Mycket skog, lite träning

Jaa, man kan inte påstå att vi tränat speciellt mycket på senaste tiden. Varför göra det när hunden inte tycker att det är kul? Annars när vi inte tränat på några dagar brukar Isa bli lite odräglig och jobbig, och det är det jag har väntat på så vi kan träna med lite glädje igen. Men denna odräglighet har uteblivit. Visserligen har vi varit på riktigt skogspromenader varje dag, men det brukar inte räcka. Men det räcker tydligen för den nya Isa. Det gör att jag tappar intresset helt, just nu tänker jag bara "vill hon inte, så vill hon inte, så varför ödsla tid på att hitta motivationen". Hoppas min motivation hittar tillbaka till mig snart.

Vi har dock hunnit med småaktiveringar i form av jakt och lite lättare sök. Söket hade vi bara husse som figurant, vilket ju absolut inte är det bästa, men hon får ju rullträna och träna på att söka av iaf. Tyvärr började det spöregna precis i början, så själva söket gick lite knackigt. Hon sökte av jättefint enligt Marcus, men sprang förbi honom några gånger. Sen kom hon tillbaka utan att ha tagit rullen, vilket verkligen var ett bevis för att hon fattat vad rullen är till för.

Annars är det mest regn, regn och mer regn som dominerat de sista dagarna. Vart tog sommaren vägen?

Kommentarer
Postat av: Helena, Puma och Tisla

Nu kommer vi och sätter lite eld i rumpan på er igen.... ;)



Åker upp med alla grejer ikväll.



Kram

Postat av: Sonja Lindeman

Hur har du det med belöningskriterierna. Kanske behöver du backa litet? Läste en intressant artikel om sökhunden som kom på läger och sökte bra första dagen, andra dagen men verkade totalt ur spår tredje dagen. När man tänkte igenom belöningskriterierna visade det sig att hunden aldrig tränat med mer än ett tomskick. Nu på lägret körde man en figge och flera tomskick - och de blir man ju inte belönad för!!!!!! Artikeln finns på Canis.



Lycka till! Sonja

2008-08-27 @ 13:42:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback