Fot..

I måndags tog jag tag i min själv igen och städade hela lägenheten innan jag och Ivanna drog till Värsnär för promenad och träning. Mitt mål var att få upp intresset av dummies, så jag åkte till Granngården och införskaffade mig två nya. En lite större som hade något konstigt i sig så den vart mjuk, och en liten hård. Jag jobbade mest med den större. Den tyckte hon var jätterolig, iaf först. Jag gömde den i olika rishögar så hon fick leta upp den, sen sprang jag år motsatt håll så hon sprang efter mig. Men efter några gånger tröttnade hon på det och la sig istället ner för att leka lite med dummyn själv.. Inte bra. Men då avbröt jag och tränade lite passivitet. Hon fick sitta och kolla på när Ollie tränade. Det gick jättebra. Även fast Ollie tappade lite fokus och sprang fram till henne satt hon bara kvar och tittade frågande på mig =)
Vi har fortfarande lite problem med takten i fotgåendet, hon vill inte går lite framför mig och ha kontakt. Mitt uppdrag blev då att jobba mer på det hemma där det inte finns något annat kul att fokusera på.

I tisdags jobbade jag hela dagen. så då blev det inte mycket gjort. Hann dock med ett Husse-möte på kvällen där vi fick mycket gjort. Bra och kul! Men denna dag tränade jag några fot-pass inomhus. Få steg, full kontakt och godis slängd framför henne. Hon fattade direkt.

Idag jobbade jag också, blev lite hastigt då de ringde imorse och frågade om jag kunde hoppa in och börja typ på en gång... Men jag slutade kl 16 så jag hann med vår träff på bruksan som vi bestämt dagen innan. Även idag tränade vi mycket fot. Och vilke skillnad från i måndags! Nu går hon visserligen lite för långt fram, det blir nästan som att hon "tittar bak" på mig, men det tycker jag är mycket bättre. Så fort jag säger nej så lugnar hon ner sig och kommer tillbaka. Tänk att det kan bli sån skillnad genom att belöna framåt. Sist jag gjorde så gick det inte alls lika bra, men det är bara att konstatera att hon faktiskt blivit äldre och kanske lite visare =) Tränade även lite inkallning vilken sitter som en smäck nu! Bra fart, och kommer in rätt intill sidan.

Imorrn är det ett 12-timmars pass på jobbet som gäller, sen på fredag morgon bär det av mot Stockholm (bara vi slipper snöstormen). Jag och Sara ska dit och shoppa loss lite. Eftersom hela min familj kommer att vara ute på landet kommer det mer kännas som en semester istället för att "åka hem". Vi ska för en gång skull inte vara fattiga studenter, utan vi ska handla, festa och äta på restaurang =)
Hej hopp!


Trött efter jobbhelg

Seeg dag idag.. eller snarare seg helg. Jobbat lördag söndag och tiden har gått fruktansvärt långsamt, iaf idag. Det blev lite sent igår, Linn och Pontus var här och vi spelade spel, tittade på melodifestivalen och drack vin....till kl halv 2. Var riktigt tröttt imorse.

Isa har haft en händelserik helg trots att matte har jobbat. I lördags följde Marcus med tjejerna och tränade sök (joo, jag hade ett finger med i det beslutet) och det hade tydligen gått bra! Sedan kom ju grannarna hit med sin lilla blandis Boo, som äääälskar Isa. Så hon fick ju inte vara ifred mycket på kvällen heller. Imorse när jag skulle gå ut med henne var hon så trött att hon inte ville varken kissa eller bajsa, bara in och få mat och gå och lägga sig igen.
Sen idag var det ju söndagspromenad med Husse-gänget och lite lek med Boo efter. Det är skönt, då slipper jag engagera mig så mycket i henne när jag kommer hem från jobbet. Nu ska jag äta, bada och lägga mig tillrätta i soffan.. skööönt!

Sök- och rapport träning

Dagen började inte särskilt bra. Jag var sen att komma upp ur sängen och kände mig allmänt trött och sliten. Vädret var skittrist med regnet hängdes i luften och slask överallt. Jag hämtade upp Karin/Elsa och Helena/Puma och bestämde att vi skulle bege oss till Läckeby för att träna. Det är trots allt det bästa stället i veckan när inga andra är där. (På helgerna är det alltid massa andra hundmänniskor som är där och tränar.)
När vi kommer fram ser jag till min förvåning att man inte kommer in på vägen, pga att det är en stor snökant man måste åka över från plogen. Tänk att ingen varit där sen det kom snö! Jag började ställa mig och skotta, men det märktes rätt snabbt att det skulle ta en väldans tid. På de andra ställena jag visste där borta var det samma problem. Vi åkte tillbaka till Kalmar och svängde in vid Värsnäs istället.

När jag öppnar dörren och ska ta ur min ryggsäck från baksätet hoppa Isa över mig börjar springa runt Puma som redan är ute. Detta är för övrigt fullt oacceptabelt och det vet Isa. Elsa har vid detta laget också hoppat ur bilen och Isa märker ingenting hur jag ryter åt henne. Tiil slut får jag tag i henne och säger till henne (kanske lite för) hårt. Såfort jag ställer mig upp igen så springer hon iväg och springer också ut på vägen några gånger (som är ÄNNU mer oacceptabelt)! Vid detta laget är jag så förbannad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. In med hundjäveln i bilen och jag var redo att åka hem efter vi tränat klart med Isa. Det hade varit ett bra straff.

Men efter jag lugnat ner mig lite kom jag fram till att det var jävligt trist att samla ihop till träning utan att ens träna med sin egen hund, så jag släppte den tanken. Nu i efterhand har jag kommit på att jag kanske var lite för hård mot henne den första gången, som gjorde att hon blev arg och kanske också rädd och bara stack iväg. Men det är så svårt att veta när hon tar åt sig och inte. Oftast bryr hon sig ju inte ens, och när jag då sagt åt henne på skarpen X antal gånger måste man ju på nått sätt få henne att förstå att det inte är okej att ignorera mig på det sättet! Hmmm....

Vi började iaf med Elsa så vi både fick lugna ner oss lite. Det gick bra med henne, förutom att hon tar rullen och sticker, den lilla skitungen =) Men hon är ju trots allt bara barnet.

Isa tyckte jag skötte sig bra. Första påviset gick inte så snabbt som jag önskade, men nästa skick fick figgen lite godis, samt agera innan påviset, coh då gick det snabbare! Hon har fortfarande lite svårt att ta den exakta riktningen jag ger henne. Idag sprang hon åt ett helt annat håll än vad jag visade, men då kallade jag bara in henne igen och gjorde om det, och då var det som att hon förstod att jag faktiskt hjälper henne att hitta genom att peka ut linjen hon ska följa. Bra!

Vi avslutade träningen med att testa på rapport. Blev lite sugna efter vi varit på föreläsning på brukshundklubben ju! Helena var hjälpförare och fick godis och leksak som hundarna såg. Sedan traskade jag och Karin bort med hundarna i kanske 200 meter, så vi kunde skrika till varandra och se ungefär vart hundarn höll hus, men de såg inte henne. Vi började med Isa. När jag sa till henne att springa fattade hon ingenting, så Helena var tvungen att tjoa lite på henne, då fick hon upp farten! Hon stannade lite på mitten då hon inte såg någon, men när Helena ropade igen gick det bra. Sen skickade vi Elsa. Hon försvann direkt och ville bara till Isa =)
När Isa skulle skickas tillbaka sprang hon på bra tills hon blev osäker på vart vi stod nånstans, då fick jag ropa lite för att hon skulle hitta vägen. Elsa kom efter Isa hur bra som helst på tillbakavägen också =)
Det var väldigt roligt att testa på, såklart går det bättre sen när hundarna förstår vad de ska göra, men man måste ju börja nånstans. Man såg iaf att Isa tyckte det var superkul att få sträcka ut och springa mellan matte och godistanten =)

Här kommer ett kollage som jag satt ihop av sökträningen. Nedan kommer även en bild från rapportträningen.

Sökträning

Rapport


Vi har även blivit utmanade:

Var är hunden född?
Privat uppfödning av familj i Bockara i smålands skogar.

Hundens favoritgodis?
Godisgris som äter allt, gillar variation. Korv funkar alltid bra =)

Hur många egna halsband och koppel har hunden?

1 halvstryp, 1 läderhalsband, flera valphalsband, 1 reflexhalsband
1 läderkoppel, 2 reflexkoppel, 1 nylonkoppel, 1 flexikoppel, och säkert massa fler som bara ligger i lådan

Hur ser hundens förhållande till vatten ut?
Älskar vatten! Badar hela tiden på sommaren. Tycker det är okej att bada i badkaret, men hoppar fortfarande inte i själv.

Har hunden några kläder?
Nej, bara en reflexväst.

Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar av samma ras/färg?
Sötast av dom alla =)

Hur reagerade övriga flocken (två- och fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?
Väldigt glada men en av oss (jag) var så nervig hela tiden att jag inte kunde sova på hela första veckan.

Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen hunden kan få?
Lek tills hon själv inte vill längre och massor av godis.

Vad är det bästa hunden vet?
När hon får sträcka ut i skog eller mark, helst tillsammans med en hundvän som springer lika fort =)

Vad är det värsta hunden vet?
Sitta uppbunden och titta på hur matte eller husse leker/tränar med någon annan.

Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
Hon ler, och pratar. Pratet låter som en misslyckad morrning och hon pratar mycket och högt, och mer och mer ju äldre hon blir.

Något hyss som hunden pysslar med?
Ingenting hemma, kan smita till andra hundar ute, men det tror jag fortfarande är lite unghundsbeteende.

Var sover hunden på natten?
På sitt täcke på golvet i sovrummet, eller ibland om hon är riktigt trött och inte orkar flytta sig så sover hon i vardagsrummet på sin pälsfilt.

Vad får hunden för foder?
Eukanuba Adult

Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
SItter och stirrar på en konstant och har hela tiden en leksak som hon kommer och "puttar" på en. En högljudd suck kommer efter den andra.

Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?
På landet med havet på ena sidan och skog på andra, samt många hundvänner och familj.

Hundträning är kul =)

I söndags var det dax att dra igång terminen med husse igen (HUnd Student SEktionen) med promenad och korvgrillning. Det var trevligt och det var några nya ansikten som dök upp =) Även om jag hade på mig flera lager med kläder så vart det kallt när man satt ner.. inte bra för min onda hals, som för övrigt fortfarande sitter i!

Det har inte blivit nån träning tills idag i veckan. Mycket att ta igen i skolan när man legat sjuk, plus att det varit så trist väder. Men idag kände jag mig laddad för en träning och fick med mig Johanna och Viggo upp till bruksan!

Idag tränade jag tre moment:
Fot: Gick inge vidare i början, hon går någon decimeter för långt bak, inte riktigt motiverad kom vi fram till. Men efter ett tag gick det betydligt bättre! Hon hängde på bra fast då var jag var tvungen att locka mycket med röst och ibland godis. Det var länge sen jag tränade enbart fotgående. Det har ju blivit mvcket "stå" och ställande under gång eftersom det är det momentet vi lärt oss precis, så jag tror hon trodde att hon skulle vara beredd på att stå. Måste börja variera mig mer!

Apport: Stora framsteg idag =) Jag har ju kämpat med klickern här hemma och hon kan själva gripandet nu. Det är j vid hållandet som vi har fastnat, hon vill helt enkelt inte sitta och hålla i den. Men då tänkte jag att vi skulle börja med att bära den, efter flera tips från andra håll. Så idag började jag med att klicka såfort hon grep den. Efter ett tag den började jag gå bakåt såfort hon tgripit och hon efter, med apportbocken i munnen =) Till slut kunde jag stå några meter ifrån bocken, säga "apport" och hon gick och tog den i munnen och kom mot mig med den. Det vart ju såklart inga fina avlämningar, utan hon spottade ut den när jag klickade, men det är ju en början! Man kan ju inte träna avlämningar när hon inte vill ha nått i munnen! Vi är på gång =)

Platsliggning: Vi la Viggo och Isa bredvid varandra i en platsliggning som gick bra för båda hundarna. Jag var tvungen att prata en del med Isa för hon var på gång att gå upp några gånger såg det ut som. Hon låg och viftade på svansen en del, och då vet man aldrig vad hon har tänkt göra. Men hon klarade det =) Sedan gjorde vi platsliggning till, men bara en minut den här gången, vill ju inte utmana ödet.

Vi tränade även lite hopp över hinder, vilket går jättebra. Hon tycker det är kul och komemr för det mesta i fint till utgångsposition. Ibland hamnar hon lite "snett" mot mig, men det rättar vi till tillsammans om hon inte gör det själv.

Nu har jag även anmält mig till en kurs på Öland! Fortsättning 2 inriktning tävlingslydnad =) Ska bli så himla kul!
Ska även vara med på träningskvällar på Birdhunters, så nu ska Isa visa att hon har alla Golden-egenskaper. Vi måste ju träna lite innan vi ska gå vår nybörjarjaktkurs i april. Mycket är det.. och det är så kul!

Imorrn är det dax för lite sök för mig och Karin. Helena ska också följa med. Vi ska även testa på rapport, det ska bli kul! Måste ju ligga i nu innan helgen då jag ska jobba.

Sök och påbörjad apportering

Äntligen känner jag mig lite friskare i halsen! Det riktigt kröp i benen på både Isa och mig, så igår bestämde vi att det skulle bli träning idag. Ett tag borde man klara av fast man fortfarande är lite krasslig kändes det som.

Jag mötte Tove och Ivanna utanför Tove och vi begav oss till Smedby för lite varierad träning, jag var dock främst inriktad på sök. Det var ju inte det lättaste, svårt att gå med snö som går över knäna.. Men vi vallade av en liten mindre ruta än vanligt och körde på.

Jag körde samma taktik som förra gången, dvs att hon får köra med rullen som sitter fast i halsbandet. Eftersom hon inte tar den "frivilligt" fortfarande, är det inget problem med eventuella blindmarkeringar, utan figgen stoppar in rullen i munnen på henne, sen kommer hon tillbaka till mig med det i munnen. Det gick bra den här gången med! Nu får vi hoppas att hon kopplar att det är när hon kommer fram till figgen som hon själv ska ta den i munnen. När hon gör det får hon återgå till att ta rullen som figgen har i handen, och då hoppas vi att hon har förstått att rullen ska in till mig, och då får hon påbörja påviset.

Vi körde två skick vardera sen tog vi en fika paus men Zombie som underhållning. Han är ju "sjukskriven" och hade mer än mycket spring i benen. Det var kul att titta på honom där han sprang runt med både det ena och det andra i munnen, bla. Tove enda hela varma vante =) Tror dock att den klarade sig.

Sedan skulle jag och Ivanna köra lite uppletande, men Ivanna tyckte inte det var nå roligt och det är ju inte vår starkaste gren heller, så Tove hjälpte mig lite med att få Isa intresserad av dummies istället. Den enda dummien jag har är ju stor och hård, så Isa gillar inte alls den, vilket jag förstår eftersom den inte ens får plats ordentligt i munnen. Vi gjorde så att jag fick låna Toveslite mindre dummy som var mycket mjukare än min. Den gömde vi i en rishög under snön så fick hon leta efter den för att öka motivationen. Det tycker hon ju är roligt. Till min förvåning så tog hon den faktiskt i munnen när hon hittat den, och när jag lockade på henne kom hon in med den. Hon lägger den ju någon meter framför mig, så jag började göra så att jag sprang åt andra hållet, så hon fick "jaga" mig lite med den, sen vänder jag mig snabbt och håller handen under hakan, och vips har jag mig en apportering =) Jag fortsatte träna detta och det gick bra varje gång! Till slut kom hon och drog i den när jag hade den i handen, och när jag släppte den sprang hon runt med den ett tag innan jag kallade in henne och började gå åt andra hållet, och hon efter.

Detta "knep" tror jag mer på än att tvinga henne att hålla i saker. Hon verkar inte alls gilla att hålla på kommando, så nu ska jag få henne att vilja hålla, sen lära in kommandot. Parallellt klickar jag ju även in apportbocken, men det sättet tar väldigt mycket längre tid och är inte alls lika "roligt". Man får se vad som funkar bäst helt enkelt. Nu måste jag införskaffa mig en likadan dummy så jag har en egen och fortsätta med det här eftersom hon faktiskt verkade gilla det. Superkul!

Hon var också väldigt lyhörd idag. Kunde vara lös och koncentrerad fastän andra hundar var lösa (förutom när lilla Z kom förbispringandes på kopplet släpandes, då ville hon gärna hänga på) och verkade tycka att jag var rolig idag...hon kanske börjar växa till sig den lilla!
Till sist fick hon busa lite med Ollie, mendå verkade båda hundarna lite trötta så de låg mest och "kramades" och rullade runt i snön tillsammans.

Vi var borta i nästan 4 timmar och både jag och Isa är helt slut! Men det är så fint väder ute, kallt och soligt, så jag vill bara ut igen! Men då säger nog min kropp ifrån, man får ta en dag i taget... Sanna hade kamera med sig så vi får se och det dyker upp några bilder från dagens träning senare.
Dax för lite vila och plugg, hej hej.

Så tråååkigt

Usch vilken natt det har varit! Har vaknat varje gång jag svalt, så ont har jag. Och så har jag haft feberdrömmar, då sover man aldrig bra. Plus att Marcus låter så himla mycket i sömnen när han är förkyld. Slutade med att jag tog mitt pick och pack och la mig i gästrummet tillsammans med hunden. Där sov jag lite bättre, men vaknar ändå titt som tätt.

Jag har fått skrivit lappar till Marcus hela dan eftersom jag inte kan prata.. Känns väldigt fånigt och trist, är ju rätt pratglad av mig.
Och nu när det har kommit så mycket snö vill Isa bara vara ute, men jag kan inte ha henne lös eftersom jag inte kan prata med henne. Hon sitter och tittar ut och tittar på mig om vartannant, stackarn. När det slutat snöa ska jag föröska gå en liten vända med henne.Tänk vad en ond hals kan ställa till med!

Åkte en tripp förbi apoteket och handlade massa smärtstillande som inte verkar funka så bra på min sjukdom. Köpte även soppa och bananer som jag kan mosa och få i mig. Te, glass och soppor funkar. Gör det lika ont imorrn är det farbror doktor som får göra halsprov och se om det är virus eller bakterier. Egentligen hoppas jag på bakterier, för då får man pencillin och blir frisk snabbt! Sist jag hade såhär ont i halsen hade jag det i nästan en vecka, och jag var hos doktorn och då var det bara visrus. Så det var ju bara att bita ihop och vänta ut den j*n...

Spår, sjuk och snö

I går begav jag mig ut till värsnäs för att spåra tillsammans med Ivanna. Isa har ju haft en riktigt tråkig helg då jag har jobbat hela tiden, så hon behövde verkligen komma ut. Visserligen var vi på bruksan på söndagskvällen innan jag skulle hämta Marcus på flygplatsen, men då var hon så uppspelt så att hon bet mig i fingrarna när vi busade med repet.. AJ! Efter det vart det inte mycket tränat.

Vi la våra egna spår eftersom ingen av oss spårat på ett tag. Vi var i en jättefint spårskog, hängde dock massa snitslar upp i alla träd. Tar man inte med sig dom hem?? Inte speciellt fint med plastbitar i varenda träd. Isas spår var ganska långt med en vinkel och 5 föremål.
Medans spåret låg gick vi en promenad och hundarna busade av sig ordentligt. Så söta ihop!

Sedan  tog vi spåret. Jag har köpt ett nytt spårsele till Isa som passade jättebra! Hon hade lite bråttom och gick drygt en meter förbi varje föremål innan hon kände vittringen av den och vända för att markera. Annars följde hon spåret galant!

När vi kom hem hade vi varit ute i 11/2 timme och jag bytte snabbt om för att hinna till ett jympapass kl 17. Det var inte så jobbigt och jag kände mig redo för en ny träningsvecka. Men efter duschen började jag känna mig lite stel i kroppen och lite allmänt nere. Sen fick jag ont i halsen. Som fan. Gick och la mig och soooov till skolan började nästa dag kl 12 (försökte gå upp, men var så sänkt) Åkte till skolan i hopp om att allt skulle kännas bättre, men väl där hade vi en skåning som pratar väldigt fort så jag hängde ju inte med för fem öre. Hem igen och till sängs.
Nu när jag gick upp såg jag att det har kommit massa snö igen! Trevligt! Släppte ut Isa som var precis tokig och sprang runt runt. Sötis.
Nu får vi hoppas att det blir en förkylning av det halsonda så jag kan träna imorrn och speciellt SÖK på torsdag med Johanna, Ivanna och Karin. Trevligt!

Sökträningen

Efter att jag bloggat klart igår gick jag och la mig. Det sista jag kommer ihåg är att jag tar mobilen och funderar på vilken tid jag ska gå upp. Sen vaknar jag av någonting imorse med ett ryck. 8.50 stod klocken på ochjag skulle hämta Karin kl 9! Som tur var låg väskan klar med träningssakerna och kläderna låg i en hög bredvid sängen från igå. Tog en macka i bilen och åkte och hämtade först upp Karin/Elsa och sedan Helena. Ivanna väntade vid infarten till Värsnäs, så åkte vi tillsammans till ett lämpligt ställe. Dock var det stället inte så lämplig när vi upptäckte att det var bilar som skulle in i skogen på den vägen, så mitt i alltihop fick vi flytta bilarna längre bort.

Isa skötte sig väldigt bra idag, var väldigt peppad och tyckte det var superkul. Jag rastade av henne lite först, sen fick hon vänta i bilen tills vi kört klart med Elsa, (som för övrigt var jättedukrig) sen var det hennes tur. Terrängen var inte så svår, men alla gömde sig nästan längst bort i rutan så att hundarna var tvungna att springa mycket på djupet. Jag körde de första två med att de skulle klappa i händerna som agerande, den sista inget agerande alls. Hon drog ut jättebra och letar med bra fart. Första gången tog hon rullen och spriang iväg med den, men tappar den på vägen. Efter det körde vi att hon fick använda rullen som sitter fast i halsbandet istället på de sista två skicken. Det gick jättebra! Figuranten stoppade in rullen i munnen på henne, och den höll hon nästan ända fram. Hon gillar ju inte det lilla spännet som sitter i rullen, och när den sitter fast på henne slår den ju inte på henne, så då var den inte lika läskig. Superbra! Påviset går bra också. Väldigt nöjd!

Sen var det Ollies tur som var jätteduktig. Han körde samma som Isa med rullen och han fattade poängen direkt! Tog tom rullen själv när han hittat figuranterna. Efter det var vi klara och åkte hemåt igen. Var hemma vid 12 och hade exakt en timme på mig att göra mig iordning för möte på biblioteket.

Trött efter träningsdag

Kl är 21.39 och det känns som det är mitt i natten.. är så oerhört trött! Idag var jag uppe i ottan för att hinna ta hand om hunden och träna innan skolan. Kl 8.30 befann jag mig på gymet efter att ha hunnit vara ute med hunden 45 min och ätit lite frukost. Ganska bra klarat tycker jag! Efter skolan åkte jag en sväng förbi stan för att införskaffa mig ett par nya skor som en snäll själ tipsat mig om. Bekväma och regntåliga skor på stadiums barnavdelning för endast 250 kr. Så nu kanske jag kan gå en promenad utan att behöva ha plastpåsar i skorna och halka titt som tätt.

Efter det tog vi sällskap med Ollie och Ivanna upp till bruksan för lite träning. Det gick superbra! =)
Isa var duktig och arbetsvillig. Klarade sig bra utan godis "längre" stunder och jobbade verkligen på fint. Hon hade fart vid fotgående, med i svängarna och verkade tycka att det mesta var roligt.
Vi gjorde "hälsningsövningen" igen och den gick sådär i början, men till sist kunde vi sätta båda hundarna någon meter ifrån oss på varsin sida och gå till mitten och hälsa på varandra (jag och ivanna då).
Vi gjorde även en distrationsövning där jag satte Isa ner och sa kommadot "stanna". Därefter gick jag iväg lite medans Ivanna och Ollie lekte nära Isa. Men hon satt bara där och tittade på mig, vilket är ett stort framsteg för den unga damen. Man kanska även ska tillägga att det just då började en valpkurs, så parkeringen var full av små hundar som skällde och var intressanta.
En annan sak som gick toppen idag var "stå" vid fotgående. Hon stannade fint och jag kunde fortsätta gå en bit, vända mig om och vänta ett tag, sen gå tillbaka och fortsätta fot. Förut har det brustit i något av momenten, antingen ställandet eller när hon ska vänta på att jag ska komma tillbaka. Duktig hund!
Vi slutade med en platsliggning som också gick perfekt för vår del, även om jag inte vågade stå så långt bort eftersom det var kurs ganska nära.

Nu är vi båda trött i både huvud och ben och ska nog snart gå och lägga oss. Imorrn bitti ska vi äntligen iväg och träna lite sök! Ska bli fantastiskt roligt. Både Karin och jag måste infinna oss på biblioteket kl 13, så det blir en tidig träning. Hoppas nu bara att vi inte glömt allting! Och hoppas, hoppas att det inte blir nått tjorv med rullen.. men det återstår att se..