Promenad i snöstorm

Vi har ett riktigt busväder här i helgen, med kalla grader, konstant snöande och riktig blåst. Men när man har hund måste man ju ut ändå :)

Lisa och jag träffades efter frukost. Planen var egentligen att gå till klubben fram och tillbaka och träna lite, men vi ändrade oss när vi såg vädret (eller var vi inte såg rättare sagt). Vi beslöt oss för att gå i skogen istället, där det inte blåser lika mycket. Vi valde kvarnsjö-rundan och för att den skulle bli lite längre svängde vi in på "Knuts havs-rundan" också. Där hade ingen av oss gått tidigare, men det är ju bara att följa markeringarna på träden. Isa gick längst fram och följde stigen som man svagt kunde urskilja under all snö. Efter ett bra tag kommer vi på att vi inte sett markeringarna på ett tag, och i samma veva som vi började fundera på om vi skulle vända såg vi några flaggstänger framför oss - vi har kommit till Mölnvik! Vi beslutade att spana in hunddagiset som ligger där samt gick en sväng på Granngården. Sedan fortsatte vi vår vandring, men bestämde att gå vägen förbi klubben hem (allt för att slippa vända). Det var ett dåligt besut - vägen i skogen bort mot Lämshaga var helt igenosnöad och tog supermytcket kraft och energi att ta sig igenom. När vi väl kom fram till gamla ingarövägen piskade snön oss i ansiktet hela vägen hem - fyyy så kallt!

Vi var hemma över 3 timmar senare, stelfrusna, utsvultna och dygnsura. Isa var dock i toppform under hela promenaden. Hon var superglad hela tiden och blev aldrig trött, trots att hon gick längst fram under hela promenaden och banade väg för oss andra med snö ända upp till ryggen. Hon gillar våra helgpromenader =)

Imorgon ska det äntligen inhandlas längdskidor! Jag har funderat på det hela vintern, men hela tiden trott att snön ska försvinna. Nu är det dax, om inte annat är det kul att ha det till nästa vinter.


Den här bilden är tagen helgen innan jul - nu är det mer än dubbelt så mycket snö.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Härligt tycker jag det låter, var länge sen jag var ute o bara gick sådär länge!

2010-02-21 @ 00:54:45
Postat av: Christer

Kan bara tänka mig hur jobbigt det var att pulsa från klubben den vägen. Säg till då ni har spårat med skidorna så kommer jag med De Grå! :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback