Djurliv

Jaa, det är ett väldigt djurliv ute på Nämdö där jag och Isa spenderat de sista dagarna. Vi har en stor åker utanför det stora huset där det flera gånger om dagen går förbi hjortflockar, fåglar och får. Bonden har satt upp en fågelskrämma för att canadagässen inte ska förstöra skörden, men Isa verkar vara mer rädd för den än fåglarna =) Så vi fick i uppdrag att skrämma bort fåglarna när vi såg att det satt några där - sagt och gjort!
Isa har ju blivit så van vid allt djurliv där ute på landet, så hon brydde sig först inte om fåglarna när vi gick mot dem. Men sedan bussade jag Isa på dem, som med en väldigt fart satte av efter dem. Det tyckte hon var roligt och detta har vi ägnat oss åt några gånger om dagen =) Passade även på att kolla lite närmare på hjortarna (som för övrigt verkar förstå att det inte är jaktperiod och som därför inte är det minsta rädda för oss när vi kommer) och fåren som går i hagen bredvid fältet. Isa tyckte de var konstiga och fåren gillade inte alls henne heller. När de flesta djuren dragit sig tillbaka in i skogen och fåglarna flugit iväg gick vi tillbaka till huset igen - det var nästan en läskig tystnad då. Från att ha varit massa djurläten och aktivitet var det nu helt stilla...

Isa har också spenderat dagarna med att bada, både i vattenslangen när jag hållt på med den och i havet - hon är en riktig toka när det kommer till vatten. Igår lämnade jag Nämdö för att hinna träffa Marcus lite innan han åker till Kalmar över helgen. Isa fick stanna på landet med pappa eftersom jag ska jobba hela helgen. Känns jättetomt! Kommer bli en riktigt tråkig helg! Idag är det dock kanonväder och jag ska fördriva dagen med att pyssla i stallet och socialisera i stan - perfekt dag för ett glas på medis =)



Fåglarna verkar som sagt inte bry sig om fågelskrämman





Väntar på... attack!







Såå söta =)




Kommentarer
Postat av: Helena och boxrarna bus

Akta er så inte kanadagässen går till attack, dom är nämligen både korkade och kan vara lite agressiva senare i år när de har ungar. :) Men förstår att Isa gillar det.... du minns väl när Puma simmade efter svanen när vi gick eran favvo runda vid havet? Haha. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback