Tokiga vattenhund

Igår morse möttes vi upp med Lisa och Loi för lite spårträning. Lisa gick först ut sitt spår på ett fält och sedan gick jag mitt i en dunge. Medan vi väntade på spåren fick hundarna busa lite och vi passade även på att träna lite kryp. Det kändes som att vi fick ett litet framsteg iaf!

Lisa och Lois spår såg jättefint ut - kul! När det var dax för vårat spår hade jag upptäckt att det var en hel klass med barn som hade utedag precis över mitt spår.. Så vi spårade endast fram till den första apporten - selade av och förflyttade oss till det orörda slutet och avslutade där. Det blev kanske sammanlagt 50-75 meter. Inte jättenöjd över detta men vad ska man göra?

Sedan var det raskt hem igen för att hinna handla lite och åka in till stan för att möta upp Sara som kom på snabbvisit. Vi skulle nämligen infinna oss på en rekyteringsdag som höll på hela dagen och stor del av kvällen. Det var verkligen en hektisk dag där man utsattes för alla möjliga test.

Imorse gick vi upp rätt tidigt för att hinna med en långpromenad innan Sara skulle tillbaka till Kalmar. Isa och Sara har som jag många gånger nämnt en speciell kontakt, så hon stormtrivdes såklart den korta tid Sara var här. Vi var ute och promenerade i över två timmar runt Hålludden, där Isa badade och simmade många gånger på vägen. Isa och Sara kan hålla på att busa hur länge som helst - ingen av dem tröttnar :) Vi råkade även ut för en låskig ormincident där Isa praktisk taget trampade på en väldigt stor huggorm som låg och solade precis där Isa var. Det gick som tur var bra, men hjärtat var i halsgropen en bra stund efter! Skithunden passade även på att rulla sig i lera när vi nästan var hemma, så vi svängde in till stallet och spolade av henne lite i slangen - säkerligen planerat från hennes sida.

Sedan var det hem och vinka av Sara, byta om till ridkläder för att rida ut en långtur på Kattis häst. Det var alldeles underbart och vi var säkert ute i över två timmar. Lite mör i kroppen möttes man av en glad hund hemma som då varit ensam större delen av eftermiddagen. Så vi packade ner lite dummies och begav oss till sjön för att träna lite vattenmarkeringar med fokus på avlämningarna. Isa var mycket mer fokuserad av sist och skötte sig väldigt bra! Tränade dock på ett ställe där det var djupt direkt för att slippa skakningarna innan avlämning. Pratade även en stund med mamma i telefonen medan Isa var ute och simmade, så det blev en ordentlig simträning för hennes del. Efter en hel dag ute i solen känns min hud nästan lite bränd nu...

Ikväll har Marcus familj varit här och ätit middag. Nu är det sängen som gäller och imorrn ska jag sköta om Rose innan vi åker till Bålsta på grillfest - ska bli himla trevligt, speciellt eftersom det ska bli jättefint väder :)
Trevlig helg!






Kommentarer
Postat av: Lisa

Ah vad läskigt med huggormen!!



Mysiga bilder på Isa, jag saknar dock den gröna dummyn på bilderna. ;)



Nya friska tag med spårning utan dagisbarn.

Postat av: Johanna och gänget

Våra dogs har badat två ggr idag (läs Viggo) Saknar er!

2009-05-30 @ 23:24:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback