supernervös men kände ändå att det gick himla bra. Vi tappade lite kontakt emellan momenten, men vi är båda väldigt fokuserade på nästa moment, så det kanske är förklaringen. Domaren berömde oss någongång mellan momenten och när jag började prata lite med henne trodde Isa såklart att det var en kompis till oss och sprang givetvis fram och hälsade.. Hmm.. men det verkade inte göra nått, det var ju hon som började prata först.

Jag är så nöjd! Jag förstår inte att jag tvivlar på min hund! Det har dock tagit oss en himla tid att komma hit. För nästan exakt ett år sedan opererades hon för livmodersinflammation och i ett års tid har jag kämpat på att få upp hennes motivation. Så nu ska det tränas för klass III, har inte bestämt mig om jag ska satsa på ett LP i tvåan också eller inte...

Fritt följ- sjukt fokuserade båda två :P




Inkallning


Rutan


Fjärrdirigering


Vinnarna =)

Aktiv dag

Idag har vi varit i farten - det gillar jag! Inledde med morgonprommis, en stund med uppsatsen och lite städning innan jag for till föräldrarna för att prata med min handledare på telefon (har ingen hemtelefon nämligen). Jag har länge försökt boka tid till handledning, så nu kändes det oerhört skönt att äntligen få prata med någon, såhär drygt en vecka innan inlämning. Det var en positiv handledning också, han tyckte det såg bra ut och kommenterade bara det jag själv inte är nöjd (eller färdig) med. Nu är det bara att ge gärnet åt slutsatsen sista veckan!

Väl hemma igen mötte jag upp Anna som skulle följa med mig till stallet och kolla på lilla Rose. Isa fick en snabb kissrunda och blev väldigt förnärmad när hon inte fick följa med. I stallet hade vi sån otur att båda ridhusen var upptagna, men som tur var hade utebanan torkat upp under dessa soldagar, så det gick att rida där. Oj va trött jag blev. Hon är lite seg lilla Rose, men underbart gullig =) Min ben fick sig iaf ett ordentligt träningspass, undra om jag kan gå imorgon.

När jag kom hem från stallet bytte jag snabbt om och packade in Isa i bilen för att åka och hämta Lisa och Loi. Vi hade träningsdate på klubben. Vi blev kommenderade i lydnadsklass II och vi kommenderade Lisa lite i ettan. Vi ser fram emot att tävla tillsammans med dem snart! =)
Isa genomförde en superträning tycker jag. Hon hade jättebra attityd och även om inte alla moment sitter helt, så var de klart godkända. Lisa filmade vårt "uppvärmnings- fria följ" som man kan se här:
http://www.youtube.com/watch?v=LG8OweDvFtM
Jättenyttigt att se en själv på film, man ser så mycket mer då!

Nu har jag precis ätit och duschat och känner hur tröttheten smyger sig fram. Imorgon ska Isa få en vilodag med bus med aussiekillarna - jag själv ska förmodligen jobba på eftermiddagen. Sov gott!

Lisa tog lite bilder under träningen






Foto: Lisa

Solskensdagar

Äntligen verkar det som att våren har kommit, förshoppningsvis för att stanna. Solen har skinit, den mesta isen har försvunnit, tussilagon kommer upp och medis är fullt med människor som tar en after work, underbart =)

Igår red jag Rose för första gången. Jag och Kattis red ut på Hålludden, rejsade upp och ner för "galoppvägen" och tog sjörundan tillbaka hem. Var ute ett bra tag! Rose är jättesnäll, inte rädd för nått. Kanske går det lite väl segt i skritten (är ju van med hästar som knappt kan skritta pga iver), men jag måste säga att hon förvånade mig i galoppen, riktig fart hade hon! Jag hade först tänkt ta med Isa på ridturen, men tyckte att det var att ta lite vatten över huvudet när jag inte vet hur varken Isa eller Rose skulle reagera. Det var tur det, Isa hade aldrig hängt med!
När jag kom hem var jag så full av energi så jag bytte om till springkläder och tog årets första joggingrunda. Isa gillar inte när jag springer, och man får vänta in henne en del. Jag stannade till vid ett fält och tränade lite inkallningar för att sedan vända om och springa hem igen. Väl hemma verkade Isa tröttare än jag ;)

Idag tog vi bilen till Hålludden för att reka promenadvägar och spårmöjligheter där. Dom håller ju på att bygga överallt och ska nu sätta igång med att bygga på våra enda ridvägar, suck. Jag la iaf ett spår i en hästhage till Isa som fick ligga medans vi gick en prommis. Marken var väldigt sumpig och det blev inget vidare spår, något som jag tror bidrog till att det inte gick så bra för Isa att spåra. Men sen har jag inte gjort det på väldigt länge heller, vilket också kan bidra. Fortfarande har jag inte hittat så mycket bra spårfält, men det är bara att reka vidare.

Det är vackert på Hålludden..