Nämdö-rapport

För att fira att Isa och jag åter var tillbaka i Gustavsberg åkte vi till bruksan en sväng innan vi for till landet i måndags. Har saknat träningen så! Vi tränade inkallning med läggande, något som går framåt, rutskick med läggande och fotgående med fokus på tempoväxlingar. Stötte inte på några större problem med något moment!

Efter lite handling åkte vi ut med massa packning till landet. Vet inte riktigt hur länge vi ska stanna, men det kändes som att vi lika gärna kunde ta med oss grejer så att vi kunde spendera resterande tid av semestern här ute.

Vi har hunnit med att plantera lite i trädgården, målat blomlådor och snickrat ett grillskåp. Inte ska det slöas på semestern inte! ;) Igår hann jag med en springrunda och idag var Isa och jag på en långpromenad med stavar. Vi gick till andra sidan ön där Isa även fick simträna lite.  Tyvärr har vi glömt kameran hemma, så  några nya kort har jag inte. Får bli ett landetkort från förra året istället.


Semester för min del =)

I fredags påbörjade jag min två veckors semester - underbart. Jag är precis hemkommen från en långhelg i Kalmar med 11 underbara vänner. Vi har skrattat, pratat minnen, myst och festat massor såklart. Sliten är man men också väldigt lycklig, det är fina vänner jag har hittat.

Kort på alla tjejer från examen 2008


Ännu lyckligare blev jag när jag kom hem från Kalmar då jag äntligen fick krama på Isa igen. Vi lämnde ju henne på landet förra helgen då vi jobbade hela veckan och mamma och pappa var ute på landet. Marcus åkte ut på fredagen och tog med sig Isa hem idag, måndag. 8 dagar utan min lillsktrutt känns i hjärtat! Jag vet att hon har haft det toppen på Nämdö, men det fanns ingen tvekan om att hon var lika glad som jag när hon mötte mig i dörren idag. Elefantöron som stod rakt ut, massa prat och pussar samt kel som bara den. Sen hade hon legat i mitt knä nu på kvällskvisten och bara myst. Vi har även gått en liten mysprommis och duschat/friserat.

Veckorna framöver är lite oklar på grund av ändrade planer, men det blir tillbaka till landet imorrn så jag hinner pussa lite på syskonbarnen innan de återvänder till dagis. Och jag behöver nog några dagar att andas och låta semesterlugnet sprida sig i kroppen...

Vackraste skärgården

Semester för Isas del..

..eller ja, har det inte varit det hela sommaren för henne kan man tycka? Men idag var iaf sista dagen på dagis innan hon åker med oss ut till landet. Där stannar hon med mamma och pappa en vecka, med mig och Marcus två veckor och med endast Marcus den sista veckan - vilken lyx! Marcus tar alltså med henne till jobbet imorrn så åker vi direkt till landet efter jobbet, det ska bli mysigt. Extra kul är det att det är en stor sommarfest planerat till lördagen - kan nästan inte bli en bättre helg ;)

Annars verkar Isa stormtrivas hos Matilda på dagarna. Idag när jag kom och hämtade henne blev hon i vanlig ordning väldigt glad när hon såg mig, men sen gick hon tillbaka till gården och fnulade på med de andra hundarna. Jag fick tom tjata på henne att hoppa in i bilen, och det är inte ofta det händer när det är matdax! De har blivit en liten flock nu somt trivs jättebra ihop. Det är en till hund som är där nu på sommaren förutom Isa och så Matildas förstås. Den lilla jack russell-hanen är tydligen jätteförtjust i Isa och brukar krypa in mellan hennes ben när de sover, så sött. Jag ska be Matilda ta en bild på dem nångång!

Igår var de ute och åkte båt och badade igen, och Isa hade stått i vattnet hela dagen - fler och fler som varit med henne i stallet börjar nu påpeka att hon är lite knäpp när det gäller vatten - no shit. Så det var ingen pigg hund som följde med oss och inspekterade goldenhanen Nalles nya hus på kvällen, hans matte och husse har precis flyttat till det idylliska villaområdet bakom oss. Där blev vi bjudna på fika och glass och gick sedan en prommis med hundarna, himla trevligt var det. Isa var måttligt road och somnade dirket på gräset till Nalles besvikelse.

Även om vi (läs Isa) kommer att lata oss i några veckor framöver kommer bloggen nog uppdateras då och då, men inte lika frekvent som annars.
Tjingeling!


Min Eddie <3



Igår hände något underbart - jag var och hälsade på min älskade häst Eddie som står i Malmköping. Det var massa känslor som bubblade upp hos mig innan vi skulle åka dit, jag har fått höra att han blivit gammal (26 år) och inte kommer att leva för evigt. Detta är för mig helt ohållbart - men tyvärr en sanning jag snart måste att inse. Hursomhelst så var det helt underbart att mysa med honom igen. Ja, han är en gammal häst men samtidigt finns så mycket vilja i den hästen, helt underbart. Tyvärr var inte vädret riktigt på vår sida och det slutade med att vi fick åka dygnsura hem i bilen - men det var det värt =) Isa följde givetvis med och var lite avis på Eddie som fick så mycket uppmärksamhet av mig, men verkade till slut tycka att han var en reko häst.

Jag behöver inte säga så mycket mer, tror bilderna visar lyckan jag känner för denna häst.


Puss på dig!


Lite svårt att få av äpplet...




Isa är lite fundersam...


Vackraste hästen!


Väl hemma i hagen igen var vi alla dygnsura

Lördag igen!

Var ute och svirade lite igår, så morgonen var lugn. Men på eftermiddagen uppredade jag förra lördagens lilla träningspass med buss till klubben och promenad hem igen. Jag tycker att det är perfekt att träningsåka bussen dit, då vi ofta åker in till stan när vi åker buss med Isa. Eftersom det inte är hennes favoritställe är det bra att ta bussen till ställen som hon gillar istället - exempelvis Värmdö BK =)

Jag har försökt bena upp vilka moment i trean som vi kan, som vi inte alls kan osv. Det är mycket jobb framför oss, och det kommer att ta långt tid eftersom vi nu inte tränar lika ofta, men det får ta den tid det gör! Idag har vi iaf återigen tränat rutan med läggande, och det gick bra även idag. Inkallning med läggande gick super idag, bra fart och snabba lägganden. Sedan provade vi några inkallningar när jag går ifrån henne med ryggen till (avslutet av rut-momentet), där hon ska ansluta till fotgående. Hon förstod ingenting först, men efter någon gång fattade hon vad som förväntades av henne, det var roligt! Sedan körde vi lite apportering över hinder och avslutade med "sittandes i grupp", fast ensam. Då hade det även kommit en person som sköt på skutbanan, så det blev sitträning med skott - inga problem det inte! Jag är supernöjd med Isa idag och hon var så positiv och glad hela tiden. Marcus var också med och det kändes som att hon tyckte det var extra kul med husse som publik =)

Sedan gick vi genom skogen hem och vi hittade massa goda blåbär. Isa förstod snabbt vad det var jag letade efter i riset, och började nöjt plocka sina egna blåbär. Sedan blev det lite bad och simträning i sjön innan vi gick hemåt. Marcus filmade oss lite under träningen med hans nya mobil, men jag har ännu inte listat ut hur det materialet går att redigera, så det kommer isåfall senare.







Isa 4 år

Idag är det ingen vanlig dag... det är nämligen Isas födelsedag! Detta har givetvis firats =) Tyvärr har vädret inte varit med oss riktigt utan har bidragit med både ordentliga skyfall och mycket åska under dagen och kvällen. Detta ställde till det lite för våra kvällsplaner med Lisa och Loi som vi planerat. Dock var det ett litet uppehåll efter middagen, så då gick vi ut med hundarna som busade så fint så. Det var länge sen Isa träffade Loi och det verkade som om hon saknat sällskap av en jämnstor hund (har ju massa småttingar runt sig nu).

Väl hemma igen åt vi lite kladdkaka och glass medan hundarna fick varsitt ben. Loi tyckte dock att det var lite tråkigt att bara ligga stilla och tugga på benet, så han var med oss istället =) Förutom ben och mycket kel har Isa fått ett nytt halsband av oss och hundkex av Eskil och Loi =) Hom verkar mycket nöjd!

Grattis min älskade fis!


Isa 7 veckor (redan då tokig i pinnar)

Äntligen helg...

...så man kan ägna sig lite åt hundträning =) I lördags gick vi upp rätt tidigt för att hinna med en sväng till klubben. Isa och jag åkte buss dit, tränade och gick sedan hem. Vi tränade mest rutan och fick till några klockrena skick från längre avstånd än normalt och med bra läggande, roligt! Det var så roligt att vara tillsammans med Isa när hon faktiskt var lite pigg och glad. Jag tror att vi båda kände lyckan av att träna tillsammans igen, det kändes som att hon också tyckte det var lika roligt som jag. Det blev rätt snabbt varmt i solen, så efter rut-övningarna blev det lite krypträning och sen ägnade vi oss åt mys och borstning. På vägen hem stannade vi också till vid vattnet så att Isa fick svalka sig lite, vilken lycka!

Sedan kom Emma hit igen och vi spenderade dagen shoppandes inne i stan. Måste ju få unna mig lite nu när jag vet att det kommer in lite pengar några månader framöver. När vi kom hem igen tog jag med Isa på en springrunda, måste utnyttja att solen försvinner så att det faktisk är möjligt att springa. Inge vidare roligt tyckte Isa, men ack så bra motion!

Imorse var vi lite sega efter gårdagens bravader, men vaknade till efter att ha förtärt en alldeles makalöst bra brunch nere i hamnen - rekommenderas starkt! Efter att Emma åkt hem cyklade Marcus iväg och la ett spår till Isa. Det blev ca 350 meter men i knepig terräng - jättenyttigt! Isa var väldigt peppad och gick mycket fort, vilket bidrog till att hon slog lite.Vi stötte på problem när Marucs hade gått ner från ett berg som Isa inte vågade gå ner för. Hon markerade tydligt att han hade gått där, men där tog det stopp. Hon löste situationen genom att gå ner en annan väg och ta upp spåret nedanför. Väldigt nyttigt med sådana svårigheter! Detta satte dock extratankar i Isas lilla huvud, så efter det kändes hon ännu mer stressad och gick alldeles för fort. Så vid nästa apport tog vi en liten paus så att hon skulle lugna ner sig lite, vilket gjorde susen. Det gäller att bara prata lugn och inte peppa upp för mycket när hon har ett sånt högt tempo som  hon hade idag.
På vägen hem blev det lite simträning i sjön innan hon stupade i säng.


I väntan på spåret


Bus med bollen




Onsdag med spår

Gårdagen verkade vara händelserik för Isa, dom var på sjön hela dagen och åkte båt och mös. Matilda hade fått dra upp Isa från vattnet för att hon stod och huttrade - så länge håller hon på att mecka i vattnet. Det var en väldigt trött hund som kom hem till oss på kvällen. Min dag var däremot mindre händelserik. Jag var på jobbet som vanligt och var trött på kvällen när jag kom hem. Men eftersom jag konstaterat att det är slutslappat på kvällarna (första arbetsveckan var okej), så tränade jag ett gympapass framför teven. Detta måste sett väldigt roligt ut utifrån, men det sket jag i - jag aktiveras ju iaf ;)

Idag har Isa fått vilat upp sig på kontoret med hussen, något som verkade väl behövligt då hon somnade som en stock direkt och som fram till lunch. Sen hade han en "friskvårdstimme" där de var ute och promenerade på Djurgården och badade lite (detta var anledningen till att hon fick följa med honom idag). Eftersom hon sovit så mycket idag var hon såklart inte lika trött på kvällen - något jag givetvis utnyttjade =)
Marcus fick i uppdrag att lägga ett spår till oss med 6 apporter. Han la spåret i skogen bakom oss där jag själv tidigare spårat. Tyvärr blev spåret inte riktigt så långt som vi hade hoppats på, men det var desto klurigare - mycket terrängbyten och rätt torrt.

Efter en timme gick vi ut och hon tog upp spåret fint. Apport 1-3 fick finemang, hon kom springandes så glatt med pinnen i munnen trots att jag inte syntes till bakåt (kuperingen gjorde att jag hade svårt att hänga med och se henne hela tiden). Hon slog ut från spåret på ett ställe men hittade själv tillbaka några meter bort. Det var jättebra träning för mig också som inte vet var spåret gick, men jag såg tydligt på henne när hon tappade bort sig lite. I stort jobbade hon jättefint trots värmen som fortfarande höll i sig och torkan.

Nu är vi trötta hela bunten här hemma och ska stupa i säng. Imorrn ska det bli närmare 30 grader igen, undra var Isa kommer att befinna sig mestadels av dagen ;)


På balkongen är det bra mysigt tycker Isa