Helg med träning

Här har vi utnyttjat helgen till fullo. I lördags morse gick jag och Isa en lång morgonpromenad i regnet innan vi fick upp Marcus. Efter lite frukost åkte vi och handlade, och sen gav sig hela familjen iväg till Hålludden och att träna lite markeringar med Isa. Det är fina marker där ute! Jag såg tom ett litet retrievergäng som också var ute och tränade jakt lite längre bort i en hage, blev sugen på att gå dit och socialisera, men ville såklart inte störa träningen. Och jag hade ju min förstekastare med mig, så inte klagar jag! Isa jobbade på bra, men det där med minnesbilderna verkar det vara lite sisådär med. Dock var det skymning så jag skyller på det ;)

Framåt kvällningen åkte vi till Bålsta där vi var bjudna på middag/fest hos Marcus bror. Trevligt hade vi det med härliga människor, god mat och massa vin - då mår man bra. Isa och Marcus bror Kim är väldigt förtjusta i varandra, det är kul att se. Han ska evt upp till Hälsingland och jaga fågel framåt våren och då ska Isa få följa med som jakthund =)

Imorse var jag och Isa återigen uppe "tidigt" (inte så värst tidigt iof, men alla andra sov), så vi fick en morgonprommis runt trakterna i Bålsta. Kim och Catrin har nämligen köpt hus i ett nybyggt område som ligger precis bredvid mitt gamla område där jag är uppvuxen, så jag gick mina gamla vägar där jag brukade gå ut med hundar när det var mitt största intresse =) Jag gick förbi vårt hus och strosade omkring i "skogen" bakom vår gamla baksida (läs dunge med ca 5 träd). Det är helt otroligt hur litet allt såg ut nu, jag minns det som så mycket större. Kanske beror det på att man var lite mindre då när man strosade omkring i den där dungen sist.

När vi kom tillbaka till huset började folket vakna lite till liv och efter frukost fick Marcus uppdraget att lägga ett spår till Isa. Kim följde med och visade bra marker. Killarna var borta lääänge men till slut kom de tillbaka, blöta från topp till tå. Det har regnat väldigt mycket denna veckan så det var mycket vatten i skogen.

När spåret hade legat i dryga timmen gick vi spåret som gick över vildsvinsbon, kalhyggen och träsk. Spåret var nog ca 700 meter med 6 apporter. Isa var superpeppad och spårade jättefint trots det höga tempot. Fick hålla emot rätt mycket för att inte behöva springa efter henne. På sista sträckan var hon lite trött men jobbade på fokuserat trots det. Det är så kul att spåra på helt nya marker!

Eftermiddagen spenderades hos Marcus föräldrar och jag åkte förbi mormor för att krama lite på henne. Sedan körde vi tillbaka till Värmdö, så jag skulle hinna rida Dirk. Provade ett nytt bett idag som fungerade superbra =) Imorrn är det första dagen på jobbet och jag är pirrig och förväntansfulll!


Kommentarer
Postat av: Johanna med familj

Vi hoppas att din första dag varit toppen! Vi är stolta över dej =)

2009-11-16 @ 13:50:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback