Isa hos veterinären

Det blev ingen sökträning för oss igår, tyckte Isa har varit lite hängig på sista tiden. Hon sover mycket och var lite snorig i söndags när jag var ute med henne. Det kunde ju vara "före-löp" men eftersom det där löpet inte verkar sätta igång nångång så var det bäst att kolla upp det.
Vi fick tid idag, tisdag, för att komma på en allmänkontroll, det var ju trots allt väldig länge sen vi behövde åka till sjukhuset med lilla stumpan.
Vi började med att väga henne, och hon vägde mindre än hon gjort på ett år nästan. 25.3 kg, hon har alltid vägt 26. Och jag som fortfarande tycker att hon ser lite rund ut om magen, kanske inte skulle gått ner med maten ändå.
Hon var jätteskeptisk till både veterinären och djurskötaren, ville inte alls hälsa fast dom var jättesnälla och pratade med ljus röst och satt på knä, så har hon aldrig gjort förut. Men men, hon vet väl mer om vad som ska hända där än förut.
Hon hade ingen feber och var bara lite röd i halsen, inget farligt tyckte veterinären. Dock upptäckte vi att hon hade flytningar (kanske det vi trott varit löpet som varit på gång). De ville ta ett urinprov.. Hmm, lättare sagt än gjort. Provade i ungefär en timme men hon vägrade att kissa. Varje gång det såg ut som att hon var på väg, tyckte hon det var konstigt när jag kom bakom henne med en kopp. Vi försökte få henne att dricka, men det gick inte det heller.
Efter en timme gav vi upp och då fick vi ta blodprov istället för att kolla om det fanns några bakterier. (Bara 1000 spänn dyrare, men vad gör man om hunden inte vill kissa.) Alla värden i blodprovet var jättebra och det fanns inga bakterier, så vi fick inget antibiotika eller nått annat. Så det var bara PH-värdet som hade rubbats, och för att få det stabilt igen ska hon smörjas med Lactal gel och dricka C-vitamin. Sedan ska hon ta det lugnt i en vecka och inte träffa massa andra hundar, utan bara ta det lugnt.
Vi skulle höras igen om 10 dagar och se hur det är då. Började hon dricka mycket eller nått skulle vi höra av oss igen för då kunde det vara nått med livmodern. Men det är det nog inte!

Nu ligger hon och sover efter nästan 2 1/2 timme på sjukhuset. Hon har ännu inte kissat...

Så vi missar träningen imorrn på Birdhunters. Skittrist, men det är ju trots allt bara en vecka hon ska vila, det kan ju vara bra för oss båda. Har en massa saker att ta tag i, bla PLUGG...

Kommentarer
Postat av: Sigge

Lilla tösen får krya på sej! Blir visst en hel skock med konvalescenter här..

Postat av: Ivanna

Det är nog ingen fara med henne ska du se! Visst blir vi människor också depp och hängiga! Saknar nog Ollie för fullt. :P Ollie saknar iaf Isa. Ollie såg en Isa-lik golden här hemma och blev helt tokig! hehe Ses snart! Kram

2007-03-07 @ 13:04:16
URL: http://punkrockmama.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback