Kort rapportering

Här kommer en kort uppdatering innan sängen..
Lördag: Hann en sväng till klubben innan Bålsta-besöket för lite lydnadsträning, men glömde givetvis godiset hemma. Viserligen bra att endast träna med leksak, men min mycket godisorienterade hund höll inte ihop lika länge pga detta, så träningen gav inte så jättemycket. Vidare till Bålsta där jag hann träffa min kära mormor innan vi skulle på grillfest på kvällen. Isa var med på bravaderna.

Söndag: Jag och Isa åkte hem "tidigt" (blev kanske inte så tidigt vi tänkte, men ändå) och träffade upp våra kära vänner Helena och Tisla - vilket kärt återseende! Vi käkade lite lunch på balkongen och pratade av oss vi mattar innan vi ägnade oss åt hundarna. Vi åkte bort till klubben och tränade lite lydnad - så kul att träna ihop igen, synd bara att jag inte har kommit så långt med momenten, så jag kunde utnyttja hjälpen mer. Vi kollade även igenom Helenas klass två-program som de ska tävla nästa helg - spännande! Vi håller såklart tassar och klor här hemma.

Efter träningen gick vi en promenad i skogen bakom klubben. Där fanns det fortfarande blåbär kvar som vi mumsade i oss på vägen. När vi kom fram till vattnet fick hundarna bada och tom Tisla var ute och simmade! =) Kvällen spenderades framför en film och sedan var det redan dax att säga hejdå. Helena åkte nämligen idag när jag satt på jobbet - det har varit superkul att träffa dem men alldeles för kort visit enligt mig!

Måndag: Isa hade det ju därför bra idag när hon hade sällskap av två av hennes bästisar halva dagen och fick gå en lunchpromenad med dem innan de drog sig in till stan igen. När jag sedan kom hem fick hon följa med till stallet direkt. Marcus följde med och la ett ganska kort spår till Isa i skogen bakom stallet. Efter en timme tog vi spåret och jag är förvånad över hur många apporter hon gick över.. Hon missade 4 av 5 stycken! Väldigt underligt... Själva spåret gick dock bra, så jag är väldigt förvånad över apporterna - kanske beror det på att jag klickar in vittringsapporteringen i fomr av "duttar" på pinnarna?

Jag är supertrött och ska stupa i säng, men bjuder på lite oredigerade bilder från söndagen med Helena och Tisla.




Kärt återseende


Tisla gör ett klockrent läggande under gång






Sötaste Tisla är ute och simmar

Pust..

Äntligen fredag, och den första veckan av mitt "nya aktiva liv" är avklarad. Det är kul att ha fullt upp, men är samtidigt lite jobbigt, iaf när man inte är van. Dansen var iaf jätterolig! Alltid svårt att sätta alla steg när man är lite spänd, men det kommer nog! Idag och igår har jag tillbringat kvällarna i stallet.

Isa då? Hon har haft det bra.. Idag hade hon exempelvis varit ute på långpromenad och badat och sen rullat sig i lera.. Hmm... Som tur var hade det mesta ramlat bort i stallet innan vi tog hem henne ;)

Vi har inte hunnit bort till klubben nått denna vecka, men det har blivit lite inomhusträning på kvällarna. Fokus ligger nu på vittringsapportering... igen. Sist jag skulle lära in det gick det inge vidare och på den vägen är det. Och vi stöter på samma problem nu igen, men ska vi tävla i trean så måste den sitta helt enkelt. Ett av de större problemen är att hon inte slår på näsan, utan ser bara de där otroligt roliga pinnarna som är hennes belöning i spårningen, och så vill hon ta den i munnen direkt. Om det ligger fler än en pinne är det bara ännu bättre, då kan man ta båda pinnarna i munnen! Så nu ligger fokus på att lära henne att markera pinnen utan att ta upp den, typ med en "dutt". Så får vi ta det därifrån....

Imorgon åker familjen till Bålsta och hinner förhoppningsvis träna lite hund i de fina skogarna där borta. På kvällen är det grillfest med hela grannskapet. På söndag återvänder vi sedan tidigt till värmdö för att välkomna våra vänner Helena och Tisla som äntligen kommer och hälsar på! Då blir det hundträning och annat mys! Jippie! Det ska bli så underbart att se dem igen...

Isa och Tisla







Veckodagar

Gud va snabbt alla veckodagar går! Det känns som att man inte hinner någonting! Igår var det en riktigt skitdag, det tog mig över 2 1/2 timme att ta mig till jobbet pga kö på 222:an, stopp i tunnelbanan på röda linjen och dessutom trafikkaos på ersättningsbussarna. Inte speciellt roligt på måndagsmorgonen! Att det dessutom var kö på väg hem till värmdö igen gjorde inte saken bättre! Som tur är har vi en snäll dagmatte som kunde ha Isa lite längre än planerat. Hela dagen var i princip förstörd tills att jag kom hem och det fanns supergod nylagad mat till mig - gjord av min söta sambo - och när jag sedan i lugn och ro kunde gå till stallet och rida ett pass på Dirk.. Vilken harmoni!

Men åter till dagmatte ja, vi har ju bökat lite med det ett tag för att tillfredsställa alla behov som finns. Isa trivs jättebra hos M ute på Ingarö, men eftersom det bara finns en med körkort i den här familjen (jag), så har jag lite problem med att hämta henne vissa dagar. Därför är Isa numera 3 dagar i veckan på Ingarö med polarna Leo, Wille och Matti samt en ny cocker spaniel-valp på 5 månader. De andra två dagarna är Isa hemma och sover och blir ordentligt rastad av vår granne som är mammaledig och ändå går ut med sin irländska setter. Isa stormtrivs med båda sin dagmattar, så det känns jättebra! Igår var hon på Ingarö och hade busat hela dagen med den lilla valpen, så hon mådde bra av att vara hemma och vila idag. Marcus tog en cykeltur med henne imorse och stannade till så att hon fick simträna lite, så det var nog en nöjd hund som gick och la sig efter att vi åkte till jobbet.

M påpekade att Isa blivit ännu smalare under sommaren! Vi har ju märkt att hon gått ner i vikt, men nu kommer vi gå upp mer i mat så att hon får lite hull igen. Det är ju lätt att dra ner lite på maten om hon skulle bli rund om magen, hellre det än tvärtom som det är nu.

Här händer det annars mycket roligt - imorgon ska jag börja dansa igen och nästa vecka börjar Lisa och Berits allmänlydnadskurs där jag ska gå med som instruktörselev... det ska bli jättekul! =) Detta tillsammans med ridning och ett eventuellt nytt gymkort medför att jag har varenda dag uppbokad under hela hösten... Men det är kul att vara i farten! =) Bara det finns lite plats till hundträning och kvalitetstid med familjen och vänner.



Underbara helg

Första helgen på väldigt länge som vi spenderat hemma i lägenheten utan massa förbestämda planer - skönt! Fredagskvällen spenderades med glada vänners sällskap, Nalle med familj kom hit och åt middag och spelade guitarhero till sena timmen.

På lördagen fick vi en välförtjänt sovmorgon, tom Isa verkade njuta av att inte bli uppdragen vid halv sex-tiden. Hon var dessutom trött efter äventyret på golfbanan i flera dagar. Efter frukost gick vi snabbt förbi stallet (eller ja, det blev väl nån timme man var där) och rekade lite inför söndagen då jag skulle rida. Efter det åkte vi direkt vidare till Lisa och Loi för lite eftermiddagsaktivering. Det var ett kärt återseende, vi har inte träffat dem på hela sommaren!

Vi åkte iväg en liten bit bort med bilen och la varsitt spår - Lisa till mig och jag till henne. Det fanns jättefina skogar där, så dit kommer jag att återvända fler gånger! Därefter åkte vi tillbaka till Lisa, lämnade bilen, tog på oss ruggsäckarna och började promenera mot spåren. Isa och Loi busade en del på vägen dit såklart, vilket i efterhand kanske inte var optimalt med tanke på träningen.

Det var himla spännande att gå Lisas spår, det är så roligt när man inte gått spåren själv och när man inte vet var de går. Isa började spåra fint och hittade första och andra apporten bra. Efter andra apporten virrade hon bort sig nästan direkt, och jag misstänkte att hon börjat gått på vilt. Efter ett bra tag när hon spårat runt, runt gick jag tillbaka till dit där andra apporten varit och då fick hon upp spåret klockrent igen. Det gick bra fram till tredje apporten igen, men sen virrade hon bort sig igen. Vi spårade och spårade men det kom inga apporter och jag såg inga snitlar. Efter ett bra tag fick jag lov att ringa till Lisa och fråga var apport nummer fyra eller slutet låg, eftersom jag inte ville avbryta då utan låta henne hitta en pinne till som belöning för att hon faktiskt försökte. I samma veva kommer hon till mig med en apport i munnen, så vi var ju på rätt väg till sist ändå. Vid det här laget var Isa såklart supertrött, hon hade ju spårat frenetiskt väldigt länge och dessutom sprungit runt och letat efter det rätta spåret. Jag är nöjd över att hon inte gav upp, trits att hon några gånger kom gåendes mot mig för att få hjälp.

Lois spår verkade gå bra, det är alltid kul när man lagt spår till någon annan! Efter spåren gick vi vidare och stannade till vid vattnet där hundarna (läs Isa) fick bada. Isa älskar den badplatsen då det finns mycket att ägna sig åt, ex gräva fram grejer, dragkamp med rötter som sitter fast osv osv. Loi var ordningsvakt på land och försökte säga till henne när hon lät och skvätta för mycket. Isa la inte ens märke till honom, hon var helt inne i sin egen värld. Vi kom iaf hem cirka 5 timmar senare och var mycket trötta. För Isa blev det sedan en lung hemmakväll medan övriga familjen festade loss i stan.

Imorse var det ytterligare en seg morgon. Men för mig var det bara att masa mig upp då Evelina ringde och sa att hon var på väg ut till mig. Jag skulle nämligen rida två hästar idag och frågade då Evelina om hon ville rida ut med mig. Det ville hon, så hela eftermiddagen har vi spenderat i stallet och red ut en underbar runda i det fina vädret. Superkul, för det kändes precis som på gamla dagar när vi alltid red tillsammans på våra hästar.

Ikväll har Nalles familj varit här igen och ätit pizza och spelat Wii. Isa och Nalle är rätt coola ihop, dom verkar inte bry sig det minsta om varandra... Nu är det dags att sova för att orka upp imorrn till jobbet!

Bilder från gårdagen är tagna av mig och Lisa.


Isa är fullt fokuserad på hennes lek






Loi väntar i säkert förvar på land när Isa hämtar pinnar. När hon kommer tillbaka snor han pinnarna.








Golfpremiär och spår

I tisdags blev det en tungt dag för mina stackars ben. Upp i ottan för morgonprommis och sen efter jobbet satte jag på mig springskorna och sprang ett varv runt de fina gröna områderna runt oss. Jag tog även med lite apporter och snitslar och la ut ett spår på samma gång. Spåret la jag i en skog jag aldrig gått i och gick givetvis lite vilse (trots att jag visste att skogen inte var så stor - jag visste bara inte hur man hittade tillbaka till stigen igen.) Spåret blev iaf en utmaning då den slingrade sig högt upp på ett berg, över träsk och snår med bla färska älgskitar. Sen slingrade sig spåret vidare lite hit och dit tills jag kom ut på stigen igen, så det blev ungefär 600 meter.

När jag kom hem hoppade jag snabbt in i duschen, för att sedan hoppa i promenadskorna och gå tillbaka till spåret med Isa. Spåret gick bra, inga problem med apporterna alls men det beror ju på att det är våra apporter. Hon slarvade lite efter ca 100 meter och kom av sig, men spårade jättefint efter det. Desto segare gick det för matten som skulle hänga med i tempot bak i linan. Upp för det gigantiska berget igen, och dessutom spöregnade det! Nej, mina ben sa upp sig på väg hem och jag kunde med nöd och näppe komma upp för trapporna hemma.

Tur var det att benen fick en vilodag igår onsdag. De var fortfarande lite skakiga, men slappnade av efter lite social umgänge med goda vänner i stan.

Idag har vi varit och spelat golf för första gången. Jag har spelat minigilf tidigare, och eftersom jag tycker att det är så roligt hängde jag på Marcus idé om en golfkväll med Anneli och Benny. På den pay-and-play banan vi var på fick man dessutom ha med sig hundar, så det var ju hur bra som helst. Jag var dock ritktigt dålig och träffade bollen ca var tionde försök, och vi kom igenom 8 banor på 3 timmar - det måste vara rekord ;)

Isa var som vanligt skitjobbig när vi gör nått som hon inte är van vid/vill vara med på. Men hon hängde med och lugnade givetvis ner sig till slut. Hon har busat en massa med Benny och fått leta upp våra och andra borttappade golfbollar. Nu är vi trötta hela bunten men vi måste förbereda middagen vi ska ha för Nalles familj imorrn.

Lite lydnad pch prommis

Trött efter en arbetsdag kom jag hem och mötte en pigg Isa. Vi håller på att experimentera lite med dagmattar för att se vad som kan vara bäst för vår lilla familj. Och jag är riktigt nära en himlans bra lösning =)
En pigg Isa utnyttjas givetvis för träning, lydnadsträning rättare sagt. Efter att ha tränat mig själv lite (måste gära det direkt när jag kommer hem, annars blir det inte av) och stoppat i mig lite mat åkte vi till klubben. Kom dit en timme försent för måndagsträningen, men det var nog lika bra. Eftersom det var det första träningspasset på länge hade det kanske inte varit optimalt att träna med 20 stycken andra hundar. Det fanns iaf många häftiga dofter på plan hälsar Isa.

Träningen blev tyvärr kort pga hundträff efter träning och massa telefonsamtal, men vi tränade på intensivt den korta stund vi var där. Vi hann med inkallning med ställande där jag tycker att hon har en positiv attityd, det  känns som att tragglandet med inkallning  med ställande har bidragit med en del även i detta moment. Hon har snabb fart och snabb reaktion vid ligg-kommandot, dock måste vi träna mer på själva tekniken på läggandet. Det borde dock inte vara så svårt eftersom hon lägger sig snabbt under läggande under gång. Sedan fortsatte vi med fjärrdirigering och avslutade med apportering över hoppet. Det pirrar nästan till i kroppen när hon springer ärevarv med leksaken i munnen över plan - det är så kul att se hennes glädje.

Efter träningen åkte vi snabb hem igen och mötte upp Tessan och Nalle. Vi gick en långpromenad med hundarna och stannade till så de fick bada och simma lite. Då såg man verkligen att Isas simteknik förbättrats och att hon simmar snabbare nu, Nalle hade inte en chans mot henne.

Nu är vi nyss hemkomna och måste varva ner lite innan jag går och lägger mig - en bok brukar göra jobbet rätt snabbt. Bjuder på lite sommarbilder från landet - tänkt att det vara är en vecka sen dessa bilder togs - nu känns det ju nästan som höst!












Slut på slappardagarna

Nu är hela familjen åter samlad i Gustavsberg. Nu börjar allvaret =) Marcus återvänder till jobbet imorrn efter 3 veckor semester, Isa blir passade av dagmatte och jag tar nya tag på jobbet.

Vi åkte hem rätt tidigt från landet idag pga vädret. Helgen har bjudit på några riktiga åskskurar, och då är det inte lika roligt att vara där ute. Idag blåste det kuling och vi åkte hem med mamma och pappa i deras båt. Väldigt skumpigt! Varken jag eller Isa tyckte att det var någe vidare, Isa pga rädsla och jag pga min åksjuka.

I fredags spårade vi faktiskt lite. Marcus gick ut ett ca 500 meter långt spår. Pappa sågade till några pinnar vi kunde använda som apporter precis innan spåret, så det fanns inte mycket vittring (av mig iaf) på dem. Detta märktes tydligt när vi spårade. Början gick finfint men hon gick över både apport nummer 2 och 3. Sedan virrade vi runt en del i slutet innan hon hittade slutapporten. Vi nåste träna mer med sådana apporter - jättebra träning ju.

I fredags var det även sista dagen med medicin för Isas del. Hon verkar helt bra nu och vi ska börja blanda i lite av hennes vanliga mat i veckan.

Isa sover på hennes favoritklippa





Tung start på veckan..

Är det inte alltid det efter semestern? Det känns liksom som att jag fortfarande har semester, för allt går långsamt och jag vet inte riktigt vad jag håller på med på jobbet. Dessutom har mitt halsont övergått till en fruktansvärt irriterande hosta och förkylningen sitter i. Blää... Men oj, så deppigt det lät - så  hemskt är det faktiskt inte. Jag har mycket att se fram emot nu inför hösten och det händer en del just nu.

Marcus och Isa åkte hem med mig från landet i söndags och har varit hemma tills idag. Jag har avvaktat med att träna med Isa (fast har faktiskt inte hunnit det heller) eftersom hon fortfarande inte får äta nått annat än specialmat och mediciner. Men hon verkar helt pigg så nästa vecka kör vi nog igång så smått igen.

Igår fick Isa hänga lite med goldenhanen Nalle, men de verkade mest roa sig på var sitt håll. Annars har tiden mestadels spenderats i stallet. I måndags kom Dirk hem från betet och jag hjälpte till att installera honom i stallet. Där fick Isa busa lite med den irländska settern Timmie, som var ett riktigt charmtroll. Isa verkade dock tycka att han var lite stor och läskig. Igår fick jag äran att rida Dirk för första gången efter sin tid i frihet. Såklart spöregnade det hela skritt-turen så att vi blev blöta ända vägen in på kroppen. Isa fick stanna hemma vilket var bra då Dirk hoppade runt och tyckte att det mesta var otäckt.

Men idag åkte hussen och hunden tillbaka till landet och det är lika konstigt att inte mötas av en viftande svans och elefantöron varje gång jag kommer hem. Speciellt konstigt kändes det när jag ikväll var uppe på klubben för lite samtal och socialisering. Då ryckte det i träningsnerven! Men Isa hälsar att hon har det alldeles förträffligt ute i skärgården, där hon enligt rapporter fick goldenfnatt efter att ha gått av båten.

Imorrn efter jobbet åker jag också ut till landet för att sova bort min hosta, jag tog nämligen ledigt på fredag. Man kan ju inte slita ut sig allt för mycket veckan efter semester ;)


Inte ett moln...

… så långt ögat kan nå. Och så har det varit nästan hela veckan. Vi har inte gjort mycket mer än legat nere vid bryggan och badat. Det är nästan 20 grader i vattnet och det har varit alldeles för varmt för att vara uppe vid stugan.

I torsdags kom Marcus pappa, Gittan och hans farmor och farfar och hälsade på. Vi har solat, badat, kollat runt lite på ön och ätit middag med mina föräldrar. De verkade tycka att det var väldigt mysigt här ute, och såklart bidrog vädret med lite också. Efter att de åkt hem i fredagskväll var jag väldigt slut och kände att mitt halsont som jag känt i några dagar övergick till en förkylning. Inte roligt när man vill bada hela dagarna! Hoppas iaf att det inte blir värre…

Isa mår mycket bättre nu! Hon har inte hulkat eller spytt nått sen hon började äta medicinerna. Hon verkar också mer avslappnad nu och kan lämna min sida lite utan att hon tror att jag försvinner. Hon har såklart levt loppan nere vid bryggan de senaste dagarna och blir underhållen av alla människor där nere. Idag har det dock börjat komma lite alger pga det allt varmare vattnet, men jag hoppas att det försvinner snart igen.

Igår spenderade vi den sista kvällen i skärgården med en trevlig middag på Rögrund. Det var grillafton med god mat och dryck och en underbar solnedgång över vattnet. Imorrn är det jobb som gäller igen så vi åker hem ikväll. Marcus och Isa har dock en vecka semester till och åker tillbaka hit ut nångång i mitten av veckan– lyckostarna!


Badliv






Fördrink hos mamma och pappa


Sonledgång vid Rögrund

Sandhamn



Hemkommen från en dagstur till Sandhamn i det underbara båtväder dagen bjudit på! Eftersom Isa behöver mat och mediciner kontinuerligt under dagen fick hon följa med. Det går bättre och bättre att åka motorbåt med henne… Hon är inte helt avslappnad, men heller inte rädd. Hon har tagit dagen med ro.. och hon spydde inte i morse heller – jätteskönt!

Dagen har bjudit på mycket trevligt och god mat. Vi gick också till sandstranden där Isa fick bada. Och så hon simmade! Det gick nästan inte att få upp henne ur vattnet.

Bilderna får beskriva dagen mer:


I väntan på att åka iväg med båten


Isa redo med flytvästen på!


Båtglädje


Härlig syn!


Skärgården kryllar fortfarande av folk




Efter lång väntan för Isa fick hon äntligen bada...


...med horisonten i bakgrunden



Nu slappar vi alla här hemma i stugan och tar igen oss efter dagen. Imorgon kommer Marcus familj hit och stannar i två dagar, så då blir det full rulle igen!


Dagstur till fastlandet

Idag åkte vi in till fastlandet och uträttade diverse ärenden. Mamma och pappa skulle också in och handla lite, så vi åkte med dem i båten och bilen ända till Gustavsberg, superskönt. Vi har handlat massa målarfärg, blommor och mat så vi är ordentligt sysselsatta veckan ut. Isa verkade tycka det var skönt att få sova ut lite hemma i lägenheten medan vi var ute och pysslade.

Anledningen till att vi åkte hem över dagen var ju också att vi skulle till veterinären med Isa. Vi har ju bara varit på denna djurklinik en gång tidigare när hon skulle vaccineras, men jag känner mig väldigt nöjd efter dagens besök. De känns noggranna och duktiga. Efter att veterinären undersökt Isa fick hon diagnosen magkatarr. Det var iaf det som var mest troligt, så hon kommer att bli behandlad för magkatarr, och sen om det inte blir bättre på en vecka ska vi åka tillbaka och röntga/ ta blodprov för att se om det är nått annat. Så nu måste vi hela tiden ha koll på klockan.. Isa äter återigen mat som är skonsam för magen som hon ska ha många gånger om dagen. 2 timmar innan varje måltid ska hon ha en medicin och en gång om dagen en annan medicin. Jag hoppas verkligen att hon blir bra av det!

Lilltjejen hade inte gått upp nått i vikt heller trots att hon fått mer att äta.. Nu väger hon 22,4 kg. Så när hon återgått till hennes vanliga mat om några veckor ska vi gå upp en del i mat och hon ska få mat mer kontinuerligt och fler gånger om dagen för att undvika vidare magproblem. Sen är det bara att hålla koll på att hon inte stoppar in sig massa skit utomhus!

Bryggliv

Vädret har bara blivit bättre och bättre sen i lördags. Idag har det varit en riktig kanondag som endast kunnat spenderas nere vid bryggan pga av hettan – underbart. Dagen inleddes med att jag och Marcus fick prova på att paddla kajak i snälla grannen Evas kajak. Efter många instruktioner och mycket nytt kom vi iväg medan Eva guidade oss från byggan. Det gick hur bra som helst! Isa var såklart mycket fundersam och började med att simma med oss ut på vattnet. Men efter några tillsägningar simmade hon i land och satt och spanade efter oss på bryggan, något orolig. Marcus och jag var i varje fall höjdare på det där med att paddla, så det kommer vi säkerligen att göra igen =)

Efter att vi burit upp kajaken och lämnat alla grejer gick vi ner till bryggan igen och spenderade största delen av dagen där. Isa har simtränat massor och emellan passen har hon varit duktig och slappnat av bredvid mig på bryggan. Annars brukar hon ju leva rövare och bada konstant. Jag tycker alltid att hon varit duktig på att simma, men nu har hon börjat få upp ett himla bra tempo också när hon apporterar diverse saker. Det är nog fortfarande inte uppe i Viggos tempo, men snabb har hon blivit!

Imorgon ska hela familjen åka in till stan (eller Gustavsberg/Nacka för vår del) och inhandla diverse färg, trädgårdsprylar osv. Vi har också fått tid hos veterinären för att kolla upp Isa, hönsmamma som jag är, är jag hellre på den säkra sidan och kollar upp ordentligt. Men jag ska absolut ge henne att äta innan läggdags för att se om det hjälper - tack för tipset!




Regnig dag

Idag är en riktig softardag då vädret bjuder på ordentliga regnskurar. Isa verkar tycka att det är mysigt med en slöardag.. inte för att hon annars gör sådär jättemycket på dagarna, men det blir ju såklart inte lika mycket sömn när vi hela tiden är ute och gör grejer. Änsålänge har dagen bjudit på lite grävning i trädgården, lite lydnadsträning på ängen (tränar nu på fjärren och skifterna sitt-stå) och en hel del mys. Får bli en ordentlig promenad lite senare idag, förhoppningsvis har regnet avtagit då.

Igår spårade vi på förmiddagen. Marcus gick ett spår på ca 450-500 meter med lite klurigheter. Dels gick spåret över två fält, och korsade diverse färska hjortstigar (hjortarna traskar ju runt häromkring flera gånger per dag). Isa virrade bort sig två gånger, vilket jag märkte rätt snabbt, men klarade sig ur båda situationerna själv. Apporterna var inga problem som vanligt. Det var häftigt att se hur bra hon gick på fälten – störtfokuserad i spårkärnan hela vägen. Kul att se att all träning på fält fortfarande håller i sig =)

Sedan åkte vi båt till affären och åt en härlig sommarlunch på restaurangen. Det var så fullt i båten men båda mamma, pappa, barnen och barnens farfar, så Isa fick stanna hemma och vakta huset under tiden. När vi sedan kom tillbaka gick jag och Anna en långpromenad till andra sidan ön där Isa fick bada.

Isa har börjat spy på morgnarna.. det händer ungefär var tredje dag och det kommer inte upp någonting… Förra veckan fick hon upp en del av en majskolv, och vi trodde då att det var den hon hade försökt få upp. Men hon fortsatte även efter det. Jättekonstigt! Är såklart lite nojjig och iakttar henne extra mycket nu. Men hon har ingen feber, hon är pigg och glad och som vanligt stor matlust, dricker normalt och normal avföring. Vad kan det vara?!

Annars är Isa otroligt mattig, hon lämnar inte min sida en sekund. Så har det varit sen i måndags efter att jag ”lämnat” henne med mattemor och mattefar. Jag tror det har blivit lite för mycket för henne att gå från att vara med mig hela dagarna när jag pluggade, till att knappt se mig när jag började jobba. Det skär i mattehjärtat såklart. Hade det funnits möjlighet hade jag såklart varit med henne hela dagarna! Jag har iaf börjat spana efter en dagmatte som kan ha Isa några timmar på dagarna, så kan jag ägna mig åt henne på morgnar och kvällar.