Värme och vatten

Vilket kanonväder vi har - har varit trettio grader hela helgen. Som tur är hade vi planerat att spendera helgen på landet även denna helg. Vi har fortsatt pysslat i stugan och Marcus har målat lite, men mestadels har vi varit nere vid bryggan och solat och badat.

Andra hundar kan tycka att värmen är jobbig - men inte Isa. Det första hon gör på morgonen är att lägga sig i den stekande solen. Efter ett tag går hon med på att gå på en kissrunda, men sen vill hon tillbaka till tomten igen för att lägga sig och sola. För att hon inte ska få värmeslag får hon då och då leka lite i vattenspridaren.

Den enda gången hon är riktigt glad att gå från tomten är när vi går neråt mot bryggan, då springer hon i förväg och hoppar i vattnet det första hon gör. Idag spenderade vi mer än tre timmar där nere då Isa sprang omkring oavbrutet, simmade och agerade badvakt när andra grannar badade. Som hon trivs. Det är så enkelt nu också då alla är vana vid henne. De allra flesta tycket att det är kul med lite "hundaction" nere vid bryggan och förlåter henne när hon går upp och skakar av sig allt vatten på alla som ligger och solar. Senare i sommar när det är allt för mycket folk där nere får vi kanske hitta ett annat ställe att vara på, men det är härligt sålänge det fungerar!

Anna har varit ute den här helgen också, så vi har umgåtts mycket och pimplat vin på krogen - underbart.

Nu är det sista veckan Isa är hemma innan hennes ledighet på Nämdö. Vi har fått problem med hundvakter denna veckan, men jag hoppas verkligen att det löser sig. Marcus ska prata med sin chef imorgon, så får vi se om hon kan spendera större delen av veckan på hans jobb.

Idag är det en tung söndag när jag tänker på att jag har hela tre veckor kvar att jobba till semestern och att vädret omöjligt kan hålla sig till det. Att jag dessutom är hundlös två av dessa veckor är olidligt. Men veckorna går visserligen himla fort och nästa helg ser vi fram emot att Niklas, Lisa och förhoppningsvis Sigge kommer och hälsar på oss på ön.

Skönt avsvalkande bad



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback