Längtan efter hus (mina promenadtankar)

Ja, det är hemskt vad jag längtar efter ett hus. Mysfaktorn i ett hus är så otroligt hög att det inte ens går att jämföra med en lägenhet. Det är inte så att jag inte tycker att vår lägenhet är mysig, tvärtom! Jag älskar den här lägenheten och trivs jättebra här, men ändå så hade det varit hundra gånger bättre med ett hus. Just den här känslan med att inte ha någon som bor över, under och bredvid dig, att kunna öppna dörren och ha en trädgård runt ditt hus. Den behöver inte vara stor men bara så att du kan gå runt huset och känna att det är ditt. Och vilken känsla att kunna släppa ut hunden bara sådär.

Nej, en lägenhet är inget att hänga i granen. Det skulle mycket till innan jag skulle välja en lägenhet innan ett hus. Såhär års när det är mörkt mestadels om dagen går mina promenader ut på att hitta nya stråk i villaområdena. Och det är så himla mysigt. Nu kommer jag precis in från en promenad där jag har gått och studerat allas julpynt. Det ser så mysigt ut med de små lamporna i granarna på tomten. Känner mig nästan lite dum när jag går runt och glor =) Sånna som jag gör att jag inte vill ha så mycket insyn i mitt hus. Helst ska det vara snö när man går promenader på vintrarna. Jag kommer ihåg vintern för två år sen, när vi bodde i Berga. Där vantrivdes jag ganska mycket då. På ena sidan av huset låg hyreshusen där alla konstiga människor bodde, men på andra sidan låg utkanten av villaområdet. Den vintern var det jättemycket snö och då brukade jag pulsa runt på gatorna och drömma mig bort.

Jag har ju visserligen det lilla söta huset på landet. Och det är helt underbart, speciellt ni när vi har fixat och donat i trädgården. Men det är ju så långt bort. Och trots att Nämdö förhoppningsvis alltid kommer att finnas kvar, tror inte jag att jag nöjer mig med att bara ha ett hus på helger och semestrar. Jag är uppvuxen i villa, och på helgerna åkte vi till landet. Så vill jag ha det igen. Men det kommer nog att dröja. Först är det Costa Rica, sen bil, sen karriär och SEN hus.
Träffade förresten Helena på jobbet idag. Vi preliminärbokade träning imorrn kväll efter jobbet och promenix på måndag. Kul att ha lite hundplaner =)

Huset på Nämdö
image214

Isa älskar vår trädgård (och vattenspridaren)
image215

Vilar upp sig på berget
image216


Kommentarer
Postat av: Johanna och Viggo

Vill med! ÅÅ vill till Nämndö igen!

Postat av: Hanna med familj

Johanna mwd familj: Ni är såååå välkomna! Alltid! =)

2007-12-09 @ 19:53:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback